20 mei 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Wat is een slagvuurwapen?

revolver en pistool

Als u op zoek bent naar een nieuw pistool, wilt u de voor- en nadelen van een slagvuurpistool versus een hamerpistool bestuderen. Hoe zijn ze verschillend? Waarin lijken ze op elkaar? Welk type pistool is het meest geschikt voor jou?

Wapens kunnen intimiderend aanvoelen voor de nieuwkomer in een wapengemeenschap, vooral vandaag, wanneer nieuwe ontwerpen snel worden geïmplementeerd, en minieme wijzigingen je doen afvragen wat er nu echt anders is aan het ene type of merk pistool dan het andere.

Wanneer je de voors en tegens afweegt van een slagvuurwapen versus een hamerwapen, is het belangrijk in gedachten te houden dat het ene wapen niet inherent beter is dan het andere. Beide wapens kunnen uitstekend dienen voor zelfverdediging; ze werken gewoon anders, en het is aan u om te beslissen aan welk ontwerp u de voorkeur geeft.

Er is geen perfect pistool. Sommige mensen hebben een sterke voorkeur voor pistolen met een slaghamer, terwijl anderen erop staan dat een pistool met een hamer de beste keuze is.

Het hangt allemaal van jou af. Je moet al je opties onderzoeken en rekening houden met je eigen vaardigheidsniveau en je persoonlijke voorkeuren.

Wat zijn nu de belangrijkste verschillen tussen een slagvuurpistool en een hamerpistool?

Hamergestookt pistool: Het verschil tussen enkelvoudige en dubbele actie

Revolver kolf capaciteit

Een hamergesteven pistool wordt in twee verschillende uitvoeringen aangeboden: dubbelwerkende en enkelwerkende.

Bij een dubbelloops hamergeweer moet de haan met de hand worden gespannen, of moet de trekker langer worden overgehaald om de haan te spannen en het pistool af te vuren. Als je voor deze methode kiest, is de trekker zwaarder en voor veel vrouwen moeilijk te bedienen. Maar nadat het eerste schot is gelost, is elk volgend schot een enkelwerkende trekker als je met een semiautomatisch pistool schiet.

Bij een enkelwerkend pistool kan de haan niet worden gespannen door de trekker over te halen, en moet hij gespannen zijn om te kunnen schieten. Bij een single-action pistool wordt de haan echter automatisch gespannen wanneer je de trekker overhaalt.

Een woordje over de zwaardere trekker van revolvers

Als je je zorgen maakt over de zware trekker, kunnen alle pistolen met hamer gebruikt worden in zowel double-action als single-action modus, tenzij het alleen double-action pistolen zijn.

Sommige mensen houden er echter niet van dat de eerste trekker zwaarder is dan de volgende schoten; ze hebben het gevoel dat de verandering in gewicht hun nauwkeurigheid zou kunnen beïnvloeden.

Dit is echter gewoon een kwestie van persoonlijke voorkeur. Sommige mensen geven de voorkeur aan pistolen met dubbele werking, en anderen niet.

Je moet trainen met je pistool en vertrouwd raken met het gebruik ervan. Dat is wat het verschil maakt.

Als je met een dubbelloops pistool traint, raak je vertrouwd met de gewichtsverandering en kun je net zo nauwkeurig schieten als met een slagvuurpistool.

Slagpistolen

Glock 17

Wat is het verschil tussen een slagvuurpistool en waarom geven sommige mensen de voorkeur aan een slagvuurpistool? Een van de belangrijkste redenen is dat pistolen met een slagvuurmechanisme eenvoudiger te leren zijn. Er zijn zelfs enkele strikergestuurde pistolen, zoals de S&W M&P Shield .380 EZ , die zijn ontworpen voor beginners. Je hoeft de haan niet terug te slaan, en op de meeste modellen hoef je niet actief een handmatige veiligheid in en uit te schakelen. Pistolen met slagpinvuurmechanisme bieden een gebruiksvriendelijke ervaring voor de schutter; je laadt het pistool, trekt de trekker over, en schiet. Ook het overhalen van de trekker is eenvoudig, omdat de trekker lichter is dan die van een pistool met dubbele actie.

Een woordje over veiligheid

Sommige dubbelloops hamergestuurde pistolen hebben een decocker veiligheidsmechanisme dat zowel het pistool ontgrendelt als de slagpin blokkeert. Een decocker beveiliging is anders dan een standaard decocker, die alleen het pistool ontgrendelt, maar niet de slagpin blokkeert. Als een slechterik je pistool in handen krijgt en niet weet hoe hij de veiligheid moet uitschakelen, kan je leven worden gered.

Een single-action pistool heeft een veel kortere, lichtere trekker overhaal. Zodra je de schuif terugtrekt om het pistool te laden, zal de haan automatisch opspringen. Op dat moment kun je een handmatige veiligheid inschakelen om je pistool gespannen en vergrendeld te houden wanneer het in je holster gaat.

