30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Is West Point beter dan Harvard?

Laatstejaars Raymond Vetter staat ‘s morgens vroeg op om te joggen of te trainen. Dan, zijn haar netjes geschoren en zijn broek gestreken, marcheert hij naar het ontbijt, waar hij op een toegewezen plaats gaat zitten. Na zes uur les in vakken als Japanse literatuur en systeemengineering, twee uur intramurale sport en nog een familiemaaltijd met medestudenten, haast Vetter zich om voor 23.30 uur weer op zijn kamer te zijn.

De meeste studenten, denken we, marcheren niet naar de maaltijden. Velen drinken tot in de kleine uurtjes, ontduiken de ochtendlessen en gaan niet regelmatig naar de sportschool. Maar Vetter, 21, is een cadet aan de Amerikaanse militaire academie in West Point, N.Y., waar het studentenleven een beetje anders is.

Volgens studenten, alumni, faculteiten en deskundigen op het gebied van hoger onderwijs, wordt de undergraduate ervaring op West Point en de andere service academies bepaald door een intense werkethiek en een drive om op alle fronten te slagen. “We worden geconfronteerd met uitdagingen en obstakels die niet elke student tegenkomt, maar we zijn in staat om competitief te zijn op alle verschillende gebieden, van sport tot academici,” zegt Vetter.

Alcohol is niet toegestaan in de slaapzalen en eerstejaars krijgen slechts één weekend verlof per semester. Die striktheid, gecombineerd met de deugd van een gratis opleiding, heeft West Point bovenaan de FORBES-lijst van de beste hogescholen in het land gebracht, een stijging ten opzichte van de zesde plaats vorig jaar. De ranglijst is samengesteld in samenwerking met Ohio University econoom Richard Vedder en zijn Center for College Affordability & Productivity. (Klik hier voor de volledige ranglijst en uitgelichte verhalen.)

West Point blinkt uit in de meeste maatregelen. Het studeert 80% van zijn studenten af in vier jaar. Het staat op de vierde plaats van winnaars van Rhodes-beurzen sinds 1923 (vóór Stanford), op de zesde plaats van Marshalls sinds 1982 (vóór Columbia en Cornell) en op de vierde plaats van Trumans sinds 1992 (vóór Princeton en Duke). Dit jaar zijn 4 van de 37 Gates scholars, die een volledige beurs krijgen om aan de universiteit van Cambridge in Engeland te studeren, afgestudeerd aan de dienstacademies. Het Gates-rooster omvat vier afgestudeerden van Yale, één van Harvard en geen van Princeton.

“Ik denk dat ik er veel aan heb gehad,” zegt Joseph M. DePinto, USMA-klas van ’86 en chief executive van 7-Eleven. “Alleen al de discipline, de benadering van leiderschap, het begrip van het belang van teamwork. Al die dingen heb ik op West Point geleerd, en ik denk dat dat me heeft geholpen succesvol te zijn.”

De klassen zijn klein, met niet meer dan 18 studenten. Cadetten werken zich een weg door een kerncurriculum waarin een Engelse majoor calculus moet nemen en een scheikundige een filosofiecursus moet volgen. Aangezien er geen graduaatprogramma’s zijn, kunnen de faculteit en het bestuur zich concentreren op de undergraduates.

“Als je echt kijkt naar Brown University of Boston College of Stanford, dan is hun belangrijkste missie waarschijnlijk niet om les te geven. Het is om onderzoeksgeld naar de campus te brengen… om het volgende boek te schrijven dat hen op CNN zal krijgen,” zegt James Forest, een universitair hoofddocent aan West Point die directeur is van terrorisme studies. “De druk om zo’n nieuwe academische ster te zijn is er niet [op West Point].”

Een belangrijke factor in de top ranking is dat afgestudeerden vertrekken zonder een cent aan collegegeld terug te betalen. Het leger neemt alle kosten op zich en betaalt de cadetten een toelage van 895 dollar per maand. Als ze afstuderen, beginnen ze als tweede luitenant en verdienen ze 69.000 dollar per jaar. Ze moeten vijf jaar in het leger dienen plus nog eens drie jaar inactieve reservedienst. Door de oorlogen in Afghanistan en Irak is 15% van de reservisten in actieve dienst gegaan.

