30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Is te veel huilen slecht voor je?

Nicholas R. Metrus, MD, is een gediplomeerd neuroloog en neuro-oncoloog. Hij werkt momenteel in het Glasser hersentumorcentrum in Summit, New Jersey.

Vindt u dat u te veel huilt? Gemakkelijk huilerig worden is een vaker voorkomend probleem dan u zich waarschijnlijk realiseert. Meestal associëren we huilen met het gevoel verdrietig te zijn. Sommige mensen zijn gewoon erg emotioneel en barsten vaak in tranen uit. En daar is niets mis mee. Je verdrietig of depressief voelen kan ook huilerigheid veroorzaken.

Jonge vrouw in profiel huilend van dichtbij

Maar als u zich schaamt voor uw overmatig huilen, of als u plotseling begint te huilen terwijl u zich niet eens verdrietig voelt, zou u een probleem kunnen hebben dat pseudobulbar affect wordt genoemd. Pseudobulbar affect kan worden veroorzaakt door een aantal neurologische problemen, zoals de ziekte van Parkinson, beroerte en hoofdtrauma.

Waarom huil je?

Als je de neiging hebt om tranen met tuiten te huilen, vragen bezorgde vrienden je misschien: “Waarom huil je?” En de kans is groot dat je jezelf vaak dezelfde vraag stelt. Er zijn verschillende redenen voor buitensporig huilen, en je moet er niet boos over worden. Het kan echter nuttig voor je zijn om de oorzaak van je frequente snikken te achterhalen, zodat je hulp kunt zoeken als je een medisch probleem hebt.

Rouwen om een trieste gebeurtenis: Huilen is volkomen begrijpelijk als je ergens verdrietig over bent. Het verlies van een dierbare, het verlies van een baan, een relatiebreuk, een teleurstelling, stress en conflicten zijn enkele van de vele redenen waarom mensen huilen.

De gebeurtenis waardoor je meer huilt dan gewoonlijk kan uniek zijn, of het kan een situatie zijn die veel mensen meemaken. Wat u ook verdrietig of gestrest heeft gemaakt, huilen is een normale reactie. Sterker nog, huilen kan sommige mensen helpen beter met emoties om te gaan dan ze ‘in te houden’.

Na het verlies van een dierbare kunnen mensen jarenlang meerdere malen per dag huilen. Maar de verwachting is dat de frequentie van het huilen na verloop van tijd zal afnemen. Het kan zijn dat u tijdens de rouwperiode een aantal verantwoordelijkheden moet laten rusten.

Rouwen om een droevige gebeurtenis gaat meestal gepaard met huilbuien die dagen, weken of maanden kunnen aanhouden. Uiteindelijk moet u, als u rouwt, enige verbetering of herstel verwachten, ook al blijft u zich diep bedroefd voelen over het verlies en bent u jarenlang af en toe huilerig.

Depressie: Depressie gaat verder dan gewone droefheid of rouw en kan het dagelijks leven beïnvloeden. Als u depressief bent, kunt u zich vaak verdrietig voelen en al dan niet herhaaldelijk huilen. Als u een van de tekenen van depressie vertoont, moet u hulp zoeken om uw probleem beter aan te pakken.

Pseudobulbar Affect: Pseudobulbar affect is een aandoening die wordt veroorzaakt door schade aan het zenuwstelsel. Mensen die pseudobulbar affect hebben kunnen zich erg emotioneel voelen en kunnen frequente of extreme stemmingswisselingen hebben.

Mensen die lijden aan pseudobulbar affect voelen zich niet alleen humeurig, maar gedragen zich ook humeurig en hebben moeite met het reguleren van emotionele uitingen, zoals huilen en lachen.

Huilen, zelfs als je niet verdrietig bent, is een van de meest verontrustende symptomen van pseudobulbar affect. Soms beginnen mensen die aan pseudobulbar affect lijden te huilen en begrijpen ze niet waarom. Het huilen kan plotseling optreden en het kan mild of extreem zijn. De tranen kunnen enkele seconden aanhouden of een tijdje aanhouden.

Als u pseudobulbar affect heeft, kunt u ook overmatig of ongepast lachen, zelfs als er niets grappigs aan de hand is.

Hoe weet u of u Pseudobulbar Affect heeft?

Van veel ziekten die de hersenen aantasten, is bekend dat ze pseudobulbar affect veroorzaken. Maar liefst 20% van de slachtoffers van een beroerte ervaart pseudobulbar affect, waarbij ze vaak grillige emoties ervaren, en soms huilen of lachen, zelfs zonder de gevoelens van droefheid of geluk. De ziekte van Parkinson wordt vaak in verband gebracht met pseudobulbar affect. Overlevenden van hoofdtrauma’s zijn ook vatbaar voor pseudobulbar affect.

De reden dat neurologische ziekten pseudobulbar affect veroorzaken is dat deze aandoeningen de normale functie van de neuronen in de hersenen verstoren, waardoor het moeilijk wordt om emotionele uitingen te reguleren.

