30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Kan je met goud gevulde juwelen onder de douche dragen?

In de war tussen deze verschillende soorten gouden sieraden? U bent niet de enige! Dit is een veel voorkomend punt van verwarring onder onze klanten, dus we zijn hier om een beetje licht te werpen op het onderwerp.

Smeltend Goud

Al onze sieraden zijn gemaakt van massief materiaal, of het nu sterling zilver, goud, of platina is. Wij kiezen voor het gebruik van massieve fijne metalen om echt erfstuk kwaliteit stukken die de tand des tijds en dagelijks gebruik kan weerstaan te bieden. Vergulde en met goud gevulde juwelen worden beschouwd als fantasiejuwelen – hoewel minder duur, gaan deze stukken niet zo lang mee. Laten we eens echt graven in de verschillen –

Bladgoud / Vermeil

Plaatgoud / VermeilVergulde juwelen zijn gemaakt van een basismetaal dat is gegalvaniseerd met een zeer dun (we hebben het over microns) laagje goud. Vermeil verwijst specifiek naar een 2,5 micron dikke laag van goud geplateerd over een zilveren basis.

Draagbaarheid: Het is mogelijk dat het basismetaal door het dunne laagje goud wordt aangetast. Als je vergulde ringen of armbanden draagt, zullen de sieraden tegen harde oppervlakken stoten, waardoor het laagje goud snel wegslijt en het basismetaal of zilver zichtbaar wordt.

Geschikt voor: Oorbellen en kettingen, waarbij de sieraden niet vaak tegen harde oppervlakken zullen stoten. Mensen met een nikkelallergie kunnen beter geen vergulde sieraden dragen.

Gevuld goud

Gevuld goudGoud gevulde juwelen zijn een dikke buis of vorm van juwelen die vervolgens wordt gevuld met een onedel metaal zoals messing. Omdat de laag goud dikker is dan plating, gaan gold filled sieraden langer mee.

Draagbaarheid: De dikkere laag goud betekent minder aanslag en een langere levensduur. Ringen en armbanden kunnen bij veelvuldig dragen toch door de goudlaag heen slijten. Het dragen van met goud gevulde sieraden onder de douche of in het zwembad kan aanslag of bederf in de hand werken.

Geschikt voor: Casual, fantasiejuwelen, af en toe gedragen. Hoewel beter dan goudplaat, is de kern van onedel metaal nog altijd kwetsbaarder dan massief goud, en moeilijk te herstellen.

Massief goud

Massief GoudMassief gouden juwelen zijn de gouden standaard (woordspeling bedoeld). Zonder gelaagdheid of basismetalen kern, zijn echte fijne sieraden gemaakt van massief fijne materialen. Deze sieraden kunnen generaties lang meegaan.

Draagbaarheid: Zonder kernmateriaal, zullen uw sieraden altijd een heldere afwerking zijn van het zuivere metaal dat u hebt gekozen. 14k goud en platina zijn duurzaam genoeg om elke dag te dragen en vereisen minimaal onderhoud.

Geschikt voor: Alles. Stukken gemaakt in massief goud kunnen elke dag gedragen worden, onder de douche, naar hartelust! Aanslag zal minimaal zijn, als het er al is.

Een partij ringen vergulden

Naast de praktische voordelen van draagbaarheid, betekent het werken met massief goud dat we het intensieve en vuile smeedproces van het maken van goud gevulde stukken overslaan, wat beter is voor het milieu. Wij hebben ook meer controle over de herkomst van de legeringen, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat wij alleen 100% mijnvrije gerecycleerde metalen gebruiken.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Kunnen met goud gevulde juwelen elke dag gedragen worden?

Het korte antwoord is : gold filled is best geweldig, en ik zal je vertellen waarom. Goud gevulde juwelen zullen niet slijten na verloop van tijd, en als ze goed verzorgd worden kunnen ze een leven lang meegaan. Gold fill is niet te onderscheiden van massief goud, maar kost beduidend minder vanwege de onedele metalen kern.

Zijn goud gevulde sieraden waterbestendig?

Duurzame en aanslagbestendige, met goud gevulde kwaliteitsproducten zijn geschikt om dagelijks te dragen en zijn ook waterbestendig. Ja, je kunt ze nat maken! Gevulde gouden sieraden zijn mooie, betaalbare alternatieven voor massief goud, en kunnen ook gedragen worden door mensen met een gevoelige huid!

Hoe lang gaan met goud gevulde juwelen mee?

De meeste hoogwaardige met goud gevulde juwelen zien er hetzelfde uit als hoog karaat goud, en met goud gevulde juwelen kunnen, zelfs bij dagelijks gebruik, 10 tot 30 jaar meegaan, hoewel het laagje goud er uiteindelijk zal afslijten en het metaal eronder zal blootleggen.

Worden met goud gevulde juwelen dof?