West Point heeft veel critici. In april schreef Thomas E. Ricks, een journalist die de Pulitzerprijs heeft gewonnen en het leger heeft verslagen, een opiniestuk in de Washington Post waarin hij de regering opriep om de militaire academies te sluiten. West Point brengt geen officieren voort van een hoger kaliber, betoogt hij, dan een afgestudeerde van een andere eliteschool die heeft deelgenomen aan een ROTC-programma. “Het is niet beter dan Harvard,” zegt hij, verwijzend naar het feit dat de meerderheid van de West Point professoren geen Ph.D.s hebben en de traditioneel zwakke behandeling van de school van cruciale onderwerpen zoals antropologie, geschiedenis en vreemde talen.

Het brengt ook jonge mensen voort die meer vatbaar zijn voor groepsdenken dan voor baanbrekende ideeën. W. Patrick Lang, afgestudeerd aan het Virginia Military Institute en in de jaren zeventig hoogleraar Arabisch aan West Point, zegt dat de militaire academies “niet erg goed zijn geweest in het voortbrengen van mensen die erg goed waren in humanistische, open-ended problemen”.

Bruce Fleming, die al 22 jaar Engels doceert aan de U.S. Naval Academy in Annapolis, Md., hekelt de service academies om hun starheid. “Ik hou echt van mijn studenten. Dat doe ik gewoon. Het is een instituut dat studenten vermaalt,” zegt hij.

Maar de cadetten weten hoe het werkt: baanzekerheid. Leiderschapstraining. Levenslange vriendschappen. “Een West Point diploma is minstens zo indrukwekkend als een Harvard diploma voor een heleboel dingen,” zegt Robert Farley, een assistent-professor in de nationale veiligheid aan de Universiteit van Kentucky. “Als ik een werkgever was, zou ik het volste vertrouwen hebben in een afgestudeerde van de dienstacademies.

“We geven op wat misschien wel de ultieme college-ervaring is. Maar we krijgen een baan waar we meteen een leidinggevende positie krijgen, niet een baan in een achterkamer waar wie weet wat je kansen op promotie zijn,” zegt Elizabeth Betterbed, 20, van Fox Island, Wash, een van de 699 vrouwelijke cadetten op West Point. “Net als elke andere school maak je een schuld, en bij ons duurt het maar vijf jaar om die af te betalen. Het is echt niets.”

Achter de cijfers

Onze college rankings zijn gebaseerd op vijf criteria: afstudeercijfer (hoe goed is een college in het helpen van zijn studenten om op tijd af te studeren); het aantal nationale en wereldwijde prijzen gewonnen door studenten en docenten; de tevredenheid van studenten over hun docenten; gemiddelde schuld bij afstuderen; en postdoctoraal beroepssucces zoals gemeten door het gemiddelde salaris van een recent afgestudeerde en alumni prestaties. Wij waarderen de ervaring van studenten en de mate waarin zij zijn voorbereid op de echte wereld in plaats van ons te richten op input zoals toelatingspercentages en testscores. Onze gegevens zijn afkomstig van openbaar toegankelijke bronnen en niet van enquêtes die door de scholen zelf zijn ingevuld. Speciale dank gaat uit naar Richard Vedder en zijn onderzoeksteam van Ohio University. (Klik hier voor de volledige methodologie.)

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Is West Point prestigieuzer dan Harvard?

[Prestige: Harvard heeft de neiging West Point te overtreffen in de binnenlandse Amerikaanse opinie. [/color-box]

Is West Point het meest prestigieus?

United States Military Academy, West Point, New York De USMA, beter bekend als West Point, is misschien wel een van de beste en meest prestigieuze militaire academies in de wereld. Die reputatie wordt niet licht opgevat.

Is West Point zoals Harvard?

“Een West Point diploma is minstens zo indrukwekkend als een Harvard diploma voor een heleboel dingen,” zegt Robert Farley, een assistent professor in de nationale veiligheid aan de Universiteit van Kentucky.

Is West Point de moeilijkste universiteit om binnen te geraken?

West Point is zeer competitief om toegelaten te worden. West Point aanvaardt slechts 10 van de 100 studenten, wat betekent dat je een uitstekende sollicitatie moet hebben om in aanmerking te komen.

Is West Point beter dan Ivy League?

West Point is een van de meest competitieve scholen om toegelaten te worden. Het is net onder de Ivy League in reputatie/rangschikking. Toelating is een uitdaging door eisen zoals nominatie/goedkeuring door lid van het congres/vice-president. Het is gerangschikt op nummer 19 van de beste nationale scholen voor vrije kunsten.

