30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Wat is de beste hoogte voor een toilet?

Lisa Kahn is een professionele binnenhuisarchitecte met meer dan 25 jaar ervaring in keuken- en badkamerontwerp en -renovatie. Haar werk is verschenen in tal van publicaties, waaronder de New York Times, New York Spaces Magazine, en nog veel meer. Kahn heeft honderden woonproducten onderzocht, tientallen professionele ontwerpers en aannemers geïnterviewd, en heeft zelf verschillende badkamerrenovaties uitgevoerd. Ze heeft meer dan een dozijn boeken geredigeerd over het ontwerpen en verbouwen van huizen.

Richard Epstein

  • Pin
  • Delen
  • E-mail

The Spruce / Leticia Almeida

Een nieuw toilet kopen lijkt een vrij eenvoudige zaak: Ga naar de bouwmarkt, zoek iets uit in de uitverkoop, overhandig uw creditcard en wacht op de levering. Wat gebeurt er dan? Mogelijk zit u de komende tien jaar met een lawaaierig, ongemakkelijk, perzikkleurig toilet dat de deur van uw badkamer blokkeert. Blijf uit de buurt van toilet bummers door deze kenmerken te vermijden:

Luidruchtige doorspoeler

Er valt heel wat positiefs te zeggen over toiletten met drukbevestiging. Hun krachtige spoelwerking is waterbesparend, helpt de pot schoon te houden en voorkomt verstoppingen. Maar dat hoge vermogen heeft een prijs: sommige drukgespoelde toiletten klinken als straalmotoren wanneer ze met kracht hun werk doen.

Gelukkig wordt de technologie steeds beter en werken fabrikanten aan geluidsbeperkende oplossingen.

Niet-standaard vervangingsonderdelen

Zeer rechthoekig toilet

Sommige mensen zijn tegen alles wat gewoon is, en dat geldt ook voor het alledaagse uiterlijk van het gemiddelde toilet. Maar voordat u uw zuurverdiende geld neerlegt voor een chill Europees model met een aangepaste zitting en ongewone ingewanden, denk dan aan de kosten van het vervangen van deze onderdelen wanneer ze versleten zijn – en dat zullen ze.

Uw budget voor de renovatie van uw badkamer kan beter worden besteed aan een douchekop van hoge kwaliteit of mooie badhanddoeken.

Slammend deksel

Met de hand te sluiten toiletdeksel

Een toiletdeksel dat dichtslaat als een baksteen is een van die kleine ergernissen die groot kunnen worden wanneer het midden in de nacht is of wanneer er kleintjes in de buurt zijn.

Kies voor een model met een toiletbril die langzaam dichtgaat, zodat uw oren en kleine vingertjes worden ontzien. Sommige closetzittingen zijn ook afneembaar, zodat u ze in een handomdraai kunt schoonmaken.

Elke andere kleur dan wit

Badkamer met blauw thema

Ben Ryerson/Getty Images

Herinner je je oogst goud en avocado groen? Deze tinten waren alomtegenwoordig in de Amerikaanse keukens en badkamers in de jaren 1970, totdat hun aantrekkingskracht uiteindelijk afnam. Hetzelfde geldt voor de huidige oogst van gekleurde toiletten.

Wat nu fris aanvoelt, zal over vijf of tien jaar waarschijnlijk gedateerd overkomen en kan het zelfs moeilijker maken om uw huis te verkopen. Het is het beste om witte of bisque armaturen te kopen die nooit uit de mode raken.

Te lang

Toilet op een krappe plaats in de hoek van de badkamer

Siraphol Siricharattakul/Getty Images

Neem uw meetlint voordat u van een standaard rond toilet overstapt op een toilet met een langwerpige pot (of van een langwerpig toilet op een rond toilet). Met andere woorden, verander niet plotseling van toiletvorm zonder uw keuze zorgvuldig te overwegen. Hoewel veel mensen het comfort waarderen, kunnen langwerpige modellen twee centimeter extra ruimte innemen in uw badkamer, waardoor laden, kasten of de deur geblokkeerd kunnen worden. Aan de andere kant kunnen ronde toiletten hun eigen problemen veroorzaken en sommige experts zeggen dat ze alleen overwogen moeten worden als ruimte een probleem is.

Plakkerige zitting

Uitzicht op een blauwe toiletbril met glitters

Darryl Penny/Getty Afbeeldingen

Net zoals schoonheid in de ogen van de toeschouwer is, kan de smakeloze toiletzitting van de ene persoon de andere zijn objet d’art. Maar er zijn sommige toiletzittingen waarvan iedereen weet dat ze gewoon lelijk zijn. Koop er alsjeblieft geen, zelfs niet om te lachen.

