14 mei 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Wat is een barge raafter?

Zoals eerder in dit hoofdstuk is uitgelegd, steken barge rafters over de kopse kant van een gebouw, waardoor een overstek aan de geveluiteinden ontstaat. De spanten worden ondersteund door 2×4 uitkragingen die in de uitsparingen in de spanten van de puntgevel passen. De uitkragingen lopen terug tot de eerste binnenste spant (of dakspant). In de onderste hoek van het dak,

komt een dakspant samen met een dakgoot of boeiboord, dat zich uitstrekt langs de dakrand en is bevestigd aan de uiteinden van de daksparren.

Er zijn een paar trucs om ervoor te zorgen dat deze buiten afwerking details correct worden gedaan.

Als u van plan bent om de bekleding met aluminium te bekleden, zoals wij bij dit huis hebben gedaan (zie hoofdstuk 7), is het knip- en installatiewerk een beetje gemakkelijker. Aan de andere kant, als de spanten en boeiboorden zichtbaar zullen zijn als afgewerkte afwerking, moet u goed passende verstekverbindingen zagen waar de planken bij elkaar komen. Beide soorten installatie zullen vlotter verlopen als u de hier beschreven stappen volgt.

Ik hou ervan om de uitkijkposten lang te installeren, dan een lijn te trekken van de dakrand naar de nok en de uitkijkposten op hun plaats te snijden. Als u met dakspanten spant in plaats van met spanten, kan de nokplank in dit stadium ook lang zijn. Dit proces zorgt voor een rechte barge rafter. Hijs een voorraad 2×4 uitkijkposten op het dak, zet elke uitkijkpost in zijn uitsparing en zet het uiteinde van elke uitkijkpost vast tegen de voorkant van
het eerste binnenste spant (of rafter) met twee 16d nagels. Houd de bovenkant van het uitkijkpunt gelijk met de bovenkant van het spant. Beweeg nu, voordat u een paar 16d spijkers in elke uitsparing slaat, de spant aan de gevelzijde naar binnen of naar buiten om het spant zo recht mogelijk te maken. Nagel alle uitkijkposten in hun inkepingen, en laat ze zo voor nu.

Als de spantstijlen recht zijn gezet, begin dan met het snijden en installeren van de dakgoot of boeiboorden. Als ze niet recht zijn, trek dan een lijn over de boven- of onderkant en teken loodrechte sneden af om de uiteinden van de tralieliggers in hetzelfde vlak uit te lijnen. Dit is een andere uitzondering op de regel “nooit in een truss snijden”. Zolang je alleen een kleine snede maakt aan het eind van de tralieligger (goed weg van de verbindingen en spanten), is er geen kans op structurele schade. Controleer de overhang van de dakrand die in de plannen wordt genoemd. Meet deze afstand op de topgevel spanten aan tegenovergestelde uiteinden van het huis. Trek dan een lijn over alle gebinten, van de ene kant van het huis naar de andere. Markeer de snijlijnen op de uiteinden van de tralieliggers en maak de sneden. Deze techniek werkt ook wanneer de bouwplannen open spantuiteinden vereisen die in hetzelfde vlak moeten worden gezaagd. Gebruik een mal of patroon, zoals degene in de bovenste illustratie op p. 130, om identieke loodrechte sneden op de spantuiteinden te markeren. U kunt de sneden van bovenaf maken, terwijl u op de bovenplaat van de muur staat, of van onderaf, terwijl u op een ladder of steiger staat.

Hoewel zowel dakgoot- als boeiboorden aan de spanten worden genageld, is het onderscheid tussen beide dat de gootborden later worden bedekt met sierlijsten (aluminium of vinyl bekleding of 1x afwerkmateriaal). Fascia, daarentegen, is een afgewerkt oppervlak. Sommige bouwers plaatsen 1x boeiboorden over 2x gootdelen of subfascia, terwijl anderen de 2x voorraad gebruiken als de afgewerkte boeiboorden.

Uiteraard zijn gladde, nauwkeurige zaagsneden
nodig om boeiboorden te plaatsen, terwijl gootdelen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat is barge rafter betekenen?

De boeiboord aan de gevelzijde van een huis wordt een “barge rafter” genoemd. Vaak lopen deze spanten door tot voorbij de dakrand om een plek te creëren om het einde van de dakgoot te verbergen of als decoratief element.

Hoe bevestig je een barge rafter?

Ik ga er zo uit. Ik kan de bovenkant van de bak erop laten rusten. | Start tijd – 1:37

Wat ondersteunt een bakspant?

2×4 uitkijkposten zitten op de top van de vallende gevel, met de uiteinden lang gelaten. Ze spijkeren aan de eerste spant en steken dan uit om de bakspant te ondersteunen. Een geknakte lijn over de uiteinden van de uitkijkposten zorgt ervoor dat de spant perfect recht is.

Wat is een barge in framing?

