30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Kun je plastic Ziploc zakjes in de magnetron doen?

Mogen Ziploc boterhamzakjes in de magnetron? Kunnen Ziploc zakjes worden verwarmd? Zijn Ziploc zakjes geschikt voor de magnetron?

Als u ooit in een keuken bent geweest, zowel thuis als op het werk, is de kans groot dat u iemand voedsel in een Ziploc-zakje in de magnetron hebt zien doen. Is dat veilig en kun je Ziploc-zakjes in de magnetron gebruiken?

Er is nog steeds discussie over de vraag of plastic wel of niet veilig is voor gebruik rond voedsel. Bekende merken als Rubbermaid, Tupperware en GladWare hebben hele bedrijven opgebouwd rond de garantie dat plastic veilig is om voedsel in te bewaren, maar ik blijf mijn twijfels houden over het vermogen van plastic als het wordt gestimuleerd door extreme verhitting.

Waar zijn Ziploc zakjes van gemaakt?

Ziploc-zakjes, en veel andere merken boterhamzakjes, worden gemaakt van een product dat “folie” wordt genoemd. Folie is een doorzichtig, dun plastic bestaande uit polyethyleen met hoge dichtheid, bekend als HDPE of recycling #2, of polyethyleen met lage dichtheid, bekend als LDPE of recycling #4.

Plastic verpakkingsharsen krijgen allemaal een nummer dat overeenkomt met de polymeren die in de container worden gebruikt. De nummers staan gewoonlijk op de bodem van alle plastic verpakkingen.

Hoewel Ziploc-zakjes BPA-vrij en dioxinevrij zijn en ontworpen zijn om gerecycleerd te worden, zijn ze niet gemaakt van gerecycleerde materialen.

Bij welke temperatuur smelten Ziploc zakjes? Ziploc zakjes bestaan voornamelijk uit polyethyleen plastic, dat een verwekingspunt heeft van ongeveer 195°F of 90,5°C. Als gevolg daarvan kan het plastic zakje beginnen te smelten als kokend water (water kookt bij 212°F of 100 °C) in het zakje wordt gegoten, of als het zakje in kokend water wordt ondergedompeld.

Kun je voedsel in een Ziploc-zakje in de magnetron doen?

Ik heb mensen gezien die met succes voedsel in een Ziploc-zakje in de magnetron gooiden, maar dat betekent niet noodzakelijk dat het veilig is. Hoewel het mogelijk is om voedsel in een Ziploc-zak in de magnetron te doen, moet u de aanwijzingen van de fabrikant nog wat beter bestuderen.

Wanneer de aanwijzingen op het etiket worden opgevolgd, kunnen Ziploc ® merkproducten met vertrouwen worden gebruikt. Alle Ziploc® merkverpakkingen en Ziploc® merkzakken voor gebruik in de magnetron voldoen aan de veiligheidseisen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor temperaturen die horen bij het ontdooien en opwarmen van voedsel in de magnetron, maar ook voor kamertemperaturen, koelkast- en vriestemperaturen.

Ziploc

Kun je een Ziploc-zakje in de magnetron ontdooien? In de aanbevelingen van de fabrikant staat duidelijk dat Ziploc-zakjes in de magnetron alleen veilig zijn voor het ontdooien en opwarmen van voedsel.

Kun je koken in een Ziploc zakje? Het antwoord is een volmondig nee. In de instructies van de fabrikant wordt het koken in Ziploc-zakjes afgeraden.

Koken vereist temperaturen die over het algemeen hoger zijn dan het smeltpunt van het polyethyleen plastic. Om deze reden raadt het bedrijf alleen ontdooien en opwarmen in de magnetron aan.

Kan je groenten stomen in een Ziploc zakje? Het antwoord is een sterk nee. Stomen zorgt in feite voor een veel hogere warmteoverdracht dan direct contact met kokend water.

Stoom brandwonden zijn veel gevaarlijker dan brandwonden door kokend water omdat er meer energie in stoom zit. In feite heeft stoom 9 keer meer energie dan water bij het kookpunt.

Door deze natuurkundige vergelijking te erkennen, begrijp je dat het stomen van groenten in een Ziploc zakje een veel hogere temperatuur creëert dan polyethyleen plastic kan weerstaan.

