30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Is voegspecie waterdicht in douches?

Tegelvoegen dichten

Veel mensen realiseren zich niet dat voegspecie een zeer poreus materiaal is. Het zal elke vloeistof absorberen die in contact komt met het oppervlak. Met de keuken backsplash, kunt u in staat zijn om weg te komen zonder het zegelen van uw grout. Maar moet je tegel voegwerk in de douche te verzegelen?

Het voegmiddel in uw douche moet altijd worden afgedicht; dit zal vocht tegenhouden dat gemakkelijk in het zeer poreuze materiaal zou kunnen komen. Een afdichtmiddel voorkomt dat water achter de tegels en voegen blijft steken en schimmel en meeldauw vormt.

Waarom voegspecie voor douches moet worden afgedicht

Het sealen van uw voegen is niet veel werk. De bescherming die het geeft maakt het nog meer de moeite waard. Als u een voeg op epoxybasis gebruikt die van nature water afstoot in uw douche, heeft u geen afdichtmiddel nodig. Voor velen die het meer traditionele voegmiddel gebruiken, dat zand bevat, is de sealer wel nodig. Die sealer absorbeert vloeistof veel te gemakkelijk om niet te worden afgedicht.

Hoewel mensen soms heen en weer gaan of ze het voegmiddel in de douche moeten afdichten, zijn de meeste mensen het erover eens dat het nodig is. Het kost niet veel, is niet te tijdrovend, en zal uw douche beschermen. Uiteindelijk kan het geen kwaad om uw douche extra te beschermen.

Het afdichtmiddel helpt ook om uw douche te houden veel schoner uit, het afstoten van vlekken, vuil en grime.

Verschillende methodes om de voegen in je douche af te dichten

Het afdichten van uw voeg is een zeer eenvoudig proces. Veel eenvoudiger dan het betegelen van je douche die je net op je genomen hebt. Dit wordt een makkie. Het is belangrijk op te merken dat u nooit voegkit op de niet-geglazuurde tegels aanbrengt. De sealer zal in de tegel trekken en er niet meer uitkomen. Hier zijn enkele van de verschillende methoden over hoe de voeg kit toe te passen:

 • Kwast op – Dit type sealer ziet er melkachtig uit en wordt met een klein penseeltje rechtstreeks op de voegen aangebracht, hoewel velen deze methode niet kiezen.
  • Zorg ervoor dat er geen sealer op de tegel komt, kleine vlekjes kunnen geen kwaad maar moeten er wel afgeveegd worden.
  • Het opborstelen van de kit is een zeer vervelend karwei. De kit vloeit niet altijd gelijkmatig uit de kwast, waardoor een eenvoudige handeling erg lang duurt – en u dagenlang in uw badkamer vastzit om uw tegels te sealen, wat iemand gek kan maken.
  • Dit is veruit de gemakkelijkste methode die er is. Nee, het zal niet altijd perfect zijn, maar met de dunne roller, zal de lijn heel dicht bij de naadlijn zijn zonder op de tegel te morsen zoals de borstel zou doen. Dit is verreweg de favoriet van de fans.
  • Het is echter niet alles wat het moet zijn. U moet de tegels naderhand schoonvegen, maar sommigen vinden dat niet moeilijk en laten het zelfs zitten.
  • Er wordt gezegd dat wanneer het op het oppervlak wordt gespoten, het alleen in het voegmiddel trekt, niet in de geglazuurde tegel. Ook zal het er na verloop van tijd afslijten.

  Voegmiddel op voegen aanbrengen

  Bij het verbouwen van uw huis komt u vaak chemicaliën tegen die u met voorzichtigheid moet gebruiken. Een afdichtmiddel is niet anders. Volg altijd de veiligheidsrichtlijnen voor de verschillende producten.

  Laten we nu gaan over de zeer eenvoudige proces over hoe je het zegel toe te passen op de grout in uw douche:

  De eerste stap is het grondig reinigen van uw voegen:

  • Verwijder met een grove scrubpad en een emmer schoon water alle losse voegen en puin. Veeg het vuil en water weg met een schone handdoek (u wilt niet dat het in de afvoer terechtkomt).
  • Laat het voegmiddel drogen gedurende de aanbevolen tijd, meestal ongeveer 45 minuten.
  • U kunt ook een tandenborstel gebruiken om het overtollige voegmiddel weg te schrobben en vlekken te verwijderen (bij het opnieuw voegen van oud voegmiddel).

