20 mei 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Mag een 3 jarige deodorant gebruiken?

Vincent Iannelli, MD, is een gediplomeerd kinderarts en lid van de American Academy of Pediatrics. Dr. Iannelli zorgt al meer dan 20 jaar voor kinderen.

Sarah Rahal, MD, is een dubbel gecertificeerd neuroloog voor volwassenen en kinderen en specialist in hoofdpijngeneeskunde.

Verywell / JR Bee

De meeste kinderen moeten deodorant gaan gebruiken als ze door de puberteit gaan. Sommigen hebben echter een merkbare lichaamsgeur en moeten elke dag deodorant gebruiken, zelfs voordat ze in de puberteit komen.  

Eerste tekenen van puberteit

Omdat lichaamsgeur samenhangt met de puberteit, is het belangrijk om te bepalen of je kind al in de puberteit is. Vrouwen beginnen meestal tussen 8 en 13 jaar met puberen, terwijl mannen meestal tussen 9 en 14 jaar oud beginnen.

Tekenen van puberteit zijn onder andere borstontwikkeling, stemveranderingen en schaamhaar of okselhaar. Als je merkt dat een van deze tekenen te vroeg begint (voor 8 jaar bij een meisje en voor 9 jaar bij een jongen), overleg dan met je kinderarts.

Een vroegtijdige puberteit kan zonder bekende reden optreden, maar andere medische aandoeningen kunnen sommige van deze veranderingen veroorzaken. U kunt uw arts ook vragen om te controleren op hyperhidrosis, de medische term voor overmatig zweten, dat vaak al op kinderleeftijd begint.

Lichaamsgeur onder controle houden

Als je kind nog niet in de puberteit is, maar wel een sterke lichaamsgeur heeft, kan dat komen doordat hij meer zweet dan andere kinderen, of doordat hij meer bacteriën op zijn huid heeft die tot stank leiden. Er zijn echter manieren om je kind te helpen zijn lichaamsgeur onder controle te krijgen, naast het gebruik van deodorant. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om je kind de basisbeginselen van persoonlijke hygiëne bij te brengen, zoals

  • Dagelijks in bad gaanLaat ze zeep en andere producten uitzoeken die ze willen gebruiken om het baden aan te moedigen
  • Douchen na het sporten of andere zweet veroorzakende activiteiten
  • Het wassen van alle delen van het lichaaminclusief de meer geurgevoelige oksels, geslachtsdelen en voeten, wanneer u een bad of douche neemt
  • Het dragen van schoon ondergoed, sokken, en kleding elke dag
  • Het kiezen van loszittende, ademende kleding die niet afsluitend is en kan helpen om minder te zweten
  • Op hun voeding letten om te zien of iets wat ze eten, zoals knoflook, uien of gekruid eten, lichaamsgeur kan veroorzaken of ertoe kan bijdragen

U kunt ook het merk zeep dat uw kind gebruikt veranderen. Een andere zeep is misschien effectiever om de geur tegen te gaan.

Deodorants voor tieners

Als deze tips de lichaamsgeur van je kind niet tegenhouden, wil je je kind misschien introduceren aan het gebruik van deodorant. Producten die op de markt worden gebracht voor tieners of kleuters zijn niet veel anders dan die voor volwassenen, maar kinderen geven vaak de voorkeur aan een product dat speciaal voor hen is gemaakt.

Degree, Tom’s of Maine en Fresh Kidz maken allemaal deodorants voor kinderen. Veel grote merken, zoals Secret en Ban, maken felgekleurde en geparfumeerde deodorants voor tieners die ook voor jongere kinderen gebruikt kunnen worden. Als je een natuurlijke (ftalaat- en parabeenvrije) optie wilt, maken Tom’s of Maine, Junior Varsity, en Fresh Kidz ze voor kinderen.

Je kunt je kind ook een combinatie van deodorant en antitranspirant kopen, wat nodig kan zijn als het kind veel zweet. Terwijl deodorant de door zweet veroorzaakte geur maskeert, worden in antitranspiratiemiddelen ingrediënten gebruikt – meestal complexen op basis van aluminium – die nattigheid tegengaan door de zweetklieren te blokkeren.  

