30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Wat gaat er omhoog als de aandelenmarkt instort?

Beste beleggingen om een beurscrash te overleven

Getty

Vroeg of laat krijgt elke belegger te maken met een beurscrash – wanneer de markten snel en onverwacht instorten. Laten we eens kijken naar een paar van de beste beleggingskeuzes die u nu aan uw portefeuille kunt toevoegen om u te helpen extreme marktomstandigheden te doorstaan.

Treasury Obligaties

Het is moeilijk om stabielere beleggingen te vinden dan Amerikaanse staatsobligaties, die worden gedekt door het volledige vertrouwen en krediet van de Amerikaanse overheid. Beleggers die hun portefeuilles vullen met beleggingen met een laag risico die iets meer rendement opleveren dan contanten onder een matras, kiezen al lang voor Amerikaanse schatkistobligaties.

Met looptijden van 20 en 30 jaar betalen schatkistcertificaten elke zes maanden rente tot de vervaldatum, waarna de overheid u de nominale waarde uitbetaalt. De rente schommelt voortdurend, maar recentelijk hebben schatkistcertificaten tussen 1,375% en 2,375% opgebracht.

Hoewel schatkistcertificaten voor stabiliteit zorgen, zijn er momenten waarop ze de inflatie nauwelijks bijhouden – en nu is een van die momenten. Andere vormen van door de overheid gedekte schuld, zoals I-obligaties of Treasury Inflation Protected Securities (TIPS), kunnen een betere keuze zijn in perioden van lage rente en hoge inflatie.

U kunt schatkistcertificaten, I-obligaties en TIPS rechtstreeks van het Amerikaanse ministerie van Financiën kopen op hun website, TreasuryDirect.gov.

Aanbevolen partners

SoFi Beheervergoeding

SoFi Geautomatiseerd Beleggen

Op Sofi’s website

Jaarlijkse advieskosten

Betterment

Op Betterment’s website

Jaarlijkse adviesvergoeding

Wealthfront

Op de website van WealthFront

Bedrijfsobligatiefondsen

Als u genoegen neemt met iets meer risico dan staatsobligaties, maar toch de zekerheid van vastrentende waarden wilt, zijn bedrijfsobligaties misschien iets voor u.

Bedrijfsobligaties werken net als schatkistcertificaten, maar in plaats van Uncle Sam geld te lenen, geeft u het aan particuliere bedrijven. Deze particuliere bedrijven draaien zich om en gebruiken uw investering om groei te financieren, hoewel ze een iets minder rooskleurige, maar nog steeds over het algemeen goede, geschiedenis hebben van het terugbetalen van wat u verschuldigd bent.

De meeste individuele beleggers zullen moeite hebben om toegang te krijgen tot de obligaties van individuele bedrijven (niet dat ze dat per se zouden moeten willen), maar iedereen kan gemakkelijk aandelen kopen van beleggingsfondsen en exchange-traded funds (ETF’s) die honderden bedrijfsobligaties bevatten op hun normale brokerage-rekeningen.

Bedrijfsobligaties van hoge kwaliteit hebben in het verleden gestage, solide rendementen opgeleverd. De SPDR Portfolio Corporate Bond ETF (SPBO), die de Bloomberg U.S. Corporate Bond Index volgt, heeft bijvoorbeeld een driejaars trailing return van ongeveer 8% en leverde zelfs tijdens de Covid-19 pandemie positieve rendementen. De rendementen dalen aanzienlijk als je ze uitstrekt tot vijf of tien jaar, wanneer ze gemiddeld ongeveer de helft daarvan bedragen.

Al deze rendementen blijven echter ver achter bij de trailing returns van de SPDR S&P 500 ETF Trust (SPY), een fonds dat de performance van de S&P 500 volgt. Over een periode van drie, vijf en tien jaar bedroeg het trailingrendement ten minste 14%.

Geldmarktfondsen

Geldmarktfondsen zijn beleggingsfondsen met een ultralaag risico die beleggen in effecten met een korte looptijd, waardoor ze tot de beleggingen met het laagste risico behoren, buiten staatsobligaties.

Die stabiliteit gaat echter ten koste van een prijs: Geldmarktfondsen bieden momenteel microscopisch kleine rendementen. Zelfs de beste geldmarktfondsen hebben op dit moment een gemiddeld rendement van ongeveer 0,01%, dus u wilt er waarschijnlijk geen groot percentage van uw portefeuille aan toewijzen.

