30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Moet je keramische coils primen?

Hoe maak je de beste Prime een nieuwe coil voor uw vaping apparaat

Vraagt u zich af waarom uw vape plotseling een vreemde verbrande smaak heeft? Branden je coils sneller door dan je zou moeten? Als je je coil niet hebt geprimed voor gebruik, is dat waarschijnlijk de boosdoener. Het primen van je coil zorgt niet alleen voor een schone smaak van je vape sap, maar het helpt ook de levensduur en efficiëntie van je coil te verlengen.

Nog nooit gehoord van het primen van een coil? Geen zorgen, we hebben je gedekt.

Inhoudsopgave

Wat betekent het primen van een coil?

Om een coil te primen, gebruik je een kleine hoeveelheid vape vloeistof om de wick nat te maken voordat je hem gaat gebruiken. Er zijn kleine variaties in techniek voor verschillende modellen en coiltypes, maar daar komen we zo op.

Waarom moet je je coil primen voor gebruik?

Als je een vaper bent die zijn coils niet prime, vraag je je waarschijnlijk af waarom het nodig is. Ik bedoel, je hebt je vape tot nu toe gebruikt zonder je coil te primen, toch?

Het zit zo: ja, je kunt vapen zonder je coil te primen, maar dat is niet per se goed voor je atomizer. Noch krijgt u de beste en volledigste gebruik van uw vape pen.

Om te begrijpen waarom primen gunstig is, helpt het om te begrijpen wat een coil doet, en hoe. Een coil bestaat uit weerstandsdraad gewikkeld in een absorberend materiaal (meestal katoen) dat vaak een wick wordt genoemd. Deze wick wordt gevuld met e-juice, dat vervolgens snel wordt verhit door de draden, waardoor damp ontstaat.

Als je een nieuwe coil installeert, is de wick droog, wat betekent dat als je gewoon je coil vervangt en begint te vapen, je het risico loopt de wick in de coil te verbranden, hem te beschadigen, en een onaangename smaak samen met echte rook aan je vape toe te voegen.

Priming een nieuwe coil, dan verlengt zijn levensduur. Als de wick is geprimed met uw e-vloeistof, houdt het vocht vast dat cruciaal is voor het voorkomen van oververhitting en verbranding. Niet alleen dat, na het primen kan de wick meer uniforme, smaakvolle en consistente trekkingen leveren. En de bonus? Je vermijdt die onaangename verbrande smaak die ontstaat wanneer wicks niet correct geprimed zijn.

Hoe moet ik een metalen coil primen?

Om de paar weken zul je je vape coil moeten vervangen, en je wilt hem langzaam primen. Het geleidelijk primen van een nieuwe coil helpt het metaal te breken in de subtiele uitzettingen en inkrimpingen die van nature plaatsvinden wanneer metaal wordt verwarmd en afgekoeld.

Wanneer u uw vaping apparaat begint te gebruiken met een nieuwe coil, is het een goed idee om te beginnen op een lager voltage dan je normaal zou doen. Gebruik het op het lagere niveau voor ongeveer 15 tot 20 trekjes (ook niet snel achter elkaar) voordat u het voltage aanpast aan het vermogensniveau van uw voorkeur.

Als je een coil hebt gekocht die gemonteerd wordt geleverd, ga je gang en bevestig je hem op de bodem van je vape tank. Aan de zijkant van de coil zou je een klein stukje blootliggend katoen moeten zien. Bevochtig de lont lichtjes met slechts een tot twee druppels van uw vape vloeistof.

Als je nu naar de bovenkant van je coil kijkt, zou je nog een stukje blootliggend katoen moeten zien. Herhaal hetzelfde proces als met het katoen aan de zijkant, en denk eraan slechts twee druppels te gebruiken. Nadat je dit gedaan hebt, zijn je volgende stappen enigszins verschillend, afhankelijk van het type apparaat dat je hebt.

Als je vape geen top-filling model is:

Vul eerst je tank met je gekozen e-liquid, en zet dan je vape tank in elkaar. Nu kunt u uw luchtstroom openen, maar begin pas met vapen als de vloeistof de kans heeft gekregen om volledig in de wick te trekken. Het zou ergens tussen de 10 en 15 minuten moeten duren om de vloeistof te absorberen en klaar te zijn voor gebruik.