Een schuitplank is de houten plank die men bij een woning aantreft en die omhoog loopt in het A-frame van een puntgevel. Een plank is het eindproduct van een gevel, niet de eindspant of de buitenste spant. Zodra u uw eindspanten heeft aangebracht, zou u er een aanbrengen om de spanten te bedekken voor de weerbestendigheid.

Wat is een boeiboord op een huis?

Schoorplanken verwijzen naar de boeiboorden aan de puntgevel of zijkant van een dak. Ze worden gebruikt om het dakgebint van een gebouw te beschermen, maar kunnen ook een belangrijke impact hebben op de algemene esthetiek van de buitenkant van uw eigendom.

Wat zijn daksparren op een dak?

Spanten zijn het blootgestelde buitengedeelte van de houten spanten van een gebouw dat uitsteekt buiten de omtrekmuur van de structuur. We noemen ze “Rafter tails” omdat ze het uiteinde of blootgestelde uiteinde van een spant zijn.

Wat is het verschil tussen een hippe dakspant en een gewone dakspant?

COMMON RAFTER: Een dakspant dat loodrecht (90°) van de muurplaat naar de nok van het dak loopt als men recht op het dak neerkijkt. HIP JACK RAFTER: Een dakspant dat loopt van de bovenkant van de muurplaat naar een heupspant onder een hoek van 90° ten opzichte van de muurplaat (zie figuren 1, 8 en 14).

Hoeveel moet een dak oversteken?

Twee voet is de algemene maximum lengte voor een typische dakoverstek. Dit zal een dak beschermen tegen de meeste soorten schade. Dakoverstekken kunnen verder reiken dan 2 voet, maar na deze lengte beginnen ze hun structurele integriteit te verliezen en hebben ze externe ondersteuning nodig.

Wat is een dakschuinte?

Schoorplanken verwijzen naar de boeiboorden aan de puntgevel of zijkant van een dak. Ze worden gebruikt om het dakgebint van een gebouw te beschermen, maar kunnen ook een belangrijke impact hebben op de algemene esthetiek van de buitenkant van uw eigendom.

Wat is het verschil tussen boeiboorden en bakgoten?

Terwijl boeiboorden en dakranden de dakgoten van een woning ondersteunen, worden bakgoten aan een gevel bevestigd om extra stevigheid, bescherming en esthetiek te bieden. Ze verschijnen als een omgekeerde ‘V’ onder de randen van de dakrand en beschermen de blootgestelde materialen, net als een boeiboord.

Wat is een bak op een dak?

BARGE BOARD – De plank die de dakbalken aan de puntgevel of skillionzijde van een dak bedekt en parallel aan de dakhelling wordt bevestigd. BATTEN – Een lat is een stuk hout of een metalen kanaal dat horizontaal op de daksparren wordt aangebracht om plaatmetaal te kunnen leggen en vastmaken.

Waar zit de panlat op een dak?

Voor de niet-ingewijden kan ik beter uitleggen dat de “bak” verwijst naar een dak/zijgevel kruising waarbij de muur net boven het dak uitsteekt en bedekt is met een band van beton.

Wat is een kruipspant?

Heupspant – een dakspant die de lijn volgt van de uitwendige kruising van twee dakvlakken. Hip creeper rafter – een rafter die een muurplaat en een hip verbindt. Jack rafter – een rafter die past tegen het einde van een nok op de kruising van twee hips.

Wat is een cripple Jack rafter?

Cripple Jack Rafter: Een dakspant dat van de heup naar de. vallei loopt, loodrecht op de nok. (Zie figuren 1 en 14) Dormer Rafter: Een dakspant dat bovenop het hoofddak komt zonder in het hoofddak te snijden.

Wat is een dakkapel?

Definitie van dalspant : de spant die loopt van de muurplaat naar de nok en langs de vallei van een valleidak.

Vorig artikel

Mag je eieren verkopen op EBay?

Volgend artikel

Is het veilig om gekraste Tefal te gebruiken?

You might be interested in …

Wat doe je met goede voedsel ijs packs?

IJsverpakking. Knip met een schaar een klein hoekje af en gooi de gel inhoud in de prullenbak voordat je de plastic folie weggooit zoals aangegeven op de verpakking. Klaar. Bedankt dat je ons helpt je […]

Hoe maak je hitte persen Infusible Ink?

Oké, iedereen! Tijd om je Cricut en Cricut EasyPress te pakken! Ik heb weer een leuke DIY voor jullie om in elkaar te zetten. Heb je al geëxperimenteerd met Cricut strijkbare inkt? Het is zo […]

Is de Master Chief een meisje?

Nope, Master Chief is geen vrouw.. Zoals te zien aan het einde van Halo 4. Heeft Halo 5 goed verkocht? Een week na de wereldwijde lancering op 27 oktober 2015 schreef Halo 5: Guardians geschiedenis […]