Wat u kunt doen aan uw symptomen van Pseudobulbar Affect

Er zijn een paar benaderingen voor de behandeling van pseudobulbar affect, maar er is geen genezing. Dat betekent dat als u dit probleem heeft, u misschien medicijnen moet nemen om het onder controle te houden, maar dat u waarschijnlijk gedurende een aantal jaren contact moet houden met uw zorgverlener.

Gedragstraining: U kunt proberen uzelf te trainen om niet te huilen. Soms kunt u de tranen verminderen met zelfbeheersingstechnieken en zelfs door met uw ogen te knipperen of te glimlachen. Meestal is het niet mogelijk om de tranen volledig te voorkomen met zelfbeheersingstechnieken alleen. Sommige mensen met pseudobulbar affect mediteren regelmatig om zo een zekere controle te krijgen over de huil- en lachbuien.

Medicatie: Er zijn enkele medicijnen die worden gebruikt om pseudobulbar affect onder controle te helpen houden. Uw arts kan u een recept geven en u kunt een dagboek bijhouden waarin u de frequentie van uw huilerigheid noteert om te beoordelen hoe goed het medicijn werkt.

Breng het in de openbaarheid: Als uw grootste zorg over uw symptomen ligt in hoe andere mensen over u denken, is dat volkomen begrijpelijk. U kunt een eenvoudige verklaring geven aan vrienden en naaste medewerkers, zodat zij zich geen zorgen over u maken en u ook kunt uitleggen dat u zich bewust bent van uw probleem, dat het een naam heeft en een medische oorzaak. Net als bij veel andere medische aandoeningen kunnen mensen gewoon hun bezorgdheid uiten en het kan gemakkelijker zijn om er openlijk voor uit te komen. Een paar voorbeeldfases zijn,

“Mijn hersenen laten me dit doen,”

“Huilen is een gevolg van mijn hersenschudding, beroerte, etc.

“Er zijn ergere problemen die ik gelukkig niet heb.”

Zal mijn Pseudobulbar Affect beter of slechter worden?

De aandoening kan in de loop van de tijd beter of slechter worden. Het kan erger worden bij herhaalde beroertes of hoofdtrauma. Na een beroerte of hoofdtrauma zijn de symptomen van pseudobulbar affect meestal het ernstigst binnen een paar maanden na de gebeurtenis, en verbeteren dan meestal na verloop van tijd.

Als uw pseudobulbar affect wordt veroorzaakt door een neurologische ziekte, zoals de ziekte van Parkinson, multiple sclerose of de ziekte van Alzheimer, kan het verergeren naarmate de ziekte voortschrijdt.

Een woord van Verywell

Een beroerte kan een reeks gedrags- en emotionele veranderingen veroorzaken, zoals depressie, het verliezen van uw gevoel voor humor en zelfs overmatige jaloezie. Het verliezen van de controle over uw emoties en uw uitdrukkingen kan u een machteloos gevoel geven. Het is niet gemakkelijk om te leven met pseudobulbar affect. Wanneer u begrijpt dat uw overmatig huilen of ongepast lachen niet uw schuld is en dat het wordt veroorzaakt door een medische aandoening, kunt u stappen ondernemen om uw symptomen onder controle te krijgen.

Vaak gestelde vragen

Huilen is goed voor je, tot op zekere hoogte. Emotionele tranen helpen stresshormonen uit het lichaam te verwijderen, maar huilen stimuleert ook het vrijkomen van endorfine, waaronder oxytocine, een natuurlijke chemische stof die ons helpt om te gaan met emotionele en fysieke pijn.

Als het huilen buitensporig wordt of vaak voorkomt als gevolg van externe omstandigheden, depressie of pseudobulbar affect (PBA), kan het de moeite waard zijn professionele hulp te zoeken.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat zijn de bijwerkingen van te veel huilen?

Als veel mensen huilen krijgen ze last van: een loopneus. bloeddoorlopen ogen. zwelling rond de ogen en algehele zwelling in het gezicht. . . . Sinus hoofdpijn, postnasaal infuus, verstopte neus, gevoeligheid rond de neus, kaak, voorhoofd en wangen, keelpijn, hoesten, afscheiding uit de neus.

Wat zal er gebeuren als je elke dag huilt?

Huilen zonder reden Er zijn mensen die elke dag huilen zonder een bijzonder goede reden, die echt verdrietig zijn. En als je elke dag huilt om activiteiten die normaal zijn in je leven, kan dat een depressie zijn. En dat is niet normaal en het is te behandelen.

Beschadigt huilen je hersenen?

Onderzoekers zeggen dat terwijl dieren die langdurig aan zeer hoge stressniveaus worden blootgesteld, veranderingen in hun hersenstructuur kunnen ontwikkelen, nooit is aangetoond dat stress door huilen dergelijke schade veroorzaakt.

Kun je zonder tranen komen te zitten?

Huil zoveel je wilt – je zult niet zonder tranen komen te zitten Je tranen worden geproduceerd door lacrimale klieren die zich boven je ogen bevinden. De tranen verspreiden zich over het oogoppervlak wanneer je knippert. Hoewel de traanproductie kan vertragen als gevolg van bepaalde factoren, zoals gezondheid en veroudering, krijg je niet echt een tekort aan tranen.

