30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Kunnen dames bier drinken?

Millie Woodcock / © Cultuurreis

Hier is goed nieuws voor vrouwen die houden van een pintje bier: volgens een studie aan de Sahlgrenska Academie, een onderzoekscentrum aan de Universiteit van Göteborg in Zweden, kan bier vrouwen beschermen tegen het risico op hartaanvallen, en hen in het algemeen gelukkiger maken op lange termijn.

Wetenschappers hebben ontdekt dat matig bier drinken aanzienlijke gezondheidsvoordelen kan opleveren voor vrouwen door hun kansen op een hartaanval te verminderen. Uit hun studies blijkt dat vrouwen die één of twee keer per week een biertje drinken het risico op een hartaanval met 30% verminderen, in vergelijking met vrouwen die grote hoeveelheden bier drinken, of die helemaal niets drinken. Een pint drinken op vrijdagavond om te ontspannen na een week op het werk kan je dus meer goed doen dan je dacht.

Als uw favoriete drankje echter iets is dat meer kracht bevat, kan het een negatief effect hebben op uw gezondheid. Het onderzoek toonde ook een significante correlatie aan tussen vrouwen die grote hoeveelheden sterke drank consumeerden – wat geacht werd meer dan één of twee keer per maand te betekenen – en een toename van het aantal sterfgevallen door kanker met bijna 50%. Als je graag een wodka met ijs drinkt om te ontspannen, is het misschien beter om dat in te ruilen voor een biertje.

Het onderzoek werd gepubliceerd in het Journal of Primary Health Care, een wetenschappelijk tijdschrift dat alles wat met gezondheid te maken heeft onderzoekt en bespreekt. De longitudinale studie werd bijna 50 jaar lang uitgevoerd op een totaal van 1.500 vrouwen. In 32 van de jaren, tussen 1968 en 2000, vulden de vrouwen een formulier in waarop hun totale consumptie van wijn, bier en sterke drank stond vermeld, evenals eventuele ziekten, aandoeningen of aandoeningen die zij hadden. De wetenschappers konden dan de gegevens met elkaar vergelijken en patronen en tendensen in kaart brengen tussen alcoholconsumptie en het risico op bepaalde ziekten.

Uit de resultaten bleek dat 345 van de 15.000 vrouwen kanker kregen, 185 vrouwen een hartaanval kregen, 162 een beroerte kregen en 160 diabetes.

Hoewel drinken niet moet worden vermeden, suggereert het onderzoek dat jezelf trakteren op een biertje of twee elke week absoluut prima is. Het is echter het beste om sterke drank te vermijden – en daar vallen cocktails helaas ook onder.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Is bier goed voor vrouwen?

Eén pint bier per dag voor vrouwen wordt in verband gebracht met een lager risico op diabetes type 2 en een betere hersenfunctie. Studies zeggen dat bierdrinkers minder kans hebben op de ziekte van Alzheimer en dementie dan niet-bierdrinkers.

Wat gebeurt er als een meisje bier drinkt?

Vrouwen die alcohol drinken kunnen hun risico op borstkanker en hoofd- en halskanker verhogen. Hersenschade. Alcohol doodt hersencellen en vrouwen zijn vatbaarder voor dit alcoholeffect dan mannen. Zwangerschap.

Mag een meisje bier drinken tijdens de menstruatie?

Als je veilig drinkt en niet in overmaat, is het veilig om alcohol te drinken tijdens je menstruatie. Het is onwaarschijnlijk dat alcohol je menstruatiecyclus ernstig beïnvloedt, ongeacht wanneer je een glaasje van je favoriete drankje drinkt.

Is bier goed voor de menstruatie?

Hoewel een glas wijn of een biertje een traktatie kan zijn om je te helpen ontspannen tijdens je menstruatie, is het belangrijk om alcohol oordeelkundig te consumeren als je ongesteld bent of als je zwanger probeert te worden. Zorg ervoor dat als je drinkt, je ook genoeg water binnenkrijgt, en drink altijd met mate.

Wat is een meisjesbiertje?

Hieronder vallen zure/Amerikaanse wild ales, fruit/groente/pompoensmaak bieren, kruiden of gekruide brouwsels, shandies/radlers, Hefeweizens, blonde/gouden ales, en Saison/boerderij mengsels. Blond/gouden ale was het meest favoriet bij vrouwen, met 36 procent die het een van hun top stijlen noemde.

