30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Kun je plastic in metaal veranderen?

Hier bij printedsolid.com, door het gebruik van een mix van duistere magie en wetenschap, hebben we het geheim ontdekt om plastic in metaal te veranderen. Dat is juist. Wij zijn moderne alchemisten.

Oké, misschien is dat een beetje overdreven.

We hebben geëxperimenteerd met het gebruik van 3D-geprinte onderdelen voor verlorenwasgieten. Investeringsgieten is niet nieuw. Het is een productieproces waarbij een onderdeel of artistiek stuk wordt gemaakt in een zachte/lage smelttemperatuur (was en schuim worden vaak gebruikt). Dat stuk wordt dan bedekt met een keramische slurry (een soort gips van paris, maar met andere toevoegingen om het sterker en hittebestendiger te maken). De slurry wordt uitgehard tot het hard en sterk is. Het oorspronkelijke deel wordt dan uitgebrand of weggesmolten. Nu is er een holle ruimte in de vorm van het onderdeel. Gesmolten metaal wordt erin gegoten en je hebt ‘op magische wijze’ een kopie van je onderdeel in metaal. Dit procédé maakt de reproductie van zeer fijne details mogelijk.

Het proces is dus niet nieuw. 3D-printen is echter wel (relatief) nieuw. Het blijkt dat sommige veelgebruikte 3D print materialen (PLA in het bijzonder) ook heel goed werken als originelen voor verlorenwasgieten.

Wij zijn een samenwerking aangegaan met een lokale gietgoeroe met als doel om uiteindelijk verloren PLA gieten als dienst aan te bieden. Wij zullen drie verschillende opties aanbieden.

1) Stuur ons uw idee en wij ontwerpen, drukken, en gieten

2) Stuur ons uw stl-bestand en wij printen en gieten.

3) Stuur ons uw 3D geprint PLA onderdeel en wij gieten het. De ‘Maker’s Special’.

Sommigen van u zullen dit lezen en denken, ‘waarom zou ik iemand voor mij laten gieten als ik dit allemaal zelf kan doen’. Voor jullie makers die niet bang zijn voor gesmolten metaal (ik moet toegeven dat ik dat wel ben) zullen we een blog starten met de lessen die we leren terwijl we deze kunst perfectioneren.

In de komende weken hoop ik enkele echt opwindende foto’s van gegoten onderdelen te kunnen posten, dus kom nog eens terug. In de tussentijd, is hier een video die mijn partner heeft gemaakt van een eerste experiment met het proces. Kijk goed. Op een bepaald moment krijg je een klein vuurwerk te zien als een klodder gesmolten gietijzer over zijn schouder vliegt.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Kan plastic worden gesmolten en hergebruikt?

Thermoplasten zijn kunststoffen die kunnen worden omgesmolten en opnieuw gegoten in nieuwe producten, en dus gerecycled.

Hoe laat je plastic eruit zien als zwart metaal?

Verf Effect dat Plastic in Staal verandert – Video №1 Heb je het brandende verlangen om je plastic. Parts in iets dat meer op staal lijktMoreDo you have the burning desire to turn your plastic. onderdelen in iets dat meer op staal lijkt. Ik begin met een lichte laag van het heldere zilver. | Start tijd – 0:00

Hoe wordt plastic omgezet in materiaal?

Als al het plastic is gesmolten en gefilterd, gaat het door het spinproces. Het gesmolten plastic wordt omgezet in polyestergaren en samen met het garen van keuze gesponnen om de plastic stof draagbaar te maken. Het garen wordt verzameld en doorgegeven aan de weefafdeling.

Is het OK om plastic te verbranden?

Bij de verbranding van plastic komen gevaarlijke chemicaliën vrij, zoals zoutzuur, zwaveldioxide, dioxines, furanen en zware metalen, maar ook deeltjes. Voor nu en in de nabije toekomst, recycle – verbrand geen – plastic materiaal.

Kun je plastic terug omzetten in olie?

Kunststoffen zijn koolwaterstoffen die uit aardolie worden gemaakt, en ze kunnen weer worden omgezet in vloeibare brandstof. Onderzoekers hebben hiervoor een proces gebruikt dat pyrolyse heet, waarbij de kunststoffen bij een hoge temperatuur worden verhit. Bij de hoge hitte en druk, breekt water het plastic af en zet het om in olie.

Is het smelten van plastic giftig?

Bij het verbranden van plastic komen zeer schadelijke giftige stoffen vrij, die de kans op kanker, aandoeningen aan de luchtwegen en geboorteafwijkingen aanzienlijk kunnen vergroten. Het kan ook de inwendige organen en het hormonale systeem sterk beschadigen. Het belangrijkste bij het werken met plastic: Je kunt het smelten, je kunt het alleen niet verbranden.

