30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Moet ik een eiwit of een heel ei eten?

Als je ooit macronutriënten hebt bijgehouden en je kwam eiwitten tekort, dan heb je misschien een extra portie of twee eiwitten gegeten voor een eiwitboost. Eiwitten zijn goed voor je – ze bevatten meer dan 26 gram eiwit per kopje, samen met 126 calorieën, minder dan 2 gram koolhydraten, en verwaarloosbaar vet. Je kunt niet ontkennen dat eiwit goed is als het gaat om zuivere, vegetarische eiwitten.

Eiwit bestaat voor ongeveer 10% uit eiwit en voor 90% uit water, zegt Emma Newell, RD, LDN, een geregistreerde diëtiste bij NourishRX in Salem, Mass. Als je naar een heel ei kijkt, komt het grootste deel van het eiwit uit het eiwit, dat een compleet eiwit is, wat betekent dat het alle negen essentiële aminozuren bevat (geweldig voor vegetariërs!). Maar afgezien van eiwit is de voeding van eiwit minimaal, zegt Newell.

Vergelijking van de voedingswaarde van eiwitten versus hele eieren

Als je je afvraagt of hele eieren gezond zijn, dan is het antwoord een volmondig ja. Eieren zijn een van de meest nutriëntenrijke voedingsmiddelen die er zijn, mits je het hele ei eet, wit en eigeel. Voedingsstofdichtheid verwijst naar de voedingswaarde van een voedingsmiddel in verhouding tot het aantal calorieën. Voedingsstoffen-dicht voedsel bevat veel macro- en micronutriënten voor zo weinig calorieën. Een voorbeeld: Eén groot ei bevat 13 essentiële vitamines en mineralen en 6 gram proteïne voor een kleine 70 calorieën.

Eigeel Voeding

Het is waar, de dooier van een ei bevat ongeveer 5 gram vet en 211 milligram cholesterol, wat twee redenen kunnen zijn waarom sommigen kiezen voor het eiwit in plaats van het hele ei. Maar door het eigeel niet te eten, mis je belangrijke micronutriënten, zegt Newell. Deze omvatten luteïne en zeaxanthine, twee carotenoïden die essentieel zijn voor de gezondheid van de ogen; choline, waarvan is aangetoond dat het het geheugen en de prestaties verbetert (eieren zijn een van de weinige voedselbronnen van choline); en folaat, waarvan bekend is dat het neurale buisdefecten bij foetussen vermindert. Eigeel bevat ook veel vitamine B12, riboflavine en de vetoplosbare vitamines A, D en K, aldus Newell.

De kern van de Eiwit Voeding, volgens een RD

Het eten van eiwit alleen is niet voldoende voedingswaarde, en ook al zit het vol met eiwitten, het eten van eiwit alleen zonder andere macro- en microvoedingsstoffen kan afbreuk doen aan het algehele verzadigingsgevoel en de tevredenheid tijdens de maaltijd, zegt Newell.

Tenzij het je persoonlijke voorkeur is, “zou ik niet aanraden om eiwit te eten in plaats van het hele ei,” zegt ze. “Eiwit is alleen een eiwitbron, en als je het eigeel niet meerekent, mis je belangrijke voedingsstoffen en de algehele voldoening die het hele ei kan geven.”

Sommige mensen zeggen ook anekdotisch dat eiwit constipatie veroorzaakt. Hoewel er niet veel onderzoek is dat dit aantoont, zegt Newell dat het te wijten zou kunnen zijn aan het feit dat eieren geen voedingsvezels bevatten, wat nuttig is voor een consistente stoelgang.

Newell voegt eraan toe dat, hoewel eigeel wel cholesterol bevat, studies hebben aangetoond dat verzadigd vet een grotere invloed heeft op het cholesterolgehalte in het lichaam, en dus op het risico op hartziekten, dan cholesterol uit voeding. Vertaling? “Mensen met een risico op hartaandoeningen kunnen veilig hele eieren eten terwijl ze een uitgebalanceerd dieet volgen [met] volle granen, fruit en groenten,” voegt Newell toe.