Hoeveel bier zou een vrouw moeten drinken?

Matig alcoholgebruik voor gezonde volwassenen betekent over het algemeen maximaal één drankje per dag voor vrouwen en maximaal twee drankjes per dag voor mannen. Voorbeelden van één drankje zijn: Bier: 12 fluid ounces (355 milliliter)

Welke alcohol is het beste voor dames?

Rode wijn, whisky, tequila, en harde kombucha zijn gezondere opties dan bier en suikerhoudende dranken. De CDC raadt aan om alcohol te beperken tot 2 drankjes per dag als je een man bent en 1 als je een vrouw bent. Bezoek de Insider’s Health Reference bibliotheek voor meer advies.

Welke alcohol is goed in periodes?

Veel mensen kunnen zich meer ontspannen voelen met een glas wijn of een cocktail wanneer ze ongesteld zijn, wat kramp kan helpen verlichten. De ontspannende effecten van een of twee drankjes kunnen je helpen om je beter te voelen – zorg er wel voor dat je voldoende water drinkt als je alcohol drinkt.

Stopt alcohol je menstruatie?

Daarom kan overmatig drinken zeker een negatieve invloed hebben op je menstruatie. Volgens het National Institute of Alcohol Abuse and Alcoholism kunnen regelmatige zware drankbeurten een onregelmatige menstruatie of zelfs een overgeslagen menstruatie veroorzaken.

Mag een meisje alcohol drinken tijdens haar menstruatie?

Als je veilig en niet overmatig drinkt, is het veilig om alcohol te drinken tijdens je menstruatie. Het is onwaarschijnlijk dat alcohol je menstruatiecyclus ernstig beïnvloedt, ongeacht wanneer je een glaasje van je favoriete drankje drinkt.

Welke alcohol is goed voor vrouwen?

Geloof het of niet, rode wijn zorgt ervoor dat je er jong uit blijft zien omdat het vol zit met antioxidanten die veroudering tegengaan en collageen herstellen.

Is bier goed voor de menstruatie?

Is alcohol drinken tijdens je menstruatie veilig? Als je veilig en niet overmatig drinkt, is het veilig om alcohol te drinken tijdens je menstruatie. Het is onwaarschijnlijk dat alcohol je menstruatiecyclus ernstig beïnvloedt, ongeacht wanneer je een glas van je favoriete drankje drinkt.

Welke alcohol is goed tijdens de menstruatie?

Veel mensen voelen zich meer ontspannen met een glas wijn of een cocktail als ze ongesteld zijn, wat kramp kan helpen verlichten. De ontspannende effecten van een of twee drankjes kunnen je helpen om je beter te voelen – zorg er wel voor dat je voldoende water drinkt als je alcohol drinkt.

Is alcohol goed voor dames?

Effect op het hart: Vrouwen die overmatig drinken lopen een verhoogd risico op schade aan de hartspier bij een lager consumptieniveau en gedurende minder jaren van drinken dan mannen. Borstkanker en andere kankers: Alcoholconsumptie verhoogt het risico op mond-, keel-, slokdarm-, lever- en colonkanker.

Doet bier de huid stralen?

Bier Voor Huidverheldering Als er een alcoholische drank is die je huidskleur doet oplichten, dan is het wel bier. De vitaminen in bier geven uw huid een natuurlijke glans. Bier is een natuurlijke gezichtsreiniger, houdt de pH-waarde van uw huid in evenwicht en laat uw huid dus stralen.

Vorig artikel

Bevat geëmailleerd porselein teflon?

Volgend artikel

Kan ik lood smelten met een propaanbrander?

You might be interested in …

Wat gebeurt er als de baby niet geboren wordt?

Hertogin van Cambridge Kate Middleton en Prins William kunnen elk moment bevallen van hun eerste van vele prachtige, etherische kinderen. De officiële uitgerekende datum van de derde in lijn voor de troon blijft echter clandestien. […]

Wat veroorzaakt zilverwerk vlekken op servies?

De vlekken komen van het metaal van het zilverwerk dat op het oppervlak krast. Als u kleine krasjes heeft, kunt u water, afwasmiddel en een beetje zuiveringszout proberen. Als u een beetje weerstand ondervindt, raad […]