30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Kun je structurele schade in een huis repareren?

doorhangend dak, structurele schade

Sommige van de duurste reparaties zijn het gevolg van structurele schade. Maar bent u slim genoeg om te herkennen wat dure structurele schade in uw huis kan zijn?

Wat is structurele schade?

Structurele schade wordt gedefinieerd als elke schade die de kernintegriteit van uw huis in gevaar brengt of beïnvloedt. Dit omvat de fundering, de muren, het dak en de dragende muren. Wanneer structurele schade optreedt, kan het zijn dat de structuur zelf niet langer in staat is om het huis te ondersteunen. Uw huis loopt dan gevaar in te storten of te bezwijken.

Tekenen van Structurele Schade: Interieur

 • Deuren of ramen die niet goed sluiten of openen
 • Scheuren in gipsplaten of pleisterwerk, vooral rond deurposten
 • Scheuren in keldermuren
 • Buiging van muren
 • Kieren tussen muren en vloeren
 • Ongelijke of scheve vloeren
 • Spijker knallen

Tekenen van structurele schade: Buiten

 • Scheuren in funderingsmuren
 • Scheuren in trappen, baksteen of metselwerk, en mortelvoegen
 • Barsten in vensterglas
 • Kieren tussen de trap of de veranda en de woning
 • Kieren in deur- of raamkozijnen
 • Gebarsten of scheve schoorsteen

Hoe te zoeken naar structurele schade

Als u een van de tekenen van structurele schade in uw huis of bedrijf heeft opgemerkt, wilt u misschien een kijkje nemen om te zien of de integriteit van de structuur in gevaar is. U kunt ook een professional de structuur van het huis laten beoordelen als u het huis wilt kopen. Hier zijn enkele dingen die u kunt controleren:

Stichting

Controleer de funderingsmuren zowel binnen als buiten het huis. Kijk uit naar grote verticale scheuren die breder zijn aan de bovenkant en smaller aan de onderkant. Dit kan duiden op extreme verzakkingen. Horizontale scheuren kunnen erop wijzen dat het huis van zijn fundering glijdt. Kleine haarscheurtjes hoeven niet zorgwekkend te zijn.

Dak en muren

Verschuiving is de belangrijkste oorzaak van structurele schade aan daken en dragende muren. Om te controleren op verschuiving, stap weg van het huis en bekijk de daklijn. Loopt deze aan beide kanten schuin of in het midden? Dit kan erop wijzen dat een dragende muur is aangetast.

Rottend hout

Controleer houten balken op aantasting door insecten of op rot door met een schroevendraaier in het hout te prikken. Als het zacht of brokkelig is, duidt dit op een structureel probleem. Insecten, zoals termieten, laten kleine gaatjes achter in het hout.

Vertrouw op Först Consulting Group voor een grondige inspectie van structurele schade

Bij Först Consulting Group maken we er een zaak van om bouwpathologieën te begrijpen. Als bouwkundig expert weten we hoe constructies worden gemaakt en wat ze kan aantasten. Met behulp van een verscheidenheid aan testmethoden en vergelijkingen met bouwvoorschriften en goede bouwpraktijken, zullen wij uw huis of gebouw inspecteren en u voorzien van een compleet inspectierapport met bevindingen, foto’s en geschatte kosten voor herstel.

Structurele schade komt niet alleen voor in oudere huizen, maar kan ook het gevolg zijn van gebrekkige bouwpraktijken in nieuwe huizen.

Als u vermoedt dat er een probleem is in uw huis of bedrijf, hoe eerder u het controleert, hoe beter. Schade die met rust wordt gelaten, wordt alleen maar erger en kan de integriteit of stabiliteit van uw constructie geheel teniet doen, of resulteren in dure reparaties. Als de schade is ontstaan tijdens nieuwbouw, kunt u het probleem sneller verhelpen door het eerder aan te pakken.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat wordt beschouwd als structurele schade aan een huis?

Structurele schade wordt gedefinieerd als elke schade die de kernintegriteit van uw huis aantast. Dit omvat de fundering, de muren, het dak en de dragende muren. Wanneer structurele schade optreedt, kan het zijn dat de structuur zelf niet langer in staat is om het huis te ondersteunen. Uw huis loopt dan gevaar in te storten of te bezwijken.

Hoeveel kost het om structurele schade te repareren?

Gemiddelde funderingsherstel kosten voor huiseigenaren is meestal iets meer dan $4000, of tussen de $1800 en $6500. Kleine reparaties van kleine scheuren zijn vaak zo laag als $ 500, terwijl grote structurele reparaties of onderbouwing kan kosten meer dan $ 10.000.

Kun je leven in een huis met structurele schade?

U kunt in een huis wonen met funderingsproblemen; veel mensen doen dat (soms zonder het te beseffen). De meeste problemen ontwikkelen zich pas na jaren tot een probleem dat ernstig genoeg is om een veiligheidsrisico te vormen. Een verschuivende fundering, echter, kan leiden tot: Gebarsten muren.

Dekt de verzekering voor huiseigenaren structurele problemen?

