30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Waar wordt marmer voor gebruikt in huizen?

Praat met een ontwerpspecialist

Wij horen graag meer over uw project.
Vul dit formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Gebruik-van-Marmer-in-Home-Design-1

Gebruik van marmer in woninginrichting

Marmer is een favoriet voor woninginrichting omdat het zo’n veelzijdige steen is. Hoewel marmer meestal wordt gebruikt voor aanrechtbladen, zijn er tal van manieren om marmer te gebruiken in woninginrichting.

Van keukens tot kelders, marmer kan worden gebruikt in letterlijk elke kamer van het huis. U kunt ervoor kiezen om een “Wow” moment van uw marmer te krijgen door statement toepassingen van de steen te maken. Of u kunt uw marmer fris en actueel houden door het in kleine hoeveelheden te gebruiken. Marmer als accent kan een nog groter statement maken dan een hele muur van de steen.

Hier zijn enkele van onze favoriete manieren om marmer in huis te gebruiken voor een look die zowel tijdloos als trendy is.

Zuilen

Marmer wordt al duizenden jaren voor design gebruikt en was favoriet bij de Mesopotamische culturen. Een van de favoriete toepassingen van marmer dat vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt is het bouwen van zuilen. Zuilen kunnen worden gebruikt voor dragende doeleinden, maar worden meestal gebouwd voor decoratie. Geef uw hoop een Europese ambiance met prachtige marmeren zuilen.

Marmeren muren

Of u deze natuursteen nu gebruikt als accentmuur of als achterwand, een marmeren muur is een prachtig pronkstuk voor elk huis. Marmeren muren geven een fris gevoel aan uw ruimte die schoon leest. Marmeren muren kunnen warm of koel aanvoelen, afhankelijk van de plaat die u kiest. Ons Statuario marmer is perfect voor een chique en koel palet, terwijl ons gepolijste Bamboe grijs marmer perfect is voor warme en troostende ruimtes.

Werkbladen

Marmeren werkbladen zijn een populaire keuze voor keukens en badkamers. Carrara marmer is een geweldige keuze voor marmeren aanrechtbladen als ze zijn een betaalbare steen die een heldere elegantie brengt aan uw ruimte. Zorg ervoor dat u schoon te maken en uw aanrechtbladen te verzegelen om ze te beschermen tegen vlekken en ze te houden in tip top vorm.

Open haard Backsplash

Uw open haard is al het middelpunt van uw kamer, dus waarom maakt u er geen visueel feest van door marmeren tegels als achterwand te gebruiken? Pas de kleur van uw marmer aan uw kamer aan en geef het de warmte die een open haard verdient.

Marmeren vloeren

Een marmeren vloer geeft een grandioze uitstraling die u de adem zal benemen. Zorg ervoor dat al uw marmer uit dezelfde partij komt wanneer u het installeert voor uw vloer. Zo passen al uw stukken bij elkaar en vloeien ze naadloos in elkaar over.

Marmeren meubelen

Een prachtige manier om marmer in uw huis toe te voegen op een manier die zowel stijlvol als kosteneffectief is, is door het gebruik van marmeren meubelen en accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een marmeren salontafel, marmeren snijplanken, marmeren bedlampjes en marmeren onderzetters om uw kamer op te sieren.

Met zijn prachtige adering en brede scala aan kleuren, marmer is een veelzijdige steen is perfect voor elke kamer in het huis. U zult er nooit spijt van krijgen dat u marmer gebruikt in uw woninginrichting. Heeft u zelf ideeën voor uw interieur? Deel met ons @marmolexportusa.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Waar wordt marmer voor gebruikt in gebouwen?

Het meeste marmer wordt gebruikt in de bouw. Gebroken marmer wordt gebruikt voor de aanleg van wegen, funderingen van gebouwen en spoorwegbeddingen. Dimensie steen wordt gemaakt door marmer in blokken of platen te hakken. Dimensie steen wordt gebruikt om gebouwen, beeldhouwwerken, stoeptegels en monumenten te maken.

Waar wordt marmer in het dagelijks leven voor gebruikt?

Plakken en blokken marmer worden gebruikt voor traptreden, vloertegels, gevelstenen, begraafplaatsstenen, vensterbanken, asbalken, beeldhouwwerken, banken, stoeptegels en vele andere toepassingen.

Hoe gebruiken interieur ontwerpers marmer?

Als je op zoek bent naar een manier om je eetkamer, slaapkamer of woonkamer op te fleuren, kijk dan niet verder dan een marmeren plaat. Het dient als een glad tafelblad of salontafel en de natuurlijke strepen springen meteen in het oog. Voor een Scandinavische look kunt u overwegen de marmeren plaat te combineren met goudkleurige of zwarte tafellijsten.

Kan marmer gebruikt worden voor muren?

Veel gebruikt voor aanrechtbladen, douchewanden, badkamervloeren, en backsplashes. Marmer kan eeuwen meegaan en blijft fris als het goed onderhouden wordt.

Waarom is marmer nuttig voor gebouwen en standbeelden?

Beeldhouwers houden van marmer omdat, terwijl het relatief zacht en gemakkelijk te bewerken is wanneer het voor het eerst gedolven wordt, het extreem hard en dicht wordt naarmate het ouder wordt, en ook beschikbaar is in een verscheidenheid van tinten en patronen. Marmer is zeldzamer en daarom duurder dan andere soorten gesteente die in de beeldhouwkunst worden gebruikt.