Als uw vape een topvullend model is:

Het proces is zeer vergelijkbaar met het bovenstaande proces voor niet-top vullende apparaten. Na het aanbrengen van de druppels op het blootgestelde katoen, gaat u direct over tot het monteren van uw tank. Sluit vervolgens uw luchtstroom, en vul uw tank.

Open je luchtstroom weer en laat de e-liquid in de wick trekken. Zoals hierboven, zou dit 10 tot 15 minuten moeten duren.

Hoe een keramische coil primen?

Keramische coils lijken de nieuwste vaping trend. Ondanks hun stijgende populariteit, hebben gebruikers vaak wat meer moeite om ze correct te primen.

Dus, als je net begint met de keramische bandwagon, of je bent er al een tijdje mee bezig en je wilt dat je atomizer beter werkt, hier is hoe je een keramische coil primen:

Het proces is vergelijkbaar met het primen van een metalen coil, maar niet identiek. Afhankelijk van je specifieke coil, zul je de blootgestelde katoenen lont op verschillende plaatsen zien. Echter, net als bij het proces hierboven, moet u een paar druppels e-liquid op het blootgestelde katoen doen.

Let goed op of je genoeg vloeistof op de lont doet en vermijd oververzadiging. Zodra het lijkt alsof de lont alle vloeistof heeft geabsorbeerd, en het katoen gelijkmatig bevochtigd lijkt, weet je dat je voldoende hebt aangebracht.

Als uw apparaat een honingraatachtige inlaat aan de onderkant heeft, moet u deze ook primen. Doe een klein druppeltje van uw e-liquid in elk gaatje en laat het absorberen. Nu hoeft u het alleen nog maar te vullen, in elkaar te zetten en te wachten.

Net als bij metalen coils moet u 15 minuten wachten voor gebruik. Maar anders dan bij metalen coils is dat minimaal 15 minuten. Sommige fans van keramische coils raden aan een nieuwe coil te starten voor het slapengaan, zodat hij zich ‘s nachts kan zetten. Dit is niet verplicht, maar als je moeite hebt om je keramische coil goed geprimed te krijgen, is het de extra wachttijd waard.

Andere priming methodes

Als je op zoek bent naar nog meer manieren om je coil te primen, zijn hier een paar die je kunt proberen:

“Trommelen”

Voordat we verder gaan met deze methode, is het de moeite waard om op te merken dat de trommelmethode alleen gebruikt mag worden op eGo-stijl apparaten, wat betekent dat als je een 510-draad stijl apparaat hebt, je dit niet moet proberen.

Het kan uiteindelijk de schroefdraad beschadigen die je tank veilig houdt, dus als je niet zeker weet wat voor soort apparaat je hebt, controleer dat dan eerst.

Dat gezegd hebbende, de drummethode om te primen is gemakkelijk en eigenlijk best leuk. De bedoeling van drummen is om luchtbellen vrij te laten en een kleine hoeveelheid e-liquid te leiden om de coil te primen. Om je coil op deze manier te primen, schud je je vaping apparaat naar voren (denk aan de hoek van drumsticks op een trommel).

Ga voor een klein intermezzo en zorg ervoor dat je luchtbelletjes ziet opstijgen. Zodra er geen luchtbelletjes meer verschijnen, is het tijd om te stoppen voordat je het te primen.

Gebruik van zuiging

De zuigmethode wordt vaker gebruikt uit gewoonte, zelfs als de vape fan het niet doet met de intentie om hun coil te primen. Het is een grote tijdsbesparing, dus als vapers hun coil weten te primen, komt het als een winnaar uit de bus.

Om de zuigmethode te gebruiken, moet je ervoor zorgen dat de luchtinlaat van je apparaat gesloten of afgedekt is. Trek vervolgens aan de vaporizer zoals je gewend bent, maar zet hem niet aan. Het kan gemakkelijk zijn om een beetje overijverig te worden met de zuigmethode, dus probeer niet om de gloeispiraal in twee trekjes helemaal vol te krijgen.

In principe zorgt het vacuüm dat u creëert door te zuigen terwijl u de luchtinlaat gesloten houdt ervoor dat er vloeistof in de bobine stroomt.