De meerderheid van de polissen dekken geen enkele vorm van structurele schade tenzij het gedekt is door een specifieke gebeurtenis. Als u bijvoorbeeld een clausule toevoegt aan uw polis om u te beschermen tegen aardbevingsschade, dekt uw polis mogelijk structurele schade als gevolg van de grondverschuiving.

Dekt de woonhuisverzekering structurele problemen?

Dekt de verzekering van een huiseigenaar structurele schade? Je zult je polis moeten controleren. Verzekeraars zullen u waarschijnlijk dekken voor ongelukken zoals brand en overstroming, maar ook voor verzakkingen en verzakkingen. Verzakkingen zijn meestal niet standaard gedekt, evenmin als langdurige structurele schade die zich al enige tijd ontwikkelt.

Kan een huis instorten door funderingsproblemen?

De eerste vraag die in je opkomt is, kan een huis instorten door funderingsproblemen? Het antwoord is ja, maar het is ook niet zo eenvoudig. Het kan jaren duren voordat er een serieus funderingsprobleem ontstaat waardoor uw huis kan instorten. In de meeste gevallen, als dat zo is, is het geconcentreerd op een specifiek gebied van het huis.

Kun je de fundering van een huis repareren?

Veel funderingsschade, zelfs relatief ernstige gevallen, kan worden gerepareerd. Echter, als de funderingsschade ernstig en wijdverspreid genoeg is, kan de gehele fundering worden aangetast en is vervanging de enige manier om het huis te stabiliseren. In theorie is het vervangen van een fundering een vrij eenvoudig proces.

Is het de moeite waard om de fundering van een huis te repareren?

Ja, en sommige zijn niet al te duur om te repareren. In feite zijn de funderingsproblemen zelf niet gevaarlijk voor u of uw familie, maar ze zullen andere, meer verontrustende problemen – zoals schimmel of ongedierte – in uw nieuwe huis laten sijpelen.

Hoe beoordeelt u structurele schade?

De beoordeling van de ernst van structurele schade is gebaseerd op verschillende criteria zoals scheurwijdte, differentiële zetting, en hoekverdraaiing van de fundering.

Dekt de opstalverzekering structurele schade?

Een opstalverzekering dekt de kosten van herstel van schade aan de structuur van uw eigendommen. Garages, schuren en omheiningen zijn ook gedekt, evenals de kosten voor het vervangen van zaken zoals leidingen, kabels en afvoeren. Uw verzekering zou de volledige kosten van de herbouw van uw huis moeten dekken.

Wat gebeurt er als je je fundering niet repareert?

Als u uw fundering niet herstelt, zorgen schimmel en meeldauw ervoor dat de houten delen onder uw huis met balken en pilaren verslechteren. Als er scheuren of een slechte afdichting rond een fundering met palen en balken zijn, kan er water in de kruipruimte komen. Houtrot wordt erger na verloop van tijd.

Wijzen scheuren in muren op een structureel probleem?

Huizen van elke leeftijd bewegen en verschuiven subtiel in de loop van de tijd, en de zwakste plek in een muur is het meest waarschijnlijk om te scheuren. Een muur bestaat uit verticale spanten die van de vloer tot het plafond reiken. Haarscheurtjes in muren en deuropeningen wijzen niet op een structureel probleem; ze moeten gewoon opnieuw worden geplakt en geschilderd.

Hoeveel kost het om een huis met scheuren te repareren?

Volgens HomeAdvisor, wanneer de tijd komt voor huis funderingsherstel, verwachten te betalen tussen $ 2.012 en $ 7.074, met het nationale gemiddelde op $ 4.542. Als er aanzienlijke problemen zijn en er hydraulische pieren nodig zijn, betalen sommige huiseigenaren $10.000 of meer. Reparaties aan kleine scheuren in de fundering kunnen al vanaf $500 kosten.

Kan uw huis instorten door funderingsproblemen?

De eerste vraag die in je opkomt is, kan een huis instorten door funderingsproblemen? Het antwoord is ja, maar het is ook niet zo eenvoudig. Het kan jaren duren voordat er een serieus funderingsprobleem ontstaat waardoor uw huis kan instorten. In de meeste gevallen, als het gebeurt, is het geconcentreerd op een specifiek gebied van het huis.

Wat gebeurt er als u funderingsproblemen niet verhelpt?

Als u uw fundering niet herstelt, zorgen schimmel en meeldauw ervoor dat de houten delen onder uw huis met balken en pilaren verslechteren. Als er scheuren of een slechte afdichting rond een fundering met palen en balken zijn, kan er water in de kruipruimte komen. Houtrot wordt erger na verloop van tijd.

Vorig artikel

Hoe lang gaat geanodiseerd aluminium mee?

Volgend artikel

Hoe lang gaat een stalen fietsframe mee?

You might be interested in …

Zijn BBQ Grill Matten Goed?

Wij hopen dat u van de producten houdt die wij aanbevelen. GrillBabyGrill.com kan een commissie verdienen op in aanmerking komende aankopen van Amazon Associates of andere verkopers. Lees meer hier. Laatst bijgewerkt op 7 december […]