30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Kun je een 3D print pauzeren en uitzetten?

Als u zich afvraagt of u een 3D print kunt pauzeren, dan bent u niet de enige. 3D prints kunnen vele uren duren, en in sommige gevallen zelfs dagen, dus de mogelijkheid om een 3D print te pauzeren zou erg belangrijk zijn.

U kunt een 3D print pauzeren direct vanuit uw 3D printer bedieningskast, via uw 3D printer bestandsinstructies in uw slicer, of via besturingssoftware zoals OctoPrint of Pronterface. De meeste mensen pauzeren 3D prints vanaf het beeldscherm door de “Pause Print” optie te gebruiken.

Lees verder voor meer informatie over het pauzeren van uw 3D prints, en hoe u deze in uw voordeel kunt gebruiken.

Kunt u een 3D print pauzeren?

Hoewel het niet wordt aangeraden om prints te pauzeren, is het wel degelijk mogelijk om een 3D print te pauzeren. Ook al zijn 3D printers ontworpen om meerdere uren te draaien, toch kan het om verschillende redenen nodig zijn om prints te pauzeren.

Sommige gebruikers vinden het niet prettig om de printer het grootste deel van de dag zonder toezicht te laten draaien als ze aan het werk zijn. Anderen vinden dat het ‘s nachts te veel lawaai maakt omdat het de nachtrust kan verstoren.

Zodra u klaar bent om het 3D-printen te hervatten, opent u de UI en start hervatten. Hiermee maakt u het pauzeren ongedaan en keert de 3D-printer terug naar de afdrukstatus.

Als u niet weet waar de printpauze-optie zich bevindt op uw 3D printer, lees dan a.u.b. de handleiding.

U zult een pauze-optie op de gebruikersinterface (UI), en deze kan worden gebruikt om het volgende te doen:

  • Verwarmingselementen uitschakelen
  • Veranderen van filamenten
  • Kleuren veranderen na een bepaalde laag
  • Verschillende objecten in een 3D-geprint object invoegen
  • De printer verplaatsen naar een andere locatie

Hoe lang kun je een 3D printer pauzeren?

Het is mogelijk om uw 3D printer zo lang te pauzeren als u wilt, zolang de 3D print op zijn plaats blijft en niet van het bed wordt gehaald of aan schokken wordt blootgesteld. Er kan een mismatch zijn op de laag, afhankelijk van hoe goed de printer hervat. Mensen pauzeren een 3D printer meestal voor een paar minuten tot een paar uur.

Sommige 3D printers gaan beter presteren met pauzeren, vooral als ze bewezen zijn onder 3D printer hobbyisten, zoals de Prusa Mk3S+ of de Ender 3 V2.

Het belangrijkste doel met hoe lang je je 3D printer kunt pauzeren is om te voorkomen dat je 3D print van het printbed beweegt.

De belangrijkste reden waarom een 3D printer niet te lang gepauzeerd mag worden, is zoals een gebruiker het zegt, nadat hij de printer volledig liet afkoelen, verloor zijn print hechting en mislukte.

Hoe langer je een 3D printer op pauze laat staan, hoe groter de kans dat de print afvalt.

De meeste mislukkingen als gevolg van het pauzeren van een print, ontstaan door kromtrekken van het geëxtrudeerde plastic, wanneer er grote temperatuursveranderingen optreden.

Voor meer informatie over het pauzeren van een 3D print bekijk deze video over het pauzeren van een Ender 3. Het belangrijkste dat u wilt doen is ervoor zorgen dat u de SD-kaart initieert zodat u de hervattingsoptie krijgt.

Sommige mensen hebben gezegd dat ze een 3D print ‘s nachts hebben gepauzeerd. Hun aanbeveling om dit te doen is dat alle onderdelen van de 3D printer in goede staat moeten zijn.

Na bevestiging kunt u de machine uitzetten, zodat u een lange pauze kunt nemen zonder grote negatieve gevolgen.

Sommige gebruikers hebben hun 3D prints meerdere uren gepauzeerd en toch met succes de print hervat. Zolang uw print op één plaats blijft, kunt u deze voor een lange tijd pauzeren. Het gebruik van kleefstoffen kan ervoor zorgen dat uw 3D prints beter op één plaats blijven.

Om het zekere voor het onzekere te nemen, raden sommige gebruikers aan om het printen te pauzeren, maar de machine aan te laten staan. Dit kan het bouwoppervlak warm houden. Zolang de bouwplaat warm is, zal het niet te moeilijk zijn voor de print om zijn vorm te behouden.

Om de temperatuursverandering te vertragen, kunt u een omhulsel gebruiken of een materiaal waarvan bekend is dat het niet zo snel kromtrekt. Hoe sneller uw 3D print afkoelt, hoe meer kans het heeft om krom te trekken en van vorm te veranderen. Dit kan uiteindelijk leiden tot het verliezen van hechting van de bouwplaat.

