20 mei 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Waarvoor worden leermiddelen gebruikt?

Het is de laatste fase van het academiejaar. We hebben een lijst van online hulpmiddelen die leerkrachten kunnen uitproberen om hun werk een beetje gemakkelijker te maken.

Don Reisinger, voormalig CNET-medewerker, is een technologiecolumnist die van alles heeft behandeld, van HDTV’s tot computers en Flowbee Haircut Systems. Naast zijn werk voor CNET is Don’s werk te zien geweest in een groot aantal andere publicaties, waaronder PC World en een groot aantal Ziff-Davis publicaties.

Er zijn heel wat online hulpmiddelen beschikbaar voor leerkrachten. En hoewel ze zich allemaal op iets anders richten, kunnen ze helpen de instructie in de klas effectiever te maken.

De meeste online tools voor leerkrachten bieden de mogelijkheid om zowel een cijferboek te maken als bij te houden. Leerkrachten kunnen opdrachten uploaden en de aanwezigheid van hun leerlingen bijhouden. Met de tools kunnen leerkrachten ook cijfers delen met de ouders. En aangezien de syllabus en de opdrachten online staan, hebben de leerlingen toegang tot de lesbronnen, waar ze ook zijn. Het klaslokaal is werkelijk overal waar de leraar (of student) het wil.

De meeste online lesprogramma’s zijn goed ontworpen. Ze begeleiden leerkrachten bij het maken van een klassenboek, het uploaden van inhoud en het beschikbaar stellen van die informatie aan ouders en leerlingen. De leercurve is niet steil.

Als ze hulp zoeken bij de instructie, kunnen leerkrachten lid worden van sociale netwerken om best practices te vinden of van videosites om ideeën voor klassikale instructie op te doen.

Hier zijn vijf hulpmiddelen voor leerkrachten die zich onderscheiden van de rest.

Top 5 leermiddelen

alt=”Blackboard” width=”1092″ height=”0″ />Blackboard maakt het allemaal beschikbaar voor studenten. Don Reisinger/CNET

Blackboard
Blackboard is een van de meest capabele leermiddelen in de ruimte. Leerkrachten kunnen cijfers uploaden, de prestaties van studenten volgen en toetsen afnemen. Leraren kunnen ook opdrachten invoeren en hun syllabus beheren.

Studenten hebben toegang tot alle informatie die hun leraren toevoegen aan hun klaspagina, kunnen hun cijfers controleren en opdrachten voltooien. Blackboard combineert al deze functies met een uitstekend ontwerp en is daarmee een prima hulpmiddel voor zowel student als docent.

Klaslokaal 2.0
Classroom 2.0 is een sociaal netwerk voor leraren. Leerkrachten kunnen chatten, berichten versturen en ideeën uitwisselen over hoe ze hun leerlingen het beste kunnen onderwijzen. Ik vond Classroom 2.0 een ideale plaats voor leerkrachten om de beste praktijken te vinden om een meer doeltreffende onderwijsomgeving te creëren. Veel van de docenten bespreken manieren om het web te gebruiken om het onderwijs in de klas te verbeteren. En omdat het zo’n levendige gemeenschap is, ben ik er zeker van dat de meeste leraren op zijn minst iets zullen vinden dat ze in de klas kunnen gebruiken om hun leerlingen te verrijken.

Engrade
Engrade biedt leerlingen een plaats om hun cijfers te controleren en te zien hoe ze presteerden op quizzen. Al deze informatie wordt aangeleverd door de leerkrachten, die ook hun Engrade-cijferboeken kunnen aanpassen, scores kunnen invoeren vanaf elke locatie waar ze toegang hebben tot het web, en instructieplannen kunnen maken voor leerlingen om te downloaden.

Engrade is een krachtig instrument dat gemakkelijk te gebruiken is voor zowel leerlingen als leerkrachten. En in tegenstelling tot de meeste andere diensten op de markt, is Engrade gratis. Dat mag u er niet van weerhouden te geloven dat Engrade niet zo capabel is als zijn concurrenten. Integendeel, Engrade is de beste beoordelingstool die ik heb gezien.

alt=”MyGradeBook” width=”1092″ height=”0″ />MyGradeBook laat leerkrachten toe om beoordelingsschalen aan te passen. Don Reisinger/CNET

MyGradeBook
MyGradeBook is een indrukwekkend hulpprogramma. Zodra de leerkracht een licentie koopt (prijzen variëren van $30.95 tot $39.95 per licentie per jaar) zal hij of zij een van de krachtigste lesprogramma’s op het Web vinden. Met de mogelijkheid om online opdrachten te maken, cijferlijsten te beheren, quizzen te beheren, te communiceren met ouders en toegang te verlenen aan leerlingen, creëert MyGradeBook letterlijk een virtueel klaslokaal online.

Hoewel het een krachtige tool is, was ik onder de indruk van de eenvoud van MyGradeBook. Leerkrachten zullen geen moeite hebben om hun klaspagina te vullen met inhoud. Leerlingen zullen het eenvoudig vinden om toegang te krijgen tot alle informatie die ze nodig hebben. MyGradeBook is een volledig educatief hulpmiddel dat docenten niet zouden mogen missen.

TeacherTube
TeacherTube is een videosite voor leerkrachten. Docenten kunnen instructievideo’s uploaden, die door iedereen overal ter wereld bekeken kunnen worden. Video’s kunnen klassikale instructies tonen over onderwerpen variërend van biologie tot Shakespeare. Er zijn geen beperkingen aan de inhoud. Ik was onder de indruk van de rijkdom aan kennis die het biedt.

Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, kunnen studenten op TeacherTube ook hun werk laten zien. De meeste leerlingen laten hun kunstwerken zien, zijn bezig met activiteiten in de klas, of laten hun speciale talenten zien op het web. In elk geval vond ik de site een geweldig leerinstrument voor leraren. Ze kunnen een aantal van de ideeën die in de video’s worden getoond in de klas toepassen. En het is ook een unieke manier om het Web in het onderwijsproces te brengen.

Zie ook.

Als u op zoek bent naar meer beoordelingshulpmiddelen, kijk dan eens naar ClassBuilder, GradeNetwork en SnapGrades.

Docenten die op zoek zijn naar andere volledig uitgeruste hulpprogramma’s voor het onderwijs kunnen ook Digication, EdHelper, en WiZiQ overwegen. YouTube EDU is een andere video instructie site, vergelijkbaar met TeacherTube.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat is het doel van leermiddelen?

Een leermiddel is elk hulpmiddel dat het onderwijsproces verbetert of versnelt en leraren helpt om beter les te geven. Het kan bijvoorbeeld een hulpmiddel zijn waarmee de leraren de lessen op een meer georganiseerde en efficiënte manier kunnen leiden en snel en efficiënt met de ouders kunnen communiceren om de productiviteit in de klas te verbeteren.

Wat is het belang van leermiddelen voor effectief onderwijs?

De hulpmiddelen zijn ontworpen om de leerlingen te betrekken, interactie te bevorderen, en sneller leren en beter begrip te bevorderen. Kunnen zien, horen of betrokken worden bij een onderwerp creëert een veel betere methode om te leren. Leermiddelen kunnen zo eenvoudig zijn als een schoolbord of een whiteboard.

Wat zijn de moderne hulpmiddelen die voor het onderwijs worden gebruikt?

Dit zijn- de computers, Internet, SMART boards en Moodle.

Wat zijn voorbeelden van leermiddelen?

Feedback / Polling ToolsKlasinhoud en hulpmiddelen voor het geven van lezingen. Communicatie Gereedschappen. Samenwerking Gereedschappen. Huiswerk/Opdracht Activiteit Tools. Examen / Beoordeling Tools. Feedback / Polling Tools.

Wat is het belang van onderwijs- en leermateriaal?

Het doel en het belang van les- en leermateriaal is om lessen interessant te maken, leren gemakkelijk te maken en leerkrachten in staat te stellen om concepten gemakkelijk uit te drukken. Leermateriaal kan de prestaties van de leerlingen aanzienlijk verhogen door het leren te ondersteunen.

Wat zijn de voorbeelden van leermiddelen?

Feedback / Polling hulpmiddelenKlasinhoud en hulpmiddelen voor het geven van lezingen. Communicatie hulpmiddelen. Samenwerking Gereedschappen. Huiswerk/Opdracht Activiteit Tools. Examen / Beoordeling Tools. Feedback / Polling Tools.

Wat zijn lesmaterialen?

Lesmateriaal is de inhoud of informatie die binnen een cursus wordt overgebracht. Hieronder vallen de colleges, lezingen, tekstboeken, multimedia-componenten, en andere middelen in een cursus.

Wat zijn voorbeelden van leermiddelen?

Onderwijs- en leermiddelenstekstboeken. romans. films. toneelstukken. radioprogramma’s. multimedia. digitale leermiddelen waaronder video, audio, tekst, animaties en afbeeldingen. hoorcolleges.

Wat zijn de soorten onderwijs-/leermiddelen?

Soorten Onderwijs/Leer MateriaalVisuele Hulpmiddelen: Schoolbord, Posters, Flashcards, Presentaties, Gedrukte tekstboeken, Grafieken en Infographics. Audiohulpmiddelen: Radio, bandrecorder en CD’s. Audiovisuele hulpmiddelen: Video’s, video-opnames, films en documentaires, virtuele klaslokalen. Taallaboratorium.

Wat is onderwijs/leermateriaal?

Onderwijzend-leermateriaal (TLM) staat voor instructiemateriaal. Het is elk materiaal dat door de leraar wordt gebruikt om zijn onderwijs vollediger en doeltreffender te maken in de klas. Het lesmateriaal kan menselijk of niet-menselijk materiaal zijn. Het kan ook levend of levenloos zijn.

Wat zijn de voorbeelden van leermiddelen?

Print Leerboeken, pamfletten, hand-outs, studiegidsen, handleidingen
Audio Cassettes, microfoon, podcast
Visueel Grafieken, echte voorwerpen, foto’s, transparanten
Audiovisueel Dia’s, banden, films, filmstrips, televisie, video, multimedia
Elektronisch Interactief Computers, grafische rekenmachines, tabletten

Wat zijn de 5 onderwijsstijlen?

In de hedendaagse klas zijn vijf verschillende onderwijsstijlen naar voren gekomen als de primaire strategieën die door moderne leraren worden toegepast: De Autoriteitstijl, De Delegatorstijl, De Facilitatorstijl, De Demonstratorstijl en De Hybride Stijl.

Vorig artikel

Wat zijn Spirituele Symbolen?

Volgend artikel

Is hars slechter dan plastic?

You might be interested in …

Waar worden Hex kleuren voor gebruikt?

Als ontwerpers werken we veel met kleuren (schokkend, ik weet het!). Er zijn verschillende letter- en cijfercodes voor, afhankelijk van waar ze gebruikt worden. Voor het web gebruiken we over het algemeen hex codes, en […]

Hoe lang moet ik een afdruk in hars laten uitharden?

Over uitharding van hars afdrukken is een controversieel onderwerp dat is doorspekt met tegenstrijdige meningen. Echter, de algemene consensus ondersteunt de notie dat hars afdrukken kunnen worden over cured. Er is nog veel meer onderzoek […]