20 mei 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Wat is een goede Sealer voor Glitter?

Voorkom dat het eraf valt en overal in huis terechtkomt!

Leer hoe u glitter kunt verzegelen zodat het niet overal in uw huis, auto, kantoor, douche of ergens anders terechtkomt!

Ontdek onze favoriete methoden voor het verzegelen van glitter op glas, stof, papier en nog veel meer. De hieronder voorgestelde methoden variëren in kosten, bestede tijd, en het niveau van duurzaamheid waar u op hoopt. Terwijl sommige verzegeling methoden zijn zo simpel als het spuiten van een beetje haarlak, anderen zullen het gebruik van glanzende sealers en zorgen voor een goede droogtijd tussen.

De gemakkelijkste manier om glitter te verzegelen is met het juiste verzegelingsmiddel. Hieronder zullen we het hebben over onze favoriete lijmen, spray sealers, en de methoden die worden gebruikt om ervoor te zorgen dat glitter blijft zitten!

Knutselideeën nodig? Ontvang de GRATIS FaveCrafts Nieuwsbrief

Zo verzegelt u glitter op glas

Gebruik een decoupage middel

Een van de makkelijkst te gebruiken en meest betaalbare mediums voor het verzegelen van glitters is een decoupage medium. Mod Podge is een fantastische optie die verkrijgbaar is in hobbywinkels. Decoupage mediums zijn dunner dan witte lijm en hebben andere eigenschappen die ze geweldig maken om mee te knutselen!

Sommige mensen vragen zich af of je je eigen Mod Podge kunt maken van lijm en water. In sommige gevallen is dit een prima optie die je in staat stelt om te werken met producten die je al in huis hebt! Sommige mensen hebben een verdunde combinatie van witte lijm en water gebruikt om hun glitterprojecten te verzegelen, en dit werkt prima voor kinderprojecten in het bijzonder. Echter, als het gaat om het verzegelen van glitter op meer decoratieve projecten waarvan u hoopt dat de tand des tijds zal doorstaan, wilt u een decoupage medium kopen in de winkel. Decoupage-media hebben ingebouwde sealers die uw project langer zullen laten meegaan dan gewone witte lijm zou doen.

Glazen mok met glitters

Hoe verwijder je etiketten van wijnflessen: 2 oplossingen

Misschien weet je dat je je project moet verzegelen, maar je bent nog niet eens begonnen met de glitters nog niet! Als je een ge-upcyclede fles of pot gaat gebruiken voor je project, begin dan met de basis en leer hoe je etiketten van wijnflessen kunt verwijderen: 2 oplossingen

Glitters sealen met Mod Podge

 1. Voordat je begint, tik overtollige glitter weg.
 2. Breng een laag decoupage-medium aan op het project met een schuimrubberen kwast.
 3. Laat het drogen.
 4. Breng een tweede laag decoupage-medium aan op het project.
 5. Wacht 24 uur, en je glitter is verzegeld!

Voor het verzegelen van glitters op nieuwe projecten:

 1. Je kunt elke glitterdikte gebruiken (chunky, fijn, of ultrafijn).
 2. Meng glitter met Mod Podge en kwast het op je project zoals verf.
 3. Laat drogen tussen de lagen.
 4. Je kunt zoveel lagen op je project aanbrengen als je wilt!
 5. En het mooiste is? Je glitter is al gemengd met je sealer, wat extra zekerheid geeft zodat de glitter niet van je project valt!

Mod Podge basis + 28 Mod Podge ambachten

Wil je de basisbeginselen van Mod Podge leren? Bekijk de stap-voor-stap handleiding en gerelateerde ambachten in Mod Podge Basics + 28 Mod Podge Crafts

Tips voor de sprankelendste Podging

Wil je een waanzinnig sprankelend, verzegeld, mooi project? Meng glitter naar keuze met een decoupage-medium dat al glitter in de formule heeft!

