30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Maakt bier dik?

Ontdek de calorieën in bier, waarom drinken je pogingen om gewicht te verliezen door te sporten kan beïnvloeden en manieren om minder alcohol te drinken en gewicht te verliezen.

Waarom de calorieën in alcohol kunnen leiden tot een ‘bierbuik’

Het drinken van alcohol draagt bij tot de totale calorie-inname per dag. Calorieën uit alcohol zijn ‘lege calorieën’, wat betekent dat ze weinig voedingswaarde hebben. Extra calorieën consumeren door te drinken kan dus leiden tot gewichtstoename. 1,2

Mannen hebben de neiging gewichtstoename te vertonen rond hun middel 3,4 , waardoor de term ‘bierbuik’ is ontstaan. Vet rond het midden van ons lichaam wordt verondersteld bijzonder schadelijk te zijn, omdat het direct wordt afgezet op de organen in de buik (buik), waaronder de lever.

Met ongeveer zeven calorieën per gram bevat alcohol bijna evenveel calorieën als zuiver vet. Bovendien bevatten veel alcoholische dranken veel suiker, wat betekent dat je veel lege calorieën binnenkrijgt, wat tot gewichtstoename kan leiden en je gezondheid op lange termijn in gevaar kan brengen.

Hoe zwaar drinken, of regelmatig drinken, kan leiden tot gewichtstoename

Dat betekent dat je op een dag waarop je veel drinkt, bijna je hele dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calorieën (2.500 voor mannen, 2.000 voor vrouwen) alleen al aan alcoholische drankjes binnenkrijgt. Twee grote glazen rode wijn is bijna 20% van de dagelijkse aanbevolen calorie-inname van een man.

En dan hebben we het nog niet over de patat, de afhaalpizza en het katerfrietje de volgende dag.

Mannen en vrouwen wordt geadviseerd niet meer dan 14 eenheden alcohol per week te drinken. Regelmatig drie of vier pinten drinken na het werk of een fles wijn delen tijdens een etentje is genoeg om na verloop van tijd een impact te hebben op je taille. Vermijd de calorieën en verminder uw buikvet door zowel thuis als buitenshuis minder alcohol te drinken.

Waarom drinken lichaamsbeweging moeilijker kan maken

Als u alcohol drinkt, kan het moeilijker zijn om hardnekkig vet te verwijderen met lichaamsbeweging.

Alcohol drinken vermindert de hoeveelheid vet die je lichaam verbrandt voor energie. 5 Ons lichaam kan alcohol niet opslaan. Dus als je alcohol drinkt, wil je lichaam er vanaf. Alle andere processen die je lichaam zou moeten uitvoeren, zoals vet verbranden, worden onderbroken terwijl het dat doet.

Om de 180 calorieën in een pint pils (4% ABV) van standaard sterkte te verbranden, zou een doorsnee man: 13 minuten op de loopband moeten lopen of voetballen; 15 minuten fietsen of 20 minuten zwemmen of een half uur op de golfbaan moeten doorbrengen.

Drinken vóór het sporten kan een negatief effect hebben op uw lichaam, terwijl elke poging om te sporten de ochtend na het drinken kan worden gedwarsboomd omdat de effecten van alcohol u moe, misselijk en gebrek aan energie of motivatie kunnen bezorgen.

Manieren om te minderen met alcohol en de ‘bierbuik’ te verliezen

  • Houd u aan de richtlijnen van de Britse Chief Medical Officers (CMO) voor laagrisicodrinken, namelijk niet regelmatig meer dan 14 eenheden per week drinken
  • Meer drinkvrije dagen in de week zijn goed voor uw gezondheid, helpen u minder calorieën te drinken en dragen bij tot gewichtsverlies
  • Verruil uw gewone biertje voor een alcoholarm of alcoholvrij biertje, dat meestal minder calorieën bevat
  • Laat alcohol uw lichaamsbeweging niet in de weg staan door de avond ervoor niet te drinken
  • Gebruik onze Eenheids- en Caloriecalculator om het aantal calorieën in uw drankjes te berekenen

Download de MyDrinkaware-app om uw alcoholgebruik bij te houden en te verminderen

Meer advies en informatie

Door uzelf te wapenen met strategieën en tips kunt u of een geliefde kleine stappen zetten op weg naar grote resultaten.

