20 mei 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Poepen Mollies veel?

Ik heb een zwangere zilver molly ze is nu echt dik, dus ik heb besloten om haar te verplaatsen naar een andere tank voor haar om te bevallen, omdat het mannetje haar niet met rust laat, ze is daar nu ongeveer een uur en ze doet iets heel vreemds. Ze heeft veel gepoept tijdens dit uur, dus ik vroeg me af of dat een normaal gedrag is voor de bevalling? Misschien is ze zich aan het voorbereiden of iets dergelijks?

Trouwens, het mannetje molly heeft rondjes gelopen door de hele tank sinds ik ze gescheiden heb, kan hij op zoek zijn naar haar. en is dat normaal?

Tokis-Phoenix

 • 25 mei 2005
 • #2

Annastasia

 • 25 mei 2005
 • #3

Om nog een beetje aan te vullen wat Toxis zei.

Eiwitrijk voedsel is vooral goed. Pekelkreeftjes, bloedwormen, Daphnia. Bevroren, levend of gevriesdroogd. Dit zal haar helpen om veel energie te hebben, en dit is ook goed om te voeren na de bevalling.

Bewerkt omdat ik blijkbaar niet kan spellen.

shuhu

Vis Gek
 • 25 mei 2005
 • #4

shuhu

Vis gek
 • 26 mei 2005
 • #5

mmmm. nog geen baby’s ik besloot haar terug te zetten in de bak met de anderen maar toen wilde het mannetje haar niet met rust laten dus zette ik hem in de plaats in de kweekbak :lol:

En ik zal ze waarschijnlijk vanavond weer terugzetten om het opnieuw te proberen, is dat goed?

Annastasia

 • 26 mei 2005
 • #6

Hoe groot is de kweekbak?

Je wil haar niet echt blijven verplaatsen, want dat kan haar veel stress bezorgen. Als de bak groot genoeg is, zou je haar er in moeten kunnen laten zitten.

afireinside

Een heiligdom voor waanzin
 • 31 mei 2005
 • #7

paulthegreat

Vis Verslaafde
 • 1 jun 2005
 • #8

Ava_Banana

Fishaholic
 • 1 jun 2005
 • #9

Mijn ervaring is dat het vrouwtje ze wel eens zou kunnen gaan opeten vlak na de bevalling.

. ze hebben niet de neiging om erg lang te wachten op een snack…

Als je er vrij zeker van bent dat ze klaar is om te bevallen (ze moet er enorm, bijna vierkant uitzien) zet haar dan in de broedval. molly’s die gestrest zijn kunnen beginnen met aborteren.

shuhu

Vis Gek
 • 1 jun 2005
 • #10

Er is nog niets gebeurd, ze is nog steeds enorm. :lol:Ik heb een paar dagen na mijn laatste bericht gewacht om haar weer in de “kweek” bak te zetten, zodat ze geen stress zou krijgen van het alleen zijn en zo vaak verplaatst worden. Ze zit er dus sinds gistermiddag in.

Helaas een paar minuten nadat ik haar terug naar de kweekbak had gezet, sprong ze op de bodem van een afstand van ongeveer 1.20m ik merkte het op tijd maar ze zag er een paar min wat donkerder uit, ze zwom op haar zij en rustte op de bodem het grootste deel van de tijd, en tot overmaat van ramp was ik niet in staat om op deze forums te komen om een of andere reden :blink:dus belde ik de dierenarts voor de zekerheid. Ik moest een kap improviseren voor deze tank met een stuk glas dat ik had, zodat ze wat licht zou krijgen.

Het gaat nu goed met haar, geen abortussen, maar ook geen baby’s . ohh en btw, ik heb geen kweeknet, ik heb wel wat planten thoug, ik denk dat ik iets zal moeten improviseren of als ze niet zo duur zijn zal ik mijn moeder overhalen er een te halen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Produceren mollyvissen veel afval?

Mollies zijn misschien wel super schattig, maar ze zijn ook erg rommelig. Het zijn eigenlijk kleine machines die niets anders doen dan eten, poepen en baby’s maken. Ze slokken constant voedsel op alsof ze uitgehongerd zijn en dus produceren ze veel poep.

Wat betekent het als mijn vis veel poept?

Waarom is goudvis poep lang en dik? Een van de meest voorkomende oorzaken van lange dikke poep bij goudvissen is constipatie. En ten slotte, om constipatie te voorkomen, zorg ervoor dat je je goudvis niet te veel voert en dat je ze kwalitatief goed voer geeft!

Hoe weet ik of mijn Molly op het punt staat te bevallen?

De ogen van de fry en tekenen van een naderende geboorte Om plaats te bieden aan de zich ontwikkelende eitjes, zet het lichaam van de moeder uit, wordt dieper en breder. Een paar dagen voor de bevalling krijgt ze een uitstulping onder de kieuwen, haar omtrek wordt vrij vierkant in dit gebied, terwijl de gravidale plek zijn gebied heeft vergroot.

Hoeveel keer per dag moeten mollies gevoederd worden?