Sommige mensen maken zich zorgen over het aluminiumgehalte in antitranspiratiemiddelen, dat in verband is gebracht met de ziekte van Alzheimer en borstkanker. Het onderzoek is op dit moment onvoldoende en er zijn meer studies nodig om vast te stellen hoe groot het risico is van het gebruik van producten met aluminium op de huid.   Aluminiumzouten zijn het enige antitranspirantingrediënt waarvan is aangetoond – en dat is goedgekeurd – door de VS. Food and Drug Administration om nattigheid onder controle te houden.

Een woordje van Verywell

Het is zeker niet ongehoord dat actieve prepuberale kinderen, zelfs zij die een goede hygiëne in acht nemen, deodorant moeten gebruiken. Aangezien ze een beetje jonger zijn dan gemiddeld om deodorant nodig te hebben, praat met je kinderarts als je je zorgen maakt of als algemene hygiënetips alleen niet helpen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Mag ik deodorant op mijn peuter smeren?

Deodorant voor kinderen Kinderen komen over het algemeen in de puberteit tussen de leeftijd van 9 en 14 jaar. Rond deze tijd worden ze zich meer bewust van hun lichaam en beginnen ze een lichaamsgeur te ontwikkelen. Ze kunnen zich zelfbewust voelen over zweten en ruiken. Deodorant is veilig voor je kinderen om te gebruiken als ze er klaar voor zijn.

Is het normaal dat een kind van 3 jaar lichaamsgeur heeft?

Lichaamsgeur bij kinderen komt meestal voor als gevolg van een slechte hygiëne, maar er zijn gevallen waarin kinderen met een goede hygiëne een geur naar hun zweet hebben. Lichaamsgeur is normaal bij kinderen vanaf de vroege puberteit. Sommige genetische stofwisselingsziekten, zoals Trimethylaminurie (Fish Odor Syndrome), kunnen ook lichaamsgeur bij kinderen veroorzaken.

Wat helpt stinkende oksels bij peuters?

Zorg ervoor dat je kinderen elke dag in bad gaan. Als het kan, kunnen ze twee keer per dag in bad en gebruik goede lichaamszeep om hun oksels, ledematen en geslachtsdelen goed schoon te maken. Kinderen moeten schone kleren en schoenen dragen. In de zomer kunnen ze lichte katoenen kleren dragen.

Waarom stinken mijn oksels van 3 jaar oud?

Het is eigenlijk niet ongewoon voor jongere kinderen om okselgeurtjes te hebben. Deze geur is te wijten aan bacteriën, zweet en hormoonveranderingen. En zolang je kind geen andere tekenen van puberteit heeft, en jonger is dan acht jaar, is het geen punt van zorg.

Op welke leeftijd gaan de oksels van kinderen stinken?

“Lichaamsgeur die het begin van de puberteit aangeeft kan al op 7-jarige leeftijd beginnen bij meisjes en op 9-jarige leeftijd bij jongens,” zegt Dr. Kathryn Schaus, een kinderarts van de Marshfield Clinic. Als de lichaamsgeur begint voor de leeftijd van 7-9 jaar of vreemd ruikt, maak dan een afspraak met de kinderarts van je kind.

Wat voor deodorant kan een kind gebruiken?

Product Beste Type
Mona Natuurlijke Deodorant voor Kinderen – Gevoelige Huid Best voor Gevoelige Huid Stick
Keep It Kind Fresh Kidz Natuurlijk Beste Deodorant Op Roll-On Roll-on
Truly’s Organische Deodorant voor Kinderen Beste Crème Deodorant Crème
Vers Monster Gummy Burst Natuurlijke Deodorant Beste geurende deodorant Roll-on

Waarom stinken de oksels van mijn 3 jarige?

Het is eigenlijk niet ongewoon voor jongere kinderen om okselgeur te hebben. Deze geur is te wijten aan bacteriën, zweet en hormoonveranderingen. En zolang je kind geen andere tekenen van puberteit heeft, en jonger is dan acht jaar, is het geen probleem.

Op welke leeftijd moet een klein meisje deodorant dragen?

Maar sommige kinderen ontwikkelen lichaamsgeur op een veel jongere leeftijd. Het is niet ongewoon dat een ouder of kind al op 8, 9, of 10 jarige leeftijd aan deodorant begint te denken. Je denkt misschien dat je kind te jong is voor deodorant. Maar de waarheid is dat er geen specifieke leeftijd is voor een kind om deodorant te beginnen dragen.