Referenties

[1] Yeomans, M.R. (2010). Alcohol, eetlust en energiebalans: is alcoholgebruik een risicofactor voor obesitas? Fysiologie & Gedrag, 100(1), 82-89.

[2] Kwok, A., Dordevic, A.L., Paton, G., Page, M.J. en Truby, H. (2019). Effect van alcoholconsumptie op de energie-inname van voedingsmiddelen: een systematische review en meta-analyse. British Journal of Nutrition, 121(5), 481-495.

[3] Wajchenberg, B.L. (2000). Subcutaan en visceraal vetweefsel: hun relatie tot het metabool syndroom. Endocrine Reviews, 21(6), 697-738.

[4] Shi, H. en Clegg, D.J. (2009). Sekseverschillen in de regulatie van het lichaamsgewicht. Physiology &Behavior, 97(2), pp.199-204.

[5] Sonko, B. J., Prentice, A. M., Murgatroyd, P. R., et al. (1994). Effect van alcohol op de vetopslag na de maaltijd. Am J Clin Nutr, 59, 619-25.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Verhoogt bier het gewicht?

Het drinken van bier kan een gewichtstoename van allerlei aard veroorzaken – ook buikvet. Hou er rekening mee dat hoe meer je drinkt, hoe groter je risico op gewichtstoename is. Het lijkt erop dat matig drinken van één biertje per dag (of minder) geen verband houdt met het krijgen van een “bierbuik. “

Kan ik bier drinken en toch gewicht verliezen?

Het is mogelijk om af te vallen terwijl je bier drinkt, gewichtsverlies treedt op terwijl je in een calorietekort zit. Zolang je elke dag meer calorieën verbrandt dan je verbruikt, zal je vermageren. Dit kan nog steeds gebeuren terwijl je bier drinkt.

Verhoogt bier het buikvet?

Overmatig alcohol drinken kan je een bierbuik geven, maar bier alleen is niet de schuldige. Te veel alcohol drinken, van welke soort dan ook, kan je buikvet doen toenemen, omdat alcohol calorieën bevat. Als je alcohol drinkt, doe dat dan met mate.

Welke invloed heeft bier op je gewicht?

Alcohol kan op vier manieren gewichtstoename veroorzaken: het verhindert je lichaam vet te verbranden, het bevat veel kilojoules, het kan je een hongergevoel geven, en het kan leiden tot slechte voedingskeuzes.

Zal ik buikvet verliezen als ik stop met bier drinken?

Mensen die stoppen met regelmatige matige tot zware alcoholconsumptie kunnen gemakkelijker ongewenst overgewicht verliezen. Het verlangen naar voedsel kan afnemen wanneer je stopt met alcohol drinken.

Is het OK om 3 biertjes per dag te drinken?

Volgens het National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism is het drinken van niet meer dan drie drankjes op een dag en niet meer dan zeven drankjes per week voor vrouwen matig of laag-risicogroep. Voor mannen is dat niet meer dan vier drinks per dag en niet meer dan 14 drinks per week.

Wat is de gezondste alcohol?

Als het gaat om een gezondere alcohol, staat rode wijn bovenaan de lijst. Rode wijn bevat anti-oxidanten, die je cellen kunnen beschermen tegen beschadiging, en polyfenolen, die de gezondheid van het hart kunnen bevorderen. Witte wijn en rosé bevatten die ook, alleen in kleinere hoeveelheden.

Wat gebeurt er als je elke dag bier drinkt?