Zijn boterhamzakjes geschikt voor de magnetron? Gewone boterhamzakjes zijn niet geschikt voor de magnetron. Tenzij de fabrikant duidelijk vermeldt dat het boterhamzakje veilig is voor gebruik in de magnetron, mag u het NIET in de magnetron gebruiken.

Kan ik Ziploc diepvrieszakjes in de magnetron gebruiken? Ziploc diepvrieszakjes zijn ontworpen om voedsel te ontdooien en opnieuw op te warmen, maar er is voorzichtigheid geboden omdat het zakje niet bestand is tegen hoge hitte.

Ziploc zak fabricage waarschuwingslabel over magnetron

“LET OP: Voor gebruik in de magnetron, plaats de zak op een “magnetron veilige” schaal. Voorzichtig behandelen. Zak en inhoud kunnen heet zijn. Oververhit de inhoud niet, want dan kan de zak smelten.

Hoe lang kun je Ziploc zakjes in de magnetron gebruiken? Er zijn geen duidelijke ontdooi- en opwarmnormen vastgesteld door de fabrikant. De enige verklaring die u duidelijk kunt onderscheiden is “De inhoud niet oververhitten, want dan kan de zak smelten”.

Om aan deze richtlijnen te voldoen, moet u Ziploc-zakjes in de magnetron op een matig tot laag vermogen zetten en stappen van 30 seconden gebruiken. Zorg ervoor dat de zak niet afgesloten is om te voorkomen dat er stoom in de zak ontstaat. Controleer de Ziploc-zak na elke 30 seconden zorgvuldig om er zeker van te zijn dat de zak niet oververhit raakt.

Wat u moet weten voordat u Ziploc-zakjes in de magnetron doet

Ziploc heeft een speciaal ontworpen lijn van verzegelbare plastic zakken die zijn aangewezen als magnetron veilig. Er zijn echter belangrijke details die u uit de instructies van de fabrikant moet halen.

Het bedrijf raadt u aan de inhoud van de zak niet te oververhitten. Artikelen met een hoog vet- en suikergehalte moeten met voorzichtigheid in de microgolfoven worden gestopt, omdat ze tot veel hogere temperaturen kunnen verhitten dan watermoleculen. Het risico bestaat dat de plastic zak door de hete temperaturen oververhit raakt en smelt.

Bovendien staat in de gebruiksaanwijzing van de fabrikant duidelijk dat levensmiddelen alleen opnieuw mogen worden opgewarmd of ontdooid. Koken wordt niet aanbevolen, omdat de plastic zakken niet zijn ontworpen om de hoge hitte te weerstaan die nodig is om voedsel te koken.

Daarom moeten Ziploc plastic zakjes op een “magnetronbestendige” schaal worden gelegd en met tussenpozen van 30 seconden in de magnetron worden gegooid op een middelhoge tot lage stand. De zak moet niet afgesloten zijn om te voorkomen dat er stoom wordt gevormd. Controleer de zak zorgvuldig om er zeker van te zijn dat het plastic niet oververhit begint te raken.

Als u eten klaarmaakt in Ziploc-zakjes, kunt u het beste het eten in kleinere stukjes van gelijke grootte snijden. Dit verkort de tijd die nodig is om het eten op te warmen. Bovendien wordt door de kortere magnetrontijd het risico op oververhitting van het plastic zakje geminimaliseerd.

Conclusie

Als u succes heeft gehad met het gebruik van Ziploc zakjes in de magnetron, dan is het gemakkelijk en handig om dezelfde methoden te blijven gebruiken. Hoewel de voor de magnetron geschikte Ziploc zakjes “veilig voor gebruik in de magnetron” zijn, staan er toch opmerkelijke vermeldingen op het instructie-etiket van de fabrikant.

Na het onderwerp met een dieper inzicht te hebben bekeken, geloof ik dat keramische en glazen magnetronbestendige bakjes een veel beter alternatief zijn om te gebruiken in plaats van Ziploc zakjes in de magnetron.

Bedekt voedsel warmt efficiënter op omdat het gebruik van een magnetron voedsel deksel versnelt het kook-, ontdooiings- en opwarmproces door de warmte en stoom gelijkmatig rond het voedsel te verdelen.