Gezonde manieren om eiwit te eten

De klassieke manier om eiwitten te gebruiken is om enkele of alle hele eieren te vervangen door ze in een omelet, met toevoeging van veel verse groenten, een beetje kaas, en wat aardappelpuree of volkoren toast aan de zijkant voor een evenwichtige, bevredigende maaltijd, stelt Newell voor. Je kunt eiwitten ook op niet-traditionele manieren gebruiken, zoals het bakken in je granola (één eiwit is de perfecte manier om het extra knapperig te krijgen!) of gemengd in zelfgemaakte eiwitrepen (het is smaakloos, maar voegt een eiwitboost toe aan het eindproduct).

Natuurlijk zijn opgeklopte eiwitten essentieel voor gebakken lekkernijen zoals meringues, soufflés, en angel food cake. (Leer hier hoe je opgeklopt eiwit onder de knie krijgt.) De beste resultaten krijg je met deze recepten als je eiwit gebruikt dat van het hele ei is afgescheiden, in plaats van eiwit uit een doosje dat in de supermarkt te koop is.

Je kunt ook gedroogd eiwit in de schappen vinden. Het kan handiger zijn dan vers of vloeibaar eiwit, omdat de gedroogde versie langer houdbaar is en niet in de koelkast bewaard hoeft te worden, zegt Newell. (Maar wist je dat je eiwitten ook kunt invriezen?) Je maakt de in de winkel gekochte gedroogde eiwitten gewoon weer aan met water en gebruikt ze zoals voorgeschreven. Sommige bedrijven, zoals Naked Nutrition, maken ook eiwitpoeder op basis van eiwitten als alternatief voor wei- of caseïne-eiwitten. Dit is een goede optie voor mensen met een zuivelallergie om toe te voegen aan dingen zoals smoothies of om te gebruiken bij het bakken, zegt Newell.

Als u liever eiwitten eet, zijn hier enkele van onze favoriete gezonde recepten om te proberen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Is het beter om alleen eiwit te eten?

Moet Je Alleen Eiwit Eten? Ja, je moet alleen eiwitten eten als je op zoek bent naar een vetvrije eiwitbron om je macro’s te vullen. Als je eigeel in je maaltijd wilt verwerken voor wat vet en voedingsvoordelen, kun je het beste een verhouding van 4 eiwitten per 1 eigeel aanhouden.

Wat is de gezondste manier om een ei te eten?

Waar het op neerkomt In het algemeen zorgen kortere kookmethodes en kookmethodes op lagere temperatuur voor minder cholesteroloxidatie en helpen de meeste voedingsstoffen van het ei te behouden. Om deze reden zijn gepocheerde en gekookte eieren (hard of zacht) het gezondst om te eten. Deze kookmethodes voegen ook geen onnodige calorieën toe.

Moet ik eiwitten of hele eieren eten voor spieren?

Het eigeel bevat ook eiwitten, samen met belangrijke voedingsstoffen en andere voedingscomponenten die niet aanwezig zijn in het eiwit, aldus Burd. En iets in het eigeel bevordert het vermogen van het lichaam om dat eiwit in de spieren te gebruiken.

Is het OK om elke dag eiwit te eten?

Om het risico op salmonella te vermijden, wordt aangeraden niet elke dag eiwit te eten, maar de eieren gedurende lange tijd en bij hoge temperatuur te koken. Het is het beste om goed gekookt of gebakken eiwit te eten.

Is 1 kopje eiwitten te veel?

Als je echter van plan bent om een omelet te maken, is het mogelijk om een heel kopje eiwitten te consumeren. Ze bevatten zo weinig calorieën dat je veel eiwitten binnenkrijgt zonder je dieet te verpesten. Houd er alleen rekening mee dat een kopje eiwitten veel natrium bevat. Lees meer: Hoe Verhouden de Gezondheidsvoordelen van Eiwitten zich tot Hele Eieren?

Kun je een heel ei met de schaal eten?

Ja, dat lees je goed. Eierschalen zijn eetbaar, en er is overtuigend bewijs dat het eten van eierschalen goed kan zijn voor je gezondheid, vooral als je je calciuminname wilt verhogen. Eierschalen vermalen tot een poeder is waarschijnlijk de meest aangename manier om eierschalen te eten.