Het belangrijkste om te weten over het gebruik van de zuigmethode?

Ga langzaam en gebruik zachte zuigkracht. Het is veel beter om een paar seconden extra tijd te nemen en de afzuiging in vele kleine stapjes toe te passen dan uw spoel te overprimeren.

Wat gebeurt er als u te veel aanzuigt?

U denkt misschien dat u nooit te veel e-liquid in de priming van een coil kunt doen, maar dat heeft u mis. Het kan, en het is makkelijker te doen dan u denkt. Niet alleen dat, het kan echt verknoeien uw vaping ervaring.

Als je te veel vape sap toevoegt aan je coil, zal je in wezen eindigen met het vollopen ervan. Ten eerste zal je apparaat niet zo gelijkmatig werken als met een goed geprimede coil.

Erger nog, het kan gewoon smerig worden. Een volgelopen coil kan resulteren in een plakkerige, lekkende vape. Als het erg genoeg wordt, kan deze lekkende vloeistof in andere delen van je vaping apparaat druppelen en schade veroorzaken.

Een overprimed coil zal een gorgelend geluid (en gevoel) afgeven wanneer je probeert te trekken aan je vape. Zoals je je kunt voorstellen leidt dit lekken en gorgelen tot terugspugen. Je krijgt spetters en “spuug” van je vape vloeistof als je je vape probeert te gebruiken.

Conclusie

Het primen van je coil is om verschillende redenen belangrijk, maar bovenal zorgt het voor een betere vaping ervaring. Welke methode je ook kiest, wees geduldig. Een paar minuten extra tijd nemen lijkt misschien een marteling als je er echt zin in hebt, maar het bespaart je een doorgebrande coil die een ongewenste smaak afgeeft (om het vriendelijk uit te drukken).

Ook kunt u zien hoe goed uw coil is geprimed, zonder te overdrijven en het veroorzaken van een hoop rommel, of nog erger, het breken van uw vaping apparatuur.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Kun je een keramische coil verbranden?

Omdat keramiek warmte niet goed geleidt en tegen zeer hoge temperaturen kan, wordt de levensduur van de coils sterk verlengd. Bijvoorbeeld, een droge hit op een katoen-wicked, gewone coil zal de wick verbranden en ruïneren de vaping ervaring.

Wat gebeurt er als je een coil niet prime?

Helaas, als je je atomizer / coil niet goed hebt geprepareerd en je wicking materiaal is verbrand, is er geen manier om het terug te brengen. Die smaak blijft totdat je je verstuiverkop vervangt met een nieuwe coil. Probeer op dit punt je verstuiverkop te vervangen voor een nieuwe en je vaping problemen zouden opgelost moeten zijn.

Moeten alle coils geprimed worden?

Het is altijd aan te raden om je coil zo lang mogelijk te laten primen – ergens tussen de 5-30 minuten. Hoe langer je het laat hoe beter, maar de meeste coils zouden na ongeveer 5-10 minuten klaar moeten zijn om te vapen.

Hoe gebruik je keramische coils?

Ceramic Coils, How do They Work and My Opinion – Video №1 Soort van basic in plaats van het gebruik van kamfer draad of roestvrijstalen draad heb je je keramische weerstandMeerKind van basic in plaats van het gebruik van kamfer draad of roestvrijstalen draad heb je je keramische weerstand met katoen eromheen zoals ik al zei wat heb ik te zeggen over deze. | Start tijd – 0:55

Hoe lang moet ik wachten tussen vape hits?

Over het algemeen zijn 15 tot 30 seconden genoeg voordat je weer een hit neemt, maar je kunt langer wachten, vooral als je vaker last hebt van dry hits.

Is een coil geruïneerd na een droge hit?

Tenslotte kunnen droge hits een indicatie zijn dat je coil is doorgebrand, vooral als je een blijvende nare smaak opmerkt die maar niet weggaat. Als je coil voorbij “gewoon een beetje verbrand” is zul je het weten! Dat is wanneer die throat hits ondraaglijk sterk worden en smaken naar brandend sap en katoen.

Zijn keramische coils beter voor vaping?

