30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Kan 24 V gelijkstroom je doden?

Ik dacht altijd het naast onmogelijk was om gekwetst te worden gebruikend laag voltage (24 volts enz.). Van wat ik begrijp is dit de reden waarom veel motorregelingen naar deze standaard gaan.

Ik heb onlangs van een 24 voltsdood gehoord, zal ik meer details moeten krijgen, maar heeft iemand anders van dit eerder gehoord?

acrwc10

Master Code Professional
 • 18 dec. 2008
 • #2

Ik dacht altijd dat het bijna onmogelijk was om gewond te raken bij gebruik van laagspanning (24 volt enz.) . Van wat ik heb begrepen is dit de reden waarom veel motorbedieningen naar deze standaard gaan.

Ik heb onlangs gehoord van een 24 volt dood, zal ik meer details, maar heeft iemand anders ooit gehoord van deze?

nakulak

Senior Lid
 • 18 dec 2008
 • #3

Vlamboog, brandwonden door 24v? Dat meen je niet.

aangezien er maar 15 ma nodig is om je te doden, kan het hebben van natte handen en een slecht hart je doden met lage spanning, dus ja, je kan gedood worden met 24v onder de juiste omstandigheden. ongewoon, maar zeer mogelijk. de sleutel hiertoe zou een lage huidweerstand zijn (natte handen, met blote voeten op natte grond staan, enz)

don_resqcapt19

Moderator
 • 18 Dec 2008
 • #4

jim dungar

Moderator
 • 18 Dec 2008
 • #5

winnie

Senior Lid
 • 18 dec 2008
 • #6

Praat eens met de mensen die gelijkstroomsystemen maken voor telecomcentrales. Ik denk niet dat 24V een boog door de lucht kan houden op een langere basis zoals 480V dat kan, maar een 24V hoge stroombron kan zeker _veel_ thermische schade veroorzaken, bijvoorbeeld als een gereedschap over de busstaven valt.

acrwc10

Hoofdcodeur
 • 18 Dec 2008
 • #7

Praat eens met de mensen die DC systemen maken voor telecom centrales. Ik denk niet dat 24V een boog door de lucht kan houden op een langere basis zoals 480V dat kan, maar een 24V hoge stroombron kan zeker _veel_ thermische schade veroorzaken, bijvoorbeeld als een gereedschap over de busstaven valt.

dereckbc

Moderator
 • 18 dec 2008
 • #8

Nee het is geen grapje. Neem het aan van iemand uit de telecomsector, zelfs een 12 VDC accusysteem kan uw gereedschap doen verdampen als het over de bus valt.

Ik heb enkele accubanken van 12.000 AH @ 24 volt, en ontelbare installaties van 28.000 AH @ 48 VDC.

Ik heb de 2 duim stevige staalzijrail van kabelrek met een 4 duimsectie gezien die in een oogwenk door contact wordt weggebrand. Maakt één heck van een boogflits en een vuurbal.

Bovendien is er ook een lasserstruc wanneer in een kneep. U kunt met een autobatterij lassen.

broer

Senior Lid
 • 18 Dec 2008
 • #9

Nee het is geen grapje. Neem het aan van iemand in de telecomsector, zelfs een 12 VDC accusysteem kan je gereedschap laten verdampen als het over de bus valt.

Ik heb enkele accubanken van 12.000 AH @ 24 volt, en ontelbare installaties van 28.000 AH @ 48 VDC.

Ik heb de 2 duim stevige staalzijrail van kabelrek met een 4 duimsectie gezien die in een oogwenk door contact wordt weggebrand. Maakt één heck van een boogflits en een vuurbal.

Trouwens, er is ook een lasserstrucje als je in nood zit. Je kunt lassen met een autoaccu.

Zo heeft dit te wijten meer met de “ampères” hier juist?? niet het voltage. en zoals iemand heeft gezegd, Ive hoorde van situaties in jachthavens/botenwater dat slechts een paar volts (d.w.z. 20 v) parallysis veroorzaakten en een persoon stierf/verdronk.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Is 24V DC veilig?

In tegenstelling tot wisselstroom is het voor 24V DC niet nodig om persoonlijke veiligheidsuitrusting te gebruiken. Onderhoud kan veilig worden uitgevoerd op circuits onder spanning. Als er een ongeluk gebeurt waarbij de bedrading van 24 V gelijkstroom bloot komt te liggen, is er geen kans op letsel voor personeel. Omdat het vermogen beperkt is, is de apparatuur ook goed beschermd.

Kan 24 volt gelijkstroom u schokken?