Is West Point elite?

De United States Militaire Academie op West Point is een van de meest elitaire instellingen in het land. Studenten, of cadetten zoals ze op West Point worden genoemd, krijgen een volledige beurs voor de school in ruil voor een vijfjarige verbintenis met het leger na het afstuderen.

Is West Point net zo goed als de Ivy League?

West Point is een van de meest competitieve scholen om toegelaten te worden. Het staat net onder de Ivy League in reputatie/rangschikking. Toelating is een uitdaging door eisen zoals nominatie/goedkeuring door lid van het congres/vice-president. Het is gerangschikt op nummer 19 van de beste nationale scholen voor vrije kunsten.

Is West Point een elite school?

De United States Militaire Academie op West Point is een van de meest elitaire instellingen in het land. Studenten, of cadetten zoals ze op West Point worden genoemd, krijgen een volledige beurs voor de school in ruil voor een vijfjarige verbintenis met het leger na het afstuderen.

Welke Ivy League heeft de mooiste campus?

De Ivy League met de beste campus is Princeton. Het heeft de reputatie de mooiste campus te hebben. Maar schoonheid is in de ogen van de toeschouwer. Sommige mensen vinden Columbia het mooist vanwege de gotische en klassieke gebouwen, terwijl anderen Cornell zullen kiezen vanwege het adembenemende landschap.

Is West Point als Ivy League?

West Point is een van de meest competitieve scholen om toegelaten te worden. Het is net onder de Ivy League in reputatie/rangschikking. Toelating is een uitdaging door eisen zoals nominatie/goedkeuring door lid van het congres/vice-president. Het is gerangschikt op nummer 19 van de beste nationale scholen voor vrije kunsten.

Is West Point Mariniers of Leger?

De U. S. Military Academy at West Point’s missie is “het opleiden, trainen en inspireren van het Corps of Cadets, zodat elke afgestudeerde een opgedragen leider van karakter is, toegewijd aan de waarden van Plicht, Eer, Land en voorbereid op een carrière van professionele uitmuntendheid en dienstverlening aan de Natie als officier in de Verenigde

Is West Point een prestigieuze universiteit?

Het werd opgericht in 1802 als Amerika’s eerste college van techniek en vandaag de dag nog steeds als ‘s werelds belangrijkste leider-ontwikkelingsinstituut, consequent gerangschikt onder de top colleges in het land.

Hoe goed is West Point onderwijs?

WEST POINT, N. Y. – De U. S. Military Academy is opnieuw beoordeeld als een van ‘s lands beste undergraduate onderwijsinstellingen in tal van college rankings sites. West Point werd ook gerangschikt in “The Best 386 Colleges:” No. 1 voor beste universiteitsbibliotheek, het tweede jaar op rij, nr.

Welke Ivy is het makkelijkst om binnen te geraken?

Gebaseerd op de informatie hierboven, heb je waarschijnlijk gemerkt dat Cornell University de hoogste aanvaardingspercentages heeft van alle Ivy League scholen en daarom geclassificeerd kan worden als de gemakkelijkste Ivy League school om binnen te geraken.

Wat is de minst prestigieuze Ivy League school?

De minst prestigieuze Ivy League graad is een eind MA graad. De overgrote meerderheid van deze worden aangeboden aan Columbia. Penn heeft soortgelijke graden, maar minder van hen. Harvard heeft MA graden in regionale studies.

Vorig artikel

Hoe kun je zien hoe oud een porselein is?

Volgend artikel

Kan je gips in de oven drogen?

You might be interested in …

Hoe vaak zijn witte katten doof?

Alle katten hebben hun eigen charme en allure, maar het valt niet te ontkennen dat witte katten bijzonder opvallend zijn. Als één of beide ogen blauw zijn, maakt dat ze alleen maar aantrekkelijker. Maar witte […]

Zijn Woll pannen vaatwasmachinebestendig?

Dankzij de hoogwaardige antiaanbaklaag hebt u na elk gebruik alleen heet water en een beetje afwasmiddel nodig, en alles is in een handomdraai weer blinkend schoon. Maar alle professionele gietproducten van WOLL zijn ook vaatwasmachinebestendig. […]

Is panpizza dik of dun?

Met de vele pizzavarianten die er zijn, denken de meeste gewone pizzabezoekers niet echt na over alle termen die gebruikt worden om onze pizzabodems te beschrijven – afgezien van dikke korst en dunne korst misschien. […]