Tenzij u gebonden bent aan het houden van uw geld in een brokerage account, bent u wellicht beter af met een hoogrentende spaarrekening in plaats daarvan.

Goud is de keuze bij uitstek van veel beleggers die te maken hebben met marktvolatiliteit. De waarde van goud stijgt meestal wanneer de algemene markt het moeilijk heeft. Tussen 2008 en 2011, bijvoorbeeld, steeg de goudprijs met meer dan 100% toen de economie zich door de Grote Recessie worstelde en overging tot herstel.

Pas alleen niet de Midas touch toe op uw hele portefeuille. Als de markten na een crash weer gaan groeien, gaan beleggers over het algemeen weer over op risicovollere activa, en kan de waarde van goud het moeilijk krijgen.

In de afgelopen eeuw is de goudprijs met ongeveer 9.000% gestegen. Geen slecht rendement – totdat u het vergelijkt met de meer dan 60.000% winst van de Dow Jones Industrial Average (DJIA). Als u beslist om in fysiek goud te investeren, moet u ook betalen voor opslag en verzekering.

Fondsen op edelmetaal

De hoofdbrekens die het beleggen in fysiek goud, zilver en platina met zich meebrengt – zoals opslag- en verzekeringskosten – is de reden waarom velen zich wenden tot edelmetaal beleggingsfondsen en ETF’s.

U moet echter wel de nodige zorgvuldigheid betrachten. Sommige fondsen volgen de prijzen van edele metalen, terwijl andere beleggen in bedrijven in de mijnbouw of raffinage-industrie. Hoewel de prijzen van deze laatste in hoge mate gecorreleerd kunnen zijn met de edelmetaalwaarden, kan er een grotere variatie zijn dan u misschien zou willen.

Net als fysiek goud, zijn fondsen voor edelmetaal niet noodzakelijk de beste gok voor grote hoeveelheden van uw geld. Hoewel ze enige stabiliteit kunnen bieden in tijden van onrust, kunnen ze ook achterblijven bij de markt tijdens haussemarkten. Het vijfjaars trailing return van het iShares Gold Trust Fund bedroeg 6,50%, terwijl het trailing return van SPY 17,51% bedroeg.

REITS-Real Estate Investment Trusts

Als u in vastgoed wilt beleggen maar een zekere mate van liquiditeit nodig hebt, kijk dan eens naar real estate investment trusts (REIT’s).

Omdat ze in vastgoed beleggen, is het rendement van REIT’s mogelijk minder gecorreleerd aan de aandelenmarkt, waardoor ze een goede bescherming vormen tegen crashes. Als extra bonus betalen ze over het algemeen hogere dividenden dan veel andere beleggingen.

REIT’s zijn echter niet risicovrij; ze zijn nog steeds kwetsbaar voor de ups en downs van hun respectieve industrieën. Ze hebben alleen te maken met een andere volatiliteit dan meer traditionele aandelenbeleggingen, wat u helpt te diversifiëren.

Dividendaandelen

Vanwege de regelmatige inkomsten die ze bieden, zijn dividendaandelen geliefd bij risicomijdende beleggers en gepensioneerden. Bedrijven zoals dividend aristocraten hebben een decennialange geschiedenis van het beheren van de wisselvalligheden van de aandelenmarkt met aplomb, allemaal terwijl ze consistent hogere dividenden uitkeren.

Hoewel hogere dividenduitkeringen betekenen dat u misschien minder hoeft te vertrouwen op een waardestijging van uw belegging om uw doelen te bereiken, zijn dividendaandelen niet zonder risico. In tegenstelling tot rentebetalingen op obligaties, zijn dividendbetalingen niet gegarandeerd, en in moeilijke tijden kunnen bedrijven dividenden verlagen of helemaal schrappen.

Het zijn technisch gezien ook nog steeds aandelen, en hun waarde kan meebewegen met de algemene markt, wat betekent dat ze evenveel kans hebben om in waarde te dalen tijdens een crash. Om het risico daarop te minimaliseren, kunt u kiezen voor dividendfondsen in plaats van individuele aandelen.

Deze fondsen hebben historisch gezien goed gepresteerd, maar kunnen achterblijven bij de typische rendementen van de S&P 500, vooral als u uw dividenden niet herbelegt.

