30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Kun je seringen uitlopers opgraven?

Seringen met tekst overlay, Snelste manier om seringen te vermeerderen

Seringen uitlopers, ook wel bekend als seringen scheuten, zijn een veel snellere manier om nieuwe seringen te beginnen dan stekken. De lente is een geweldige tijd om dit te doen, omdat de grond dan vochtig en gemakkelijk te graven is en de uitlopers snel groeien. Wil je een kloon van je oma’s seringen? Zo vermeerder je seringen uit uitlopers!

Vandaag ga je leren hoe je seringen kunt vermeerderen uit uitlopers. Je zult dit geweldig vinden, want het is zo gemakkelijk en je krijgt in korte tijd een prachtige nieuwe sering! Het is zo eenvoudig als het pakken van een schop en het opgraven van een scheut uit de basis van de sering die u wilt laten groeien en in uw tuin wilt hebben.

vintage seringenstruik in white pines california

Waarom seringen vermeerderen uit scheuten

Mijn Hoe te groeien en Hoe seringen te wortelen van stekken zijn twee van mijn meest populaire berichten in de lente. Het lijkt erop dat seringen een favoriet zijn van veel mensen.

Deze methode om seringen te vermeerderen uit uitlopers is eenvoudig en je krijgt een nieuwe plant die veel sneller bloeit dan je van stekken zou krijgen.

Bekijk zeker de video op het einde. Ik heb mijn buurvrouw kunnen overtuigen om me een uitloper van de sering op te laten graven die je op de bovenste foto ziet!

OPMERKING: dit werkt niet als de sering waar je de uitlopers van neemt een geënte variëteit is. Kijk naar de stam van de sering tussen 6 inches en een voet van de grond. Is er een bobbelig gebied met een verandering in het uiterlijk van de schors? Zo ja, dan is de sering geënt en is wat u aan de bovenkant ziet niet hoe de uitlopers eruit zullen zien.

Wat zijn Sering Uitlopers

Sukkels zijn uitlopers die rond de basis van de sering groeien. Sommigen vinden dat ze een bedreiging kunnen zijn, maar de meeste mensen knippen ze gewoon af met een maaier of onkruid wacker om ze in toom te houden.

Hoe seringen te vermeerderen van zoogplanten, makkelijk genoeg als je een scherpe schop en een beetje spieren hebt.

Dit bericht bevat links naar gelieerde bedrijven. Als u een aankoop doet na het klikken op een link kan het zijn dat ik een kleine commissie krijg zonder extra kosten voor u.

Dit is een witte sering in de tuin van een vriendin. Ze zei dat ik mocht komen om alle uitlopers of scheuten op te graven die ik wilde. Je hebt er wel een scherpe schop voor nodig en een beetje spierkracht, maar het is niet al te moeilijk.

Zoek een paar uitlopers die ver genoeg van de moederstruik verwijderd zijn om er met een schop in te kunnen en wat houvast te hebben. Deze grond was super verdicht dus ik kreeg niet zoveel wortel als ik zou willen, maar het werkte nog steeds.

Hoe seringzuigen te graven

Hoe seringen te kweken van zoogplanten, makkelijk genoeg als je een scherpe schop en wat spierkracht hebt.

Met een flinke duw met je voet duw je de schop recht naar beneden en snij je door de wortel van de sering. Je zult je gewicht moeten gebruiken, doorsnijden kan moeilijk zijn. (Een scherpe schop is handig)

Snijd rondom de zuignap naar beneden en spring hem uit de grond, in de hoop dat je een goede portie wortel overhoudt.

Mijn laatste aanwinst snijdt dwars door de wortels heen als een warm mes door boter, het heet de Root Slayer! Ik hou van deze schop.

Graaf zoveel mogelijk seringen uitlopers op als je kunt. Je kan er een paar verliezen maar tot nu toe heb ik 100% succes gehad met deze methode. Als je er genoeg opgraaft ben je er zeker van dat er één overleeft en als ze allemaal overleven kun je altijd nog weggeven wat je niet wilt houden.

Hoe seringen van zoogplanten te kweken, makkelijk genoeg als je een scherpe schep en een beetje spierkracht hebt.

Laat ze weken

Hoe seringen van zoogplanten te kweken, makkelijk genoeg als je een scherpe schep en wat spierkracht hebt.

Houd een emmer water in de buurt en zet ze daar direct in. Door ze vochtig te houden vermindert de schok en blijven ze gehydrateerd tot je ze kunt oppotten.

Ik had iets te doen en kon er niet meteen bij, maar ze leken het een paar dagen goed te doen in het water. Ze werden in de kas gehouden, maar een schaduwrijke plek in de tuin is ook prima.

Het oppotten van de seringzuigers

Bij sommige moest ik de grote wortels terugsnijden zodat ze makkelijker in de potten pasten, de kleinere wortels zijn prima om mee te beginnen.

