20 mei 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Kun je papieren handdoekjes doorspoelen?

Roto-Rooter e-mailde woensdag klanten om te zeggen dat het een ‘essentiële dienstverlener’ is tijdens de coronavirus pandemie voor het geval ze een verstopping hebben

Deel dit:

Er is weinig tot geen toilet .

Als de nationale run op wc-papier ertoe leidt dat degenen zonder TP overwegen papieren handdoeken, servetten en ander atypisch afveegmateriaal te gebruiken om hun achterste schoon te maken, hebben Amerika’s loodgieters een boodschap die ze willen delen: Spoel dat spul niet door.

Een van de meest zichtbare verschijnselen van de nieuwe coronavirus pandemie en de daaruit voortvloeiende golf van zelf-quarantaine en massale werk-thuis bestellingen is de waanzinnige stormloop op het inslaan van toiletpapier. Sommigen noemen de kale schappen een voorbeeld van paniekaankopen.

Omdat sommige mensen in hun zoektocht naar rollen niets hebben gevonden, heeft Roto-Rooter, de grootste leverancier van loodgietersdiensten in Noord-Amerika, woensdag online advies gegeven om te voorkomen dat mensen hun leidingen verstoppen met dingen die niet bedoeld zijn om door te spoelen.

“Als je geen toiletpapier meer hebt, is er geen perfecte oplossing, maar je moet papieren handdoeken en servetten nooit doorspoelen. Ze lossen niet snel op in water en kunnen een verstopping van het toilet veroorzaken”, schrijven medewerkers van het bedrijf in een e-mail aan klanten. “Gezichtsdoekjes zijn ook een slecht idee, maar bij gebrek aan toiletpapier kunt u ze in kleine hoeveelheden gebruiken als u vaak doorspoelt.”

Hoeveel noodoproepen het bedrijf ziet in verband met zwaardere papierproducten die door toiletten worden gespoeld, zei de e-mail niet, maar het benadrukte dat Roto-Rooter volledig bemand is en nog steeds huis- en bedrijfsservice plant.

“Roto-Rooter wordt beschouwd als een essentiële dienstverlener in steden met avondklok en reisbeperkingen,” de e-mail leest.

Kyle Ray is verbaasd dat er geen drastische toename is van verstopte leidingen. De eigenaar en exploitant van het in Englewood gevestigde afvoerreinigings- en rioolreparatiebedrijf Hyper Flow Service Co. anticipeert al op een toename van verstoppingen sinds de stormloop op toiletpapier begon. Zijn bedrijf met twee technici bedient klanten van Longmont tot Castle Rock.

“Zelfs doorspoelbare doekjes, ook al zeggen ze ‘doorspoelbaar’, zijn gewoon te dik en breken niet af,” zei Ray. “Als je leidingen een probleem hebben en niet perfect zijn, kan het daar blijven hangen en een verstopping veroorzaken.”

In Denver heeft het commerciële loodgieters- en HVAC-servicebedrijf Mount Mechanical de laatste dagen minder service-oproepen gezien, zei Jamie Mount, vice-president van het bedrijf.

Sommige beheerders van flatgebouwen en appartementencomplexen waar Mount Mechanical zich op richt, hebben in de nasleep van COVID-19 het aantal verzoeken om werk teruggeschroefd, aldus Mount. Ze proberen aannemers uit de gebouwen te houden, tenzij het een noodgeval is. Ondertussen probeert Mount Mechanical zijn technici te beschermen door ze alleen op de meest ernstige oproepen uit te sturen.

Wat betreft het doorspoelen van papieren handdoekjes, servetten en dergelijke, zei Mount dat ze de laatste tijd geen verzoeken heeft gehad om zoiets te verhelpen, maar: “We reiken wel de hand naar het onderhoudspersoneel van gebouwen en vertellen hen: ‘Zeg uw bewoners dat ze dat niet moeten doen, want ze zullen niet blij zijn met de rekeningen die ermee gepaard gaan'”.

Wat kunnen de wc-papierlozen doen om hun leidingen schoon te maken en te beschermen? Ray bood een eenvoudige oplossing.

“Spring onder de douche,” zei hij. “Dat is wat ze moeten doen.”

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Verstopt één papieren handdoekje een toilet?

Een of twee papieren handdoekjes kunnen door het toilet spoelen, maar als iemand er een groter aantal neerlegt, zal dat waarschijnlijk problemen met het sanitair veroorzaken.

Hoeveel papieren handdoeken zijn er nodig om een toilet te verstoppen?

Een of twee papieren handdoeken kunnen uw toilet niet verstoppen. We zeggen niet dat papieren handdoeken doorspoelbaar zijn. Je hebt misschien de neiging om je papieren handdoekjes door je toilet te blijven spoelen omdat je het onmiddellijke effect niet ziet.

Hoe lang duurt het voordat papieren handdoekjes oplossen in water?