Het langdurig drinken van grote hoeveelheden alcohol kan leiden tot alcoholafhankelijkheid en kan veel ernstige bijwerkingen hebben. Deze omvatten ondervoeding, geheugenverlies, mentale problemen, hartproblemen, leverfalen, zwelling (ontsteking) van de alvleesklier, kanker, en andere.

Mag ik dagelijks bier drinken?

Het drinken van één alcoholische drank per dag of het drinken van alcohol op minstens 3 tot 4 dagen per week is een goede vuistregel voor mensen die alcohol drinken. Maar drink niet meer dan twee drankjes per dag. Meer dan twee drankjes per dag kan het risico op overlijden in het algemeen en op overlijden aan hart- en vaatziekten verhogen.

Is bier vetter dan wijn?

Over het algemeen bevat bier meer calorieën dan wijn, maar het calorieverschil tussen de twee komt vooral van de restjes koolhydraten in bier, aangezien het suikergehalte voor de meeste wijnen vrij laag is.

Kan een bierbuik weggaan?

Kan Oefening je bierbuik doen verdwijnen? Sit-ups, crunches of andere buikspieroefeningen zullen je spieren versterken en je helpen je buikvet binnen te houden, maar zullen het niet doen verdwijnen. De enige manier om buikvet (of wat voor vet dan ook) te verliezen is door af te vallen.

Is 4 biertjes per dag te veel?

Volgens het National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism, is drinken voor vrouwen matig of laag-risico bij niet meer dan drie drankjes op een dag en niet meer dan zeven drankjes per week. Voor mannen is dat niet meer dan vier drinks per dag en niet meer dan 14 drinks per week.

Wat gebeurt er met je lichaam na 3 weken geen alcohol?

Na 3-4 weken niet drinken, zal je bloeddruk beginnen te dalen. Het verlagen van uw bloeddruk kan van cruciaal belang zijn omdat het kan helpen het risico op gezondheidsproblemen in de toekomst te verminderen.

Is een sixpack per dag te veel?

Iemand die regelmatig zes tot acht blikjes bier van 12 ons per dag drinkt, kan er bijna op rekenen dat hij binnen 10 tot 15 jaar levercirrose ontwikkelt. Het wijst erop dat je een alcoholtolerantie hebt ontwikkeld, een teken van alcoholisme. Als je je kind wilt zien opgroeien, stop dan met het nachtelijke six-pack.

Is 7 biertjes per dag te veel?

Volgens het National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism is het drinken van niet meer dan drie drankjes op een dag en niet meer dan zeven drankjes per week voor vrouwen matig of laag-risicovol. Voor mannen is dat niet meer dan vier drinks per dag en niet meer dan 14 drinks per week.

Vorig artikel

Deeg afdekken bij rijzen?

Volgend artikel

Is het veilig om elke dag een Bentoniet klei masker te gebruiken?

You might be interested in …

Zijn keramische potten waterdicht?

Leg plastic folie of een doek op een vlakke ondergrond in een goed geventileerde ruimte. Breng met een penseel een gelijkmatige laag latex afdichtingsmiddel aan op de binnenkant van de keramische pot. Giet het teveel […]

Gebruikt China IPhone?

GUANGZHOU, China – Apple heeft in het decemberkwartaal zijn hoogste omzet ooit behaald in de regio Groot-China. Een recordaantal iPhone-upgrades hielp de Amerikaanse techgigant op een van zijn belangrijkste markten. In de drie maanden eindigend […]

Wat zijn de gezondste pannen om mee te koken?

Veiligste & Gezondste Kookgerei Opties voor 2021 Keramisch Kookgerei. Keramisch kookgerei is klei kookgerei dat is oven gebakken tot hoge hitte, waardoor het kwarts zand oppervlak effectief non-stick. Aluminium kookgerei. Roestvrij stalen kookgerei. Non-stick kookgerei. […]