20 mei 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Wat is er gemaakt van vibranium in Marvel?

In het Marvel universum is vibranium een van de sterkste metalen die er bestaan, en hier zijn de 10 meest krachtige vibranium creaties.

Vibranium is een van de zeldzaamste materialen in Marvel comics en heeft eigenschappen die tal van superhelden en schurken hebben geholpen sinds de introductie ervan in Daredevil #13. Het is een metaalerts, gekenmerkt door zijn vermogen om energie te absorberen en het metaal sterker te maken. Verschillende varianten bestaan over de hele wereld, zoals anti-metaal, dat eigenschappen heeft die geassocieerd worden met het oplossen van andere metalen, maar misschien is zijn meest opmerkelijke locatie in Wakanda, waar de ontdekking het land het meest technologisch geavanceerde in de wereld maakte. Of het nu gebruikt is voor het goede of het kwade, vibranium is een invloedrijke bron, dus kijken we naar de 10 meest krachtige creaties.

10 Ka-Zar’s Medaillon

Antarctisch vibranium is een andere isotoop dan zijn Wakandese tegenhanger, in die zin dat het metalen in de buurt kan deconstrueren – of smelten. Ka-Zar had een medaillon dat hij gebruikte als riemgesp om hem te helpen vechten tegen verschillende vijanden in het Savage Land, zoals Klaw en de Man-Apes. Het was oorspronkelijk ontdekt door zijn vader, Heer Plunder, tijdens een expeditie in Antarctica. Heer Plunder maakte twee helften van een medaillon om aan zijn twee zonen te geven, van wie Ka-Zar er één was. Toen beide helften eenmaal in bezit waren, werd het een groot hulpmiddel voor Ka-Zar, de “Zoon van de Tijger”.

9 Echo’s Staf

Maya Lopez aka Echo had niet de beste start in het leven. Ze werd doof geboren, maar dat weerhield haar er niet van om haar gaven te tonen. Haar vader werkte voor misdaadbaas Kingpin, en nadat hij was vermoord, nam Wilson Fisk haar in huis. Echo werd wijsgemaakt dat Daredevil haar vader had gedood, en na het bestuderen van zijn gevechten, leerde ze om zelf een sterke strijder te worden. Later brak haar houten staf in een gevecht, maar met de hulp van Moon Knight en voormalig S.H.I.E.L.D.-agent Buck Lime kreeg ze een nieuwe staf van vibranium. In combinatie met haar buitengewone vechtkunst en acrobatische vaardigheden, bleek Echo’s staf van pas te komen in talloze gevechten tegen vijanden als Count Nefaria en Klaw.

8 Warpath’s Dolken

De eerste ontmoeting van John Proudstar alias Warpath met de X-Men was op z’n zachtst gezegd ijzig. Het was Storm die hem de dolken gaf in Uncanny X-Men #475. Deze wapens werden een belangrijk onderdeel van het personage en omdat ze van Wakandan vibranium zijn gemaakt, hebben ze Warpath zeker geholpen in de strijd tegen veel van zijn vijanden gedurende zijn illustere carrière. De messen konden trillingsenergie absorberen, waardoor ze duurzamer werden en gemakkelijker te hanteren naarmate ze meer energie absorbeerden. Ze kwamen goed van pas tijdens zijn ruimtereis tegen Vulcan, en ook tijdens zijn tweede optreden in X-Force.

7 Agent Zero’s pak

Toen de superheld bekend als Maverick ernstig gewond raakte door toedoen van Sabretooth, besloot hij met tegenzin deel uit te maken van het Weapon-X Programma. Hoewel hij veel krachtiger was, haatte de nieuwe naam Agent Zero zichzelf, hij worstelde met zelfmoordgedachten en weigerde zijn oude vriend Wolverine te doden, maar hij bleef voor het programma werken. Zero’s pak was geweven met vibranium en gaf hem daardoor de mogelijkheid om in volledige stilte rond te sluipen en licht te breken in de duisternis, waardoor hij detectie kon vermijden. Zijn wapens waren voornamelijk gemaakt van adamantium, maar het pak stelde hem in staat een effectieve huurmoordenaar te worden.

6 De transformatie van Ulysses Klaw

Ulysses Klaw was een natuurkundige die op het gebied van toegepaste sonica werkte en geobsedeerd raakte door het verwerven van Wakandan vibranium om zijn studie te bevorderen. Nadat hij er niet in slaagde ze van T’Challa te krijgen, besloot hij een bende huurlingen te leiden om ze op een agressieve manier terug te krijgen. Hoewel hij verantwoordelijk was voor het doden van T’Chaka-T’Challa’s vader, was hij nog steeds niet in staat om het te bemachtigen. Uiteindelijk vond hij het op de zwarte markt en gebruikte het om zichzelf superkrachten te geven. Met behulp van zijn geluidsconvertor kan Klaw geluidsgolven produceren die zijn vijanden doof kunnen maken, maar hij kan ook een schokgolf produceren die gebruikt wordt om iedereen die hem tegenwerkt uit te schakelen. Hoewel Klaw’s geluidsconvertor niet van vibranium is gemaakt, heeft het erts wel geholpen om hem te veranderen in de sterke en robuuste schurk die we allemaal kennen.

