Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Wat is een goede vervanger voor epoxyhars?

Ben je op zoek naar een hars alternatief voor je acryl giet schilderijen omdat je houdt van de natte look van hars maar aarzelt om het te gebruiken omdat je erdoor geïntimideerd bent? Dan heb ik een aantal opties voor je.

Sommige mensen (waaronder ik) houden van de geweldige heldere glas-achtige afwerking van hars. Ik hou ervan hoe het de kleuren laat knallen en weer levendig maakt. Maar soms ben ik te lui om een partij hars te maken of bang om mijn gieting te verpesten als er iets misgaat met het meng- of droogproces. Dus ben ik op zoek gegaan naar vervangers voor hars.

Dit is wat ik gevonden heb.

Kun je vernis gebruiken in plaats van hars?

Sommige mensen vragen zich af of je vernis kunt gebruiken in plaats van hars. Technisch gezien kan dat, maar er zijn een paar dingen die je moet weten.

#1. De natte uitstraling en diepte die een vernis aan een schilderij kan geven zal niet precies hetzelfde zijn als wanneer je hars gebruikt. Je kan echter een gelijkaardige look als hars bereiken als je verschillende lagen vernis aanbrengt.

#2. Hittebestendige hars wordt soms gebruikt als toplaag voor onderzetters of dienbladen waarop hete voorwerpen zullen worden geplaatst. Aangezien de meeste vernissen niet hittebestendig zijn, heb je beperkte opties om uit te kiezen. (Ik heb echter één optie gevonden die wel werkt als hittebestendige top coat).

Laten we nu eens kijken naar de verschillende veilige alternatieven voor epoxyhars.

***De hieronder genoemde opties staan NIET in een bepaalde volgorde. Het eerste product is niet het beste en het laatste is niet het slechtste.***

Luxe WaterFX in Helder

Oké, ik weet dat ik zei dat deze producten niet in een bepaalde volgorde stonden, maar ik wil beginnen met het product dat volgens mij het meest op hars lijkt en dat ik het lekkerst vind van allemaal!

Niet alleen kunt u het gebruiken als een top coat om uw schilderij een hoogglans uitstraling te geven, vergelijkbaar met hars, maar u kunt ook meerdere lagen aanbrengen om uw schilderij een driedimensionale uitstraling te geven of u kunt er wat pigmenten aan toevoegen en een föhn gebruiken om de pigmenten te verplaatsen om golven en andere effecten te creëren zoals u dat met hars zou doen.

Het heeft zijn beperkingen als het gaat om het gebruik op sommige voorwerpen zoals onderzetters of meubels, omdat het niet hetzelfde uithardt als hars, maar als je het alleen gebruikt voor sieraden of muurkunst, dan is het een geweldige optie!

Het heeft een vergelijkbare viscositeit als hars en droogt helder op met een hoge glans en natte uitstraling.

Luxe Water Fx is een veilig alternatief voor epoxy of hars.

Het is aan de dure kant, MAAR. het is absoluut de beste harsvervanger naar mijn mening. Gebruik Coupon Code: LOIDA5791 om 10% korting

Kijk maar eens naar de volgende video en foto’s om te zien hoe geweldig het is.

Hier zijn wat foto’s van een met acrylverf geverfd zeegezichtschilderij waarin ik Luxe Water Fx heb gebruikt. Ik vind het prachtig hoe het opdroogt met een natte uitstraling en hoe het diepte geeft aan mijn schilderij.

Ik leer hoe je deze 3-D zeegezichten kunt maken in mijn cursus Realistische 3-D Zeegezichten.

Realistisch Water

Realistic Water van Woodland Scenics is ook een van mijn favoriete hars of epoxy vervangers. Dit is ook een geweldig veilig alternatief voor epoxyhars.

Het is niet zo viskeus als de eerder genoemde Luxe Water Fx, dus je zult een beetje meer moeite hebben om een 3-D look op je schilderijen te krijgen, maar het is minder duur en droogt ook prachtig.

