30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Kan er water door vinyl planken sijpelen?

Er wordt vaak gezegd dat water de ergste nachtmerrie is voor huiseigenaren. Met dat in het achterhoofd, vroegen we onze eigen Jim Kups, Novalis Innovative Flooring Technical Manager voor Noord-Amerikaom enkele vragen van huiseigenaars te beantwoorden die we hebben gehoord over wanneer NovaFloor luxe vinylvloeren (of om het even welk LVT) en water gedurende een langere periode met elkaar in contact komen …

V: Mijn boiler is gaan lekken en heeft onze LVT vloer volledig doorweekt terwijl we een weekend weg waren. Het was geen overstroming, maar er lag een laag water over een groot deel van onze vloer die er waarschijnlijk al ongeveer 24 uur lag. Is onze vloer geruïneerd? Wat kunnen we doen om de schade vast te stellen, als die er al is?

A: Er is geen schade aan de vloer! Maar we moeten vaststellen wat voor soort vloer er gelegd is. Is het een direct verlijmd product of een zwevend LVT? Dit is het verschil en de mogelijke problemen:

DIRECT GLUE: U kunt zien dat de planken langs de randen omhoog komen, vooral de korte randen. Water kan in de naden sijpelen en de lijm “wegspoelen”. Als dit gebeurt, kan het vrij gemakkelijk worden verholpen, als het maar om een paar planken gaat.

VLOEREN: Geen echte zorgen hier. Door de naden kan water of vocht niet gemakkelijk het sluitmechanisme binnendringen, dus de echte zorg komt van water dat vanaf de randen onder de vloer is gelopen. Water en vocht dat onder de vloer opgesloten zit, zal niet vanzelf verdampen, dus u zult moeten bepalen of de ondervloer is aangetast en of de vloer geheel of gedeeltelijk moet worden verwijderd om schade aan de ondervloer en eventuele schimmelvorming te voorkomen.

V: Wij wonen in Minnesota en er valt veel sneeuw. Deze zomer hebben we de vloer bij onze ingang vervangen door LVT. Nu maak ik me zorgen over het smelten van de sneeuw wanneer de kinderen binnenkomen en hun schoenen uittrekken. Ik kan er niet bij om het water elke keer op te ruimen. Ik heb daar wel een mat, maar die wordt ook doorweekt. Moet ik me zorgen maken? Wat is uw advies?

A: Met een direct gelijmd LVT zijn we niet alleen bezorgd over het binnendringen van water in de naden, maar ook over steenzout of ijssmelter die met de sneeuw meekomt. Deze verbindingen zijn zeer alkalisch en zullen de lijm afbreken en een mislukking veroorzaken. Het gebruik van een mat zal helpen om dit van de vloer te houden en de hoeveelheid water die tussen de naden kan sijpelen tot een minimum te beperken.

Bij zwevende installaties is er geen probleem met de hechting, maar alleen met water dat langs de randen van de vloer op de ondervloer terechtkomt. Als dat niet gebeurt, is er niet echt een probleem met het product.

U moet er echter wel rekening mee houden dat de zouten/smelten een residu op de bovenkant van de vloer kunnen achterlaten wanneer het water verdampt. Een reinigingsoplossing met een neutrale pH-waarde is de beste manier om het residu te verwijderen en veeg vóór het schoonmaken altijd alle vuil op.

V: Wat voor soort vloerbedekking is het beste voor de ingang van onze patio? We hebben een zwembad achter en de kinderen zullen in het water lopen. Ik weet dat tapijt niet de beste keuze is, tegels zijn niet geschikt en hardhout is te duur. Ik ben verscheurd tussen laminaat en LVT. Welke zou beter tegen de waterzooi kunnen?

A: Laminaat is een goed product, maar niet als er water op komt, vanwege de zwelling die kan optreden bij de kernplaat. Ik zou een zwevend LVT product aanraden voor deze ruimte met een goede badmat, maar zorg ervoor dat het een PVC backing heeft en geen rubber. Dit zal helpen het water op te vangen en het minimaliseren van vloeistoffen die naar de randen van de vloer kunnen lopen en op de ondergrond terecht kunnen komen.

Denk er ook aan dat u bij zwevend LVT de blootstelling aan direct zonlicht tot een minimum moet beperken. Een geschikte raambekleding moet worden gebruikt om de vloer te beschermen tijdens de piekuren in direct zonlicht om de hoeveelheid thermische uitzetting van het LVT te verminderen.

Heeft u een vraag voor Jim over LVT? Stuur ons een e-mail op [email protected]

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Kan er water onder vinyl planken vloeren komen?

U weet misschien al dat vinyl planken waterdicht zijn. Toch kan het gebeuren dat er water door of rond de vinyl planken sijpelt, vooral als er een overstroming plaatsvindt. Als het water niet onmiddellijk na het morsen wordt schoongemaakt, kan het in de kieren, spleten en randen van de vloer blijven staan, waardoor er schimmel onder kan ontstaan.

Wat gebeurt er als vinyl planken vloeren nat worden?

Verwijder de plankenvloer en veeg de ondervloer droog om er zeker van te zijn dat deze volledig droog blijft voordat u het vinyl weer terug legt, vooral bij overstromingen. Loodgieterswerk, lekkages, vocht in de kruipruimte en grondwater, repareer de vochtbron, zet onmiddellijk een luchtontvochtiger en ventilator aan zonder de planken te verwijderen.

Kan er water door luxe vinyl planken komen?

Luxe vinyl planken (of tegels) zijn op zichzelf volledig waterbestendig en kunnen niet worden beschadigd door blootstelling aan vocht. Om die reden zijn ze een uitstekende keuze voor wasruimtes, badkamers, keukens en andere ruimtes waar vocht in de buurt is.