 1. Breng decoupage medium aan op een doorzichtig glazen potje of flesje naar keuze. Strooi er royaal glitter op, en doe dit boven een stuk papier zodat je de overtollige glitter terug in de fles kunt trechteren. Laat het drogen.
 2. Meng een oplossing van glitter decoupage medium met glitters in de kleuren van je keuze. Dat zijn kleuren, meervoud! Het gebruik van meerdere kleuren glitter zoals goud en zilver of goud en roze zal echt helpen de verschillende kleuren te laten knallen, schitteren en glanzen.
 3. Breng een laagje van dit mengsel aan op de reeds van glitters voorziene glazen fles of pot.
 4. Laat volledig drogen. Indien gewenst kunt u nog een laag van deze oplossing aanbrengen. Je zult een perfect glitterend en perfect geseald nieuw project hebben!

Wil je een gedetailleerde, stap-voor-stap handleiding zien met een vergelijkbare methode? Bekijk deze prachtige handleiding van I Love to Create:

Zal het verzegelen van het project met decoupage medium de glitter dof maken?

De vraag of het verzegelen van een project met Mod Podge de glitter dof zal maken is terecht. In feite bevatten veel van de glittertutorials op FaveCrafts geen verzegelingsstap, waarschijnlijk om deze reden! Het korte antwoord is: misschien. Hoe dunner de lagen decoupage-medium zijn die je gebruikt, hoe minder kans je hebt dat je mooie werk vertroebelt. Hoe dikker de lagen, hoe groter de kans dat je voorkomt dat de glitters van het project vallen, maar ook hoe groter de kans dat je plekken overhoudt die niet zo glanzend zijn als de andere.

DIY wijnfles vaas

Droogt Mod Podge transparant? + Wat te doen als het niet

Als je liever gewoon decoupage-medium gebruikt om je project te verzegelen, zodat je niet in een ander product hoeft te investeren, prima! Hier is een nuttig artikel over Droogt Mod Podge doorzichtig? + en wat te doen als het niet droogt

Andere methodes om glitter op glas te verzegelen

 1. Als het voorwerp klein genoeg is, gebruik dan transparante nagellak. Nagellak is zeer glanzend en werkt goed als je een klein voorwerp wilt bedekken.
 2. Voor grotere voorwerpen of om een klein voorwerp sneller te verzegelen, gebruikt u een hoogglanzende acryl sealer! Deze sealers komen als sprays en werken snel. Je hebt meer kans om te eindigen met een waanzinnig glanzend en sprankelend afgewerkt project!

Glitter de binnenkant van uw glas item

Wij houden van prachtige projecten zoals deze Light Up the Night Glitter Jar die glitter toevoegen aan de binnenkant van het glazen vat. Als je de mogelijkheid hebt om glitter aan de binnenkant van je project toe te voegen in plaats van aan de buitenkant, is de kans kleiner dat je glitter door het hele huis krijgt. In deze handleiding raadt deze blogger zelfs niet aan om het af te dichten! Het is zelfs leuk om de glazen pot in je handen te draaien terwijl je de glitters hun weg laat banen over de hele binnenkant van het project.

Light Up the Night Glitter Pot

DIY flesje voor stressverlichting

Op zoek naar een glitterproject dat je niet hoeft te verzegelen? Kijk dan eens naar de DIY Stress Relief Bottle

Glitters sealen op stof

Als het op het sealen van glitter op stof aankomt, zijn je producten je krachtigste gereedschap. De producten van Tulip, zoals beads in a bottle of fashion fabric paints, zijn al zo samengesteld dat ze op de stof blijven zitten. Volg gewoon de aanwijzingen op de verpakking.

Glitter jasje

Hoe verzegel je een textielproduct dat al gelijmd is?

 1. Kies een lijm die speciaal is ontwikkeld om lang mee te gaan, zoals Aleene’s OK To Wash-It Fabric Glue.
 2. Afhankelijk van het glitterpatroon dat u verzegelt, gebruikt u een fijn penseel om de lijm in een dunne laag op het product aan te brengen.
 3. Laat 24 uur drogen.