Er zijn geen vlambooggevaren aanwezig en de spanning is laag genoeg dat het schokgevaar bijna te verwaarlozen is. Maar vergis je niet, elektriciteit is geen speelgoed. Als zich een perfecte storm van slechte omstandigheden voordoet, is het nog steeds mogelijk dat 24VDC dodelijk is. Het lage voltage van 24VDC heeft ook een paar nadelen.

Welke gelijkspanning is dodelijk?

In de industrie wordt 30 volt over het algemeen beschouwd als een conservatieve drempelwaarde voor gevaarlijke spanning. De voorzichtige persoon zou elk voltage boven 30 volt als bedreigend moeten beschouwen, niet vertrouwend op normale lichaamsweerstand voor bescherming tegen schok.

Kun je 24V aanraken?

Maar, is 24V gevaarlijk als je het aanraakt? Nee. 24 V ligt iets onder de drempelwaarde van schokgevoeligheid. Dus bij deze spanning is er geen gevoel, tenzij je de aansluitingen met je tong aanraakt.

Bij welke spanning voel je een schok?

Het menselijk lichaam voelt een schok als de spanning hoger is dan ongeveer 3.500 volt. Lopen over een tapijt kan 35.000 volt opwekken.

Kan 12V gelijkstroom brand veroorzaken?

Absoluut. Autobranden kunnen gemakkelijk ontstaan wanneer er een kortsluiting ontstaat in het 12 volt gelijkstroom systeem. Als de stroom voldoende is om de betrokken draden te oververhitten, kunnen deze nabijgelegen brandbare vloeistoffen, slangen en andere materialen doen ontbranden, waardoor een brand ontstaat.

Is 24V DC laagspanning?

Laagspanning wordt gedefinieerd als 50 volt (V) of minder. Veel voorkomende lage voltages zijn 12V, 24V, en 48V. Laagspanning wordt normaal gebruikt voor deurbellen, garagedeuropeners, verwarming- en koelingthermostaten, alarmsysteemsensoren en -bediening, buitenverlichting, huishoud- en autoaccu’s.

Wat is een 24VDC voeding?

Een 24V voeding kan AC in DC veranderen. Naast het omzetten van de AC stroom naar DC stroom, kan tegelijkertijd het spanningsniveau worden aangepast. Sommige apparaten hebben gelijkstroom nodig, maar hebben alleen toegang tot de wisselstroom die uit de muur komt.

Hoeveel volt is er nodig om een schok te voelen?

Het menselijk lichaam voelt een schok als de spanning hoger is dan ongeveer 3.500 volt. Lopen over een tapijt kan 35.000 volt genereren.

Hoeveel voltage kan een mens overleven?

Liu overleefde meer dan 70.000 volt, ondanks eerdere waarschuwingen van deskundigen dat het menselijk lichaam maximaal tussen de 20.000 en 50.000 volt kan verdragen, wat dodelijk zou kunnen blijken te zijn.

Hoeveel spanning is veilig voor mensen?

Het beperken van de stroom in het menselijk lichaam tot een veilig niveau is geheel afhankelijk van de weerstand van de kortsluit jumper. Om dit veilige stroomniveau te bereiken mag de spanning over het menselijk lichaam niet hoger zijn dan 100 volt.

Kan gelijkstroom je schokken?

Je kunt zeker een schok krijgen van gelijkstroom. Maar de spanningen moeten veel hoger zijn. Bij blootstelling aan gelijkstroom zal er minder stroom door het lichaam gaan dan bij een vergelijkbare blootstelling aan wisselstroom, omdat je lichaam minder weerstand biedt tegen wisselstroom dan tegen gelijkstroom.

Wat is het veilige voltage voor een menselijk lichaam?

Het veilige voltage is het voltage dat geen fysieke schok veroorzaakt, over het algemeen minder dan 36 volt.

Wat is de laagste spanning die je een schok kan geven?

Ja, het is nog steeds gevaarlijk. Mensen kunnen worden geëlektrocuteerd door in contact te komen met 100-200 volt en er zijn meldingen van verwondingen of de dood als gevolg van het krijgen van schokken met zo weinig als 42 volt.

Kan ik 24VAC gebruiken voor 24VDC?

24 volt AC/DC converters met 19 tot 28 VAC ingang. Deze zijn ook bekend als 24 volt gelijkrichters, en spanningsregelaars. Ze kunnen worden gebruikt wanneer 24VAC stroom beschikbaar is en 24VDC stroom nodig is, tot 60 watt.

Vorig artikel

Wat gebeurt er als je een aardappel in de magnetron gooit?

Volgend artikel

Is 200 Thread Count goed?

You might be interested in …

Kun je kromme hars repareren?

In de meeste gevallen is de reden dat je hars hebt dat buigt het feit dat de hars meer tijd nodig heeft om uit te harden. Na 24 uur heeft ArtResin een hardheid van 95%. […]