Te hoog

Toilet

De zogenaamde “comforthoogte” of “juiste hoogte” toiletten van vandaag hebben een toiletpot van 17 tot 19 inch hoog, in vergelijking met de standaard 15 inch van een gewoon toilet. De grotere hoogte van de pot is goed voor de knieën en de rug en kan echte voordelen bieden aan grotere mensen, ouderen en mensen met mobiliteitsproblemen – deze toiletten zijn uiterst populair en worden veel gebruikt. Maar de comforthoogte is niet voor iedereen even comfortabel.

Sommige gezondheidsdeskundigen beweren dat de stoelachtige houding het natuurlijk functioneren belemmert. En als u klein bent of als er kleine kinderen in uw huishouden zijn, is een toilet op juiste hoogte misschien niet uw beste keuze. Het is een goed idee om op het model dat u overweegt te kopen te gaan zitten voordat u het koopt, om er zeker van te zijn dat het aan uw behoeften voldoet.

Te goedkoop

Toilet tegen blauwe muur

Ja, het is mogelijk om een toilet te kopen voor minder dan $100. Maar aangezien u er waarschijnlijk jaren mee zult leven, zal het geld dat u nu bespaart later niet veel meer betekenen wanneer inferieure onderdelen en vakmanschap – om nog maar te zwijgen van de zwakke spoelmogelijkheden – allerlei hoofdpijn veroorzaken.

Moeilijk schoon te maken

Interieur van badkamer in koude tint

Omdat traditionele tweedelige toiletten een aparte toiletpot en tank hebben, zijn er vaak allerlei hoekjes en gaatjes die moeilijk schoon te houden zijn. Als u echt een hekel hebt aan dit huishoudelijke karwei, kunt u overwegen meer uit te geven voor een slank eendelig model.

Sommige toiletfabrikanten bieden een speciale oppervlakteafwerking die schimmel en bacteriën tegengaat. En als u zowel met vuil als met ruimtegebrek kampt, kan een wandtoilet een geniale (maar dure) oplossing zijn.

Waterverspillend reservoir

Kohler-Veil-wand-hang-toilet

Waterverspilling is zeker niet cool. Een waterbesparend toilet met een laag debiet helpt de kritieke waterreserves op peil te houden, vooral nu droogtes steeds vaker voorkomen in bepaalde delen van de wereld.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat is de meest comfortabele hoogte voor een toilet?

tussen 17 inch en 19 inch
Traditionele toiletten zijn 15 inch hoog. Comforthoogte toiletten (of “juiste hoogte” toiletten) hebben een hogere zitting dan traditionele toiletten, meestal tussen 17 inch en 19 inch. Comforthoogte toiletten zijn een populaire optie aan het worden voor vele huishoudens.

Wat is de beste hoogte toilet voor ouderen?

tussen 17 en 19 inch
De Wet voor Mindervalide Amerikanen (ADA) geeft aan dat toiletten tussen 17 en 19 inch van de vloer moeten zijn, inclusief de zitting. De zitting moet hoog genoeg zijn om zitten en opstaan niet al te moeilijk te maken. Beide voeten moeten plat op de vloer rusten.

Wat is het verschil tussen toiletten op comfort- en op stoelhoogte?

Hoewel comforthoogte en stoelhoogte twee verschillende termen zijn, verwijzen ze naar een toilet met dezelfde hoogte. Comforthoogte is een merkgebonden term voor stoelhoogte, terwijl stoelhoogte de gangbare term is voor toiletten met een minimumhoogte van 17 inch.

Welke hoogte toilet is het beste om te poepen?

De ideale hoogte voor uw toilet hangt af van drie dingen. Standaardtoiletten zijn meestal ongeveer 15 inch hoog bij de zitting. Als u lang bent, kan dat te laag zijn voor u. U kunt dan een op de vloer gemonteerd “comfort hoogte” toilet overwegen dat 17 tot 19 inches hoog is of een verhoogde toiletbril.

Zijn er toiletten met verschillende hoogtes?

Dus als u een zithoogte van 18 inch nodig heeft, kunt u een toiletpot krijgen met een hoogte van 17 inch. En een 18-inch kom voor een 19-inch zithoogte. Sommigen gingen zelfs tot 4 duim, gebruik die om de zithoogte te verhogen.

Waarom zijn toiletten langwerpig?

Verlengde potten worden ook beschouwd als ‘hygiënischer’ omdat het grotere oppervlak van de pot het voor mannen en kinderen gemakkelijker maakt om ze te gebruiken met minder geknoei. De langere kom is ook een vereiste voor ADA gebruik, en de langere/bredere kom is over het algemeen gemakkelijker te gebruiken voor mensen met mobiliteitsproblemen.