Kan goud verguld aanslaan? Ja, dat kan, maar er zijn zeldzame omstandigheden voor nodig. Met goud gevulde juwelen zijn een levenslang product omdat de goudlaag die op de messing kern zit vrij dik is. Echter, in zeldzame gevallen van extreme blootstelling aan sulfide, kan het zwart worden.

Kan je douchen met 14k goud?

U kunt 14k goud onder de douche dragen omdat het niet door het water wordt aangetast. Constante blootstelling aan vochtige omstandigheden kan echter de andere elementen in 14k goud aantasten, wat op lange termijn tot verkleuring kan leiden. Om de glans te behouden, moet u alle soorten goud uit de buurt houden van het water in de douche, het zwembad of de zee.

Wordt gold filled groen?

In tegenstelling tot gold plating, zijn gold filled juwelen aanslag bestendig en zal je huid niet groen worden. Bovendien kunnen met goud gevulde sieraden, als je ze goed verzorgt, een hele tijd meegaan.

Wat voor goud kun je dragen onder de douche?

Ja, je kunt douchen met je massief gouden sieraden. Het dragen onder de douche is niet schadelijk voor het metaal zelf, of het nu geelgoud, roségoud of witgoud is. U moet echter weten, dat douchen met uw massief gouden juwelen ervoor zal zorgen dat het zijn glans verliest na verloop van tijd.

Is gold filled het waard om te kopen?

Met goud gevulde sieraden zijn een goed economisch alternatief voor massief goud. Massief gouden sieraden is de duurste en hoge kwaliteit optie als het is langdurig, niet wrijven of schilferen, en niet bezoedelen. Goud eigenlijk stijgt in waarde na verloop van tijd, en massief gouden sieraden heeft de beste doorverkoopwaarde.

Wordt 14k goud-gevuld groen?

Het is ook veel waardevoller dan het kopen van gold plating. In tegenstelling tot gold plating, zijn gold filled sieraden bestand tegen aanslag en wordt uw huid niet groen. Bovendien kunnen met goud gevulde juwelen, als je ze goed verzorgt, een hele tijd meegaan.

Is Gold Filled het kopen waard?

Met goud gevulde juwelen zijn een goed economisch alternatief voor massief goud. Massief gouden sieraden zijn de duurste en meest hoogwaardige optie, omdat ze lang meegaan, niet afgeven of afschilferen, en niet bezoedelen. Goud eigenlijk stijgt in waarde na verloop van tijd, en massief gouden sieraden heeft de beste doorverkoopwaarde.

Met welk goud kun je douchen?

Ja, je kunt douchen met je massief gouden sieraden. Het dragen onder de douche is niet schadelijk voor het metaal zelf, of het nu geelgoud, roségoud of witgoud is. U moet echter weten, dat douchen met uw massief gouden juwelen ervoor zal zorgen dat het zijn glans verliest na verloop van tijd.

In welk karaat goud kun je douchen?

U kunt 14k goud onder de douche dragen omdat het niet door het water wordt aangetast. Constante blootstelling aan vochtige omstandigheden kan echter de andere elementen in 14k goud beschadigen, wat op lange termijn tot verkleuring kan leiden. Om de glans te behouden, moet u alle soorten goud uit de buurt houden van het water in de douche, het zwembad of de zee.

Wat is beter gold filled of gold plated?

Met goud gevulde juwelen zijn over het algemeen een beter alternatief voor vergulde juwelen. Het zal niet aanslaan en het is veel duurzamer dan vergulde juwelen. Echter, na ongeveer 20-30 jaar, kunt u beginnen met het zien van een lichte vervaging van de kleur. Vergulde sieraden zijn het minst dure alternatief als het gaat om sieraden.

Kan ik douchen met 14k goud?

U kunt 14k goud onder de douche dragen omdat het niet door het water wordt aangetast. Constante blootstelling aan vochtige omstandigheden kan echter de andere elementen in 14k goud beschadigen, wat op lange termijn tot verkleuring kan leiden. Om zijn glans te behouden, moet u alle soorten goud uit de buurt houden van het water in de douche, het zwembad of de zee.

Is het OK om te douchen met een 14k gouden ketting?

In tegenstelling tot een 10K gouden ketting, is het wel mogelijk om met een 14K gouden ketting te douchen. Dit komt omdat een 14K gouden ketting meer gouddelen bevat dan een 10K gouden ketting heeft. Daarom is de kans op roest minder groot wanneer u ermee doucht. U moet echter wel voorzorgsmaatregelen nemen wanneer u dit doet.

Vorig artikel

Is PUBG gratis op Ps5?

Volgend artikel

Hoe maak je klei met meel en conditioner?

You might be interested in …

Kun je koekjes bakken op 375?

Leg één bakplaat tegelijk op het middelste rooster van een voorverwarmde oven van 350 graden. Bak tot de koekjes goudkleurig zijn aan de randen, nog een bleke bovenkant hebben en zacht zijn in het midden, […]