30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Vermindert het sms’en van foto’s de kwaliteit?

Joel Larsgaard

Joel Larsgaard

Heb je onlangs een video of foto per sms ontvangen die eruitzag als een ouderwetse Atari pixelige puinhoop? De meeste smartphone gebruikers hebben dat wel eens meegemaakt.

Je foto of video ziet er misschien geweldig uit wanneer je hem maakt. En het ziet er fantastisch uit als je het terugspeelt op je toestel. Maar om de een of andere reden verandert hij bij het verzenden in een korrelige horrorfilm.

Gelukkig zijn er manieren om video’s en foto’s te verzenden, zodat onze vrienden en familieleden kunnen genieten van de kristalheldere kwaliteit die onze telefoonfabrikanten voor ogen hadden.

In dit artikel gaan we het hebben over het oplossen van wazige foto’s door een aantal opties voor het verzenden van beelden te onderzoeken.

Wazige foto’s en video’s herstellen

Ten eerste gaat dit niet over megapixels. Uw telefoon is niet het probleem.

Het probleem van de onscherpe foto’s komt door je mobiele netwerk. Wanneer u een tekst of video verstuurt via uw MMS-app (multimedia messaging service), worden uw afbeeldingen en video’s waarschijnlijk sterk gecomprimeerd. Verschillende mobiele telefoonmaatschappijen hanteren verschillende normen voor wat ongecomprimeerd mag worden verzonden.

Deze hoeveelheden variëren van 0,3MB tot 1,2MB. En om het nog erger te maken, als u een bestand verstuurt naar iemand die een andere telefoonmaatschappij heeft, ligt de limiet vaak aan de onderkant van dat spectrum.

Waarom is de beeldkwaliteit slechter bij het ontvangen van een foto van een iPhone?

Dat is een goede vraag. De eigen app van Apple, iMessage, maakt het mogelijk om grotere bestanden via het internet te versturen en te ontvangen. Als een iPhone-gebruiker een video of foto naar een andere iPhone-gebruiker stuurt, zal deze het bericht waarschijnlijk ontvangen zonder grote compressieproblemen.

Dat komt omdat iMessage werkt op je internetsignaal. Je kunt iMessages versturen via Wi-Fi, LTE of 4G. Veel andere messaging apps werken volgens hetzelfde principe: communiceren via het internet in plaats van via je mobiele netwerk. Enkele voorbeelden zijn Facebook Messenger, Google Hangouts en WhatsApp.

Omdat iPhone-gebruikers meestal berichten versturen via iMessage, zien hun foto’s en video’s er meestal goed uit voor andere iPhone-gebruikers. Maar als je een ander platform gebruikt, zoals Windows of Android, is de kans groot dat je een slechter beeld krijgt.

Dit zijn 3 stappen voor het verzenden van hoogwaardige video’s en sms’jes

1. Als je een iPhone hebt, moet je iMessage ingeschakeld houden.

Zo weet u zeker dat u video’s en foto’s van hoge kwaliteit naar andere iPhone-gebruikers verstuurt.

2. Een bestand naar een Android-apparaat sturen? Gebruik e-mail

Als u een bestand verstuurt naar iemand die Android gebruikt, kunt u overwegen het bestand via e-mail te versturen in plaats van tekst. Bijvoorbeeld, Gmail heeft een 25MB limiet voor bijlagen, en dat is veel hoger dan de limiet voor de meeste MMS-diensten. Als u uw foto’s of video via Gmail verzendt, krijgt de ontvanger een veel beter beeld dan wanneer u ze via uw MMS-app verzendt.

Als je een Android telefoon hebt, wil je overwegen om al je foto’s en video’s te versturen via een internet-gebaseerde berichtendienst (zoals degene die hierboven vermeld zijn) in plaats van je standaard MMS app. U kunt de afbeeldingen ook via e-mail verzenden, zoals hierboven vermeld.

3. Gebruik een Cloud-gebaseerde dienst

Een andere optie (die ook te maken heeft met het probleem van het verzenden van echt grote bestanden) is het gebruik van een cloud-gebaseerde dienst zoals Dropbox of Google Drive. Als je een Gmail-gebruiker bent, is het vrij eenvoudig om een afbeelding of video als een Google Drive-bestand bij te voegen. Nadat je het bestand hebt geüpload, kun je de link ook sms’en naar de ontvanger.

