20 mei 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Waar is Obsidiaan bekend om?

Obsidiaan wordt beschouwd als de steen van de Maya’s en de Azteken. Het vulkanisch gesteente was zo overvloedig in de regio dat zij het voor zowat alles gebruikten, van gebruiksvoorwerpen tot juwelen en wapens, en daarom nooit echt metallurgie hebben ontwikkeld. Obsidiaan had meer waarde dan goud.

3 feiten over Obsidiaan

Gezien zijn scherpte wordt de steen beschouwd als doorborend in de duisternis om de waarheid zelf te onthullen.

De profeten van de Maya’s gebruikten gepolijst Obsidiaan als “spiegels” voor scrying doeleinden; hun manier om de toekomst te voorspellen.

In de oude Mexicaanse cultuur werd Obsidiaan Itzli genoemd, wat letterlijk de God van Steen betekent.

Beschrijving

Obsidiaan is een natuurlijk vulkanisch glas, gevormd wanneer lava zo snel stolt dat minerale kristallen geen tijd hebben om te groeien. De naam Obsidiaan verwijst gewoon naar de glasachtige textuur, en technisch gezien kan obsidiaan elke chemische samenstelling hebben. Obsidiaan is echter meestal van dezelfde samenstelling als rhyoliet, en wordt vaak gevonden aan de buitenranden van rhyolietkoepels en -stromen. Net als rhyoliet kan Obsidiaan flow-banding vertonen. Het wordt ook gevonden langs de snel afgekoelde randen van dykes en sills. Obsidiaan is meestal gitzwart, hoewel de aanwezigheid van hematiet (ijzeroxide) rode en bruine variëteiten oplevert, en de aanwezigheid van kleine gasbelletjes een gouden glans kan geven.

Legende en folklore

De Azteken maakten platte platen van Obsidiaan tot spiegels, en oude volkeren maakten pijlpunten en bijlen met magische eigenschappen. Obsidiaan is een sterk beschermende steen, die een schild vormt tegen negativiteit, en een aardend koord vormt van het basischakra naar het middelpunt van de aarde. Hij absorbeert negatieve energie uit de omgeving en blokkeert psychische aanvallen en negatieve spirituele invloeden. Obsidiaan brengt helderheid in de geest en ruimt verwarring op. Obsidiaan biedt diepe zielsheling en gaat terug naar vorige levens om etterende emoties of trauma’s te helen die worden meegenomen naar het heden, en brengt diepte en helderheid in emoties.

De Enigmatische Verhalen & Symboliek van Obsidiaan

Toen de Spanjaarden voor het eerst voet aan wal zetten in het land van de Maya’s, waren zij gefascineerd door deze oude beschaving, die zo superieur leek in hun ambachten en wetenschappen zoals astrologie en natuurkunde, ondanks het feit dat zij onbekend waren voor de buitenwereld en in afzondering leefden. Centraal in de Maya technologie stond het diepgaande gebruik van een speciale steen, bekend als Obsidiaan.

Mexica en Totonac leiders ontmoeten elkaar om over politiek en handel te praten.

Obsidiaan is een stollingsgesteente dat wordt gevormd door het snel afkoelen en verharden van vulkanische lava. De vulkanische glassteen werd gebruikt bij de handel door kooplieden van de Maya’s, zo ver terug als 100 jaar voor Christus. Gezien de overvloed aan obsidiaan die in het gebied werd gevonden en de hoge waarde ervan, werd het als het meest kostbaar beschouwd, terwijl de ons bekende edele metalen, zoals goud, interessant genoeg nooit een belangrijke rol hebben gespeeld in de Maya-maatschappij.

Ceremonieel Azteeks mes gemaakt van gevlokt obsidiaan.

Obsidiaan kan rotsfragmenten voortbrengen met zeer scherpe randen. Het is zelfs zo scherp dat het vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt in chirurgische instrumenten. In de oude Mexicaanse cultuur werd deze steen Itzli genoemd, letterlijk de god van de steen, omdat hij werd gebruikt voor het maken van oorlogswapens en snijwerktuigen voor dagelijks gebruik.

Itzpapalotl Obsidiaan Vlinder Godin van de Sterren

De edelsteen speelde verder een centrale rol in sieraden en rituele voorwerpen. Tot op de dag van vandaag wordt algemeen aangenomen dat Obsidiaan een beschermende steen is die bescherming biedt tegen negatieve energie. Gezien zijn scherpte wordt de steen beschouwd als doorborend in de duisternis om de waarheid zelf te onthullen.

Voor MYKU kozen we de meest charismatische stukken die het verdienden om in onze uurwerken te worden tentoongesteld. Het eindproduct is een elegant en raadselachtig uurwerk dat de scherpste precisie van de meest bekwame ambachtslieden vereist om de opvallende glans van de steen te onthullen, waardoor het het perfecte geschenk is voor de speciale persoon.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat is er zo bijzonder aan obsidiaan?

Obsidiaan is vrij uniek vanwege zijn gladde, uniforme vulkanische glastextuur. Obsidiaan wordt meestal beschouwd als een extrusief gesteente, omdat het meestal boven het aardoppervlak stolt waar de randen van een lavastroom in contact komen met koele lucht of water. Een van de meest unieke eigenschappen van obsidiaan is hoe het breekt.

Wat is obsidiaan en waar werd het voor gebruikt?