Kan huilen je gewicht doen verliezen?

Volgens onderzoekers in Californië zal het laten vloeien van wat tranen gifstoffen uit ons lichaam vrijmaken en stress verminderen. Die vermindering van stress helpt je lichaam vet te verbranden. Volgens Dr. Aaron Neufeld bevordert emotioneel huilen gewichtsverlies door het stoppen van de productie van hormonen die ervoor zorgen dat je lichaam vet opslaat.

Zijn tranen goed voor je huid?

“Tranen zijn meestal bijna 7, en huid is dichter bij 5.5 of 6,” zegt Palm. Kortstondige blootstelling aan tranen is niet schadelijk, maar langdurige blootstelling kan leiden tot veranderingen in de huidhydratatie of lichte irritatie als gevolg van het pH verschil.

Is het beter om te huilen of het in te houden?

Chan zegt echter dat als je je emotioneel voelt en wilt huilen, het beter is om het er allemaal uit te laten dan het in te houden. “Huilen kan in sommige situaties nuttig zijn, maar vergeet niet dat het slechts een middel is om je gevoelens te uiten, of het nu boosheid, verdriet, angst, frustratie of rouw is,” zegt hij.

Kun je van huilen geen tranen meer krijgen?

Huil zoveel je wilt – je zult niet zonder tranen komen te zitten Je tranen worden geproduceerd door lacrimale klieren die zich boven je ogen bevinden. De tranen verspreiden zich over het oogoppervlak wanneer je knippert. Hoewel de traanproductie kan vertragen als gevolg van bepaalde factoren, zoals gezondheid en veroudering, krijg je niet echt een tekort aan tranen.

Is huilen goed voor je huid?

“Omdat is bewezen dat huilen stress vermindert, kan huilen na verloop van tijd een positief effect hebben op iemands huid,” legt ze uit. “Huidproblemen zoals acne en puistjes kunnen worden veroorzaakt door stress, en daarom kan huilen indirect acne puistjes verminderen door de stress te verminderen. “

Maakt huilen je mooier?

Voortdurende tranen smeren je ogen Na het huilen worden de ogen van een persoon expressiever waardoor ze er aantrekkelijker uitziet. Ook maakt huilen iemands neus en wangen rood, wat vergelijkbaar is met het aanbrengen van blush door make up, maar het ziet er natuurlijker uit.

Waarom zie ik er mooi uit na een huilbui?

Reflex tranen verwijderen vuil, zoals rook en stof, uit je ogen. De continue tranen smeren de ogen Na het huilen worden de ogen van een persoon expressiever, waardoor ze er aantrekkelijk uitzien. Ook maakt huilen iemands neus en wangen rood, wat vergelijkbaar is met het aanbrengen van blush door make-up, maar het ziet er natuurlijker uit.

Verliest huilen gewicht?

Huilen verbrandt calorieën, maar niet genoeg om significant gewichtsverlies te veroorzaken. Een trieste film opzetten of werken om een huilbui op te wekken zal je training niet vervangen, zo blijkt uit onderzoek. Huilen dient echter wel een belangrijk doel, en “een goede huilbui” zo nu en dan kan gezondheidsvoordelen hebben zoals stressverlichting.

Wat betekenen stille tranen?

Soms moeten we huilen in het openbaar. De meeste mensen willen niet gezien worden terwijl ze huilen, omdat het zo persoonlijk is. In stilte huilen is een indicatie dat je je niet waardig en goed genoeg voelt [ https://www. jenniferelizabethmasters. com/2013/09/16/how-do-i-love-myself/ ]. Huilen van welke aard dan ook is niet slecht.

Kunnen mensen bloed huilen?

Het huilen van bloederige tranen lijkt misschien een fictieve gebeurtenis, maar tranen met bloed zijn een echte medische aandoening. Het huilen van bloederige tranen, hemolacria genoemd, is een zeldzame aandoening waarbij een persoon tranen produceert die gekleurd zijn met, of gedeeltelijk bestaan uit, bloed.

Maken tranen je huid schoon?

“Tranen bestaan meestal uit water, gifstoffen, lysozym, zout, lipiden en meer,” zegt ze. “Lysozym in het bijzonder is een enzym dat helpt bacteriën te verwijderen, en theoretisch kan het acne en andere bacteriën in het gezicht bestrijden. Ook het zoutgehalte van tranen kan de huid uitdrogen. “

Vorig artikel

Is natuurlijke klei giftig?

Volgend artikel

Is Diego Brando een slechterik?

You might be interested in …

Werkt Cricut-infusible-inkt op hout?

Hout is een natuurlijke stof en bevat geen polyester. De reden waarom het kan werken, is omdat het oppervlak zo poreus is dat de spuitinkt erin zinkt. U moet het oppervlak afwerken om de smeltbare […]

Hoe maak je het gevoel los?

Dit is een absoluut feit ! Ja, je kunt vilt strijken! Ik heb door de jaren heen gehoord dat vilt dat niet 100% wol is niet gestreken kan worden. Laat me die mythe nu meteen […]