20 mei 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Wat gebeurt er als je te veel zure kegels eet?

Zure Patch Kids, Warheads, zure Skittles en zure Punch Straws zijn maar een paar van de meest populaire zure snoepjes die er zijn om je zoete trek te stillen. Maar als je er te veel van eet, zal je tong een beetje vreemd aanvoelen.

Als je te veel zure snoepjes eet, kan je tong gaan schilferen, wat alarmerend kan lijken als je het nog nooit hebt meegemaakt. Hoewel het meestal niets is om u zorgen over te maken, kunt u altijd contact opnemen met het team van Lane and Associates Family Dentistry door ons te bellen op 877-526-3337, door contact met ons op te nemen via onderstaande link of door langs te komen in uw praktijk.

Watermeloen Zure Punch RietjesWaardoor gaat mijn tong piepen?

De zuren in zure snoepjes maken ze zo lekker om te eten, maar die zuren zorgen er ook voor dat de bovenste huidlaag van uw tong wordt weggevreten. U zult misschien merken dat uw tong rauw en gevoelig aanvoelt; deze symptomen zouden binnen een paar dagen moeten verdwijnen, soms al na één dag, afhankelijk van hoeveel zure snoepjes u hebt gegeten. Als de bovenste huidlaag loslaat, weet je dat je huid aan het genezen is en kun je weer volop genieten van je favoriete eten! Overweeg om direct daarna geen zure of pikante dingen te eten, zodat je mond de kans krijgt om volledig te herstellen.

Is zuur snoep slecht voor mijn tanden?

Hoewel je de effecten van zure snoepjes misschien op je tong voelt, is het spul waar je van gaat pruilen ook vreselijk voor je tanden. Net als andere snoepjes creëert de hoeveelheid suiker in zure snoepjes een omgeving waarin slechte bacteriën in aantal kunnen toenemen, zich voeden met de suiker en het glazuur eroderen. De zuren in snoepgoed vreten echter ook aan het glazuur zonder de hulp van bacteriën, waardoor ze dubbel zo gevaarlijk zijn voor uw mondgezondheid.

Hoe kan ik mijn mond beschermen tegen schade door zuur snoepgoed?

Het eerste en meest voor de hand liggende antwoord is om zure snoepjes te vermijden. We weten echter dat veel van onze cliënten zo nu en dan graag genieten van een handvol Sour Patch Kids. Er zijn een aantal stappen die u kunt nemen om uw mond gezond te houden en schade aan uw tanden te voorkomen.

  1. Beperk het aantal zure snoepjes tot een minimum. Als u merkt dat uw mond raar begint aan te voelen, stop dan met het eten van de zure snoepjes en bewaar het voor een andere dag.
  2. Zorg ervoor dat u veel water drinkt. Dit helpt de negatieve effecten van suikerhoudende snoepjes te minimaliseren.
  3. Poets je tanden NIET direct na het eten van zure snoepjes. Als je direct daarna poetst, poets je niet alleen de suikers weg, maar ook je glazuur. Als je tandglazuur eenmaal weg is, kun je het niet meer vervangen. Het slimste is om na het eten van zure snoepjes dertig tot zestig minuten te wachten met poetsen. (Als je snoep eet dat niet zuur is, is het veilig om direct na het eten van je zoete lekkernijen te poetsen).

Laat uw glimlach stralen

Bij Lane and Associates Family Dentistry zorgen wij graag voor een glimlach op uw gezicht. Heeft u problemen met uw gebit of wilt u spreken met een van onze tandartsen? Neem dan contact met ons op of bel ons op 919-902-1658.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Zijn zure Skittles slecht voor je?

Het zuur kan tijdelijk de tongen en het tandvlees van gevoelige mensen irriteren, maar kan ook kaakpijn veroorzaken. In principe moet je als de sodemieter wegblijven van zuur snoepgoed, want het is niet anders dan accuzuur op je tanden.

Kan zure snoep je smaakpapillen beschadigen?

Zuur of suikerhoudend voedsel kan een tijdelijke ontsteking van het weefsel rond je smaakpapillen veroorzaken, waardoor die kleine bultjes ontstaan die je misschien hebt opgemerkt. Hoewel je de effecten van zure snoepjes op je tong kunt voelen, is het spul waar je van gaat pruilen ook verschrikkelijk voor je tanden.

Is het slecht om een hele zak Skittles op te eten?

Het is prima als je het af en toe consumeert. Het zal geen grote negatieve invloed hebben op je gezondheid als je besluit het te eten. Probeer het niet te vaak te eten, want het bevat veel suiker en kunstmatige kleurstoffen die echt een slechte invloed op je gezondheid kunnen hebben.

Waarom is mijn tong rood na het eten van zure Skittles?

Je tong brandt door de grote hoeveelheid zuur waaruit de coating van het snoepje bestaat. Dit is ook waarom je tong rood is, het zuur is erg irriterend. Als je ze zou blijven eten zou je tong uiteindelijk bloeden.

