30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Kun je tekstberichten op Samsung leuk vinden?

Als u de verbeterde berichtfuncties van Google Chat niet gebruikt, is het tijd om te beginnen.

Schrijver bijgedragen, ZDNet

Jason Cipriani woont in het mooie Colorado en houdt zich al zes jaar bezig met nieuws over mobiele technologie en het beoordelen van de nieuwste gadgets. Zijn werk is ook te vinden op zustersite CNET in de How To sectie, en in verschillende andere online publicaties.

Als u nog niet begonnen bent met het gebruik van Google’s Berichten app, zult u binnenkort. Geloof ons, het is het waard.

Google vecht terug tegen Apple rivaal iMessage afgunst door zijn eigen Berichten app een stuk leuker te maken. Vanaf deze week hebben alle drie grote Amerikaanse draadloze providers toegezegd om Google Messages de standaard berichten-app voor Android-telefoons te maken. Verizon is de laatste provider die dit aankondigt, na T-Mobile en AT&T , die beide eerder dit jaar dezelfde aankondiging deden.

Het wegnemen van iMessage-nijd is aan de orde van de dag. Apple’s iMessage is echt veel beter dan gewone sms’jes dankzij de verbeterde functies, zoals Wi-Fi-berichten, foto’s en video’s in volledige resolutie, type-indicatoren zodat je kunt zien wanneer iemand reageert, en leesbevestigingen. En dan heb ik het nog niet eens over de vreemde sociale (en soms romantische?) kloof die Apple bevordert door andere iMessage-gebruikers hun eigen kleurrijke gespreksbubbel te geven.

Ontvang de CNET Hoe-nieuwsbrief

Om hier iets aan te doen, bevat de Berichten-app van Google Google Chat (technisch gezien ook bekend als RCS Messaging), dat veel van dezelfde voordelen heeft als iMessage, zoals end-to-end versleutelde berichten, verbeterde groepschats, leesbevestigingen, type-indicatoren en foto’s en video’s in volledige resolutie. Ook worden emoji’s op nieuwe manieren gecombineerd en in het middelpunt van de belangstelling gezet om gesprekken levendiger te maken.

Je hoeft niet te wachten tot de carriers klaar zijn met hun rollouts, waarvan sommige zelfs pas in 2022 zullen beginnen. U kunt Android Berichten en Chat nu al gaan gebruiken. Om duidelijk te zijn, als je Chat niet gebruikt, mis je wat. Laten we eens nader bekijken wat u moet doen om de nieuwe functie in te schakelen, evenals enkele van de meer genuanceerde aspecten van Chat.

Aan de slag met Google’s Chat-functie

Allereerst hebt u een Android-telefoon nodig waarop Google’s app Berichten is geïnstalleerd en ingesteld als de standaard tekstberichten-app. De eerste keer dat u Berichten start, zal het u vragen of u het wilt instellen als uw standaard app. Volg gewoon de aanwijzingen en maak je geen zorgen, je zult je conversatiegeschiedenis niet verliezen door over te schakelen.

Nadat u Berichten hebt ingesteld als uw standaardmessagingapp, neemt u een paar minuten de tijd om Berichten voor web in te stellen, waarmee u sms-berichten kunt verzenden en ontvangen vanaf uw computer.

De dienst is wereldwijd beschikbaar, dus het maakt niet uit welke provider je gebruikt of in welk land je woont, zolang je de Berichten-app geïnstalleerd hebt en gebruikt, heb je toegang tot Chat.

Als je Chat wilt inschakelen, hoef je maar een paar keer te tikken en je bent er klaar voor.

Zet de Chat-functies van Google aan

Nadat u de Berichten-app van Google hebt geïnstalleerd en ingesteld als uw standaard-sms-app, zijn er twee verschillende manieren om Chat in te schakelen. Je kunt wachten op een prompt in de Berichten-app met de vraag of je wilt zien wanneer je vrienden aan het typen zijn – een prompt die bijna onmiddellijk verscheen voor mij op de laatste paar Android-telefoons die ik heb ingesteld, of je kunt gaan naar de Instellingen sectie van Berichten selecteren Chat functies en schuif de schakelaar naast Chatfuncties inschakelen functies naar de Aan positie.