Wat is beter Omlet of gekookt ei?

De gezondheidsfactoren van omelet hangen af van de ingrediënten die worden toegevoegd tijdens het bereiden van het gerecht. Als we alleen groenten toevoegen, voegt het voeding toe en is het gezonder dan gewone gekookte eieren. Integendeel, als we meer olie, kaas en ongezonde vetten toevoegen, is uw heerlijke omelet de ergste vijand voor uw lichaam.

Vernietigt het bakken van een ei het eiwit?

Behoudt het bakken van een ei zijn eiwit? Een gebakken ei bevat evenveel eiwitten als een gekookt roerei, een gekookt ei, een gebakken ei of een rauw ei dat in een glas tomatensap wordt geroerd. Maar het eiwit van een gebakken ei zal gemakkelijker verteerd en geabsorbeerd worden dan dat van een rauw ei.

Waarom eten mensen alleen eiwit?

Er is echter een voortdurende discussie geweest over hoe eieren ook bijdragen aan een verhoogd cholesterolgehalte dat over het algemeen in het eigeel zit, daarom kiezen de meeste mensen voor alleen eiwitten. Het eten van alleen eiwitten in plaats van hele eieren kan de hoeveelheid calorieën, vet en verzadigde vetten die je binnenkrijgt verlagen.

Eten bodybuilders eigeel?

Hoewel bodybuilders zich vroeger concentreerden op alleen het eiwit, en het eigeel vermeden vanwege het vet en de cholesterol- is nu bekend dat het gunstiger is om zowel het eiwit als het eigeel samen te consumeren. Het eigeel bevat ook al het vet en cholesterol van het ei, maar laat dat je niet afschrikken.

Is een heel ei goed voor bodybuilding?

Eiwit uit hele eieren is veel beter voor spieropbouw dan geïsoleerd eiwit, zo blijkt uit een nieuwe studie. De onderzoekers keken vervolgens hoe de aminozuren uit de eieren in de bloedbaan terechtkwamen en in de spieren werden gesynthetiseerd.

Kun je een heel ei eten?

Vanwege de aanwezigheid van hoog-cholesterol, gooien mensen het eigeel weg omdat ze het ongezond vinden en eten ze alleen het witte gedeelte. Een heel ei zit vol met verschillende voedingsstoffen, terwijl het witte gedeelte een rijke bron van eiwitten is. De rest van de voedingsstoffen is aanwezig in de dooier.

Is het goed om elke dag ei te eten?

Volgens een studie kan het eten van twee eieren per dag de rode bloedcellen in je bloed verbeteren en helpen bij gewichtsverlies. Het houdt je lang vol en is verzadigend. Het dagelijks eten van eieren is een middel om gezond te blijven. Verschillende onderzoeken hebben bewezen dat een gezond mens dagelijks 2 eieren per dag kan consumeren.

Hoeveel eiwit moet ik eten als ontbijt?

De American Heart Association suggereert(link opent in nieuw venster) één ei (of twee eiwitten) per dag voor mensen die ze eten, als onderdeel van een gezond dieet.

Is eiwit schadelijk?

Er zijn enkele risico’s verbonden aan het eten van rauw eiwit, waaronder allergische reacties, voedselvergiftiging, en biotine tekort. Het risico voor de meeste mensen is echter klein.

Vorig artikel

Heb je een bodem nodig voor een verhoogd tuinbed?

Volgend artikel

Heeft pizza altijd kaas gehad?

You might be interested in …

Is rode klei goed voor je huid?

Ik heb de laatste tijd op veel verschillende manieren van de voordelen van klei op mijn lichaam genoten. Tijdens mijn obsessie/verzoek naar kennis over klei, heb ik ontdekt dat sommige kleisoorten het beste werken voor […]

Hoe maak ik een oud elektrisch fornuis schoon?

Uw fornuis zou geen forensisch bewijs moeten onthullen van alles wat u onlangs hebt gekookt. Ontdek vijf eenvoudige stappen om ervoor te zorgen dat uw elektrische fornuis uw culinaire misstappen en gemorste gerechten niet prijsgeeft. […]