Als je pistool een handmatige veiligheid heeft, moet je het in- en uitschakelen van de handmatige veiligheid elke keer dat je schiet oefenen, zodat het spiergeheugen wordt en je niet bewust hoeft te beslissen om de veiligheid uit te schakelen in een echte zelfverdedigingssituatie.

Omdat striker pistolen vaak niet zijn uitgerust met handmatige veiligheidssystemen, moet je er goed op letten dat je trekker te allen tijde beschermd is. Aangezien de trekker aanzienlijk lichter en korter is, kan hij gemakkelijker per ongeluk worden ingedrukt.

Dit is ook de reden waarom het van vitaal belang is dat u een pistool in een holster draagt, zelfs als u het in een verborgen draagtasje draagt.

Slagvuur vs. hamervuur: Draaggemak

De pistolen die met een slaghamer worden afgevuurd, hebben meestal een polymeer frame en zijn daarom lichter dan pistolen die met een hamer worden afgevuurd. Voor verborgen draagdoeleinden zijn meer slagvaste pistolen verkrijgbaar in compacte en subcompacte versies.

Dat wil niet zeggen dat hamergestookte pistolen niet goed zijn voor verborgen dragen, want veel modellen zijn daar uitstekend geschikt voor, maar er zijn minder opties op de markt voor hamergestookte pistolen.

Slagvuur Vs. Hamergestoken: Kosten

Pistolen die met een hamer worden afgevuurd zijn duurder dan met een slagvuurmechanisme, omdat ze duurder te produceren zijn omdat ze van metaal zijn gemaakt. Meer bewerking betekent meer kosten. Als je op zoek bent naar een pistool dat eenvoudig in gebruik is en budgetvriendelijk, dan is een slagvuurpistool misschien een goede optie voor jou.

Dus, is het ene wapen consistenter of betrouwbaarder dan het andere? Niet echt. Het debat over de betrouwbaarheid van slagvuurwapens versus slagvuurwapens is ook afhankelijk van het merk en model van het wapen, en van hoe goed je je wapen onderhoudt. Welk wapen je koopt, moet gebaseerd zijn op je comfortniveau en persoonlijke voorkeur.

Als u ooit met een pistool hebt geschoten, en u weet dat een zware trekker overhalen voor u een probleem kan zijn, bedenk dan dat u pistolen met hamer kunt bedienen door de hamer met de hand terug te trekken, zodat de trekker niet zo zwaar is. Als je de hamer echter niet met één duim kunt terugtrekken, kan dat een veiligheidsprobleem zijn. Het is een goed idee om je pistool volledig met één hand te kunnen bedienen; je weet nooit of je andere hand vrij zal zijn in een noodsituatie.

Als je probeert te schieten met een hamerpistool en het is een hele klus om de haan te spannen, en je hebt twee handen nodig om de trekker over te halen, dan is een slagpistool een goede optie voor jou. Dat gezegd zijnde, wat in het begin moeilijk is, kan altijd verbeterd worden. Met wat oefening, kan het overhalen van een lange, zware trekker gemakkelijk worden.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat is het voordeel van een slagvuurpistool?

De voordelen van een slagvuur systeem is dat ze veel minder bewegende delen hebben, en vaak tal van interne beveiligingen hebben ingebouwd die ervoor zorgen dat ze zeer veilig zijn. Ze zijn ook meestal wat lichter, en worden vaak gebruikt in polymeer-framed pistolen (met de unieke XD-E als uitzondering).

Wat is het verschil tussen hamer- en slagvuur?

Striker 101. Een pistool met slaghamer heeft een slagpin die moet worden geraakt door een zichtbare hamer wanneer de trekker wordt overgehaald om het pistool af te vuren. Een slagpinpistool gebruikt een veerbelaste slagpin, meestal “slagpin” genoemd, om de slagpin van de patroon in de kamer in te drukken en het pistool af te vuren.

Zijn Glocks ‘striker fired’?

Deze wapens, zoals een Glock vuurwapen, maken gebruik van een interne slagpin. De slagpin wordt gespannen wanneer je de trekker overhaalt. Zodra de trekker wordt overgehaald, beweegt de slagpin naar voren om de slagpin te raken. De wapens met een slagpinmechanisme worden ook vaker gebruikt als verborgen draagwapens en worden vaak gebruikt voor huisverdediging.

Zijn slagvuur pistolen veilig?

Ja, het is veilig om een geladen slagvuurpistool te dragen. Sommige slagvuurpistolen, zoals Glocks, zijn zo ontworpen dat ze alleen kunnen vuren als de trekker in de achterste stand wordt gezet (ingedrukt of uitgetrokken).

