27 mei 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Kan koolstofvezel geslepen worden?

Kan men een mes met koolstofvezel lemmet thuis slijpen met behulp van stenen, kurkentrekkers, schuurpapier, bandschuurmachine, etc.? Ik heb me suf gegoogled en heel weinig hierover gevonden. Ik heb wel begrepen dat het stof/microsplinters gevaarlijk zijn en dat men de juiste voorzorgsmaatregelen moet nemen voor ademhaling, bescherming van de ogen, hanteren, etc. Ik heb ook gelezen dat het een vreselijke opstelling is voor keuken- of voedselmessen, omdat de splinters afbreken en je ze uiteindelijk zou opeten? Voor de rest ben ik echter ten einde raad wat betreft het vinden van betrouwbare informatie.

Als je kunt slijpen met normale slijptoestellen en -systemen, is het dan echt moeilijk om te doen en duurt het een eeuwigheid, of echt gemakkelijk?

Dat brengt me bij mijn volgende vraag. Weet iemand hoeveel sneden iemand kan maken voordat koolstofvezel dof wordt? Ervan uitgaande natuurlijk dat het scherp genoeg was om papier en karton, en paracord, enz. te snijden vanaf het begin. Ik vraag dit omdat voor zover ik weet, koolstofvezel niet in verschillende variëteiten en warmtebehandelingen, enz. komt zoals staal dat doet. of komt het in verschillende formaten om de rand vast te houden en formules van de bindmiddelen, enz.?

Jullie die koolstofvezel bladen maken/werken met en/of bezitten, vertel. Ga gerust de diepte in. Ik ben op zoek naar scholing. Zoals altijd, dank u bij voorbaat.

wnease

  • 22 dec. 2011
  • #2

Heb je het over een carbon fiber mes met een carbon fiber rand? Dat zal bijna geen mogelijkheid hebben om een rand vast te houden, het is alsof je een staalborstel als bijl probeert te gebruiken. De individuele vezels zijn sterk en hebben een hoge elasticiteitsmodulus, maar bij de geometrie die nodig is om een mesrand te vormen, zullen de vezels gemakkelijk uit hun matrix breken. Ook zijn ze eerder het omgekeerde van slijtvast. Plexiglas randen presteren naar mijn ervaring beter dan cf randen.

Als schacht kan hij worden geslepen met schuurpapier, bij voorkeur nat, en schoongemaakt terwijl hij nog nat is, want het stof blijft drijven als hij droog is. Je kunt er inkepingen mee maken door het schuurpapier over het juiste vormblokje te wikkelen (misschien moet je dit blokje maken door te schuren)

Veel plezier, het is leuk spul om mee te werken!

jbmonkey

Iedereen rustig aan. Ik ben hier.
  • 22 dec. 2011
  • #3

ja, meneer. precies goed. zoals het boker plus made in china featherweight mes, bijvoorbeeld.

Ik zag dat als de algemene consensus van wat ik kon vinden over koolstofvezel als een mes materiaal. bedankt voor de gedetailleerde beschrijving. vervolgvraag. misschien een paar sneden op karton. voordat het bot wordt en in staat is om niets te snijden? betekenis standaard doos karton, niet de zware dichte extreme spul?

Als een schacht is het mogelijk om het te slijpen met schuurpapier, bij voorkeur nat, en schoon te maken terwijl het nog nat is, want het stof blijft drijven als het droog is. Je kan inkepingen maken door het schuurpapier over het juiste vormblokje te wikkelen (het kan zijn dat je dit blokje moet maken door te schuren)

Veel plezier, het is cool spul om mee te werken!

Goede informatie, dank u Sir. Ik waardeer de informatie. Mag ik aannemen dat keramische slijpers en diamanten stenen een no go zijn voor het slijpen?

Nog een vraag. Wat zou een beter niet-staal materiaal zijn om te gebruiken. Je noemde plexiglas. Ik weet niet zeker of je een punt wilde maken of dat je serieus was als een veel beter materiaal dan koolstofvezel. Ik meen me te herinneren dat koud staal een mes maakte van zytel of een ander glasvezel plastic materiaal en natuurlijk dat lansky mes gemaakt van een soort plastic/vinyl glasvezel/polymeer of wat dan ook. Nogmaals bedankt voor de info en de follow-up.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Is koolstofvezel goed voor messen?

Koolstofvezel is om verschillende redenen ideaal voor mesheften. Om te beginnen is het, ondanks dat het extreem licht is, ook zeer duurzaam. Qua sterkte is koolstofvezel een van de sterkste materialen die tegenwoordig voor mesheften worden gebruikt. Het is veel stijver dan staal, en vijf keer sterker.

Kun je een mes maken van koolstofvezel?

Aangezien een zwaard (of de meeste slag-/snijwapens) kracht in compressie nodig hebben, zou koolstofvezel op zichzelf geen bruikbaar zwaardblad opleveren. Een composiet lemmet zou gemaakt kunnen worden als een “sandwich” van een centraal stalen snijblad en koolstofvezel “platen” aan weerszijden om een zeer stijf, lichtgewicht lemmet te verkrijgen.

Kan hoog koolstofstaal geslepen worden?

Messen die gemaakt zijn van hoog koolstof, zijn meestal harder dan gewoon staal. Er is geen manier om ze te slijpen met zachter staal.

Is koolstofvezel echt sterker dan staal?