Essentiële sectoraandelen en -fondsen

Zelfs tijdens een recessie hebben mensen behoefte aan consumentenstallen en toegang tot gezondheidszorg en nutsvoorzieningen. Dit betekent dat aandelen en fondsen in deze sector minder te lijden kunnen hebben wanneer de algemene markt dat doet.

Als u uw portefeuille wilt diversifiëren, maar het risico van aandelen wilt behouden, kunt u ETF’s zoals deze in essentiële sectoren overwegen:

  • Health Care Select Sector SPDR Fund (XLV): Dit fonds volgt de prestaties van bedrijven in de gezondheidszorg binnen de S&P 500. Tot de topholdings behoren Johnson & Johnson (JNJ), UnitedHealth Group (UNH), Pfizer (PFE) en Thermo Fisher Scientific (TMO).
  • First Trust Nasdaq Food & Beverage ETF (FTXG): FTXG volgt de Nasdaq U.S. Smart Food & Beverage Index en belegt in grote voedings- en drankbedrijven, waaronder Bunge (BG), Tyson Foods (TSN), the Hershey Company (HSY) en General Mills (GIS).
  • Vanguard Utilities ETF (VPU): VPU probeert de prestaties van een aandelenindex voor nutsbedrijven te dupliceren. Bedrijven in het fonds zijn onder meer Duke Energy (DUK), Exelon Corporation (EXC), American Water Works (AWK) en NextEra Energy (NEE). Als bonus hebben nutsaandelen vaak ook hoger dan gemiddelde dividenden.

Totaalmarkt indexfondsen

Het lijkt misschien niet intuïtief, maar blijven beleggen in de aandelenmarkt tijdens een marktcrash is eigenlijk niet de slechtste zet. In feite hangt dollar-cost averaging ervan af of u uw beleggingen op peil houdt, zelfs wanneer de markt het moeilijk krijgt.

Door aandelen te blijven kopen wanneer de markt daalt, kunt u de totale prijs die u per aandeel betaalt verlagen en uzelf positioneren voor groei wanneer de aandelen onvermijdelijk herstellen. Maar onthoud: Dit herstel is niet onmiddellijk. Het kan maanden of zelfs jaren duren.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Stijgen sommige aandelen tijdens een crash?

Aandelenmarkten hebben de neiging omhoog te gaan. Soms echter slaat de economie om of knapt een activabubbel – in dat geval crashen de markten. Beleggers die een crash meemaken kunnen geld verliezen als zij hun posities verkopen, in plaats van te wachten op een stijging.

Wat gebeurt er met de economie als de aandelenmarkt crasht?

2 Omdat de aandelenmarkt een stem van vertrouwen is, kan een crash de economische groei verwoesten. Lagere aandelenkoersen betekenen minder rijkdom voor bedrijven, pensioenfondsen en individuele investeerders. Bedrijven kunnen niet zoveel geld krijgen voor operaties en expansie. Als de waarde van pensioenfondsen daalt, vermindert dat de consumentenbestedingen.

Waar moet ik mijn geld laten als de aandelenmarkt crasht?

Als u een korte-termijn belegger bent, zijn bank CD’s en schatkistpapier een goede gok. Als u voor een langere periode belegt, kunnen vaste of geïndexeerde lijfrentes of zelfs geïndexeerde universele levensverzekeringsproducten een beter rendement opleveren dan schatkistcertificaten.

Hoe profiteert u van een marktcrash?

Een andere manier om geld te verdienen aan een crisis is door te wedden dat er een zal gebeuren. Short gaan in aandelen of short gaan in aandelenindexfutures is een manier om te profiteren van een dalende markt. Een short verkoper leent aandelen die hij nog niet bezit om ze te verkopen en, hopelijk, tegen een lagere prijs terug te kopen.

Moet ik me terugtrekken uit de aandelenmarkt?

Daling # Aantal dalingen Gemiddelde tijd tot herstel in maanden
40%+ 3 58

Verliest iedereen geld op de aandelenmarkt?

Meer dan één op de vier beleggers heeft een financieel verlies geleden op de aandelenmarkt dat hun algemene financiële situatie heeft beïnvloed, volgens het onderzoek van Ameriprise Financial van januari 2020. Vandaag ligt die verhouding waarschijnlijk nog hoger, gezien de recente economische ontwrichting.

Bent u geld verschuldigd als de voorraad daalt?