Wil je een snelle oplossing? Gebruik haarlak.

Haarlak is een fantastische optie voor het verzegelen van glitters op stof! Niet alleen is het een item dat je waarschijnlijk al in huis hebt, maar het is zo gemakkelijk om je item te spuiten en te gaan. En het beste van alles is dat als u zich zorgen maakt dat de haarlak uw artikel niet goed doet uitkomen, het geel wordt of wat dan ook, de haarlak eruit kan met een stomerij.

De stappen zijn eenvoudig. Houd de bus haarlak op ongeveer tien centimeter afstand van het stoffen voorwerp in kwestie. Spuit een lichte laag over de geglitterde delen, en laat het uitproberen.

Hoe verzegelen glitter op papier

Glitters op papier verzegelen is misschien het gemakkelijkst te doen in vergelijking met glas of stof die meer slijtage kunnen ondervinden. Vaak moet u glitter op papier verzegelen voor scrapbook lay-outs of handgemaakte kaarten die niet zo vaak of ruw worden behandeld, in het algemeen, als een stoffen item dat u draagt of een glazen mok waaruit u drinkt.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat kun je gebruiken om glitter te verzegelen?

Je kunt glitter zeker verzegelen met Mod Podge, mits Mod Podge gebruikt is om de glitter op aan te brengen. Je kunt ook een tweede laag aanbrengen om het glitteroppervlak te verzegelen. Gebruik mod podge met een glanzende afwerking om een glanzende en duurzame afwerking te krijgen.

Hoe voorkom je dat glitters eraf vallen?

Hoe voorkom je dat glitters afvallen – Video №1 Zorg ervoor dat je de Mod Podge genoeg tijd geeft om te drogen. Vervolgens neem je een penseel of eenMoreMake sure you give the Mod Podge plenty of time to dry. Vervolgens neem je een penseel of een stukje schilderstape of gewoon je vinger. En borstel. | Start tijd – 0:24

Kan je een clear coat over glitter heen doen?

De glanzende kun je gebruiken als topcoat. Wees voorzichtig met het borstelen en niet te dik zodat het druipt. Met deze methode raad ik aan wat lijm in een ander potje aan te brengen omdat een deel van de glitter zal overgaan van het borstelen.

Verzegelt Modge podge glitter?

Je moet er zeker van zijn dat je de glanzende versie hebt en niet de matte! Breng een dunne, gelijkmatige laag Mod Podge aan op het voorwerp dat je wilt bedekken en schud over je glitter tot het voorwerp bedekt is. Eenmaal droog zal je glitter volledig verzegeld zijn, en het doet niets af aan de glitteryness (dat is een woord, ik heb het net gemaakt!)

Kun je glitters sealen met Polycryl?

Doe er glitters in en swirled om te coaten en kiep overtollig eruit. Een dag laten opstijven. Dan mod podge glansspray, laten drogen en dan nog een laag spray. De polycryl om de glitter aan te hechten zag er WAY beter uit dan de mode podge die streperig was.

Kan Polycryl gebruikt worden om glitter te verzegelen?

Doe de glitter erin en draai het om en gooi het overtollige eruit. Een dag laten staan. Dan mod podge glansspray, laten drogen en dan nog een laag spray. Het polycryl om de glitter aan te hechten zag er WAY beter uit dan de mod podge die streperig was.

Kun je polyurethaan over glitter gebruiken?

Eenvoudig en makkelijk te gebruiken, het enige wat je hoeft te doen is de glitter in een Polyurethaan of Epoxy hars te strooien en je krijgt een verbluffend verblindend effect, en niet te vergeten een begeerlijk effect waar je vrienden & familie jaloers op zullen zijn. Eenvoudig, snel & gemakkelijk te gebruiken! Strooi gewoon in uw Polyurethaan of Epoxy Hars.

Wat is beter polycryl of polyurethaan?