Op dezelfde instellingenpagina kun je ook je leesbevestigingen in- of uitschakelen, de type-indicator uitschakelen wanneer je aan het typen bent en bepalen wat er gebeurt als Chat er niet in slaagt een bericht te verzenden.

Als je problemen hebt met het verzenden van berichten, kun je ook de huidige status van de verbinding van je telefoon met de Chat-service bekijken in het instellingengedeelte van de app. Zolang er staat Verbonden, is je telefoonnummer geregistreerd bij Chat en zou de dienst moeten gebruiken wanneer je praat met een contactpersoon die ook Chat heeft ingeschakeld.

Dat is een belangrijk aspect van Chat. Degene met wie je praat, moet de functie ook op zijn toestel hebben ingeschakeld om de nieuwe chatfuncties te kunnen gebruiken, hoewel alle gebruikelijke sms-functies natuurlijk nog steeds van toepassing zijn.

Je kunt eerder profiteren door je vrienden Google-berichten te laten gebruiken. Je kunt ze door het installatieproces leiden (of ze een link naar dit bericht sturen).

Zie je die donkerblauwe bel? Dat vertelt je dat je Chat gebruikt.

De nieuwe chatfuncties in een gesprek gebruiken

Nadat je de chatfuncties hebt ingeschakeld, blijft de Berichten-app hetzelfde werken en er hetzelfde uitzien, en moet je deze op dezelfde manier blijven gebruiken als altijd. De app weet wanneer je met iemand praat via sms of een ander contact waarbij chat is ingeschakeld.

De eenvoudigste manier om te zien of een gesprek via de ouderwetse tekstberichten of de nieuwe chatfuncties verloopt, is door naar het tekstvak te kijken voordat je begint te typen. Als in het vak “Chatbericht” staat, heeft het gesprek type-indicatoren, leesbevestigingen en de rest van de functies die RCS Messaging biedt. Een andere manier om snel te zien welk type berichten je verstuurt, is de kleur van de tekstballon. Een gewoon tekstgesprek heeft een lichtblauwe tekstballon, terwijl een chatbericht een donkerder blauwtint heeft.

Een leuke functie in de chat is het toevoegen van reacties aan berichten. Je hoeft alleen maar lang op een bericht te drukken totdat er een tekstballon verschijnt met een aantal opties, waaronder ‘Vind ik leuk’, ‘Liefde’, ‘Lachen’ of ‘Boos’.

Als de chatfuncties in gebruik zijn, zie je aflever- en leesbevestigingen onder elk bericht dat je hebt verzonden, en kun je foto’s in volledige resolutie verzenden en bestanden delen met andere chatgebruikers. Je hoeft niets speciaals te doen om een hoge-resolutie foto te versturen, tik gewoon op het foto icoon in de app en kies een foto of video. Je ziet een laadcirkel op de afbeelding wanneer deze wordt geüpload en verzonden, maar verder ziet het proces er hetzelfde uit en werkt het hetzelfde als bij het verzenden van een sms-bericht.

Omdat Chat werkt via mobiele gegevens of Wi-Fi, kun je je telefoon in vliegtuigmodus zetten en nog steeds berichten verzenden en ontvangen met andere Chat-gebruikers met alleen een Wi-Fi-verbinding.

Eén-op-één gesprekken zijn versleuteld, maar groepsberichten niet.

Wisselt u van telefoon? Zorg ervoor dat je Chat uitschakelt

Net zoals Apple’s iMessage probeert je telefoonnummer vast te houden als je vergeet het uit te schakelen, doet Chat dat ook. Zorg ervoor dat u Chat uitschakelt voordat u de SIM-kaart uit uw telefoon verwijdert. Als je vergeet Chat uit te schakelen voordat je je simkaart naar een nieuwe telefoon verplaatst, kunnen chatfuncties nog acht dagen blijven werken. Dit betekent dat u mogelijk geen berichten ontvangt die naar uw nummer zijn verzonden door iemand anders die chat gebruikt.