Hoe vaak je je vissen moet voeren hangt af van de soort vis die je hebt. Over het algemeen doen de meeste vissen het goed met één voeding per dag. Sommige eigenaars geven er echter de voorkeur aan hun vissen tweemaal per dag te voeren. Jonge, groeiende vissen moeten misschien drie of meer keer per dag eten.

Wat vinden mollies lekker in hun aquarium?

Algen zijn een hoofdbestanddeel van het dieet van de molly, en het kweken van algen in je aquarium is de beste manier om je vissen van deze voedselbron te voorzien. Voer je molly vissen algen wafers als je aquarium niet genoeg algen bevat om al je vissen te voeden. Spinazie, sla en courgette zijn ook goede plantaardige opties voor molly vissen.

Hoeveel mollies moeten bij elkaar gehouden worden?

Mollies hebben de neiging om meestal bij elkaar te blijven, daarom kun je ze het beste in groepen van 4 of meer houden. Als je van plan bent om meer dan 4 mollies te houden, zorg dan voor een 20 gallon tank op zijn minst. Een 45 gallon tank is een perfecte keuze als je van plan bent om meerdere scholen mollies te houden.

Hoe weet je of vis poep gezond is?

Identificatie. Constipatie bij vissen komt meestal tot uiting in een opgeblazen gevoel en de productie van draderige uitwerpselen. Normale uitwerpselen van vissen vallen onmiddellijk op het substraat; geconstipeerde uitwerpselen van vissen zien er draderig uit en hangen aan de vis.

Drijft vis poep of zinkt het?

Uitwerpselen en niet opgegeten voer kunnen uitlogen in het omringende water en kunnen gedurende lange tijd bezinken op de bodem van vijvers of in stilstaande zones van renbanen en recirculerende aquacultuursystemen (RAS) op het land. De kurk, die niet door de vissen wordt verteerd, bindt zich aan de uitwerpselen en laat ze drijven.

Eten mollyvissen hun baby’s?

Kannibalisme is normaal bij mollies en andere levendbarenden zoals guppy’s en platy’s. Zo vruchtbaar als ze zijn, hoef je je niet echt zorgen te maken over het redden van elke laatste.

Hoe lang is een mollie zwanger?

Mollies 50-70 dagen.

Hoeveel mollies kan ik in een 10 gallon tank doen?

Idealiter heb je een 10-gallon aquarium voor een molly vis. Afhankelijk van de soort, kun je tot vier mollies in het aquarium plaatsen. Voor Sailfins en andere grotere mollies moet je echter een 30-gallon aquarium regelen. Om comfortabel te kunnen leven, heeft elke extra molly ongeveer 3 gallon extra nodig.

Kunnen mollies komkommer eten?

Geef je vissen kleine stukjes komkommer. De schil van komkommer is heel gemakkelijk te verwijderen, dus gebruik niet te veel druk op het mes, anders kun je door de komkommer snijden en jezelf snijden. Je hoeft komkommers niet te blancheren of zacht te maken, zolang je de schil verwijdert, want het vruchtvlees zelf is zacht genoeg voor vissen om te eten.

Hoe weet je of mollies gelukkig zijn?

[Het is hun manier om te protesteren tegen een ongunstige omgeving. Als je mollies dit gedrag beginnen te vertonen, is het tijd om de waterkwaliteit te controleren. Zodra de waterwaarden weer normaal zijn, zullen ze weer gelukkig en welvarend zijn. [/color-box]

Waarom is mijn molly vis wiebelen?

Dit gebeurt wanneer vissen onder zware stress staan, meestal door milieuproblemen. Het klassieke scenario is wanneer mollies in zacht of zuur water worden gehouden. Hoewel ze in veel opzichten tolerant zijn, doen ze het niet goed in zacht of zuur water, en het komt vaak voor dat mollies die op die manier gehouden worden, beginnen te trillen.

Kan ik maar één molly hebben?

Ja, een enkele Molly Vis kan alleen leven zolang ze alles heeft wat ze nodig heeft: schoon water, goed voer, en genoeg ruimte om te zwemmen en te spelen. Vergeet echter niet dat ze gelukkiger zal zijn met soortgenoten, of het nu andere Mollies zijn of andere vissen die bij haar passen.

Vorig artikel

Is een fleece pyjama te warm?

Volgend artikel

Let Vs Forbid Wat is het verschil?

You might be interested in …

Welke voedingsmiddelen veroorzaken malabsorptie?

Malabsorptie is een probleem met het vermogen van het lichaam om voedingsstoffen uit voedsel op te nemen (absorberen). Oorzaken Veel ziekten kunnen malabsorptie veroorzaken. Meestal gaat het bij malabsorptie om problemen met de opname van […]

Wat is een badkamerpolo?

carrie underwood vooral genoemd in het liedje “before he cheats” van carrie underwood. badkamerpolo verwijst naar sommige etablissementen (restaurants, hotels, enz.) die een collectie eau de cologne in hun toiletten hebben. meestal zijn dit kleine […]

Welk merk koelkast gaat het langst mee?

Koelkasten van Whirlpool hebben de neiging om hoog aangeschreven voor hun duurzaamheid en kwaliteit. Veel huishoudens zijn trouw aan Whirlpool, omdat hun koelkasten langer meegaan dan die van andere merken en niet zo vaak gerepareerd […]