Seringen vermeerderen vanuit stengels, makkelijk genoeg als je een scherpe schop en een beetje spierkracht hebt.

Vul een paar potten van 1 gallon of een grotere pot van 4 inch voor de helft met potgrond en plaats de seringzuiger of -scheut erin voordat je de pot voor de rest met grond vult.

Hoe seringen van zoogplanten te kweken, makkelijk genoeg als je een scherpe schep en een beetje spierkracht hebt.

Ik moest de grotere diameter pot gebruiken voor deze massa wortels.

Hoe seringen van zoogplanten te kweken, makkelijk genoeg als je een scherpe schep en een beetje spierkracht hebt.

Seringen vermeerderen in potten

Sommige van de seringenstruiken die ik van stekken had beworteld zaten nog in hun potten en hadden uitlopers die in de potten omhoog kwamen. Dus besloot ik om die ook te verdelen. Het was vrij eenvoudig omdat de wortels nog niet zo groot waren.

Voor seringen in potten, knal je de sering gewoon uit de pot. Deze op de foto moeten echt worden opgepot, in de tuin geplant of gedeeld en ik koos voor delen.

Hoe seringen van zoogplanten te kweken, makkelijk genoeg als je een scherpe schep en een beetje spierkracht hebt.

Pak een tuinmes en snij door de hele wortelmassa tussen de middelste bewortelde stek en de zijscheuten, die de uitlopers zijn.

Hoe seringen van zoogplanten te kweken, makkelijk genoeg als je een scherpe schep en een beetje spierkracht hebt.

Verpot ze nu in aparte potten met verse potgrond.

Hoe seringen te vermeerderen door middel van uitlopers, makkelijk genoeg als je een scherpe schep en een beetje spieren hebt.

Je ziet de moederplant en twee dochterplanten in hun eigen potten.

Ik heb dit een paar weken geleden gedaan en ze groeien sterk en gezond. Zelfs niet een beetje hangend van de schok. Ik heb er uiteindelijk zoveel gekregen dat ik genoeg seringen had om te delen met vrienden en familie.

Seringen verplanten

Je hoeft niet je hoeft je vers gegraven uitlopers of scheuten niet in potten te zetten. Je kunt ze direct in de grond planten.

Om je vers gegraven seringzuiger in de grond te planten, graaf je een gat dat diep genoeg is, maak je de grond wat losser door er met je schep in te graven. Plaats je seringenzuiger of -scheut in het gat en vul het weer op met de losse grond. Zet het zachtjes vast met je voet. Geef het goed water.

Houd je vers geplante seringen bewaterd tot ze goed gevestigd zijn. Dit kunt u het beste in het voorjaar doen, voordat het te warm wordt, zodat de wortels kunnen beginnen met groeien en water kunnen opnemen. Houd het een paar maanden goed in de gaten.

En zo vermeerdert u seringen uit uitlopers. Seringen vermeerderen is hoe je een sering krijgt net als die van oma.

Ik wens je een heerlijk ruikende tuin!

Kijk hoe ik een paar seringenkloofjes opgraaf met een spitse schop

Seringen vermeerderen uit stengels video

Nog een opmerking, ik geef mijn kippen en hun uitwerpselen (doo) de schuld van veel van mijn succes in tuinieren, een geweldige bodem bouwer. Maar je hoeft geen kippen te hebben om je grond op te bouwen.

Wil je meer tuin en DIY plezier? Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Geen zorgen, het is gratis.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoe verplant je een seringen schot?

Seringen scheuten verplanten Je kunt ze direct in de grond planten. Om je vers gegraven seringenzuiger in de grond te planten, graaf je een gat dat diep genoeg is, maak je de grond wat losser door er met je schep in te graven. Plaats je seringenzuiger of -scheut in het gat en vul het weer op met de losse grond.

Kun je een seringenstruik beginnen vanaf een stek?

Seringen kweken uit stek Neem stekken van seringenstruiken van tere nieuwe groei in de late lente of vroege zomer. Volwassen groei heeft minder kans om wortel te schieten. Neem meerdere stekken om de kans op succes te vergroten. Stekken doe je ‘s morgens als het koel weer is en de plant goed gehydrateerd is.

Kun je een seringtak laten wortelen?

Seringen stekken is een makkelijke manier om deze zoet geurende lente favoriet te vermeerderen. Stekken is een eeuwenoude methode om meer planten te krijgen van gevestigde planten om door te geven of te houden om je eigen tuin uit te breiden. Het verpotten van seringen van stekken is een geweldige manier om meer van deze prachtige struiken te krijgen.

Hoe moet je een seringenstruik rooien?

Je kunt proberen de wortels er met de hand uit te trekken als de plant nog jong is. Graaf met een schop en schoffel alle kanten af, zodat de wortels bloot komen te liggen. Gebruik de schop om de hele kluit te verwijderen. Voor oudere, gevestigde planten kunt u echter beter een tractor of vrachtwagen gebruiken om het wortelsysteem van de plant eruit te trekken.