Wat is het verschil tussen een striker en een slagpin?

Slagpinnen zijn in principe veer-geladen slagpinnen, meestal van een één- of tweedelige constructie. Bij de eendelige slagpin wordt de slagpin op een draaibank gedraaid uit een ronde staaf metaal, veel groter in diameter dan een slagpin, om de massa te leveren die nodig is om de slagpin tot ontploffing te brengen.

Kun je een slagpistool met droge ontsteking afvuren?

Om een slagpinpistool droog te kunnen afvuren, moet de slede (al is het maar gedeeltelijk) worden gespannen om de trekker en de slagpin in te stellen. Over het algemeen zijn striker pistolen niet schadelijk bij het uitvoeren van droogvuur schoten. Raadpleeg echter uw handleiding of de fabrikant om zeker te zijn.

Wat zegt het kaliber van een kogel over het vuurwapen?

Kaliber, ook gespeld Kaliber, in vuurwapens, maateenheid die de binnendiameter van een geweerloop en de diameter van de munitie aangeeft; of de lengte van een geweer uitgedrukt in verhouding tot de binnendiameter (nu alleen gebruikt voor marine- en kustverdedigingswapens). Zie boring.

Welk slagvuurpistool is het meest nauwkeurig?

De Sig Sauer P320 is een van de beste 9mm pistolen ter wereld die met een trekker zijn afgevuurd. Het werd in 2017 door het U. S. Marine Corps geadopteerd als de M17 en M18 (compacte variant). Als je op zoek bent naar modulariteit samen met nauwkeurigheid, dan zou de Sig Sauer P320 een van je topkeuzes moeten zijn.

Is striker fired centerfire?

Zowel hamer- als slagvuurwapens kunnen betrouwbaar (of niet zo betrouwbaar) werken op zowel centerfire als rimfire munitie. Zowel single action als double action kunnen betrouwbaar werken op beide soorten munitie.

Zijn Glocks double action?

De Glock 19 heeft een totale lengte van 7.36 inches en een loop lengte van 4.01 inches. Het is een double-action pistool, wat betekent dat nadat een ronde is geplaatst het pistool alleen de trekker hoeft over te halen om de slagpin te zetten en te vuren. Latere schoten vereisen ook slechts een enkele trekker over te halen.

Is Da Sa veiliger dan een slagvuurwapen?

Elk argument dat een DA/SA pistool op de een of andere manier “veiliger” is dan een slagvuurwapen, vanwege de langere en zwaardere trekker van een DA pistool, moet gemakshalve deze incidenten negeren en het feit dat de SA stand op deze wapens veel korter en lichter is dan de trekker van een slagvuurwapen.

Wat is een striker block?

Horn Striker Block Wordt gebruikt om de spanning van de hoofdveer af te halen wanneer men een wapen opbergt na het schieten. Deze procedure zorgt ervoor dat de slagpin niet breekt.

Zijn jachtgeweren centerfire of rimfire?

Centerfire munitie wordt gebruikt voor geweren, jachtgeweren, en handvuurwapens. Bij dit type munitie bevindt de ontsteker zich in het midden van de huls. Bij ringvuurmunitie bevindt de grondhaan zich in de rand van de huls. Vuurvuur munitie is beperkt tot lage-druk ladingen.

Mag je met Glocks schieten?

U mag uw GLOCK pistool droogvuren, maar wij raden u aan een snapcap of dummy round te gebruiken als u langere tijd gaat droogvuren.

Op welke afstand is een pistool afgevuurd om een contact Halo achter te laten?

Naarmate de afstand groter wordt, zal een pistool dat op ongeveer 12 tot 18 inch van het doel wordt afgeschoten vaak een halo van rook rond het kogelgat achterlaten. Vanaf 25 inch, kan het doel nog steeds tekenen van kruitresten vertonen.

Vorig artikel

Is warm wit licht beter voor de ogen?

Volgend artikel

Hoe maak je een lineair patroon in Solidworks?

You might be interested in …

Wat is een Numerieke Coëfficiënt?

Combineer gelijksoortige termen Een variabele kan een verscheidenheid van getallen voorstellen. Een getal op zichzelf, niet direct beïnvloed door een variabele, wordt een constante genoemd. Een algebraïsche uitdrukking is een verzameling van getallen, variabelen, groeperingssymbolen […]

Waarvoor worden Coil Potten gebruikt?

Het coilen van klei potten is een eenvoudig proces van het leggen van coils of andere vormen, een voor een, en dan de lagen aan elkaar lassen om een solide vorm te creëren. Het is […]

Past GRIJS bij donkergroen?

Wat is de kleur donkergroen en welke bijpassende kleuren kun je er bij dragen? Dit is een goede natuurlijke kleur, niet saai, maar vrij rustig en elegant om dagelijks te dragen. De meest populaire kleuren […]