  De volgende stap is het kiezen van het soort afdichtingmiddel dat u wilt gebruiken

  • Zoals hierboven vermeld zijn er een paar verschillende methoden voor het aanbrengen van een voegafdichting. Er zijn echter veel verschillende merken en typen sealers. Afhankelijk van uw tegel zal beslissen welk type van sealer u gebruikt. Sealer is specifiek gelabeld voor wat het moet worden gebruikt voor.
  • De twee belangrijkste soorten van afdichtmiddel zijn:
   • Penetrerende Sealers – Deze sealers maken gebruik van een water / terpentine basis die het mogelijk maakt de kleine deeltjes van latex of siliconen die de grout binnendringen. Het voegmiddel weekt in de verzegeling waardoor de latex en siliconen alle openingen opvullen. Dit houdt al het vocht buiten.
   • Membraanvormende afdichters – Deze vormen een laag op het oppervlak van het voegmiddel die water afstoot. Deze werken niet goed in een badkamer omdat het water dan niet onder de tegels vandaan kan komen. Ook zullen deze soorten niet hechten op geglazuurde tegels.
   • Kies de applicator van uw keuze (deze staan hierboven vermeld)

   Nu is het tijd om te beginnen met het aanbrengen van de specie.

   • Trek rubber handschoenen aan, afwas handschoenen zijn ook goed, en bereid de voegkit voor op de door u gekozen methode. Volg de aanwijzingen voor elke methode.
   • Zorg er bij het aanbrengen voor dat de voeglijn verzadigd is, terwijl u uw best doet om uit de buurt van de tegels te blijven. Werk op kleine oppervlakken tegelijk en gebruik een schone, droge handdoek om de tegels af te nemen indien nodig. Sealer heeft meestal ongeveer tien minuten nodig om te drogen. Verwijder eventueel aanwezige kit van de voegen met een schoon, droog papieren handdoekje.
   • Nadat u het volledig hebt laten drogen, is het tijd voor de tweede laag. Het aantal lagen dat u nodig hebt, hangt af van de gewenste dekking. U weet dat uw douche goed is afgedicht wanneer het water vrij over het oppervlak van de voeg rolt zonder erin te trekken.

   Laat de kit uitharden voordat u de douche voor de eerste keer gebruikt en geniet van uw gloednieuwe douche.

   Hoeveel voegkit is er nodig?

   De eerste stap is om de voegspecie te vinden die u nodig hebt en de juiste hoeveelheid. U wilt niet halverwege zijn en zonder komen te zitten. U kunt altijd ongeopende verpakkingen terugnemen of opslaan. Het is het beste om uw voegmiddel ongeveer een keer per jaar te verzegelen om de opbouw van schimmel en meeldauw te voorkomen.

   Kleinere tegels zullen meer voegmiddel gebruiken dan grote tegelpatronen. Kleinere tegels = meer lijnen te vullen. Als u kleine tegels gebruikt kunt u het beste voegmiddel op de tegels spuiten, dit versnelt het proces.

   Een één-kwart container van voegmiddelverzegelaar zal rond 200 vierkante voet van voegmiddel met 12 duimtegels verzegelen. Het afdichtmiddel is niet zo duur als je het zelf doet. Als u een professional inhuren zou het gemakkelijk kosten honderden dollars. Typisch, zal een een-kwart container van voegmiddel sealer zet je terug onder de $ 15 en een een-galon naam merk is zo laag als $ 30. Prijzen variëren afhankelijk van de locatie en het merk.

   Hoe lang duurt het om tegelvoegen te voegen?

   Na het installeren van uw tegels, moet u wachten tot de voeg volledig droog is voordat u afdichtmiddel toevoegt. Als er vocht in het voegmiddel aanwezig is, kan het niet in het voegmiddel trekken om het af te dichten. De tijd om te drogen is meestal tussen 48 en 72 uur voordat het tijd is om sealer aan te brengen.

   Controleer de verpakking van het voegmiddel om de typische droogtijd te zien. Verschillende voegsoorten drogen op verschillende tijdstippen. Het houden van de nieuw betegelde kamer warm zal helpen de grout uitharding.

   Sealers op waterbasis drogen veel sneller en zijn veel veiliger in gebruik dan sealers op basis van oplosmiddelen. Sealers op basis van oplosmiddelen zijn echter veel duurzamer en gaan langer mee.

   Zal Grout Sealant het uiterlijk van mijn tegels veranderen?