Is een langwerpig toilet beter dan een rond toilet?

De meeste mensen vinden langwerpige toiletpotten comfortabeler, maar in een kleine badkamer kan een ronde pot ruimte besparen. Langwerpige toiletpotten meten tot 31″ vanaf de muur, terwijl ronde toiletpotten maximaal 28″ zijn. Omdat ronde toiletpotten minder duur zijn dan langwerpige, besparen ze ook een paar euro.

Zijn er verschillende hoogtes voor toiletten?

De hoogte van een toilet wordt gemeten van de vloer tot de bovenkant van de zitting. De hoogtes variëren genoeg om merkbaar te zijn. Meestal liggen ze ergens tussen 15″ en 19″, met standaardtoiletten van minder dan 17″. Toiletten op stoelhoogte, wat Kohler Comfort Height®-toiletten noemt, meten echter 17″ of meer.

Hoe kies ik een toiletpot?

Hoewel er bij de aankoop van een toilet rekening moet worden gehouden met een groot aantal kenmerken, zoals de hoogte, de vorm van de pot, de kleur, de stijl en de spoeltechniek, kunnen de meeste toiletten in een van de twee basistypes worden onderverdeeld: zwaartekrachttoiletten en drukgestuurde toiletten. Toiletten met zwaartekrachtaandrijving domineren de markt, maar modellen met drukaandrijving zijn het bekijken waard.

Zijn ronde of langwerpige toiletten beter?

Voors: Langwerpige kommen worden over het algemeen als aantrekkelijker en comfortabeler beschouwd dan ronde voorkommen, maar zoals met de meeste dingen is dit een kwestie van smaak en kan het worden beïnvloed door de lengte en het gewicht van een individu.

Is een eendelig toilet beter dan 2?

Wc’s uit één stuk zijn over het algemeen zwaarder en gemakkelijker schoon te maken, en er is minder ruimte voor bacteriën om te groeien. Omdat tweedelige toiletten een afneembare tank hebben, zijn ze beter aan te passen aan de stijl en hoogte van uw voorkeur. Beide stijlen kunnen worden uitgerust met toeters en bellen zoals bidetaansluitingen of energiebesparende low-flow systemen.

Waarom zijn er geen toiletbrillen in Italië?

Blijkbaar zijn de toiletbrillen er oorspronkelijk wel, maar dan gaan ze stuk. De zittingen breken omdat mensen er op gaan staan. Mensen staan erop omdat ze niet schoon genoeg worden gehouden om op te zitten. Of de eigenaars besluiten dat het geen zin heeft om de cyclus voort te zetten, dus voegen ze hun toilet toe aan de rangen van de zittingenlozen.

Kan ik een ronde toiletbril op een langwerpig toilet plaatsen?

Hoewel u een ronde toiletzitting op een langwerpig toilet kunt installeren, wordt dit niet aangeraden. Een ronde toiletzitting zal de toiletpotrand van een langwerpig toilet niet volledig bedekken, waardoor de rand bloot komt te liggen.

Wat is beter rond of langwerpig toilet?

De meeste mensen vinden langwerpige toiletpotten comfortabeler, maar in een kleine badkamer kan een ronde pot ruimte besparen. Langwerpige toiletpotten meten tot 31″ vanaf de muur, terwijl ronde toiletpotten maximaal 28″ zijn. Omdat ronde toiletpotten minder duur zijn dan langwerpige, besparen ze ook een paar euro.

Waar moet ik op letten als ik een toilet koop?

Hoewel er bij de aankoop van een toilet rekening moet worden gehouden met een groot aantal kenmerken, zoals de hoogte, de vorm van de pot, de kleur, de stijl en de spoeltechniek, kunnen de meeste toiletten in een van de twee basistypes worden onderverdeeld: toiletten met zwaartekrachttoevoer en toiletten met drukbediening. Toiletten met zwaartekrachtaandrijving domineren de markt, maar modellen met drukaandrijving zijn het bekijken waard.

Vorig artikel

Hoe dik kun je kunsthars gieten?

Volgend artikel

Moet ik me zorgen maken over haarscheurtjes?

You might be interested in …

Hecht Polyurethaan op Beton?

Hoewel polyurethaan veel voordelen heeft ten opzichte van epoxy, hecht het zich niet goed aan beton en de dunne droge laagdikte zal niet goed werken als een zelfnivellerende coating. Een andere overweging is dat de […]

Hoe ver werkt de Tile Tracker?

Er zijn tegenwoordig verschillende manieren op de markt om persoonlijke voorwerpen in de gaten te houden. Een van de populairdere producten is de Tile Mate vanwege zijn bereik en gebruiksgemak. Afhankelijk van de omstandigheden, is […]