30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Moet ik me zorgen maken over haarscheurtjes?

gescheurde bakstenen buitenkant

De gezondheid van uw huis begint bij de fundering. Uw huis – en alles wat zich daarin bevindt – is letterlijk afhankelijk van de stabiliteit van uw fundering. Als u zich zorgen maakt wanneer u een funderingsprobleem als dit ontdekt, dan heeft u daar een goede reden voor!

Uw fundering moet regelmatig worden gecontroleerd, net zoals u dat doet. Zelfs als u geen symptomen heeft, is het slim om een beetje preventief onderhoud te plegen. Wij raden u aan om de fundering van uw huis twee keer per jaar te controleren met behulp van onze DIY Home Inspection Checklist . Seizoensgebonden veranderingen kunnen een aanzienlijke impact hebben, en een probleem vroegtijdig aanpakken is altijd het beste voor u en uw portemonnee .

Acculevel herstelt funderingen sinds 1996, en onze klanten vragen ons vaak om een diagnose te stellen van de problemen die ze hebben gevonden. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende scheuren, en hoe u de ernst van het probleem kunt inschatten.

Een woord van voorzichtigheid

Probeer alstublieft niet zelf funderingsreparaties uit te voeren. We begrijpen uw wens om zelfvoorzienend te zijn en wat geld te besparen. Maar de fundering van uw huis is geen goede plek voor doe-het-zelf experimenten. Het repareren van een scheur in uw fundering is niet hetzelfde als het breeuwen van de rand van een badkuip. Voor deze scheuren zijn verschillende materialen en methoden nodig, en de meeste daarvan zijn niet overal verkrijgbaar voor consumenten.

Slecht uitgevoerde scheurreparaties leiden tot meer scheurvorming. En als de verkeerde diagnose wordt gesteld en de verkeerde methode wordt gebruikt? Dan kan een eenvoudig scheurtje in de fundering een ernstig structureel probleem worden.

Dus alstublieft, doe geen funderingsreparaties zelf; laat dat over aan een gekwalificeerde funderingsherstel aannemer. Om uw gedachten te verlichten, hebben we scoorde elke sectie voor urgentie, om u te helpen bepalen hoe snel je nodig hebt om te handelen. De schaal die we hebben gebruikt is 1-5; 1 is het minst dringend en 5 is het meest kritisch.

Haarscheurtjes in uw fundering

Een van de meest voorkomende scheuren die u zult vinden is een haarscheur. Dit type scheur is meestal alleen zichtbaar vanaf de binnenkant van uw fundering.

Hoe ontstaan haarscheurtjes?

Seizoensgebonden temperatuursveranderingen creëren deze scheuren door de uitzetting en inkrimping in uw funderingsmuren. Beton is niet flexibel, dus wanneer het verschuift tussen natte en droge seizoenen, scheurt het. Deze scheuren hebben ongeveer de breedte van een haar, vandaar hun eigenaardige naam. Door haarscheurtjes kan er (al dan niet) water in uw kelder of kruipruimte sijpelen.

Dunne scheur in een gestorte betonnen muur.

Deze foto werd genomen door een Acculevel projectadviseur tijdens een gratis thuisstudie. Deze scheur werd ontdekt toen de huiseigenaar natte gipsplaten verwijderde.

Haarscheurtjes zijn superdun, consistent in breedte, en kunnen water doorlaten. Als u niet zeker weet of de scheur in uw funderingsmuur dun genoeg is, kunt u de penny test doen. Houd een koperen stuiver tussen duim en wijsvinger en druk de rand ervan tegen de barst. Als de scheur dunner is dan de stuiver, dan is het een scheur.

Deze scheuren moeten worden gerepareerd voordat ze groter worden en water in uw kelder of kruipruimte laten sijpelen (als ze dat al niet doen!). Dit komt terug op onze boodschap over preventief onderhoud; het nu repareren zal sneller, gemakkelijker en goedkoper zijn dan meer serieuze structurele problemen.

Bij Acculevel raden we aan om dunne scheurtjes te repareren met een epoxy vulling. We hebben verschillende andere methodes getest, en dit type reparatie voldoet het beste aan onze eisen. (Wij geven 5 jaar garantie op scheurreparaties.) Dit epoxy materiaal is slechts semi-rigide, wat betekent dat het kan mee buigen met de funderingsmuren en toch zijn afdichting kan behouden.