   Sommige sealers laten een doffe wazige film achter op het oppervlak van de tegel. Tijdens het aanbrengen van een afdichtmiddel op de tegel, als je toevallig wat op de tegel, gewoon het gebied nat. Gebruik vervolgens een droog papieren handdoekje om de kit van de tegel te vegen.

   Als u het op de juiste manier aanbrengt en goed schoonmaakt, nee, het zal het uiterlijk van uw tegel helemaal niet veranderen. Sommige soorten hebben een kleur om het uiterlijk van het voegmiddel te veranderen. Deze moeten goed worden schoongemaakt om ervoor te zorgen dat ze geen vlekken maken op uw tegel.

   De volgende keer dat u in uw douche stapt zal het voelen als een gloednieuwe sprankelend schone douche. Met uw grout verzegeld, zult u ook minder tijd besteden aan het schoonmaken van uw douche, wat betekent dat meer tijd werken aan andere DIY projecten rond uw huis.

   3 gedachten over “Moet ik Tegelvoegen in mijn Douche Afkitten?”

   Dank u. Ik heb net mijn douche geëpoxeerd en een kleine tegelrand van 8 inch rond de douche toegevoegd, die ik zal afdichten met uw aanbeveling voor het juiste afdichtmiddel en hoe ik het moet aanbrengen.

   Hoi, Viktor,
   Ik kwam toevallig uw artikel over het afdichten van voegmiddel tegen en dank u voor uw gedeelde expertise. mag ik een navraag doen over voegmiddel ding verder? Ik had een probleem met of voegsel tussen douchevloertegel of ondervloer onder tegels. er komt water uit voegsel tussen vloertegels terwijl je ergens op douchevloer stapt. zou dit probleem opgelost kunnen worden door voegselafdichting aan te brengen of te kitten met (rubberachtige) siliconen?
   alvast bedankt!
   jackie

   Wellicht bent u ook geïnteresseerd in onderwerpen

   Kan douchewater door voegsel lekken?

   Als je vlekken ziet op het plafond onder je badkamer, ga er dan niet van uit dat het komt door een lekkende waterleiding of afvoerpijp. Controleer de keramische tegelwanden rond uw bad of douche. Deze tegels hebben periodiek onderhoud nodig; er kunnen scheuren ontstaan in het voegmiddel tussen de tegels, waardoor vocht kan doorsijpelen.

   Moet je voegen in de douche dichten?

   Het voegmiddel in je douche moet altijd worden afgedicht; dit houdt vocht tegen dat gemakkelijk in het zeer poreuze materiaal zou kunnen dringen. Een sealer voorkomt dat water achter de tegel en het voegmiddel blijft steken en schimmel en meeldauw vormt.

   Kan water door tegelvoegen heen?

   In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn keramische tegels en specie op zichzelf niet waterdicht. Water kan binnendringen door cementgebonden specie en zich een weg banen door de ondergrond. Om waterschade te voorkomen, moet u een waterdicht membraan net onder de tegelmortel aanbrengen, zo dicht mogelijk bij de tegel.

   Welk type voegmiddel moet worden gebruikt in een douche?

   Epoxy voegmiddel
   Epoxy voegmiddel is waterbestendig en gemaakt van harsen en vulstoffen die het helpen werken als een afdichtende lijm. Epoxy voegmiddel is een betere keuze voor douches, keuken, badkamers, en andere vochtige gebieden omdat het vlekbestendig is en vereist geen verzegeling, in tegenstelling tot cement gebaseerde voegmiddel.

   Hoe vaak moet u uw douche voegen?

   De vuistregel is om de voegen jaarlijks af te kitten. Om de ontwikkeling van schimmel en meeldauw te voorkomen, is het belangrijk voor u om uw voeg ten minste eenmaal per jaar te verzegelen. Echter, een van de beste praktijken voor u is om te verzegelen grout elke zes maanden in gebieden met veel verkeer.

   Hoe lang duurt het voordat het voegmiddel waterdicht is?

   De meeste cementgebonden voegmiddelen hebben een uithardingstijd van 48 tot 72 uur nodig voordat een penetrerende verzegeling kan worden aangebracht. Wacht na het sealen minimaal 24 uur voordat u de douche gebruikt; sommige producten adviseren drie dagen.

   Maakt voegmiddel het waterdicht?

   Voegmiddel is poreus en zal vloeistoffen absorberen die erop gemorst worden. Sealer trekt in het voegmiddel en maakt het zogenaamd waterdicht. Mensen die u voegmiddel willen verkopen zullen u vertellen dat het gemakkelijker schoon te maken is en dat het helpt schimmelvorming te voorkomen.