Wat gebeurt er als je te veel zure snoepjes eet?

“Te veel zure snoepjes eten kan er inderdaad voor zorgen dat je tong gaat vervellen,” aldus Dr. Rad. “Dit gebeurt omdat hetzelfde zuur in zure snoepjes dat ze zo lekker maakt voor sommigen van ons, ook je tong pijnlijk en pijnlijk kan maken en ervoor kan zorgen dat de bovenste huidlaag van je tong afschilfert,” zei Dr.

Wat doet zuur snoep met je hersenen?

Het eten van zuur voedsel veroorzaakt een reactie in de smaakpapillen, die chemische verbindingen vrijgeven die vervolgens een boodschap naar de hersenen sturen. Met andere woorden, serotonine helpt de tong, de zenuwen en de hersenen om te begrijpen dat het zure snoepje inderdaad “zuur” is. “

Waarom branden zure Skittles op mijn tong?

“Dit gebeurt omdat hetzelfde zuur in zure snoepjes dat ze zo lekker maakt voor sommigen van ons, ook je tong pijnlijk kan maken en ervoor kan zorgen dat de bovenste huidlaag van je tong afschilfert,” aldus Dr. Rad. “Suiker erodeert het glazuur van onze tanden, maar de zuren in deze snoepjes doen dat ook.

Wat is het ergste snoepje voor jou?

De ergste snoepjes die je nooit moet etenZure Patch Kids. Skittles. Starburst. Airheads. Mike en Ike.

Maken Sour Patch je dik?

Snoep heeft invloed op je gewicht Hoewel je van het eten van deze reep niet per se aankomt, kan het eten ervan als tussendoortje naast alle calorieën die je nodig hebt om op gewicht te blijven wel leiden tot gewichtstoename.

Waarom Skittles het slechtste snoep zijn?

Skittles bevatten 47 gram suiker in een pakje, wat niet verwonderlijk is aangezien de eerste twee ingrediënten op het etiket suiker en maïssiroop zijn. Ze bevatten ook gehydrogeneerde palmpitolie aka transvetten, die de slechtste soort vetten zijn voor je lichaam.

Waarom branden zure Skittles in mijn mond?

In principe, is het zuur dat zure snoep zuur maakt. De zoetheid van de olie smelt langzaam weg in je mond en het zuur neemt het over om zijn zure kwelmagie uit te voeren. En de reden waarom je tong pijn kan doen als je zure snoepjes opeet, is het zuur. Zuur is bijtend.

Kan zure snoep je tong doen schillen?

“Het eten van te veel zure snoepjes kan er inderdaad voor zorgen dat je tong gaat vervellen,” zegt Dr. “Dit gebeurt omdat hetzelfde zuur in zure snoepjes dat ze zo lekker maakt voor sommigen van ons, ook je tong pijnlijk en pijnlijk kan maken en ervoor kan zorgen dat de bovenste huidlaag van de tong afschilfert,” aldus Dr.

Kan je tong vervellen?

Als uw tong gaat vervellen, kan dat het gevolg zijn van beschadiging van het oppervlak van uw tong. Het kan ook wijzen op een onderliggende aandoening zoals spruw of een geografisch bepaalde tong. Het kan ook een zweertje zijn.

Waarom heb ik trek in zure snoepjes?

Een veel voorkomende oorzaak van zure trek is een tekort aan maagzuur in het lichaam. Als we niet voldoende zuur voedsel eten, daalt ons maagzuurniveau, waardoor het moeilijk wordt voor de maag om het voedsel dat we eten te steriliseren en af te breken.

Wat moet ik doen als ik te veel zure snoepjes heb gegeten?

Er zijn verschillende manieren om deze bijwerking van dit heerlijke snoepje te verminderen, zoals consumptie beperken, niet te lang zuigen, je mond spoelen met water, melk of ander zuur neutraliserend voedsel, en kauwgom kauwen.

Vorig artikel

Hoe lang gaat een stalen fietsframe mee?

Volgend artikel

Wat gebeurt er als je zilver in bleekwater legt?

You might be interested in …

Waar is Daily Shower Cleaner van gemaakt?

Als je het schoonmaken van douches net zo verafschuwt als ik, ga je dit geweldig vinden DIY dagelijkse douche reiniger. Het is een dagelijkse douche spray die je douche schoon zal houden zonder schrobben! Het […]

Kan ik vergulde juwelen verpanden?

Vanwege de minimale hoeveelheid 18k goud plating op het basismetaal, zijn de sieraden niet echt heel waardevol. De waarde kan ook laag zijn omdat de dunne goudlaag gevoelig is voor schilferen en afschilferen. Zelfs douchen […]

Is het zeldzaam om het einde van een regenboog te zien?

Het mythische “einde van de regenboog” werd vrijdagmiddag gevonden in North Carolina, in de buurt van de stad Thomasville. Videobeelden van de ongrijpbare plek werden op Facebook geplaatst door fotografe Katelyn Sebastian uit Winston-Salem. Te […]