Urgentiescore 1: moet binnen 3-6 maanden worden gerepareerd.

Meerdere of bredere scheuren in uw fundering

Heeft u scheuren gezien aan de buitenkant van uw fundering? Heeft u ook scheuren gezien in de plafonds van uw huis, of rond deurposten? Dit kunnen indicatoren zijn van beweging van de fundering.

Binnen het huis: controleer op scheuren in de gipsplaat. Zettingsscheuren kunnen in de muren of het plafond verschijnen. Ze komen het meest voor rond deurkozijnen en ramen. Als u ze vindt, test dan de dichtstbijzijnde deur of het dichtstbijzijnde raam.

  • Gaat het gemakkelijk open en dicht?
  • Blijft het open zonder dat u het vasthoudt?
  • Blijft het gesloten zonder dat het op slot zit?

Als een van deze antwoorden “nee” is, dan is dit meer bewijs van funderingsverzakking.

Buiten het huis: kijk uit naar zichtbare scheuren in de fundering.

  • Funderingen van blokken kunnen gaten vertonen of ongelijke afstanden tussen de blokken. Dit geldt ook voor baksteenfunderingen, of blokfunderingen met een bakstenen gevel; de scheuren volgen de mortelvoegen.
  • Trap- of zigzagscheuren aan de buitenkant van uw fundering zijn ook mogelijk.

gescheurde bakstenen buitenkant

Deze foto is genomen door een Acculevel projectadviseur tijdens een gratis schatting. De kieren en scheuren in de traptreden zijn tekenen van verzakking.

Zettingen zijn een groot probleem. Dit wordt vaak veroorzaakt door erosie, of slecht verdichte grond onder uw huis. Inklinking van de fundering zal na verloop van tijd alleen maar erger worden, omdat de grond blijft bewegen. Het stabiliseren van uw fundering zal moeilijker en duurder te repareren zijn naarmate u het langer negeert. Voor reparatie oplossingen, bekijk onze blog over hoe een zinkende of verzakkende fundering te repareren .

Urgentiescore 3: moet binnen 3 maanden worden gerepareerd.

Als u scheuren in de gipsplaat en een gat tussen de plint en de vloer heeft, kan dat in plaats daarvan een verzakte vloer zijn. We hebben details over deze symptomen in deze blog .

Bepaalde soorten scheuren duiden op schade aan de fundering

Eerder hebben we voorgesteld om onze DIY funderingsinspectie checklist te gebruiken. Een van de dingen waar huiseigenaren op moeten letten zijn structurele scheuren in de fundering.

Horizontale scheuren of scheuren in traptreden

Als je onder je huis in een kelder of kruipruimte bent, zoek je naar scheuren of tekenen van schade. Als je een lange horizontale scheur vindt met scheve of buigende muren, ben je op gevaarlijk terrein. Als uw funderingsmuren van betonblokken zijn, kunnen de scheuren zich in een trappatroon bevinden.

betonnen blok muur, met meerdere scheuren

Deze foto is genomen door een Acculevel project adviseur tijdens een gratis offerte afspraak. Zowel horizontale als trapsgewijze scheuren zijn hier zichtbaar.

Zoals u op de foto hierboven kunt zien, kunnen horizontale scheuren in elk type fundering voorkomen. Trapsgewijze scheuren zijn specifiek voor blokken en bakstenen omdat ze de mortelvoegen volgen.

Beide soorten scheuren in de fundering zijn tekenen dat uw funderingsmuur de strijd met de hydrostatische druk aan het verliezen is. Wanneer de grond buiten uw huis verzadigd is met water, oefent het druk uit op de muur (dit staat bekend als hydrostatische druk). Dit is een ernstige bedreiging voor de stabiliteit van uw huis, en op dit punt moet u gealarmeerd zijn.

Er zijn verschillende reparatiemogelijkheden voor een gebarsten of doorbuigende muur, afhankelijk van hoe erg de muur is verschoven. Als de muur alleen maar erg gebarsten is of minder dan 2 centimeter naar binnen buigt, zijn koolstofvezel banden een uitstekende reparatiemethode.

Als de muur meer naar binnen helt, zijn muurankers of spiraalankers een veiliger oplossing. In beide gevallen, houd in gedachten dat het beste antwoord op hydrostatische druk is om waterafvoer te installeren . Dit zal de extra druk verlichten en uw fundering beschermen tegen de spanningen van een zware regenbui.