Google Drive geeft u 15GB opslagruimte gratis, alleen voor het aanmelden. Je kunt je foto’s en video’s ook automatisch laten uploaden naar Google Drive door de Auto Backup-functie in de app in te schakelen (je hebt wel een internetsignaal nodig om dat te laten werken).

Het kost iets meer werk om een bestand via Dropbox te versturen, maar hé, je krijgt het bestand er wel in zijn originele en glorieuze staat.

4. Download en gebruik de Send Anywhere App

En nog een goede optie, om grondig te zijn, is de app Send Anywhere. Met deze app kun je heel gemakkelijk foto’s, video’s en contacten delen zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. Er zijn geen beperkingen qua bestandstype, grootte of hoeveelheid – en het is gratis!

Een laatste optie

Nu u weet hoe u foto’s kunt verzenden met behoud van hun kwaliteit, bent u misschien ook geïnteresseerd in het repareren van foto’s met een beetje magie.

U kunt met de hand wazige foto’s retoucheren met fotobewerkingssoftware. Je kunt je aanmelden voor een proefversie van Photoshop, maar er zijn ook gratis opties. Bekijk deze eens:

    is een hooggewaardeerde fotobewerker is een open-source fotobewerker is een gratis grafische bewerker die wordt geleverd met Microsoft Windows

  • Photoshop Expressis als een gratis en uitgeklede versie van Photoshop
  • Pixlis een gratis programma met meer dan twee miljoen effecten

Heb jij tips voor het versturen van kristalheldere foto’s en video’s? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Vermindert iMessage de fotokwaliteit?

Foto’s die je in iMessage verstuurt, zijn nu van lagere kwaliteit en kleiner van formaat. Er is één nadeel: deze instelling staat aan of uit voor alle berichten die je in iMessage verstuurt.

Is het beter om foto’s per tekst of per e-mail te verzenden?

Afbeeldingen verzonden via MMS zijn van lagere kwaliteit om data te besparen. +3. MMS zal de afbeelding comprimeren om een kleinere bestandsgrootte te maken om over het netwerk te versturen. Als je de afbeelding als bijlage bij een e-mail voegt, kun je kiezen of je de afbeelding wilt comprimeren of dat je de afbeelding op de oorspronkelijke grootte wilt laten.

Hoe kan ik foto’s van mijn iPhone versturen zonder kwaliteitsverlies?

Als je foto’s in volledige resolutie wilt versturen, zijn de Mail app gevolgd door Berichten de beste opties (we behandelen een andere online service hieronder, echter). Om te beginnen open je de Foto’s-app op je iPhone, tik je op ‘Selecteer’ en kies je de foto’s die je wilt delen. Tik vervolgens op de knop Delen.

Hoe sms ik een foto met volledige resolutie op iPhone?

Hoe verzend ik foto’s in volledige resolutie vanaf een iPhoneDraai de iPhone aan. Tik op het pictogram “Foto’s”. Selecteer het album dat u wilt. Scroll omhoog of omlaag totdat u de foto vindt die u wilt verzenden. Tik op de foto om de afbeelding te bekijken. Tik en houd vast tot u de “Kopieer” bel ziet verschijnen. Tik op de “Kopieer” bel.

Hoe verstuur ik foto’s zonder compressie?

Om dit te doen, moet u de Wi-Fi Direct functie gebruiken, die u kunt activeren in de Wi-Fi instellingen. Als de optie op beide apparaten is ingeschakeld en ze met hetzelfde netwerk zijn verbonden, kunnen alle bestanden, inclusief foto’s, zonder compressie tussen beide apparaten worden overgedragen.

Wat is de beste manier om foto’s van hoge kwaliteit te verzenden?

Voor iedereen die Android gebruikt, is Google Foto’s de meest geprefereerde methode om foto’s te delen met vrienden.

Hoe verstuur ik foto’s van originele kwaliteit vanaf mijn iPhone?

Als je foto’s in volledige resolutie wilt versturen, zijn de Mail-app gevolgd door Berichten de beste opties (we behandelen hieronder wel een andere online service). Om te beginnen open je de Foto’s-app op je iPhone, tik je op ‘Selecteer’ en kies je de foto’s die je wilt delen. Tik vervolgens op de knop Delen.

Hoe kan ik foto’s van mijn iPhone halen zonder kwaliteitsverlies?