Welk plastic kan worden gesmolten en omgevormd?

Als de kunststof een thermohardende kunststof is, kan deze niet worden gesmolten (de meeste, zo niet alle thermohardende kunststoffen branden eerder dan dat ze smelten). Een thermoplastische kunststof kan echter worden gesmolten en opnieuw worden gevormd zoveel als je wilt (de kwaliteit van de kunststof zal echter waarschijnlijk afnemen na elke fase van smelten en opnieuw vormen).

Kan ik chroom op plastic spuiten?

Spuitchroom voor kunststof heeft verschillende voordelen. Het kan op veel meer oppervlakken worden gebruikt dan traditioneel verchromen. Het heeft ook niet de giftige zuurbaden nodig die voor het verchromen nodig zijn. U kunt het ter plaatse aanbrengen en hoeft uw onderdelen niet weg te sturen om te laten verchromen.

Hoe smelt je veilig plastic?

In principe, was de flessen, snij ze in kleine hapklare brokken en zet ze in een metalen bak in de oven op 350F. Het duurt een paar minuten voordat het plastic gesmolten is. Maar vergeet niet dat het smelten van plastic dampen produceert die schadelijk kunnen zijn als je ze inademt. Zorg ervoor dat je ze smelt in een goed geventileerde ruimte.

Kun je plastic in stof veranderen?

Kunststoffen kunnen ook mechanisch worden afgebroken, wat het proces is dat gewoonlijk wordt gebruikt om kunststoffen op grote schaal te recyclen, door de kunststoffen te verwerken en te smelten voordat ze tot een nieuwe stof worden gesponnen. Hoewel het mechanisch recyclen van kunststoffen afval vermindert en minder energie kost, levert het een stof van mindere kwaliteit op.

Kun je plastic verbranden op een vreugdevuur?

Zorg ervoor dat u geen kunststoffen, geverfde materialen, triplex en spaanplaat verbrandt, aangezien deze giftige chemicaliën afgeven, waarvan sommige kanker kunnen veroorzaken. Verbrand alleen droog materiaal. Laat het vuur nooit onbeheerd achter, of laat het smeulen, blus het!

Is het slecht om plastic te begraven?

Bij het verbranden van plastic ontstaan schadelijke dioxines en als verbrandingsovens inefficiënt zijn, lekken deze in het milieu. Moderne verbrandingsovens zouden dit probleem grotendeels hebben opgelost. De milieuminister Therese Coffey vertelde het Lagerhuis: “Vanuit milieuoogpunt is het over het algemeen beter om plastic te begraven dan om het te verbranden. “

Kun je brandstof uit plastic winnen?

Een van de meest populaire processen om plastic afval om te zetten in brandstof heet pyrolyse. Deze techniek vereist verhitting van de kunststoffen bij een zeer hoge temperatuur. Bij deze hoge hitte en druk breekt water het plastic af en zet het om in olie.

Kun je benzine maken van plastic?

Ze ontdekten dat ze, met een combinatie van rutheniummetaal en koolstof als katalysator, 90% van het plastic afval in slechts één uur kunnen omzetten in brandstof, bij een lagere temperatuur van 220°C. Deze voorwaarde is aanzienlijk efficiënter en kosteneffectiever dan de huidige standaard voor chemische recycling.

Bij welke temperatuur smelt plastic?

Hoewel de ontelbare soorten plastic in de wereld verschillende smeltpunten hebben, begint een groot aantal gewone plastics te smelten bij 100 graden Celsius (212 F). Naar verluidt hebben handheld metingen ter plaatse deze week het gebied binnen het bereik van het gereflecteerde zonlicht gemeten op meer dan 90 C.

Vorig artikel

Kan perkamentpapier vlam vatten in de oven?

Volgend artikel

Zijn Borderliners zich bewust van hun gedrag?

You might be interested in …

Maken rode lichten je boos?

Als het gaat om sommige gezondheidsrisico’s van licht ‘s nachts, suggereert een nieuwe studie dat de kleur van het licht een groot verschil kan maken. In een studie met hamsters ontdekten onderzoekers dat blauw licht […]

Hoe stookten de Romeinen het vuur?

Tot in de negentiende eeuw – ironisch genoeg aan de vooravond van de uitvinding van de gloeilamp – zijn de verlichtingsmethoden sinds de Oudheid min of meer onveranderd gebleven. Er bestonden drie vormen van verlichting, […]

Is email giftig in kookgerei?

Milieuvriendelijkheid en gezondheid gaan hand in hand. Als een product niet veilig is voor de consument, kan het dan als milieuvriendelijk worden beschouwd? Tenslotte maken wij – mensen – ook deel uit van deze planeet. […]