Is marmer goed voor de bouw?

Marmer is extreem duurzaam Van alle natuurstenen is marmer een van de meest duurzame gesteenten. Deze eigenschap maakt het gewoon perfect voor de bouw. Dit ongelooflijke vermogen om de tand des tijds feilloos te doorstaan is de belangrijkste reden waarom marmer een van de meest gebruikte materialen in de oude architectuur was.

Kan marmer in de woonkamer worden gebruikt?

Een mooie marmeren muur kan uw muur en kamer totaal transformeren. Italiaanse marmeren wandbekleding staat er ook om bekend dat het elke ruimte omtovert in een belichaming van luxe. Dus, hier zijn de do’s en don’ts voor het maken van de juiste keuze als het gaat om marmeren muur ontwerp voor woonkamer, slaapkamers en zelfs badkamers.

Kan marmer worden gebruikt voor het plafond?

Echter, het toevoegen van visuele textuur aan een plafond kan subtiel, maar aanzienlijk, de uitstraling van een kamer veranderen. Marmer is een soort visuele textuur die je kunt nabootsen met faux painting technieken. Deze techniek vereist oefening voor de beste resultaten, maar het kan door bijna iedereen worden gedaan.

Kan marmer worden gebruikt als douchewanden?

Marmer is geschikt voor de meeste douches en andere natte ruimte toepassingen. Er is enig onderhoud nodig als u wilt dat uw steen er op zijn best blijft uitzien, maar dat is geen spelbreker.

Moet ik marmer in mijn badkamer gebruiken?

Klassiek en elegant, marmer is altijd een goede keuze als het gaat om badkamerinrichting. Maar marmer heeft ook zijn nadelen: vooral het onderhoud. Marmer moet jaarlijks worden afgedicht en regelmatig worden schoongemaakt om vlekken, krassen en vochtschade te voorkomen.

Kun je een huis bouwen met marmer?

Omdat dit een veelzijdig en robuust gesteente is, wordt het al eeuwenlang gebruikt om enorme gebouwen en bouwwerken te bouwen. Ongeacht de omstandigheden behoudt deze kostbare natuursteen zijn schoonheid en textuur. Dat is de grootste reden waarom marmer de meest geschikte steen is voor zowel interieur- als exterieurdesign.

Waarom wordt marmer gebruikt voor aanrechtbladen?

Marmer is hittebestendig – wat geweldig is – maar je moet nog steeds voorzichtig zijn. Als je aan het bakken bent in het midden van een hittegolf, kun je erop vertrouwen dat marmeren aanrechtbladen net zo ijzig blijven als centrale lucht. De steen is ook hittebestendig, waardoor het een goede optie als uw keuken ziet veel bake-offs.

Waarom is marmer zo populair?

De meest populaire Omdat marmer bestand is tegen extreme hitte, is het de minst onderhoudsgevoelige en mooiste optie voor een keukenblad geworden. Nu gebruikt over de hele wereld, mensen houden van hoe veelzijdig marmer is zonder afbreuk te doen aan het algemene uiterlijk van uw keuken.

Waarom wordt marmer gebruikt voor beelden?

Beeldhouwers houden van marmer omdat het, hoewel relatief zacht en gemakkelijk te bewerken wanneer het voor het eerst wordt gedolven, extreem hard en dicht wordt naarmate het ouder wordt, en bovendien beschikbaar is in een verscheidenheid van tinten en patronen. Marmer is zeldzamer en daarom duurder dan andere soorten gesteente die in de beeldhouwkunst worden gebruikt.

Wat maakt marmer duur?

Wat Factoren in de Kosten van Marmer? Kleur: Als het op marmer aankomt, wordt minder kleur vaak als waardevoller beschouwd. Marmeren platen met weinig tot geen adering kunnen moeilijk te vinden zijn. Dikte van de marmeren plaat: Hoe dikker de plaat, hoe gedurfder het statement – en hoe hoger de kosten.

Vorig artikel

Wordt een IPhone in China of in de VS gemaakt?

Volgend artikel

Is vaardigheid een abstract zelfstandig naamwoord?

You might be interested in …

Hoe verwijder je zonnevlekken van schoenen?

Witte schoenen schoonmaken met tandpasta Knijp wat tandpasta op een oude tandenborstel en werk met ronddraaiende bewegingen op de vlekken. Laat de pasta 10-15 minuten op de schoenen zitten. Gebruik een vochtige handdoek of een […]

Kan je seringen stekken in water laten wortelen?

De sering (Syringa vulgaris) is een bladverliezende heester in de olijffamilie, Oleaceae. Inheems op het Balkanschiereiland, werden deze planten voor het eerst geïntroduceerd in Europa aan het eind van de zestiende eeuw. Van daaruit werden […]

Kan perkamentpapier vlam vatten in de oven?

Het is ovenvast, maar niet volledig ongevoelig voor hitte. Het kan verbranden bij hoge temperaturen, bijvoorbeeld bij het bakken van pizza’s. Perkamentpapier heeft een antiaanbaklaag die geschikt is voor vrijwel alle baksels. Mensen die perkamentpapier […]