Gebruik AirDrop om foto’s te delen tussen iPhone en MacDoe AirDrop aan op het ontvangende apparaat. Open het programma Foto’s op je iPhone. Selecteer de foto die u wilt verzenden zonder kwaliteitsverlies. Tik op de deelknop in de linkerbenedenhoek. Tik op de “Opties” bovenaan. Schakel “Locatie” en “Alle fotogegevens” in. ” Tik op Gereed.

Waarom zien mijn iPhone-foto’s er wazig uit als ik ze verstuur?

Het wazige beeld probleem komt van uw mobiele netwerk. Wanneer je een tekst of video verstuurt via je MMS (multimedia messaging service) app, worden je afbeeldingen en video’s waarschijnlijk sterk gecomprimeerd. Verschillende mobiele telefoonmaatschappijen hebben verschillende normen voor wat mag worden verzonden zonder te worden gecomprimeerd.

Waarom zijn mijn foto’s wazig als ik ze verstuur?

Verschil in pixels: De dichtheid van pixels op de twee toestellen Android en iPhone is verschillend. In Android toestellen is de video pixel ongeveer 720p of 480p, terwijl in iPhone, het ongeveer 1080p is. Dit verschil kan resulteren in een gebrek aan goede compressie en video’s wazig maken.

Hoe zet ik foto’s over van iPhone zonder kwaliteitsverlies?

Gebruik AirDrop om foto’s te delen tussen iPhone en MacDoe AirDrop aan op het ontvangende apparaat. Open het programma Foto’s op je iPhone. Selecteer de foto die u wilt verzenden zonder kwaliteitsverlies. Tik op de deelknop in de linkerbenedenhoek. Tik op de “Opties” bovenaan. Schakel “Locatie” en “Alle fotogegevens” in. ” Tik op Gereed.

Waarom zijn mijn foto’s wazig als ik ze via tekst verstuur?

Het probleem met de wazige foto’s komt door je mobiele netwerk. Wanneer je een tekst of video verstuurt via je MMS (multimedia messaging service) app, worden je afbeeldingen en video’s waarschijnlijk sterk gecomprimeerd. Verschillende mobiele telefoonmaatschappijen hebben verschillende normen voor wat mag worden verzonden zonder te worden gecomprimeerd.

Waarom zijn mijn sms-foto’s wazig?

MMS heeft een strikte limiet op de bestandsgrootte. Het grootste probleem met MMS is dat de meeste providers een ongelofelijk strikte limiet hebben op de grootte van bestanden die kunnen worden verzonden. Media verstuurd van een iPhone naar een Android toestel, of iets verstuurd tussen Android toestellen, zal meestal MMS gebruiken.

Waarom zijn mijn iPhone 11 foto’s wazig als ik ze verstuur?

Antwoord: A: Misschien heb je de lage kwaliteit beeldmodus aan staan. in instellingen, ga naar berichten en scroll naar beneden en zet dit uit.

Waarom zijn iPhone tekst foto’s wazig?

Het wazige beeld probleem komt door je mobiele netwerk. Wanneer je een tekst of video verstuurt via je MMS (multimedia messaging service) app, worden je afbeeldingen en video’s waarschijnlijk sterk gecomprimeerd. Verschillende mobiele telefoonmaatschappijen hebben verschillende normen voor wat mag worden verzonden zonder te worden gecomprimeerd.

Vorig artikel

Wat zijn de verschillende soorten Igneuze gesteenten?

Volgend artikel

Dicht 511 Impregneermiddel de voegen af?

You might be interested in …

Hoe lang moet mijn petticoat zijn?

USD Outfits Petticoats Pettibroek Rokken Schoenen Heren Hemd Winkelmandje: Uw winkelwagen is momenteel leeg. Volheid Pasvorm Lengte Soort stof Opbergen De volheid, of hoeveel de petticoat uitsteekt, heeft alles te maken met hoeveel yards er […]

Kan Deoxidizer honden doden?

Als de traktaties huisdieren niet doden… dan misschien wel de bijgesloten ijzeren zuurstofabsorberende pakketjes! Volgens Pet Poison Helpline’s Top 10 Toxins van 2013 voor honden, kijk eens wat er op de lijst staat: “10. Silica […]

Hoe heet de B Horizon?

Opmerkingen: B-horizonten: worden gewoonlijk aangeduid als de ondergrond. Zij vormen een accumulatiezone waar regenwater dat door de bodem sijpelt, materiaal van boven heeft uitgeloogd en neergeslagen in de B-horizont of waar het materiaal ter plaatse […]