Hoewel Ziploc nieuwe materialen heeft ontwikkeld voor hun magnetronzakken, heeft de fabrikant richtlijnen gegeven die nauwkeurig moeten worden gevolgd bij het gebruik van Ziploc-zakken voor de magnetron:

  • Plaats zakje op “magnetron veilige” schaal
  • Sluit de zak niet af in de magnetron
  • Alleen ontdooien en opwarmen
  • De inhoud niet oververhitten
  • Gebruik een matige tot lage warmtebron
  • 30 seconden of minder
  • Zakjes niet overmatig vullen

Hoewel Ziploc-zakjes wasbaar, droogbaar en herbruikbaar zijn, zou ik niet aanraden oude Ziploc-zakjes meer dan één keer in de magnetron te bewaren. Op die manier loopt het voedsel het risico dat er giftige stoffen vrijkomen, omdat de zak misschien zijn magnetronbestendigheid heeft overschreden.

Als het gaat om het gemak van koken, opwarmen en voedsel bewaren, is het belangrijk de functionaliteit en verkeerde toepassingen te begrijpen van het keukenproduct dat u hebt.

Als u de magnetron gemakkelijk kunt gebruiken voor Ziploc zakjes, dan moet u zich geen zorgen maken. Als u echter twijfelt aan de veiligheid van het opwarmen van plastic zakjes, schakel dan over op keramiek of glas en vermijd gewoon het gebruik van plastic in de magnetron.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Is een foto een primaire of secundaire bron?

Primaire bronnen zijn materialen uit de tijd van de persoon of gebeurtenis die onderzocht wordt. Brieven, dagboeken, artefacten, foto’s en andere soorten verslagen en verslagen uit de eerste hand zijn allemaal primaire bronnen.

Wat is een primair beeld in de kunst?

In de meest strikte definitie worden primaire bronnen gewoonlijk beschouwd als zaken als persoonlijke brieven, dagboeken, archiefdocumenten of andere documenten gemaakt tijdens de bestudeerde periode. Maar primaire bronnen kunnen ook foto’s, juwelen, kunstwerken, architectuur, literatuur, muziek, kleding en andere artefacten omvatten.

Wat betekent primair en secundair?

Primaire bronnen geven een verslag uit de eerste hand van een gebeurtenis of tijdsperiode en worden als gezaghebbend beschouwd. Ze vertegenwoordigen origineel denken, verslagen van ontdekkingen of gebeurtenissen, of ze kunnen nieuwe informatie delen. Secundaire bronnen omvatten analyse, synthese, interpretatie, of evaluatie van primaire bronnen.

Wat zijn secundaire beelden?

Wat zijn secundaire beelden en waarom zou ik me er druk om maken? Elke afbeelding die volgt op de primaire afbeelding boven de vouw op een productpagina kan worden aangeduid als een secundaire afbeelding. Secundaire afbeeldingen zijn enkele van de eerste dingen die uw klanten zien wanneer ze landen op een Product Description Page (PDP).

Wat is secundaire afbeelding in de kunst?

Een secundaire bron is materiaal geproduceerd door anderen. Secundaire bronnen kunnen reproducties zijn van beelden en artefacten, foto’s, film, video of web-gebaseerd materiaal. Als je stimulans een stuk muziek, media of literatuur is, werk je op basis van een secundaire bron.

Wat zijn secundaire bronnen?

Secundaire bronnen zijn werken die een historische gebeurtenis, tijdperk of fenomeen analyseren, beoordelen of interpreteren, meestal met gebruikmaking van primaire bronnen. Secundaire bronnen bieden vaak een overzicht of een kritiek. Secundaire bronnen kunnen bestaan uit boeken, tijdschriftartikelen, toespraken, recensies, onderzoeksrapporten, en meer.

Wat zijn voorbeelden van primaire en secundaire bronnen?

Voorbeelden zijn transcripties van interviews, statistische gegevens, en kunstwerken. Een primaire bron geeft je directe toegang tot het onderwerp van je onderzoek. Secundaire bronnen geven informatie uit de tweede hand en commentaar van andere onderzoekers. Voorbeelden zijn tijdschriftartikelen, recensies, en academische boeken.