Realistisch Water is helder en droogt op met een hoogglanzende natte uitstraling.

Nogmaals, het droogt niet zo hard als hars, dus u zult het niet kunnen gebruiken op meubels of onderzetters, maar het is geweldig voor schilderijen.

OPMERKING: Nog een beperking bij het gebruik van Realistic Water is dat je het niet kunt mengen met acrylverf. Het werkt uitstekend met pigmentpoeder, micapoeder en acrylinkt, maar niet zo goed met acrylverf. Dus houd dat in gedachten.

Naar mijn mening is Realistic Water een prima vervanger voor hars of epoxy, zolang je maar weet hoe je het moet gebruiken en wat de beperkingen zijn.

Kijk eens naar de volgende foto’s van een zeegezichtsschilderij waarbij ik Realistic Water heb gebruikt.

Mijn methode om Realistic Water te gebruiken om je gietselschilderijen een 3-D uiterlijk te geven, leer ik in mijn cursus Realistic 3-D Seascapes.

Crystalac Brite Tone

Okay, hier is nog een uitstekende optie!

Crystalac Brite Tone High Solids is een polyurethaan op waterbasis die super glanzend en kristal helder opdroogt. Het is niet giftig en niet vergelend.

Dit is een zeer goed epoxy alternatief voor tumblers of om te gebruiken als top coat voor acryl gietschilderijen.

Veel kunstenaars gebruiken Crystalac Brite Tone voor hun trommels of als top coat voor hun acrylschilderijen. Bekijk de video’s hieronder om voorbeelden te zien van de mooie resultaten die je kunt verwachten door Crystalac te gebruiken en hoe de resultaten zich verhouden tot het gebruik van hars.

Eerlijk gezegd, de tumbler van Melissa Crafter en de gietschilderijen van Waterfall Acrylic lijken me best goed.

Je bent misschien ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Is er een goedkoper alternatief voor epoxyhars?

Polyester en vinylester zijn beide veel goedkoper dan epoxy, en worden vaak gebruikt voor reparaties/constructies op boten van glasvezel.

Is er een natuurlijk alternatief voor epoxyhars?

EcoPoxy. EcoPoxy hars is een plantaardig alternatief voor epoxy hars dat zeer geschikt is om mee te knutselen. Het is gecertificeerd als een BioPreferred Product door de USDA.

Kan heldere lijm worden gebruikt als hars?

GEWIJD GEBRUIKT – De heldere UV-lijm kan worden gebruikt voor het gieten en coating toepassingen, zoals ambachten decoraties, sieraden maken, kleding accessoires, inkapselen objecten, maken hars schilderijen etc.

Kun je Mod Podge gebruiken in plaats van epoxy?

Je kunt Mod Podge net als epoxyharsen gebruiken om kunstwerken, verf, hout, glas en diverse andere oppervlakken zonder grote problemen af te dichten, mits de oppervlakken binnenshuis of uit wind en regen worden gehouden. Als je echter alleen een afdichtmiddel zoekt, kan Mod Podge zich in de meeste situaties meten met epoxy.

Kan ik lijm als hars gebruiken?

Harsdruppeltruc / Elmer’s lijm gebruiken om harsdruppels te voorkomen – Video №1 | Starttijd – 0:15

Kun je Elmer’s lijm gebruiken als hars?

Nee. Als iemand die ook op zoek is naar een hars alternatief, lijmen zoals Elmer’s lijm en Modpodge zetten niet op dezelfde manier; ze eindigen kleverig en erg squishy.

Kan hete lijm gebruikt worden in plaats van hars?

Hete lijm kan een vervanger zijn voor vloeibare hars, maar niet voor alle toepassingen. Hete lijm is niet zo sterk als hars en zal niet in dezelfde mate uitharden. Hete lijm heeft ook een onaangename geur, dus is het misschien niet geschikt voor grotere projecten.

Kun je hete lijm gebruiken op hars?