De formule heeft een acryl basis; polyurethaan is toegevoegd voor een betere hechting en duurzaamheid. Polycryl is niet zo duurzaam als polyurethaan en is bedoeld om alleen te worden gebruikt op interieuroppervlakken zoals kasten, meubels, en trim.

Kun je polyurethaan over glitter aanbrengen?

Eenvoudig en makkelijk te gebruiken, het enige wat je hoeft te doen is de glitter in elke Polyurethaan of Epoxy hars te strooien en je krijgt een verbazingwekkend verblindend effect, en niet te vergeten een begerenswaardig effect waar je vrienden & familie jaloers op zullen zijn. Eenvoudig, snel & gemakkelijk te gebruiken! Strooi gewoon in uw Polyurethaan of Epoxy Hars.

Is Mod Podge een sealer?

Mod Podge is een op water gebaseerde sealer, lijm en afwerking voor alle oppervlakken. De niet-giftige, niet-ontvlambare formule is sneldrogend voor meerdere lagen en droogt transparant op. Mod Podge kan worden gebruikt op oppervlakken als hout, papier, stof, terra-cotta, plastic en nog veel meer. Het is een onmisbaar product voor elke kunstenaar.

Heb je glitter primer nodig?

Ik denk dat de reden waarom glitter primer nodig is, is omdat normale concealers of oogschaduw bases niet plakkerig genoeg zijn om te voorkomen dat glitters op de rest van je gezicht vallen of zelfs in je oog komen, wat je niet wilt. Elke dag ga ik een nieuwe glitter primer testen met dezelfde glitters.

Wat is beter Polycryl of polyurethaan?

De formule heeft een acryl basis; polyurethaan is toegevoegd voor een betere hechting en duurzaamheid. Polycryl is niet zo duurzaam als polyurethaan en is bedoeld om alleen te worden gebruikt op interieuroppervlakken zoals kasten, meubels en sierlijsten.

Kan ik polyurethaan over glitter aanbrengen?

Eenvoudig en makkelijk te gebruiken, het enige wat je hoeft te doen is de glitter in elke Polyurethaan of Epoxy hars te strooien en je krijgt een verbazingwekkend verblindend effect, en niet te vergeten een begerenswaardig effect waar je vrienden & familie jaloers op zullen zijn. Eenvoudig, snel & gemakkelijk te gebruiken! Strooi gewoon in uw Polyurethaan of Epoxy Hars.

Is polycryl spray goed?

Spray-on Polycryl is een goede optie om mee te gaan als je gewoon heel snel een dunne laag wilt aanbrengen. Het spuit uit een spuitbus en is vrij gemakkelijk aan te brengen. Dit gebruiksgemak is waarschijnlijk zijn grootste voordeel.

Waar wordt Minwax Polycryl voor gebruikt?

Minwax® Polycrylic® Protective Finish is een kristalheldere, ultra sneldrogende beschermende toplaag voor gebruik over kaal hout, beitsen op olie- en waterbasis, verven en behang. Het heeft zeer weinig geur, is niet brandbaar, gemakkelijk schoon te maken met water en zeep en kan worden overgeschilderd in slechts 2 uur.

Vorig artikel

Wat is Nikki Bella Snapchat?

Volgend artikel

Is Venom een Avenger?

You might be interested in …

Prominent Vs Concealed Wat is het verschil?

Veelgestelde vragen over prominent Hoe werkt het bijvoeglijk naamwoord prominent van andere soortgelijke woorden? Enkele veelvoorkomende synoniemen van prominent zijn opvallend, opvallend, opmerkelijk, opmerkelijk, opvallend, en opvallend. Hoewel al deze woorden “aandacht trekken” betekenen. opvallend […]

Wat zijn Spirituele Symbolen?

Spirituele symbolen zijn overal in onze wereld! In feite zijn ze zo alomtegenwoordig, dat het bijna moeilijk is om ze allemaal te onderscheiden en te kennen. Gelukkig hebben wij het werk voor je gedaan. Inhoudsopgave […]