Kan schimmel groeien onder vinyl planken vloeren?

Hoewel vinyl vloeren bekend staan als waterbestendig, kunnen vloeistoffen toch door de groeven, randen, of onverzegelde naden sijpelen en onder de vloer terecht komen, waardoor schimmel kan groeien.

Kun je vinyl planken vloeren dweilen?

Nat dweilen om vuil te verwijderen Een van de beste schoonmaakmiddelen voor vinyl planken vloeren is een kopje appelcider of witte azijn in een gallon heet water. Maak uw dweil vochtig en dweil uw vinyl planken vloer in de richting van de planken. De azijn pakt vuil, viezigheid en vlekken aan zonder strepen of een smerige boel achter te laten.

Moet ik mijn vinyl planken vloer verzegelen?

Vinyl planken vloeren zijn er in verschillende glansgraden, zo ook EPIC! Sommige vinyl planken en tegels zijn waterdicht, maar dit betekent niet dat ze zonder naden zijn. Zonder een goede vloerverzegeling als toplaag, kan water door de naden sijpelen en een nadelig effect hebben op de lijm, ondervloer, of de kern van de vloer.

Moet je vinyl planken verzegelen?

Vinyl planken vloeren zijn er in verschillende glansgraden, zo ook EPIC! Sommige vinyl planken en tegels zijn waterdicht, maar dit betekent niet dat ze zonder naden zijn. Zonder een goede vloerverzegeling als toplaag kan water door de naden sijpelen en een nadelig effect hebben op de lijm, de ondervloer of de kern van de vloer.

Wat veroorzaakt vocht onder vinyl vloeren?

Het wordt allemaal veroorzaakt door de lage dampdoorlaatbaarheid van het LVF materiaal in combinatie met de bouwmethodes die de aanwezigheid van condensatieopbouw mogelijk maken door de overdracht van vochtige lucht van warme naar veel koelere oppervlakken zoals luxe vinylvloeren.

Hoe kun je zien of er schimmel onder vinyl vloeren zit?

Kijk voor zwarte groei die uit de randen van het linoleum, evenals verkleuring of borrelen van het materiaal. Inspecteer op watervlekken of andere tekenen van waterschade, want schimmel groeit onder linoleum als er vocht tussen de vloer en de ondervloer komt.

Moet je iets onder vinyl planken vloeren leggen?

Vinyl planken vereisen een harde, dunne ondervloer omdat het product zelf zachter is. Het plaatsen van een zacht product onder vinyl planken zal resulteren in een onstabiele vloer die veel meer geneigd is om beschadigd te raken en zelfs doorboord of gescheurd te worden na verloop van tijd.

Kan ik Swiffer wet mop gebruiken op vinyl planken vloeren?

JA- u kunt Swiffer wetjet gebruiken op uw luxe vinyl vloer voor schoonmaakwerkzaamheden. De Swiffer Stick dweilen, spray dweilen, stofzuigers zijn niet-schurend en zullen geen schade veroorzaken aan LVP delicate oppervlakken. We hebben ook een overzicht opgenomen van de beste Swiffer schoonmaak- en onderhoudsproducten en -gereedschappen voor vinylvloeren.

Hoe dicht je kieren in vinyl planken vloeren?

Gebruik doorzichtig breeuwmiddel om de ruimte tussen de planken op te vullen. U kunt een plamuurmes gebruiken om ervoor te zorgen dat de kit naar beneden wordt gedrukt en de hele ruimte van de spleet bedekt. Schraap overtollig kit weg en wacht tot het droog is. Schilder de plek over met een beits of verf die bij de rest van de vloer past.

Hoe verzegel je vinyl planken vloeren?

Design vloeren, LVT, Vinyl – beschermd door On Top Sealing van Dr. SchutzYouTube | Start tijd – 0:25

Hoe dweil je vinyl vloeren?

Gebruik een vochtige mop om de vloer te dweilen, spoel de mop regelmatig uit met schoon, warm water uit een andere emmer of je gootsteen. Voor extra reinigingskracht kunt u een paar druppels vloeibare afwasmiddel toevoegen aan het mengsel van water en azijn. Dweil eerst met het zeepmengsel en dweil dan een tweede keer met het water en azijnmengsel.

Wat zijn de nadelen van vinyl planken vloeren?

Nadelen van vinyl planken vloerenVinyl voelt niet zo comfortabel aan om op te lopen als op blote voeten. Vinyl ziet er niet zo luxueus uit als natuurlijk hardhout. Vinyl houten planken vloeren kunnen niet worden overgeschilderd. LVP vloeren die gelijmd zijn, zijn moeilijk te verwijderen als u ze ooit wilt vervangen.

Vorig artikel

Hoe maak je een lineair patroon in Solidworks?

Volgend artikel

Hoe wordt de bezinkingssnelheid van een suspensie gemeten?

You might be interested in …

Kan perkamentpapier vlam vatten in de oven?

Het is ovenvast, maar niet volledig ongevoelig voor hitte. Het kan verbranden bij hoge temperaturen, bijvoorbeeld bij het bakken van pizza’s. Perkamentpapier heeft een antiaanbaklaag die geschikt is voor vrijwel alle baksels. Mensen die perkamentpapier […]

Is er iets dichter dan een neutronenster?

Wetenschappers hebben een nieuwe sleutel ontdekt om de vreemde werking van neutronensterren te begrijpen – objecten die zo dicht zijn dat ze de massa van meerdere zonnen samenpersen in een ruimte die kleiner is dan […]

Wat is de staatsboom van Nevada?

Wist u dat Nevada twee staatsbomen heeft? De eenbladige pinyon pine en de bristlecone pine, die beide hier in de Spring Mountains te vinden zijn! Beide bomen bieden een belangrijke habitat voor vogels, insecten en […]