U kunt er ook voor kiezen om uw 3D prints op te delen in kleinere delen. Dit zorgt ervoor dat je een harde pauze hebt tussen het printen van elk onderdeel zonder dat dit een negatieve impact heeft op het totale ontwerp.

Daarna kunt u de onderdelen gewoon aan elkaar lijmen met superlijm of een andere sterke lijm.

Hebben 3D Printers een pauze nodig?

Een 3D printer heeft geen pauze nodig, zolang hij goed onderhouden wordt en de onderdelen van goede kwaliteit zijn. Veel mensen hebben meer dan 200 uur geprint zonder problemen, dus als u een betrouwbare 3D printer heeft, zal uw 3D printer geen pauze nodig hebben. Zorg ervoor dat uw 3D printer goed gesmeerd is en verse riemen heeft.

3D printers zijn ontworpen om uren en uren aan een stuk te draaien, waarbij sommige gebruikers bevestigen dat ze de printer tot 35 uur aan de gang hebben gehouden. Anderen hebben 3D printers die meer dan 70 uur kunnen draaien.

Sommige 3D printers zijn beter dan anderen in het draaien voor langere perioden van tijd. U wilt testen hoe uw 3D printer loopt, omdat sommige 3D printers veel tijd aankunnen, terwijl andere het misschien niet zo goed doen.

Als je een goedkoop gemaakte 3D printer hebt die niet erg bekend is, zou het zomaar kunnen dat je een machine hebt die niet zo lang draait zonder een pauze nodig te hebben. Bij een populaire en betrouwbare 3D printer die zijn sporen heeft verdiend, is de kans een stuk groter dat hij geen pauze nodig heeft.

Deze hebben ontwerpen van hoge kwaliteit en koelsystemen die ervoor zorgen dat de 3D printer niet te heet wordt en constante beweging aankan.

Zolang alles in orde is en er geen eerdere storingen zijn geconstateerd, zou uw 3D-printer probleemloos moeten blijven werken, zelfs gedurende een langere periode.

Als uw 3D printer niet goed is onderhouden of op leeftijd is gekomen, kan het gunstig zijn als u de printer met tussenpozen aan korte pauzes onderwerpt. 3D printers zijn ontworpen om lang mee te gaan, maar niet elk onderdeel.

Elke 3D printer moet beschikken over Thermische Uitval Beveiliging Dit is een veiligheidsvoorziening die ontworpen is om uw printer, uw huis en de omgeving eromheen te beschermen.

De Thermische beveiliging werkt door het controleren van de uitlezingen van de thermistor. Als deze firmware een te hoge temperatuur detecteert, wordt de printer automatisch gestopt of gepauzeerd totdat hij is afgekoeld.

Als de printer doorgaat met werken nadat een extreme temperatuur is waargenomen, kan hij het huis in brand steken. Deze beveiliging is dus belangrijk, vooral als de printer gedurende lange perioden in werking is.

Kan ik een Ender 3 printer ‘s nachts pauzeren?

Ja, u kunt een Ender 3 printer ‘s nachts pauzeren door de functie “Afdruk pauzeren” in het controlevak te gebruiken. Zorg ervoor dat je niet op “Stop Print” klikt, want dan wordt het afdrukken helemaal gestopt. U kunt de afdruk ‘s morgens gemakkelijk hervatten.

U kunt zelfs de hele 3D printer uitzetten en toch verder gaan met uw 3D print, maar u moet er wel voor zorgen dat u uw SD kaart initialiseert, zodat uw 3D printer herkent dat er een print is om verder te gaan.

Op bevestiging, brengt het de nozzle weer op temperatuur en boven op de eerder gepauzeerde 3D print om verder te gaan vanaf het punt waar het gestopt was.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Is het slecht om 3D prints te pauzeren?

De belangrijkste reden waarom een 3D printer niet te lang gepauzeerd mag worden is, zoals een gebruiker het stelt, nadat hij de printer volledig liet afkoelen, zijn print hechting verloor en mislukte. Hoe langer je een 3D printer op pauze laat staan, hoe groter de kans dat de print eraf valt.

Is het slecht om je 3D printer ‘s nachts aan te laten staan?

Je kunt je 3D printer beter niet onbeheerd laten staan, aangezien het verschillende grote gevaren met zich meebrengt. Er zijn gevallen bekend van printers die in brand zijn gevlogen als gevolg van slechte bedrading of defecten aan het verwarmde bed.

Is het OK om filament in mijn 3D printer te laten zitten?

Sommige filamenten moeten uit de buurt van vocht bewaard worden omdat ze de neiging hebben vocht te absorberen. Het resultaat is dat ze niet goed printen door de hoge hitte die het filament moet doorstaan. Het filament kan een beetje broos worden, maar over het algemeen is het niet erg riskant om het daar te laten.

Wanneer moet ik mijn 3D printer uitzetten?