Wat voor deodorant moet een kind gebruiken?

Product Beste Type
TBH Kids Ongeparfumeerde Stick Deodorant Beste Geurvrije Deodorant Stick
Pretty Frank Natuurlijke Deodorant Stick Beste Stick Deodorant Stick
Mona Natuurlijke Deodorant voor Kinderen – Gevoelige Huid Beste voor Gevoelige Huid Stick
Keep It Kind Fresh Kidz Natuurlijk Beste Deodorant Op Roll-On Roll-on

Op welke leeftijd beginnen oksels te ruiken?

“Lichaamsgeur die het begin van de puberteit aangeeft kan al op 7-jarige leeftijd beginnen bij meisjes en op 9-jarige leeftijd bij jongens,” zegt Dr. Kathryn Schaus, een kinderarts van de Marshfield Clinic. Als de lichaamsgeur begint voor de leeftijd van 7-9 jaar of vreemd ruikt, maak dan een afspraak met de kinderarts van je kind.

Waarom heeft mijn 4 jarige schaamhaar?

Tijdens de adrenarche, beginnen de bijnieren, die op de nieren zitten, zwakke “mannelijke” hormonen uit te spugen. Dat kan er weer voor zorgen dat kinderen wat schaamhaar, okselhaar en lichaamsgeur ontwikkelen. Deze bijnier-gerelateerde veranderingen kunnen plaatsvinden in de afwezigheid van een “echte” puberteit, legt Kohn uit.

Op welke leeftijd moet een kind deodorant dragen?

De meeste kinderen hoeven geen deodorant te gebruiken tot ze in de puberteit komen-dat is meestal vanaf een jaar of 11, maar kan ook al vanaf negen jaar beginnen. Een van de tekenen van puberteit is meer zweten, want als kinderen de puberteit bereiken worden hun zweetklieren actiever.

Is Dove deodorant veilig voor een kind?

Het beste voor de gevoelige huid: Dove Aluminiumvrije Deoderant Als je kind een bijzonder gevoelige huid heeft en je op zoek bent naar een goedkope drogisterij-optie, dan is deze Dove deodorant de juiste keuze. Gemaakt zonder alcohol en aluminium, bevat deze formule de unieke vochtinbrengende bestanddelen waar Dove bekend om staat.

Waarom stinken peuterbillen?

Als kinderen opgroeien en de vroege puberteit begint, beginnen de verschillende zweetklieren (apocriene en eccriene -25 cent!) kleurloze, geurloze transpiratie te produceren die gaat stinken als het in contact komt met bacteriën op de huid en in haar en kleding. Het is echt zo simpel als dat.

Is het normaal voor een 4 jarige om stinkende oksels te hebben?

Het is eigenlijk niet ongewoon voor jongere kinderen om okselgeur te hebben. Deze geur is te wijten aan bacteriën, zweet en hormoonveranderingen. En zolang je kind geen andere tekenen van puberteit heeft, en jonger is dan acht jaar, is het geen probleem.

Vorig artikel

Hoe kan ik mijn Gmail Postvak In snel legen?

Volgend artikel

Hoe beheer ik regels in Outlook?

You might be interested in …

Kun je stoffen tape verwijderen?

Hemming tape is een voordeel voor iedereen die op zoek is naar een snelle oplossing voor zijn gerafelde of gebroken zoom, en dat ook nog eens zonder dat men hoeft te spelen met ingewikkeld sartoriaal […]

Is Kashgar Indiaas?

Kashgar (Oeigoers: قەشقەر – Qeshqer) of Kashi (Chinees: 喀什) is een oasestad in het Tarimbekken in het zuiden van Xinjiang. Het is een van de meest westelijke steden van China, vlakbij de grens met Afghanistan, […]

Hoe kom ik van Samsung Messaging App af?

Als u een nieuwe Galaxy S9 hebt, gebruikt u waarschijnlijk Samsung Berichten voor uw sms-behoeften. De standaard messaging client op alle nieuwe Galaxy-telefoons, de app laat je je vrienden en familie sms’en met moderne functies […]