Een dun laagje hete lijm is helder genoeg dat het gebruikt kan worden om voorwerpen in kleine stukjes te verankeren. Het wordt gebruikt om mallen te maken van voorwerpen om te gebruiken voor het gieten met materialen zoals hars of gips.

Wat kan ik op tuimelaars gebruiken in plaats van epoxy?

Als je klein wilt beginnen, dit is wat ik je aanraad: Brite Tone – Als je één product wilt gebruiken in plaats van epoxy, dan is dit het. Je wilt Brite tone gebruiken op elk kopje. Het is de beste kwaliteit top coat die ze hebben dat zodra het is uitgehard, is glanzender en duurzamer dan epoxy!

Kan ik een hete lijmpistool gebruiken op hars?

Je kunt ook een lijmpistool gebruiken op een lage temperatuur om de lijm vloeibaar te houden als je op een groot oppervlak werkt. Een dunne laag hete lijm is helder genoeg dat het kan worden gebruikt om voorwerpen in kleine stukjes in te bedden. Het wordt gebruikt om mallen te maken van voorwerpen om te gebruiken voor het gieten met materialen zoals hars of gips.

Werkt heldere lijm als hars?

GEWIJD GEBRUIKT – De heldere UV-lijm kan worden gebruikt voor het gieten en coating toepassingen, zoals ambachten decoraties, sieraden maken, kleding accessoires, inkapselen objecten, maken hars schilderijen etc.

Welke lijm is het beste voor hars?

De beste manier om je resin 3D prints aan elkaar te lijmen is door een epoxy lijm combinatie te gebruiken. Door de epoxy oplossingen met elkaar te mengen en op een resin print aan te brengen kan een zeer sterke hechting ontstaan die de prints duurzaam zal maken. U kunt ook superlijm gebruiken, maar dit heeft niet zo’n sterke binding.

Kan Mod Podge gebruikt worden als epoxy?

Je kunt Mod Podge net als epoxyhars gebruiken om kunstwerken, verf, hout, glas en verschillende andere oppervlakken zonder grote problemen af te dichten, op voorwaarde dat de oppervlakken binnenshuis worden gehouden of uit de wind en regen. Als je echter alleen een afdichtmiddel zoekt, kan Mod Podge zich in de meeste situaties meten met epoxy.

Hoe giet je hars zonder mal?

Je kunt ijsblokjesbakjes, siliconen bakvormpjes of chocolade mallen gebruiken om hars in te gieten. Maar, ja er zijn verschillende alternatieven. Als je iets wilt gieten, hoef je geen mal te kopen. Je kunt stukjes plastic aan elkaar plakken om blokjes te maken waar je het voorwerp in kunt doen en de hars in kunt gieten.

Kun je hars maken met doorzichtige lijm?

WIJDGEBRUIKT – De heldere UV-lijm kan worden gebruikt voor giet- en coatingtoepassingen, zoals ambachtelijke decoraties, het maken van sieraden, kledingaccessoires, het inkapselen van voorwerpen, het maken van harsschilderijen enz.

Vorig artikel

Wat doet Mr Clean Magische Gum?

Volgend artikel

Hoe lang blijft pepperoni goed? Wordt pepperoni slecht?

You might be interested in …

Wat mankeert je als je vuil eet?

De meesten van ons eten de hele dag door. We snacken aan ons bureau, knabbelen wat voor de TV, en gaan nooit naar bed zonder onze vierde maaltijd te hebben genuttigd. En toch is het […]

Wat zijn de gezondste pannen om mee te koken?

Veiligste & Gezondste Kookgerei Opties voor 2021 Keramisch Kookgerei. Keramisch kookgerei is klei kookgerei dat is oven gebakken tot hoge hitte, waardoor het kwarts zand oppervlak effectief non-stick. Aluminium kookgerei. Roestvrij stalen kookgerei. Non-stick kookgerei. […]

Hoe klinken sirenes van ambulances?

Iedereen die naar New York City gaat weet dat het er erg luidruchtig kan zijn. Een van de meest voorkomende geluiden die je op straat hoort is een sirene: een luid, hoog geluid dat afkomstig […]