Urgentiescore 5: moet binnen de komende 8 weken worden gerepareerd.

Aanvullende bronnen voor huiseigenaren met funderingsproblemen

Weet u niet zeker hoe u een aannemer moet inhuren, of wat u moet vragen? Wij hebben aanvullende bronnen voor u beschikbaar:

  • Een gedetailleerde checklist met vragen die u aan een aannemer moet stellen
  • 3 stappen om de beste prijs voor huisreparaties te krijgen
  • Advies over hoe u onder moeilijke omstandigheden (zoals de COVID-19-uitbraak) veilig met aannemers kunt overleggen
  • Onze uitgebreide funderingsgids, die alles van scheurbeoordeling tot zettingsreparaties behandelt.

Stichting Reparatie Gids

Heeft u scheuren in de fundering die gerepareerd moeten worden?

U moet een ervaren aannemer of bedrijf vinden dat gespecialiseerd is in funderingsproblemen. We hebben niets tegen algemene aannemers; ze zijn vaak zeer goed op de hoogte van een breed scala aan reparatiemethoden. Maar je moet werken met een expert op dit gebied, vooral als u vermoedt dat een meer ernstige funderingsprobleem.

Voordat u een contract tekent voor een dienst, moet u altijd controleren of het bedrijf een goede reputatie heeft, verzekerd is, en geaccrediteerd is door het Better Business Bureau . Als u in Indiana of de omliggende staten woont, neem dan contact op met Acculevel. Wij zijn opgericht in 1996 en hebben al meer dan 35.000 huiseigenaren geholpen hun huis weer sterk en stabiel te maken. Wij zullen uw huis behandelen alsof het ons eigen huis was.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Zijn haarscheurtjes veilig?

Ja en nee! Als je voor het kopen het doosje hebt gecontroleerd en alle eieren waren in orde, maar je hebt even later het haarscheurtje gevonden, dan is het veilig om te koken. Zorg er wel voor dat je de eieren gaar kookt, en niet dat je de eieren zonnig laat opkomen.

Worden haarscheurtjes erger?

Haarscheurtjes in tanden kunnen erger worden naarmate je ze langer onbehandeld laat. Als u meer wilt weten over hoe u dit probleem kunt voorkomen en uw tand kunt redden, kunt u een afspraak maken voor een consult. Bel onze praktijk op 847-234-0517 voor informatie over alle problemen met uw glimlach.

Moet ik me zorgen maken over haarscheurtjes in pleisterwerk?

Haarscheurtjes van minder dan een millimeter breed of kleine scheurtjes tussen een en vijf millimeter zijn over het algemeen geen reden tot zorg. Als u deze begint op te merken, kunnen ze over het algemeen worden opgevuld en overschilderd, omdat ze een scheur in het pleisterwerk zijn, maar niet in de muur zelf.

Hoe kun je zien of een scheur structureel is?

Zoals de naam al zegt, structurele scheuren ontstaan door slechte bouwplaatsen, overbelasting of slechte draagkracht van de grond. . . . Verklikkers van structurele scheuren in uw fundering zijn:Trap-trap scheuren. Scheuren op funderingsplaten of balken. Verticale scheuren die breed zijn aan de onder- of bovenkant. Scheuren van 1/8″ in de breedte.

Is een ei met een haarscheurtje veilig om te eten?

Gebarsten Schone Eieren Breek het ei in een kommetje, zet het in de koelkast en kook het binnen 2 dagen. Het is waarschijnlijk volkomen veilig om te eten, zolang je het maar relatief snel kookt – binnen een dag of twee.

Kun je een ei met een haarscheurtje eten?

Als het maar een haarscheurtje is en er is geen indicatie dat het membraan gebroken is, dan zul je ervoor moeten zorgen dat je het ei goed doorkookt (sla de dunne dooier of de hollandaise saus over). Als je zeker weet dat de barst vers is, dan kun je het ei eten, maar met voorzorgsmaatregelen.

Hoe repareer je een gescheurde haarlijn?

Dit zijn een paar methodes die gebruikt worden om breuken te repareren:Bonding – De breuk wordt opgevuld met hars. Kroon – Een keramische of porseleinen prothese wordt over de beschadigde tand geplaatst en fungeert als kapje. Wortelkanaal – Als de scheur diep is en zich uitstrekt tot de pulpa, zal een wortelkanaal de pulpa verwijderen en de pijn wegnemen.