Papieren handdoeken doen er meer dan acht dagen over om op te lossen in water. Toiletpapier heeft één tot vier minuten nodig, terwijl gezichtsdoekjes meer dan zes weken nodig hebben om op te lossen in water. Eén aspect van papieren handdoekjes dat hen onderscheidt en hen tot een onmisbaar hygiëneproduct in de keuken maakt, is hoe goed zij vloeistof absorberen.

Wat gebeurt er als je per ongeluk een papieren handdoekje doorspoelt?

Probeer niets door het toilet te spoelen behalve toiletpapier, dat ontworpen is om snel in water te desintegreren. Gewoon remmen en zo. Doekjes breken niet af , papieren handdoekjes zullen uiteindelijk wel afbreken maar het duurt wat langer .

Hoe spoel je papieren handdoekjes door?

…YouTube | Start tijd – 1:04

Kunnen papieren servetten door het toilet worden gespoeld?

“Als je geen toiletpapier meer hebt, is er geen perfecte oplossing, maar papieren handdoeken en servetten moet je nooit doorspoelen. Ze lossen niet snel op in water en kunnen een verstopping van het toilet veroorzaken,” schreven medewerkers van het bedrijf in een e-mail aan klanten.

Hoe lang duurt het voordat een papieren handdoekje oplost?

ongeveer 2-4 weken
Een papieren handdoek heeft ongeveer 2-4 weken nodig om biologisch af te breken. Aangezien dit korter is dan het meeste fruit en groenten, is het gemakkelijk te begrijpen waarom papieren handdoeken niet gerecycleerd hoeven te worden.

Wat doe je als je toilet verstopt zit met een papieren handdoekje?

Probeer eerst een toiletboor (of “closetboor”) te gebruiken om doorgespoeld materiaal dat zich dicht bij de toiletpot bevindt eruit te trekken of uit elkaar te halen. Een toiletboor is een handbediende slang, meestal met 3 tot 6 meter reinigingskabel, en een gebogen, plastic ellebooghuls om u te helpen krassen op het zichtbare keramische oppervlak in de toiletpot te voorkomen.

Kunt u blauwe papieren handdoeken doorspoelen?

Nee. Ook al zijn ze een goede vervanger voor toiletpapier, experts raden het niet aan om ze door te spoelen.

Is het OK om papier door te spoelen?

Waar het op neer komt. Papier is iets wat je elke dag gebruikt, maar doe je best om het uit het toilet te houden. U kunt papier niet door het toilet spoelen omdat het stevige en niet-afbreekbare klompen vormt. Als uw toilet vastzit door een verstopping met papier, moet u gereedschap zoals een ontstopper of een grondboor gebruiken om de verstopping op te heffen.

Hoe lang duurt het voordat papieren handdoeken zijn afgebroken?

Papieren handdoeken: 2-4 weken.

Is het slecht om toiletpapier door te spoelen?

Alleen toiletpapier doorspoelen helpt ervoor te zorgen dat de toiletten, het sanitair, de riolering en septische systemen goed blijven werken om het afvalwater van ons land veilig te beheren. Het doorspoelen van iets anders dan toiletpapier, inclusief desinfecterende doekjes, kan schade toebrengen aan het binnenriool, de lokale riolering en septische systemen.

Is papieren handdoekjes biologisch afbreekbaar?

De meeste papieren handdoeken zijn biologisch afbreekbaar. Omdat het papier in papieren handdoeken meestal wordt bewerkt om het dun, absorberend en licht te maken, kunnen papieren handdoeken in een mum van tijd biologisch afbreekbaar zijn. Dat de meeste papieren handdoeken biologisch afbreekbaar zijn, betekent echter niet dat je ze op de composthoop moet gooien.

Wat gebeurt er als je Kleenex doorspoelt?

Zelfs het doorspoelen van tissues, zoals Kleenex en ander tissuepapier is een no-no. Tissues zijn niet ontworpen om af te breken als ze nat zijn en het absorptie niveau van tissues kan ervoor zorgen dat propjes ervan vast komen te zitten en leidingen verstoppen waardoor verstoppingen ontstaan.

Zullen papieren handdoeken uiteindelijk oplossen?

Hoewel papieren handdoekjes gemaakt zijn van papier dat uiteindelijk zal oplossen in water, is dit papier gemaakt van een hogere kwaliteit houtpulp, wat zorgt voor duurzaamheid. Papieren handdoeken zijn ontworpen om absorberend en sterk te zijn, en lossen niet snel op – wat zal resulteren in verstopping van leidingen.

Vorig artikel

Wat is werken met klei?

Volgend artikel

Is voegspecie waterdicht in douches?

You might be interested in …

Welke kleur had de eerste mens?

Het is algemeen aanvaard dat de oudste gemeenschappelijke voorouder van de mens een donkere huidskleur had, en dat de mensen bleker werden naarmate ze verder noordwaarts uit Afrika trokken, naar koudere klimaten met minder zonlicht. […]