Koolstofvezels worden geclassificeerd op basis van de trekmodulus van de vezel. Zo zijn de sterkste koolstofvezels tien keer sterker dan staal en acht keer dat van aluminium, om nog maar te zwijgen van het feit dat ze veel lichter zijn dan beide materialen, respectievelijk 5 en 1,5 keer.

Kan koolstofvezel gebruikt worden als kogelwerend vest?

Koolstofvezel wordt niet gebruikt in bepantsering, behalve misschien als onderliggend raamwerk, omdat het een zacht, bros materiaal is met slechte transversale sterkte-eigenschappen. Koolstofvezel wordt niet gebruikt in wapenrusting, behalve misschien als een onderliggende kader, want het is een zacht, bros materiaal met slechte transversale sterkte-eigenschappen.

Waarom zijn er geen titanium zwaarden?

Titanium is geen goed materiaal voor zwaarden of welke zwaarden dan ook. Staal is veel beter. Titanium kan niet voldoende warmtebehandeld worden om een goede rand te krijgen en zal geen rand behouden. Het titanium is fundamenteel een over verheerlijkt aluminium, is het licht, en sterk voor zijn gewicht, maar het is niet sterker dan staal, is het enkel lichter.

Detecteren metaaldetectors koolstofvezel?

Sommige voorbeelden zoals titanium en messing zijn non-ferro en hebben daarom geen magnetische eigenschappen; toch pikken metaaldetectors ze op. Hoewel alle andere kunststoffen en polymeren onzichtbaar zijn voor metaaldetectie, wordt koolstofvezelmateriaal gemakkelijk gedetecteerd.

Kan koolstofvezel een metaaldetector passeren?

In het kort, als je een van mijn carbon fiber en keramisch gelamineerde messen draagt, loop je het risico op detectie door moderne metaaldetectors. Er is geen invloed op mijn koolstofvezel en titanium gelamineerde messen, of mijn gewone titanium messen, omdat ze nooit bedoeld waren om mee te nemen voorbij moderne controleposten uitgerust met metaaldetectoren.

Kun je koolstofstaal polijsten?

Koolstofstaal polijsten en polijsten gaan vaak hand in hand, maar de processen zijn zeer verschillend. Bij het polijsten van koolstofstaal worden schuurmiddelen – zoals wielen, banden en media – gebruikt om net genoeg materiaal van het oppervlak van het onderdeel te verwijderen om het geschikt te maken voor de uiteindelijke afwerking.

Is D2 staal met hoog koolstofgehalte?

D2 gereedschapsstaal is een luchthardend, hoog koolstof, hoog chroom gereedschapsstaal met extreem hoge slijtage bestendige eigenschappen. D2 wordt algemeen gebruikt in lange productie, koud werk toepassingen, hoge slijtage toepassingen en het is zeer populair als een mes blad staal.

Breekt koolstofvezel af in zonlicht?

13. Zal zonlicht koolstofvezels verzwakken? Hoewel de koolstofvezels zelf niet gevoelig zijn voor UV-schade, kan de hars die gebruikt wordt om koolstofvezels aan elkaar te hechten dat wel zijn, wat betekent dat uw koolstofvezel onderdelen of frames na verloop van tijd kunnen degraderen, “in theorie”.

Wat zijn de nadelen van koolstofvezel?

Nadelen van koolstofvezel composiet productie met warmpersen:Hoge kosten van productie uitvoering. Moeilijk om elementen te maken met zogenaamde negatieve hoeken.

Kun je door carbonpapier heen XRAY-en?

Ja. Röntgen machines kunnen niets zien, omdat ze geen ogen hebben. Maar een röntgenstraal van minimale energie kan gemakkelijk door carbonpapier gaan. Koolstofpapier laat dus beter röntgenstralen door dan lood.

Kunnen keramische messen gedetecteerd worden door metaaldetectors?

Keramische messen worden niet gedetecteerd door een metaaldetector maar kunnen wel worden gezien op röntgenstralen. Er zijn snijmessen van keramiek en steekmessen van slagvast plastic die 0% metaal bevatten en zonder problemen door een metaaldetector zouden kunnen komen.

Mag je een keramisch mes meenemen in een vliegtuig?

Je kunt technisch gezien een keramisch mes meenemen, maar niet verder dan de wachtruimte voor het instappen.

Vorig artikel

Wat zoeken ze in een federale achtergrondcontrole?

Volgend artikel

Wat zijn de 6 gevaren van klei?

You might be interested in …

Welke lijm is bestand tegen hoge temperaturen?

Master Bond beschikt over een uitgebreide lijn van hittebestendige lijmen, afdichtingsmiddelen, coatings en potting/inkapseling verbindingen die bestand zijn tegen temperaturen zo streng als 600 ° F en hoger. Deze materialen werden ontworpen om bestand te […]

Hoe kan ik mijn oude e-mail terug krijgen?

Ik ben het soort persoon dat er een hekel aan heeft om oude kopieën van digitale dingen te verliezen – foto’s, berichten, e-mails, video’s, enz. Hoewel ik betwijfel of ik ooit een wandeling door het […]

Zijn mineralen ionisch of covalent?

In moleculen worden elementen niet alleen met elkaar gemengd, maar worden ze verbonden door chemische bindingen. Chemische bindingen in mineralen zijn er in vier soorten: covalent, ionisch, metallisch, of Van der Waals, waarbij covalente en […]