Hoe onderscheid je een craze lijn van een scheur?

Hoe kun je het verschil zien? Craze lijnen zijn niet pijnlijk; een gebarsten tand kan dat wel zijn. Gevoeligheid voor warm en koud voedsel, pijn bij het kauwen, gezwollen tandvlees rond een tand, pijn bij het bijten, een barst die groter wordt – elk van deze symptomen kan een teken zijn dat je een gebarsten tand hebt.

Kan een huis instorten door scheurtjes?

Kan een huis instorten door scheuren? Ja. Scheuren zijn een indicatie van structureel falen. Zelfs als het gebouw niet onmiddellijk instort, zullen de scheuren de structurele integriteit verzwakken.

Zijn haarscheurtjes in muren normaal?

De meeste huizen krijgen op een gegeven moment te maken met scheuren in de muren. Voor de meesten is dit een natuurlijk verschijnsel, veroorzaakt door zettingen: Pas gestucte muren vertonen vaak haarscheurtjes als ze uitdrogen. Als u aan een drukke weg woont, kunnen scheuren in uw huis worden veroorzaakt door trillingen van het wegverkeer.

Welke muurscheuren zijn ernstig?

Meestal duiden bredere scheuren op ernstiger problemen dan dunnere scheuren. Scheuren met een dikte van minder dan 1/8 inch worden beschouwd als spanningsscheuren en zijn ongevaarlijk, terwijl scheuren met een breedte van 1/4 inch en groter vaak ernstiger zijn.

Hoe lang gaan gebarsten eieren mee?

binnen twee dagen
Bacteriën kunnen eieren binnendringen door barsten in de schaal. Koop nooit gebarsten eieren. Als de eieren echter onderweg van de winkel naar huis barsten, breek ze dan in een schone schaal, dek ze goed af, bewaar ze in de koelkast en gebruik ze binnen twee dagen. Als eieren barsten tijdens het hard koken, zijn ze veilig.

Hoe lang is een ei houdbaar?

Als je je eieren weggooit zodra de datum op de doos is verstreken, verspil je mogelijk goede eieren. Als je eieren goed bewaart, kunnen ze minstens 3-5 weken in de koelkast en ongeveer een jaar in de vriezer bewaard worden. Hoe langer een ei wordt bewaard, hoe meer de kwaliteit ervan afneemt, waardoor het minder veerkrachtig en meer vloeibaar wordt.

Kan een haarscheurtje zichzelf genezen?

De meeste haarlijnbreuken genezen vanzelf als de persoon zich onthoudt van activiteiten die het getroffen gebied belasten. Gedurende de eerste 24 tot 48 uur kan iemand het genezingsproces bevorderen door het getroffen gebied hoog te leggen en waar mogelijk ijs toe te passen.

Kan ik gewoon over haarscheurtjes heen schilderen?

Voor diepere haarscheurtjes kunt u een vulmiddel gebruiken om de scheurtjes op te vullen voordat u een nieuwe verflaag aanbrengt op het getroffen gebied. Als het echter om een groot gebied gaat, moet u de verf eraf schrapen en het hele gebied schuren om de randen gelijk te maken voordat u een nieuwe verflaag aanbrengt.

Vorig artikel

Wat is de beste hoogte voor een toilet?

Volgend artikel

Hoe voorkom je dat nepjuwelen gaan roesten?

You might be interested in …

Beschadigen herstraten de tegels?

Bij het aanpakken van een huis project, moet uw eerste stap zijn om een stap terug te nemen, de situatie te analyseren en te beslissen over de beste aanpak. Als u gebarsten tegels, smerige of […]

Wat is de breuktaaiheid van keramiek?

Keramische materialen met hoge sterkte worden alom gebruikt in veeleisende industriële toepassingen, vanwege hun unieke thermomechanische eigenschappen. Kenmerkend voor geavanceerde keramische materialen is dat ze strak gebonden granulaire structuren vertonen met extreem dichte microstructurele structuren. […]

Kan ik een betonnen plaat uit te breiden?

Het toevoegen van extra ruimte aan uw betonnen patio wordt een noodzaak als je meer ruimte nodig hebt om te entertainen of te ontspannen. Uitbreiding van de patio is relatief eenvoudig, en het zal de […]