Betere Smaak: Keramische lonten veranderen de smaak van e-liquids niet. Het stelt u in staat om een schonere vape en een zuiverdere smaak te hebben. Met andere woorden, deze coils verstoren de smaak van het vape sap niet. Bovendien wordt er bij elk trekje meer e-liquid verdampt, wat een verbeterde smaakbeleving betekent.

Zijn keramische vape coils veilig?

Ja, ze zijn eigenlijk “veiliger” dan gewone coils, keramiek heeft een hogere verhittingstemperatuur dan andere metalen zoals nikkel of roestvrij staal. Keramiek is nog steeds gemaakt van gesmolten metalen, maar vanwege het zeer hoge verwarmingspunt, bij langdurig gebruik stoot het theoretisch minder ingeademde metaaldeeltjes uit.

Hoe lang gaan keramische coils mee?

Een nieuwe coil gaat tussen de één en twee weken mee. Echter, de meeste e-liquids laten een dun laagje residu achter wanneer ze verdampt zijn. Dit hoopt zich op op je coils of wicks en verstopt je apparaat.

Zijn keramische coils beter dan mesh coils?

De keramische coil werkt beter voor zout nicotine e-juices. De keramische coil gaat langer mee dan de mesh coils. De keramische coil is voor MTL (mouth to lung) en de mesh coils zijn voor DL (direct to lung) type roken.

Waarom knettert mijn vape?

Als je aan je e-cig trekt, wordt er e-liquid in je atomizer kop getrokken. De verstuiverkop heeft een gloeispiraal in zich die opwarmt wanneer u op de knop drukt. Deze coil verdampt dan uw e-liquid in een damp die u kunt inhaleren. Wanneer de e-vloeistof wordt verdampt, maakt het een licht knallend of krakend geluid.

Hoeveel trekjes per dag is normaal voor vaping?

De aanvaardbare dagelijkse inname van nicotine varieert op basis van verschillende levenswijzen en biologische factoren. Het bepaalt uw vaping nicotine niveau op basis van welke smaken je wilt, hoe hard de nicotine je raakt, en andere factoren. Het gemiddelde aantal trekjes per dag zou 132 tot 140 zijn.

Hoe lang gaat een keramische coil mee?

Een nieuwe coil zou tussen de één en twee weken mee moeten gaan. Echter, de meeste e-liquids laten een dun laagje residu achter wanneer ze verdampt zijn. Dit hoopt zich op op je coils of wicks en verstopt je apparaat.

Hoe vaak kun je een coil rewick’en?

Afhankelijk van de VG/PG verhouding van de e-vloeistof, kan ik tot 4 dagen met dezelfde wick doen. Zelfgemaakte coils daarentegen kunnen onbeperkt worden hergebruikt. Ik vervang mijn coil meestal na ongeveer drie weken, hoewel sommige vapers tot drie maanden zijn gegaan.

Kun je een coil te veel primen?

Je denkt misschien dat je nooit te veel e-liquid in de priming van een coil kunt doen, maar dan heb je het mis. Het kan, en het is makkelijker te doen dan je denkt. Niet alleen dat, het kan echt verknoeien uw vaping ervaring. Een overprimed coil zal een gorgelend geluid (en gevoel) afgeven wanneer je probeert te trekken aan je vape.

Vorig artikel

Is kleeflijm sterker dan hete lijm?

Volgend artikel

Kan schimmel achter gipsplaten u ziek maken?

You might be interested in …

Is Van Helsing verwant aan Dracula?

Gabriel Van Helsing is een gereconstrueerde versie van Abraham Van Helsing uit de 2004 actiefilm. Inhoud Biografie [ ] Het personage is zijn geheugen kwijt, en heeft alleen aanwijzingen voor zijn geschiedenis en ware identiteit. […]

Welke kleur past bij paars?

Vandaag gaan we het hebben over kleuren die goed samengaan met paars en hoe we snel en gemakkelijk de beste combinaties kunnen uitzoeken! Van complementair tot secundair en alles daar tussenin… laten we het vandaag […]

Hoe restaureer je een keramische anti-aanbak pan?

Omdat kookgerei met een chemische coating uit de gratie is geraakt, zijn keramische potten en pannen een steeds populairdere keuze voor thuiskoks. Deze bieden een natuurlijker anti-aanbak oppervlak, waarbij de olie langzaam vrijkomt gedurende de […]