   Waarom mislukt voegmiddel in douche?

   Hoe Badkamer Douche Tegels en Voegen mislukken. Of je nu douche tegels hebt die loskomen van de muur, voegsel dat gaat schimmelen of eruit valt, water dat achter de tegels binnendringt of de douche zelf die lekt, er is meestal een gemeenschappelijke oorzaak. Die oorzaak is het binnendringen van water in het voegmiddel en het infiltreren in de tegelrug.

   Hoe kan ik mijn douche waterdicht maken zonder de tegels te verwijderen?

   De Shower Plug oplossing is om het membraam systeem te omzeilen door het poreuze betegelde oppervlak af te dichten en het geheel waterdicht te maken. Shower Plug dicht en repareert een lekkende douche zonder de tegels te verwijderen. Het is een onzichtbare borstelapplicatie die tegels en voegen gemakkelijk 10 jaar waterdicht maakt in één doe-het-zelf-klus.

   Wat is de beste voegkit voor douches?

   Beste Voegkit Voor DouchesMiracle Sealants 511QT6 511. Aqua Mix Voeger’s Choice Gold 30882-4. Black Diamond Stoneworks Voegkit. Tuff Duck Voegkit. Miracle Sealants GRTSLRAEROCS Spuitbus. StoneTech Voegkit voor zwaar gebruik. AFM 31203.

   Is het de moeite waard om een douche opnieuw te voegen?

   Als u meerdere afgebrokkelde of gebroken tegels heeft, of als er veel tegels los zitten, dan kunt u beter de badkamer opnieuw betegelen. Als de tegels in goede staat zijn, maar het voegmiddel begint te scheuren of is bevlekt, dan kan opnieuw voegen u geld besparen ten opzichte van opnieuw betegelen.

   Moeten douchetegels worden verzegeld?

   Typisch, douche tegels moeten worden verzegeld, omdat ze bevatten grout, dat is een uiterst poreus materiaal. Om vochtophoping in de specie en tegels te vermijden, is het altijd aangeraden om uw douche tegels te verzegelen.

   Hoe vaak moet je voegspecie in een douche afdichten?

   eens per jaar
   En het is een feit dat het niet afdichten van douchevoegen je geld kan kosten. In het bijzonder kunt u waterschade en schimmel ondervinden. Dus de grote vraag die u allen waarschijnlijk vragen zich af is hoe vaak je moet opnieuw afdichten douche grout? Veel instanties raden aan om de voegen minstens een keer per jaar opnieuw te voegen, als vuistregel.

   Hoe lang gaat het voegmiddel in een douche mee?

   tussen de acht en zestien jaar
   Voegmiddel gaat niet eeuwig mee. Je kunt rekenen op een levensduur tussen de acht en zestien jaar. De levensduur is afhankelijk van hoe u uw douche behandelt. De kans is groot dat je geen idee hebt wanneer je voeg is geplaatst.

   Wat gebeurt er als er water onder tegels komt?

   Water dat na een lekkage onder keramische tegels terecht is gekomen kan schimmelgroei veroorzaken. Water dat onder keramische tegels blijft staan zal uiteindelijk de structuur van de tegel zelf aantasten, waardoor deze zal barsten of breken.

Vorig artikel

Kun je papieren handdoekjes doorspoelen?

Volgend artikel

Hoe krijg ik meer wormen in mijn tuin?

You might be interested in …

Wat is de kleur van Conglomeraat?

Conglomeraat: Het afgebeelde exemplaar heeft een doorsnede van ongeveer vijf centimeter. Het bestaat uit chert en kalksteen clasts gebonden in een matrix van zand- en klei-grootte deeltjes. Wat is Conglomeraat? Conglomeraat is een clastisch sedimentgesteente […]

Wat is een beschaving in de geschiedenis?

De betekenis van de term beschaving is in de loop van de geschiedenis verschillende malen veranderd, en zelfs vandaag de dag wordt hij op verschillende manieren gebruikt. Het wordt gewoonlijk gebruikt om menselijke samenlevingen te […]

Wat is een transformator-stopcontact?

Als je naar het buitenland reist, kom je gegarandeerd vreemde stekkers tegen. Hier is hoe je ervoor kunt zorgen dat je een lading krijgt. Een van de nadelen van het zijn een tech-gerichte reiziger is […]