Waar wordt obsidiaan voor gebruikt? Obsidiaan is in de loop der geschiedenis gebruikt voor het maken van wapens, werktuigen, gereedschappen, ornamenten en spiegels. Vanwege zijn conchoïdale breuk (gladde gebogen oppervlakken en scherpe randen), werden de scherpste stenen voorwerpen van obsidiaan gemaakt.

Wat betekent obsidiaan gesteente?

Obsidiaan is vulkanisch glas dat zich op natuurlijke wijze vormt. Het komt van de snelle afkoeling van felsische lava. Obsidiaan is van nature zwart van kleur en heeft een glasachtige textuur en een glasachtige glans. De betekenis van Obsidiaan is veiligheid en aarding.

Is obsidiaan waardevol?

De prijs van Obsidiaan is meestal afhankelijk van het type en de bewerking die het ondergaat. Deze verschillen kunnen de prijs van obsidiaan laten variëren tussen $2.00 en $100. 00. De groothandelswaarde ligt tussen de $5. 00 en $10. 00 per kilo onbewerkt obsidiaan.

Wat is de zeldzaamste kleur van obsidiaan?

Gegevens Waarde
Kleuren Zwart; grijs, gebandeerd met bruine strepen. Groene, blauwe, en roodachtige stenen (transparant) zijn zeer zeldzaam. Opgemerkte iriscentie: goud, zilver, blauw, violet, groen, en combinaties van deze kleuren, toe te schrijven aan insluitsels van minieme bellen die licht weerkaatsen.

Is obsidiaan meer waard dan goud?

Er is geen vaste waarde of markt voor obsidiaan, in tegenstelling tot zilver en goud, waar er wereldmarkten en indexen zijn. Dit is het geval, een stuk obsidiaan kan $2 of $100 kosten, afhankelijk van de kwaliteit en de bewerking die het heeft ondergaan, je kunt winkelen bij Amazon.

Waar gebruikten de Maya’s obsidiaan voor?

aderlating rituelen
De oude Maya’s gebruikten obsidiaan messen voor aderlating rituelen. Grotten zijn locaties voor de uitvoering van oude Maya-rituelen. Technologische en gebruiksanalyses van obsidiaan lemmeten uit Actun Uayazba Kab, Belize. Sommige obsidiaan messen uit Actun Uayazba Kab werden gebruikt voor aderlating.

Hoe kun je zien of obsidiaan echt is?

Om te zien of je steen zwart obsidiaan is, zijn er een paar belangrijke tekenen hoe je kunt zien of zwart obsidiaan echt is:Een ronde breuk of patroon- glas, zelfs vulkanisch glas breekt in een cirkelvormig patroon. Het voelt dicht aan- in vergelijking met andere stenen, is obsidiaan zwaarder en dichter. Het is glanzend.

Is Onyx en obsidiaan hetzelfde?

Dus, terwijl onyx inderdaad een mineraal is met een zeshoekig kristal systeem, is obsidiaan in essentie een zwart vulkanisch glas. Dit betekent dat hoewel de twee er hetzelfde kunnen uitzien, vooral hun zwarte varianten als ze goed genoeg gepolijst zijn, ze in feite zeer verschillend zijn.

Is obsidiaan magnetisch?

De magnetische eigenschappen van obsidiaan worden al enige tijd door geologen erkend en de oorzaken zijn onderwerp van onderzoek (b.v. , Schlinger et al. , 1986). Basische glazen zouden magnetischer zijn dan zure glazen (George, 1924:370).

Is obsidiaan het hardste gesteente?

Obsidiaan
Mohs schaal hardheid 5–6
Luster Glasachtig
Soortelijk gewicht c. 2. 4
Optische eigenschappen Doorschijnend

Kan obsidiaan drijven op water?

Optie B: Obsidiaan is een natuurlijk voorkomend stollingsglas dat gevormd wordt door de snelle afkoeling van lava uit vulkanen. Obsidiaan drijft niet op water.

Is er nep obsidiaan?

Obsidiaan. Dit kan een bijzonder smakeloze vervalsing zijn; echt Obsidiaan is vulkanisch glas, dat duidelijk veel lijkt op door de mens gemaakt glas, zowel qua uiterlijk als samenstelling. Sommige stukken zijn gemakkelijk te identificeren als vervalsingen – voornamelijk door hun helderheid. Vervalste zwarte Obsidiaan is zeer moeilijk te identificeren, helaas.

Wat is de zeldzaamste steen in de wereld?

[Painite: Niet alleen de zeldzaamste edelsteen, maar ook het zeldzaamste mineraal op aarde, Painite heeft hiervoor het Guinness World Record. Na zijn ontdekking in het jaar 1951, bestonden er slechts 2 specimens van Painite voor de volgende vele decennia. Tegen het jaar 2004, waren er minder dan 2 dozijn edelstenen bekend. [/color-box]

Wat is de zeldzaamste soort obsidiaan?

Vuur Obsidiaan Vuur Obsidiaan is een zeldzame vorm met een iriserende kwaliteit en wordt gevonden in het Noordwesten van de V.S. Met zijn schitterende kleuren en patronen, kan deze steen bewerkt worden tot prachtige edelstenen, verwant aan Opalen.

Vorig artikel

Wat is de suspensiestabiliteit van RBC?

Volgend artikel

Hoeveel alginaat heb je nodig om een hand te gieten?

You might be interested in …

Hoe kan ik mijn behang waterdicht maken?

Ontdek of behang haalbaar is in de meest spatgevoelige zone van het huis. Door Manasa Reddigari en Bob Vila | Geactualiseerd op 1 okt 2020 10:49 AM V: Mijn vrouw wil behangen in onze Jack-and-Jill […]