29 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Kan autoglas breken door hitte?

We hebben een “weer whiplash” doorgemaakt hier in het Midwesten. April was de zevende koudste april in Kentucky sinds het begin van de metingen. Daarna volgde mei met recordbrekende temperaturen. (Zowel Louisville als Lexington versloegen hun vorige recordhoogten.) Nu lijkt juni net zo heet te worden.

Wanneer de temperaturen zo hoog zijn, kan het moeilijk zijn voor uw auto. Deze hoge temperaturen maken een klapband waarschijnlijker, vooral als uw banden te weinig spanning hebben. Oververhitting is ook waarschijnlijker als de motorvloeistoffen laag of de koelvloeistof vervuild is. En warm weer kan zelfs uw voorruit breken.

Dat klopt – alleen al de temperatuur kan de oorzaak zijn van een barst in uw voorruit! Maar hoe kan dit gebeuren?

Hoe spanningsscheuren ontstaan

Dit type barst, een zogenaamde stress barst, kan ontstaan wanneer een temperatuurschommeling ervoor zorgt dat de voorruit snel uitzet (bij opwarming) en krimpt (bij afkoeling). Hierdoor komt er spanning op het glas te staan (vandaar de naam “stress crack”). Als het glas genoeg spanning ondervindt, zal het barsten.

Zonlicht kan op een vergelijkbare manier ook spanningsscheurtjes veroorzaken. Warmte van direct zonlicht zal zowel het metaal als het glas van uw auto verhitten – maar het metaal zal sneller verhitten. Wanneer de metalen randen van uw voorruit sneller opwarmen dan het midden van het glas, kan dit spanning veroorzaken die leidt tot barsten. Deze barsten beginnen vaak aan de randen van uw voorruit.

Spanningsscheuren zijn anders dan andere soorten spaanders en barsten omdat er geen duidelijk punt van impact is en er geen glas van de voorruit ontbreekt. In tegenstelling tot steenslag, puin, hagel en dergelijke, lijken spanningsscheuren uit het niets te ontstaan. We hebben met veel autobezitters gesproken die zeiden dat hun voorruit “zonder duidelijke reden” barstte. In feite is er wel een reden, maar niet een die je met het blote oog kunt zien.

Wat u kunt doen aan spanningsscheuren

Spanningsscheurtjes zijn een onaangename verrassing, maar het goede nieuws is dat ze relatief gemakkelijk te voorkomen zijn (in tegenstelling tot andere soorten chips en dings). Hoewel u het weer of de temperatuurschommelingen niet in de hand hebt, kunt u vaak wel bepalen in welke mate uw auto eraan wordt blootgesteld.

Hier zijn een paar tips om stressscheurtjes in uw voorruit te voorkomen:

  • Zet de airco niet te hard. Het is warm buiten, en het kan verleidelijk zijn om de airco aan te zetten zodra je in je auto stapt. Probeer dit zo veel mogelijk te vermijden. Door de airco langzamer in te stellen, vermijdt u extreme temperatuurschommelingen (van warm naar koud) die uw voorruit belasten.
  • Parkeer in de schaduw of in een garage. Weet u nog wat we hierboven zeiden over direct zonlicht? Als u uw auto in de schaduw of (bij voorkeur) in een garage parkeert, komt er geen direct zonlicht op uw voorruit en wordt de voorruit minder belast. Als bonus zal uw auto koeler en comfortabeler zijn wanneer u terug in de auto stapt. (Dit betekent weer dat u minder snel de airconditioning opblaast!)
  • Was uw auto met warm water. Na een winter van rijden door smeltwater en zout, denk je er waarschijnlijk aan om je auto te wassen. Maar was hem niet met koud water als het buiten warm is: neem de extra tijd om hem met lauw water te wassen om te voorkomen dat de plotselinge temperatuurverandering uw voorruit doet barsten.

Nu u het goede nieuws hebt gelezen, gaan we het hebben over het slechte nieuws: barsten in de voorruit zijn vaak onherstelbaar.

Veel barsten en scheuren in de voorruit kunnen worden gerepareerd, zolang ze klein zijn, niet door vuil zijn aangetast en zich niet aan de rand van de voorruit bevinden. Spanningsscheuren zijn echter meestal erg lang en komen vaak uit de rand van uw voorruit. In dat geval moet de voorruit worden vervangen.

Vragen? Bel ons!

Als uw voorruit gescheurd of gebarsten is, wacht dan niet om hem te laten repareren. Neem contact op met Jack’s Glass: wij zullen u laten weten of uw voorruit gered kan worden of dat het veiliger is om hem te laten vervangen. We komen zelfs direct naar u toe, wanneer het u uitkomt. Bel ons vandaag nog.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Kan hitte een autoruit doen breken?

Extreme hitte veroorzaakt uitzetting. Een barst of inkeping in uw autoruit kan groeien doordat het glas uitzet onder invloed van de hitte. Na te veel van dit, kan het glas volledig versplinteren als het enige vorm van schok of hard schudden ontvangt. Of het nu hitte of kou is, het proces van thermische stress is een veel voorkomende oorzaak van autoruitschade.

Kan autoruitglas uit zichzelf breken?

Soms kan een autoruit bijna spontaan versplinteren, bijvoorbeeld wanneer de autodeur bijzonder hard wordt gesloten. Naarmate de schade zich tijdens normaal gebruik van het voertuig ontwikkelt, wordt het glas kwetsbaarder voor druk en kan het uiteindelijk onverwacht breken.