Schakel Chat uit door te openen Instellingen > Chatfuncties in de Berichten-app te openen en de schakelaar te verschuiven naast Chatfuncties inschakelen naar de Uit positie. Ik stel voor om na het uitschakelen een paar minuten te wachten om de servers van Google het verzoek te laten verwerken en ervoor te zorgen dat je nummer niet in het ongewisse blijft.

Zo weet u of een chat gecodeerd is

Op dit moment worden alleen gesprekken tussen jou en een andere persoon die chat gebruiken versleuteld. Er is niets speciaals dat je hoeft te doen om de één-op-één encryptie functie te gebruiken, maar ik zal je vertellen hoe je kunt zien of het goed werkt.

Wanneer je een gesprek begint met een andere Chat-gebruiker, zie je een banner op je scherm met een slotpictogram en de tekst “Chatten met [naam/nummer]”. Verder zal het verzend icoontje dat lijkt op een papieren vliegtuigje een klein slot icoontje erop hebben, en de tijdstempels in je gesprek zullen ook een slot icoontje hebben. Dat slotje is een snelle en eenvoudige manier om te zien dat een bepaald bericht of gesprek versleuteld is.

Als Google’s Chat-service nog steeds niet genoeg is om u op Android te houden, is overstappen naar iPhone eenvoudiger dan u denkt . Echter, als je helemaal blij bent met Android, hebben we een roundup van de beste functies die naar Android 12 komen . Om niet te worden overtroffen, hebben we ook een handvol van onze favoriete functies in Android 11 .

U bent misschien ook geïnteresseerd in onderwerpen

Kun je teksten op Android leuk vinden?

Tik en houd het bericht vast dat je wilt “liken” of reageer erop met een emoji. Kies welke reactie-emoji u wilt gebruiken. Over het algemeen is de beste emoji voor het “liken” van een bericht de opgestoken duimen emoji. Dit is de typische standaard voor de meeste telefoons, en het meest herkend voor het “liken” van iets.

Hoe vind je een SMS bericht leuk op een Samsung?

Een leuke functie die beschikbaar is in de chat is het toevoegen van reacties op berichten. Je hoeft alleen maar lang op een bericht te drukken tot er een tekstballon verschijnt met een aantal opties, zoals “like”, “love”, “laughter” of “anger”.

Wat is een leuk tekstbericht?

In iMessage (sms-app voor Apple iPhones en iPads) en sommige niet-standaard Android sms-applicaties, hebben gebruikers de mogelijkheid om teksten te “liken”, waardoor ontvangers die Android Messages of Republic Anywhere gebruiken een apart sms-bericht krijgen met de melding dat deze actie is ondernomen.

Is er een app zoals iMessage voor Android?

Voor de meeste mensen is Facebook Messenger het best beschikbare alternatief voor iMessage. Alle functies waar je om zou kunnen vragen, zoals groepschats, gratis videogesprekken en messaging via Wi-Fi zijn hier.

Wat vind je van tekst?

Hoe een sms “leuk vinden” op iPhone – Video №1 | Start tijd – 0:05

Wat zien Android gebruikers als je een tekst leuk vindt?

Het stuurt een tekstbericht met de tekst ‘Liked “tekstbericht”‘ naar de Android gebruiker. Ja, alleen als zij ook de verbeterde sms functies aan hebben staan. . ze moeten het aan hebben staan zodat ze kunnen zien dat je hun sms leuk vind. . anders zal het niet worden weergegeven en kunt u hun teksten niet leuk vinden.

Kan Android reageren op smsjes zoals iPhone?

Android gebruikers zijn nu in staat om tekstreacties van iPhones te zien als emoji’s, in plaats van de hoofdpijn van herhaalde berichten. Gebruikers kunnen dan de instellingen van de app openen, op “Geavanceerd” klikken en ervoor zorgen dat “Toon iPhone-reacties als emoji” is ingeschakeld.