Zullen sering scheuten bloeien?

Seringen bloeien op jaar-oude scheuten aan 2- tot 3-jaar-oude takken. De nieuwe scheuten van dit jaar zorgen voor de bloei van volgend jaar. Als een tak aan de basis wordt afgeknipt, moet het nieuwe hout dat uit de basis van de plant omhoog komt, rijpen voordat het bloeiende scheuten kan uitzenden.

Hoe lang duurt het voordat seringenstekken wortel schieten?

6 tot 8 weken
Stevig de vochtige potgrond rond de basis van de stek nadat deze is geplaatst. Herhaal dit proces met veel stekken, zodat er een kans is dat één of enkele er in slagen wortels te vormen. Het kan 6 tot 8 weken duren voor de wortels gevormd zijn.

Hoe begin ik een nieuwe seringenstruik?

Gemakkelijkste manier om seringen te starten (sneller dan stekken) – Video №1 | Starttijd – 5:59

Wat is de levensduur van een seringenstruik?

Veel factoren beïnvloeden hoe lang Californische seringen zullen leven. Wanneer deze planten goed gesnoeid worden om oudere scheuten te verwijderen, kunnen ze vaak dichter bij de 15 jaar overleven. Zonder de juiste snoei, kunnen seringen ongeveer 10 jaar oud worden.

Kun je seringen tot op de grond afknippen?

Oude, verwaarloosde seringen kunnen door snoeien worden vernieuwd of verjongd. Een manier om een grote, overgroeide seringen te vernieuwen is om de hele plant in de late winter (maart of begin april) terug te snoeien tot op minder dan 5 tot 5 cm van de grond. Deze strenge snoei zal ertoe leiden dat zich tijdens het groeiseizoen een groot aantal scheuten ontwikkelt.

In welke maand snoei je seringenstruiken?

Als algemene regel geldt voor alle seringen dat ze onmiddellijk na de bloei in de lente moeten worden gesnoeid. Omdat seringen hun bloemknoppen voor volgend jaar al hebben gezet nadat de bloemen van het huidige jaar zijn uitgebloeid, zal snoeien later in de zomer of herfst resulteren in het afsnijden van veel of alle bloemen van volgend jaar.

Kun je stekken direct in de grond zetten?

Technisch gezien kun je je stekken op elk moment overzetten in aarde. In feite kun je stekken rechtstreeks in aarde overzetten, maar het is veel moeilijker om dit thuis te doen. Wanneer je stekken in aarde overbrengt, moet je een goed evenwicht bewaren tussen bodemvochtigheid, luchtstroom en vochtigheid. Dat kan erg moeilijk zijn om binnen te doen.

Kan aspirine gebruikt worden als bewortelingshormoon?

Aspirine bewortelingshormoon wordt aanbevolen als een van de beste bewortelingshormonen voor plantenstekken. Los een aspirine tablet op in water en laat de stekken er een uur in weken.

Hoe snel groeien seringen?

De sering is een bladverliezende, meerstammige heester met een onregelmatige, afgeronde omtrek. Hij groeit snel als hij jong is, maar vermindert tot ongeveer een meter per jaar als hij ouder wordt.

Groeien seringen terug als ze worden gekapt?

Oude, verwaarloosde seringen kunnen door snoeien vernieuwd of verjongd worden. Huis-tuinders kunnen kiezen tussen twee verschillende snoeimethoden. Een manier om een grote, overgroeide sering te vernieuwen is de hele plant in de late winter (maart of begin april) terug te snoeien tot op 6 tot 8 centimeter van de grond.

Komt sering elk jaar terug?

De meeste seringenstruiken bloeien elk jaar, maar onjuist snoeien kan resulteren in een gebrek aan bloei het volgende jaar. De knoppen voor de bloei van het volgende jaar komen snel nadat de struik is uitgebloeid, dus timing is erg belangrijk als het gaat om het juist snoeien van seringenstruiken.

Vorig artikel

Kun je haarscheurtjes repareren?

Volgend artikel

Kunt u kogelvrije ramen krijgen voor uw huis?

You might be interested in …

Kan een slagvuurwapen ontploffen als het valt?

Bijna alle moderne slagvuurwapens hebben een slagpinbeveiliging, waardoor ze op zich valbestendig zijn. Het grootste probleem bij het laten vallen van een vuurwapen is dat je het niet moet proberen op te vangen. Laat het […]

Hoe is de Afrikaanse kunst begonnen?

Onze redacteuren zullen bekijken wat je hebt ingediend en bepalen of het artikel herzien moet worden. Afrikaanse kunstDe beeldende kunst van inheems Afrika, met name Afrika ten zuiden van de Sahara, met inbegrip van media […]