De reden dat je wilt wachten met het uitschakelen van de printer is dat je de ventilator wilt laten draaien totdat er geen kans meer is dat de warmte omhoog kruipt en het filament in de koude kant smelt. Als het filament in de koude kant zou smelten, zou de extruder verstopt raken en zou je hem waarschijnlijk uit elkaar moeten halen.

Kan ik mijn hars 3D printer ‘s nachts laten staan?

Hou er wel rekening mee dat na verloop van tijd lucht prints enigszins kan uitharden, al wil je er zeker van zijn dat hars prints gewassen zijn voordat ze uitharden. Je kunt hars prints zeker een nacht op de bouwplaat laten liggen en ze zouden gewoon goed moeten zijn.

Kan 3D printer in brand vliegen?

Op zijn minst kan de schade beperkt blijven in het geval dat de 3D printer vlam vat. Er is altijd enig risico op brand bij het gebruik van een 3D printer. Gebruikers die ervaring hebben met brandende 3D-printers krijgen unaniem het advies om deze nooit onbeheerd achter te laten.

Kan PLA worden weggelaten?

Volgens de meeste gebruikers bleef hun PLA filament zelfs met 40% vochtigheid tot 4 dagen goed. Het filament kan een beetje broos worden, maar over het algemeen is het niet erg riskant om het daar te laten liggen. PLA degradeert niet zo snel en merkbaar in vergelijking met andere materialen.

Moet je filament droog bewaren?

Filament wordt het best droog bewaard in vacuümzakken, een droge doos of kast of een gespecialiseerde 3D filament doos. U kunt het in een voedseldroger of een oven stoppen om het te drogen. Een vochtvrije omgeving is ideaal om uw filament droog te houden. Het gebruik van droogmiddelen in een afgesloten ruimte is de beste methode.

Moet ik mijn 3D printer uitzetten als ik hem niet gebruik?

De reden dat u wilt wachten met het uitschakelen van de printer is dat u de ventilator wilt laten draaien totdat er geen kans meer is dat de warmte omhoog kruipt en het filament in de koude kant smelt. Als het filament in de koude kant zou smelten, zou de extruder verstopt raken en zou je hem waarschijnlijk uit elkaar moeten halen.

Kun je een 3D printer gewoon uitzetten?

Bij FDM zal een verkeerde uitschakeling geen schade aan de machine veroorzaken, maar wel aan het geladen materiaal. FDM materialen zijn allemaal hydroscopisch en zullen vocht uit de omgeving opnemen. Als je materiaal in een FDM machine laat zitten en deze uitzet, zal na verloop van tijd het materiaal vocht opnemen en onbruikbaar worden.

Kun je een resin print ‘s nachts pauzeren?

Je kunt je 3D printer zo lang pauzeren als je wilt, zolang de print maar niet van het bed beweegt of er af wordt gestoten. Soms kan de printer wat traag zijn met opnieuw printen na het instellen of wijzigingen, dus blijf het gewoon controleren.

Kun je een hars print pauzeren?

Dus ja, je kan een print pauzeren om je harsvat bij te vullen of om een print te controleren.

Verbruikt een 3D printer veel elektriciteit?

Wat ze gevonden hebben is dat die printer ongeveer . 05 kilowattuur verbruikt voor een print van 1 uur, wat een zeer lage hoeveelheid elektriciteit is. Het gemiddelde gebruik van 3D printers voor een uur is 50 watt.

Moet PLA droog bewaard worden?

Moet PLA droog bewaard worden? Het is een goed idee om uw PLA filament zo droog mogelijk te houden om de beste 3D print ervaring te krijgen. Niet alleen PLA, maar elk filament dat vocht absorbeert moet droog gehouden worden omdat vocht veel problemen kan veroorzaken.

Kan ik filament drogen in de magnetron?

Het drogen van je filament in een magnetron is vergelijkbaar met koken, wat niet het beste idee zou zijn. Sommige filamenten zoals TPU bevatten dipolen in hun formatie waardoor ze snel verhit kunnen raken, dus het drogen van dit soort filamenten in de magnetron zou zeer schadelijk zijn voor de fysische eigenschappen.

Vorig artikel

Wat is een goede bitrate voor OBS?

Volgend artikel

Hoe laat je je struiken sneller groeien?

You might be interested in …

Heeft Epoxy Hars een Top Coat nodig?

Bij het coaten van uw vloeren met epoxy, komt er een moment tijdens het proces waar een heldere epoxy top coat kan worden toegevoegd. Sommigen zouden ervoor kiezen om de vloer te laten zoals hij […]

Wat betekent de naam Koda in het Japans?

De naam Koda is een jongensnaam van Japanse oorsprong met de betekenis “vriend”. Een woord in de Yankton-Yanktonai en Santee dialecten van de Lakota Sioux taal, dat “vriend” of “bondgenoot” betekent, gebruikt voor een van […]