Ben ik geld verschuldigd als een aandeel daalt? Als een aandeel in prijs daalt, bent u niet noodzakelijk geld verschuldigd. De koers van het aandeel moet meer dalen dan het percentage van de marge die u gebruikt heeft om de aankoop te financieren om u geld schuldig te zijn. Als u helemaal geen marge gebruikt, zult u nooit geld verschuldigd zijn voor een aandeel.

Moet ik aandelen kopen als ze laag of hoog staan?

Beurs mentoren adviseren vaak nieuwe handelaren om “laag te kopen, hoog te verkopen. “Maar, zoals de meeste waarnemers weten, leiden hoge koersen tot meer kopen. Omgekeerd, lage aandelenkoersen schrikken eerder af dan dat ze kopers aantrekken.

Wie verdient er geld als aandelen dalen?

Als de aandelenkoers daalt, profiteert de short-verkoper door de aandelen tegen de lagere prijs te kopen- en zo de transactie af te sluiten. Het nettoverschil tussen de verkoop- en aankoopprijs wordt met de makelaar verrekend. Hoewel short-sellers profiteren van een dalende prijs, nemen zij uw geld niet wanneer u verliest op een aandelenverkoop.

Op welke leeftijd moet je uit de aandelenmarkt stappen?

“Beleggers die een gevorderde leeftijd van 75 jaar en ouder bereiken, ervaren een veel lager rendement dan jongere beleggers,” merken zij op. Uit een overzicht van de academische literatuur concluderen zij: “rendementen zijn lager bij jongere beleggers, bereiken een piek op 42-jarige leeftijd, en dalen sterk na de leeftijd van 70 jaar. “

Moet ik mijn aandelen eruit halen?

Als je timing niet goed is, kun je mogelijk veel geld verliezen. Stel, bijvoorbeeld, dat u nu besluit uw geld uit de markt te halen. Het is bijna onmogelijk om de markt effectief te timen, dus het is het beste om te voorkomen dat u uw aandelen verkoopt tijdens perioden van volatiliteit.

Kun je in de schulden gaan met aandelen?

Dus kun je geld schuldig zijn aan aandelen? Ja, als u een hefboom gebruikt door geld te lenen van uw makelaar met een marge rekening, dan kunt u uiteindelijk meer verschuldigd zijn dan de aandelen waard zijn.

Wat gebeurt er als je $1 aan aandelen koopt?

Als u elke dag $1 in de aandelenmarkt investeert, zou u aan het eind van een periode van 30 jaar $10.950 in de aandelenmarkt hebben gestoken. Maar in de veronderstelling dat u een gemiddeld jaarlijks rendement van 10% behaalde, zou uw rekeningsaldo maar liefst $66.044 waard kunnen zijn.

Betaal je belastingen op aandelen?

In het algemeen is elke winst die u maakt op de verkoop van een aandeel belastbaar tegen 0%, 15% of 20% als u de aandelen langer dan een jaar in uw bezit had of tegen uw normale belastingtarief als u de aandelen minder dan een jaar in uw bezit had. Ook de dividenden die u van een aandeel ontvangt, zijn gewoonlijk belastbaar.

Waarom doet de aandelenmarkt het zo goed in 2021?

De Amerikaanse aandelenmarkten noteerden in 2021 voor het derde jaar op rij groei. De Amerikaanse aandelenmarkten noteerden in 2021 voor het derde jaar op rij groei, waarbij de belangrijkste indexen dubbelcijferige winsten boekten. Beleggers juichten het economisch herstel toe en keken voorbij de aanhoudende onzekerheid die het coronavirus met zich meebracht op weg naar het nieuwe jaar.

Vorig artikel

Doodt Bentoniet Klei Candida?

Volgend artikel

Hoe lang duurt het drogen van zelfgemaakt gips?

You might be interested in …

Hoe kunnen druk en debiet worden geregeld?

In elk systeem waarin een vloeistof stroomt, is het vaak nodig het debiet en/of de druk van die vloeistof te regelen. Aangezien deze twee zaken verschillend zijn en toch van elkaar afhankelijk, kan het verwarrend […]

Is 6 te lang voor een meisje?

Uit een onderzoek van dating app Badoo is gebleken dat de lengte het meest in trek is bij hun gebruikers in de leeftijd van 18-30 jaar. Na een enquête onder 20.000 Britten, concludeerde Badoo dat […]