Hoe kan ik mijn Android laten lijken op iPhone-berichten?

Eerst moet je een launcher van een derde partij installeren om de manier waarop je telefoon eruit ziet te veranderen. U kunt Phone X Launcher installeren en onmiddellijk het gevoel hebben dat u een iPhone gebruikt. De Android app iconen zullen veranderen in diegene die je op een iPhone zou zien.

Hoe sms je lachend op Android?

De functie werd voor het eerst gespot tijdens tests in mei, maar Google heeft hem nu officieel uitgerold als onderdeel van de nieuwste versie van zijn Berichten-app. Om een emoji-reactie te gebruiken, hoef je alleen maar op het bericht te tikken waarop je wilt reageren en er verschijnt een korte lijst met schattige geanimeerde emoji waar je uit kunt kiezen.

Krijgen Android gebruikers ook reacties?

Android gebruikers kunnen nu tekstreacties van iPhones zien als emoji’s, in plaats van de hoofdpijn van herhaalde berichten. In 2020 begonnen Android-telefoons de mogelijkheid te krijgen om te reageren op onderlinge berichten toen het nieuwe RSC-sms’en werd uitgerold om SMS en MMS te vervangen.

Kun je iMessage vanaf Android?

Je kunt iMessage op een Android krijgen, maar dan heb je wel een Mac-computer nodig – hier lees je hoe het werkt. Om iMessage op een Android te gebruiken, moet je het AirMessage-programma downloaden en koppelen aan je Mac. Wanneer je een bericht vanaf je Android verstuurt, zal AirMessage het eerst via de Mac laten lopen.

Wat gebeurt er als je een Android bericht leuk vindt?

In iMessage (sms programma voor Apple iPhones en iPads) en sommige niet standaard Android sms programma’s, hebben gebruikers de optie om teksten te “liken”, wat ontvangers die Android Berichten of Republic Anywhere gebruiken een apart sms bericht zal sturen om hen te informeren dat deze actie is ondernomen.

Zien Android gebruikers wanneer je reageert op een bericht?

Android-gebruikers kunnen nu tekstreacties van iPhones zien als emoji’s, in plaats van de hoofdpijn van herhaalde berichten. In het verleden, als een iPhone-gebruiker reageerde op een tekstbericht in een chat met Android-gebruikers, zouden mensen met Android-telefoons het volledige bericht opnieuw verzonden zien met een descriptor van de reactie ervoor.

Wat gebeurt er als je een tekst leuk vindt op Android?

Het stuurt een tekstbericht met de tekst ‘Liked “tekstbericht”‘ naar de Android gebruiker. Ja, alleen als zij ook de verbeterde sms functies aan hebben staan. . ze moeten het aan hebben staan zodat ze kunnen zien dat je hun sms leuk vind. . anders zal het niet worden weergegeven en kunt u hun teksten niet leuk vinden.

Kunnen Android gebruikers zien wanneer je een sms leuk vind?

Ja, alleen als zij ook de verbeterde sms-functies aan hebben staan. . ze moeten het aan hebben staan zodat ze kunnen zien dat je hun bericht leuk vind. . anders zal het niet getoond worden en kan je hun smsjes niet liken.

Vorig artikel

Is de mens vandaag de dag nog aan het evolueren?

Volgend artikel

Is Sean Parker nog steeds eigenaar van een deel van Facebook?

You might be interested in …

Was Jango Fett een Mandaloriaan?

Jarenlang bleven zowel Boba Fett als zijn vader mysteries in het Star Wars universum. Zonder twijfel waren ze fan-favoriete personages – te beginnen met Boba Fett’s eerste filmoptreden in The Empire Strikes Backen daarna Jango […]

Wat is er gebeurd met Atalanta en Hippomenes?

Ontdek de geschiedenis van een 17e-eeuws steenhouwwerk dat de veranderende smaak in interieurdesign door de jaren heen weerspiegelt. Datum Gemaakt door Een onbekende Engelse beeldhouwer, gebaseerd op een gravure van Crispyn de Passe Gemaakt van […]