Kan hitte uw voorruit doen barsten?

Als de temperaturen stijgen van de koude van de winter tot de warmere maanden van de lente, wordt het interieur van uw auto warmer. Die warmte zet druk op de voorruit van binnen naar buiten, waardoor zelfs de kleinste beschadigde plekjes onder druk komen te staan, ook wel stress-crack genoemd.

Moet ik autoruiten barsten bij warm weer?

Kraak de ramen Om die opgesloten warmte te bevrijden, open je de ramen op een kiertje wanneer je je auto parkeert, zodat er een ontsnappingsroute voor de warme lucht ontstaat. Door de ramen half open te zetten blijft de auto veel koeler dan wanneer je ze op een kiertje zet, maar dit maakt het voor dieven ook een beetje te gemakkelijk om in je auto in te breken.

Bij welke temperatuur breekt glas?

Glas is een slechte warmtegeleider en snelle temperatuursveranderingen (ruwweg 60°F en meer) kunnen spanningsbreuken in het glas veroorzaken die uiteindelijk kunnen barsten. Bij verhitting begint dun glas te barsten en breekt het gewoonlijk bij 302-392°F.

Wat kan een autoruit breken?

Voorwerpen zoals duct tape, deken, en kussen zijn hulpmiddelen die je kunt gebruiken om autoruit glas te breken. Het eerste wat je moet doen is de hele ruit afplakken met ducttape van de ene kant naar de andere kant. Deze stap is essentieel omdat het je in staat stelt de ruit zachtjes te breken zonder geluid.

Kun je een autoruit breken door met de deur te slaan?

Sommige mensen willen weten of het mogelijk is om je auto te beschadigen door dit te doen en of het ze veel geld gaat kosten voor onderhoud daardoor. Volgens Car Roar is het antwoord op beide vragen een volmondig ja. Het is meer dan mogelijk om de deur te beschadigen als je er vaak mee slaat.

Bij welke temperatuur zal een voorruit barsten?

Wanneer de temperatuur 32 ℉ bereikt, zal het metaal rond de voorruit samentrekken, waardoor er spanning op je voorruit komt te staan, waardoor de barsten zich nog meer kunnen verspreiden. Als de temperatuur daalt en je voorruit bevriest, zorg er dan voor dat je je auto en de ruit langzaam opwarmt om te voorkomen dat de barsten groter worden.

Kan glas van koud naar warm gaan?

Je moet er zeker van zijn dat het glas hittebestendig is. U zult ook extreme temperatuurverschillen willen vermijden. Een plotselinge verandering in temperatuur zou het glas kunnen doen breken. Er zijn nog andere dingen om te overwegen als je overweegt om koud glas in de oven te doen.

Explodeert glas in vuur?

Nee, glas brandt niet in een brand. Omdat glas noch brandbaar, noch ontvlambaar is, kun je het niet verbranden – er is niets om te oxideren.

Is het moeilijk om een autoruit in te slaan?

Het breken van de ruit zal relatief eenvoudig zijn. Er is echter een addertje onder het gras. Als je zwaar metaal gebruikt om een ruit te breken, moet je rond de rand van de ruit gaan op het zwakste punt. Fabrikanten gaan er van uit dat bij een botsing of aanrijding het midden van een voorruit of autoruit het meest kwetsbare punt is.

Wat is het zwakste deel van een autoruit?

De rand is het zwakste deel van de voorruit en breekt gemakkelijker dan de rest van de voorruit, vandaar dat de meeste barsten in dat gebied ontstaan.

Wat doet het dichtslaan van een auto?

Het dramatisch verlagen van uw auto zorgt voor een verhoogde belasting op de ophanging van de auto, waardoor deze sneller slijt of zelfs helemaal uitvalt. Het verhoogt ook het risico op beschadiging van de carrosserie panelen, uw voorbumper, en het schrapen van het onderstel van de auto.

Waarom moet ik met mijn auto deur slaan?

Om het water betrouwbaar buiten te houden, hebben ze relatief dikke rubberen afdichtingen die moeten worden samengedrukt wanneer de deur sluit, om een ononderbroken afdichting te creëren rondom de rand van de deur. Het samendrukken van die afdichting vereist enige kracht, die het best kan worden uitgeoefend door er lichtjes op te slaan. Omdat autodeuren rubberen afdichtingen hebben.

Houdt het barsten van een raam de auto koeler?

Kraak de ramen Om die opgesloten warmte te bevrijden, zet je je ramen op een kiertje open als je je auto parkeert, zodat er een ontsnappingsroute voor warme lucht ontstaat. Door de ramen half open te zetten blijft de auto veel koeler dan wanneer je ze op een kiertje zet, maar dit maakt het voor dieven ook een beetje te gemakkelijk om in je auto in te breken.

Vorig artikel

Bij welke temperatuur smelt polyesterhars?

Volgend artikel

Wat is er gebeurd met PoodleCorp?

You might be interested in …

Wat is de goedkoopste zelfrijdende auto?

De Toyota Corolla is de minst dure 2017 voertuig om standaard te komen met zelfsturende . [+] technologie, met name adaptieve cruise control, vooruit automatisch remmen met voetgangersdetectie. Zonder twijfel, Cadillac’s net geïntroduceerde Super Cruise-systeem […]

Hoe test je een Jar?

Ik heb dit JAR bestand gedraaid door er op te dubbelklikken (dat werkte niet). Dus draaide ik het vanaf de DOS prompt, zoals dit: Het gaf “Failed to load main class” excepties. Dus pakte ik […]