Wat zijn primaire en secundaire gegevens met voorbeeld?

Primaire data is informatie verzameld door origineel onderzoek of onderzoek uit de eerste hand. Bijvoorbeeld enquêtes en focusgroepdiscussies. Aan de andere kant zijn secundaire gegevens informatie die in het verleden door iemand anders is verzameld. Bijvoorbeeld, onderzoek op het internet, krantenartikelen en bedrijfsrapporten.

Wat zijn voorbeelden van een primaire bron?

Voorbeelden van primaire bronnen: Scripties, dissertaties, wetenschappelijke tijdschriftartikelen (gebaseerd op onderzoek), sommige overheidsrapporten, symposia en conferentieverslagen, originele kunstwerken, gedichten, foto’s, toespraken, brieven, memo’s, persoonlijke vertellingen, dagboeken, interviews, autobiografieën, en correspondentie.

Wat is primair voorbeeld?

Een voorbeeld van primair is de eerste fase in de ontwikkeling van een kind. Een voorbeeld van primair is een kleur, zoals blauw, die niet gemaakt kan worden door andere kleuren te mengen. Een voorbeeld van primair is een origineel onderzoek over een onderwerp, in plaats van een samenvatting van dat onderzoek.

Wat betekent primair beeld?

Primaire beelden zijn die “winnaars” in uw portfolio die een gestage verkoop hebben en langzaam omhoog klimmen in de niveaus. In wezen zijn het momentopnames, beelden die goed in de database zitten, of beelden die gemiddeld of beneden gemiddeld zijn in hoe ze een concept overbrengen.

Wat is een secundaire beeldkunst?

Een secundaire bron is materiaal geproduceerd door anderen. Secundaire bronnen kunnen reproducties zijn van beelden en artefacten, foto’s, film, video of web-based materiaal. Werk dat gebaseerd is op een persoon of locatie die je niet kon bezoeken, is ook gebaseerd op secundaire bronnen.

Wat zijn drie voorbeelden van secundaire bronnen?

Secundaire bronnenBibliografieën. Biografische werken. Naslagwerken, inclusief woordenboeken, encyclopedieën, en atlassen. Artikelen uit tijdschriften, dagbladen en kranten na de gebeurtenis. Literatuurbesprekingen en overzichtsartikelen (bijv. filmbesprekingen, boekbesprekingen) Geschiedenisboeken en andere populaire of wetenschappelijke boeken.

Wat zijn primaire of secundaire gegevens?

Betekenis Primaire gegevens verwijst naar de eerste hand gegevens verzameld door de onderzoeker zelf. Secundaire gegevens zijn gegevens die eerder door iemand anders zijn verzameld.

Wat is primaire data voorbeeld?

Een voorbeeld van primaire data is de nationale volkstelling data verzameld door de overheid terwijl een voorbeeld van secundaire data de data verzameld uit online bronnen is. De secundaire gegevens die uit een online bron zijn verzameld, kunnen de primaire gegevens zijn die door een andere onderzoeker zijn verzameld. nodig kunnen hebben om toegang te krijgen tot de resultaten van de volkstelling.

Vorig artikel

Is het de moeite waard om een 3D printer te kopen?

Volgend artikel

Kan vloeibare zuurstof diamant smelten?

You might be interested in …

Kun je haarscheurtjes repareren?

Na verloop van tijd, beton zal bezwijken aan de zwaartekracht en uiteindelijk tonen zijn leeftijd door scheuren. Scheuren in beton variëren van eyeores om struikelen gevaren. Echter, beton haarscheurtjes reparatie is een eenvoudige oplossing kunt […]

Wordt silicium in de natuur gevonden?

Onze redacteuren zullen bekijken wat u hebt ingediend en bepalen of het artikel moet worden herzien. silicium (Si), een niet-metallisch chemisch element uit de koolstoffamilie (Groep 14 [IVa] van het periodiek systeem). Silicium maakt 27,7 […]

Doodt chloor goud?

Wanneer was de laatste keer dat u gouden sieraden droeg tijdens het afwassen, zwemmen of baden in een warm bad? Als dat zo is, worden uw gouden sieraden aangetast en niet op een goede manier. […]