5 Hawkeye’s trucjes met pijlen

Hawkeye heeft in de loop der tijd ontelbare pijlpunten gebruikt, maar geen enkele is zo krachtig als de pijlpunten die gemaakt zijn van Antarctisch vibranium. Wanneer ze afgevuurd worden, kunnen de pijlen de moleculaire verbindingen in bijna elk metaal afbreken – inclusief Adamantium – en ze in vloeistof veranderen. Ze worden het best gebruikt tegen robots en oorlogsmachines, en ze hebben hem zeker geholpen tegen moordzuchtige automaten als Ultron. Hoewel hij geen superkrachten heeft, is Clinton Barton een meesterboogschutter, en ook al heeft hij pijlen gehad met explosieve punten, pijlen die ontploffen bij de inslag, of pijlen met zuur, deze vibranium pijlen zijn veruit de beste die Hawkeye te bieden heeft.

4 Avengers Toren

Niet alle vibranium creaties worden als wapen gebruikt. Zo werd de Avengers Tower gebouwd met vibranium in het beton van de muren, om de structuur te verstevigen en ervoor te zorgen dat de dodelijkste aanvallen worden afgeslagen door de unieke eigenschappen van het metaal. We hebben verschillende Marvel bolwerken vernietigd of zelfs verwijderd zien worden, zoals het Baxter Building, dus het is logisch dat Tony Stark het zeldzame materiaal gebruikte om de sterkste vijanden – mensen of buitenaardsen – ervan te weerhouden hun uitvalsbasis aan te vallen en het te laten branden in een enorme berg vuur, as en rotsen.

3 Doctor Doom’s vibranium pantser

Tijdens de Doomoorlog besloot de machtigste vorst van Latveria om de hele voorraad vibranium onder de neus van de Wakandan weg te kapen. Toen hij ontdekte dat de stof zijn duistere magie kon versterken, creëerde Doctor Doom een krachtig pantser dat hem onverwoestbaar maakte en hem in staat stelde elke druppel vibranium op de planeet te vinden. Victor creëerde ook een legioen robots gemaakt van vibranium, wat leidde tot een totale oorlog tussen de Latverianen en de Wakandanen. Toen T’Challa zich realiseerde dat er maar één manier was om hem te stoppen, slaagde hij erin om al het vibranium onbruikbaar te maken, en in het proces het pak van Doom onbruikbaar te maken. Maar toen het werkte, had Black Panther geen schijn van kans om hem te verslaan.

2 De Panther gewoonte

Duizenden jaren geleden viel vibranium in de vorm van een meteoriet in Wakanda. Het werd door de Wakandanen gebruikt om technologie te creëren die veel geavanceerder is dan waar ook ter wereld. Een deel van hun cultuur stelt een van de inwoners in staat om de Black Panther te worden, de Chieftain van Wakanda, door middel van een reeks uitdagingen, en zodra ze zichzelf hebben bewezen, kunnen ze de Black Panther habijt dragen, dat is een pak doorspekt met vibranium. T’Challa heeft al scherpe zintuigen, ongelooflijke snelheid en superkracht, maar eenmaal getooid met het habijt, wordt hij een nog sterkere tegenstander met de mogelijkheid om kogels of stoten af te weren en krijgt hij een superieur zicht in het donker.

1 Captain America’s schild

Het schild van Captain America, gemaakt door Dr. Myron MacLain in de jaren 40, is zonder twijfel de krachtigste vibranium creatie die er bestaat. Na ontelbare uren proberen om iets te maken dat de Amerikanen een duidelijk voordeel zou geven in de Tweede Wereldoorlog, werd het schild gemaakt nadat een onbekende stof een interactie aanging met het vibranium en de staallegering ervoor zorgde dat het onverwoestbaar werd. De gecreëerde schijfvorm werd later aan Captain America overhandigd in de vorm van een schild, en hij heeft het sindsdien gebruikt om zijn vijanden te bevechten. Er zijn in de loop der tijd verschillende versies van het schild geweest, zoals een schild van zuiver vibranium dat in Wakanda is gemaakt, maar de beroemde rood-wit-blauwe versie is verreweg het populairst.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat in de MCU is gemaakt van vibranium?

1. Captain America’s schild. De eerste uitvinding van vibranium in het Marvel Cinematic Universe was het schild van Captain America. Het lijkt erop dat het schild was gemaakt voor Steve Rogers, want hij raakte er al snel aan gewend om het schild te dragen als onderdeel van zijn uniform, zelfs toen hij net begon met het redden van de wereld.

Is Iron Man gemaakt van vibranium?

Met zijn toewijding om het beste Iron Man pak te maken, is het vreemd waarom Tony Stark nooit besloot een pantser van vibranium te maken. De held van de MCU stond bekend om verschillende dingen, waaronder zijn ongeëvenaarde genialiteit, vandaar dat hij een integrale rol speelde in het mogelijk maken van de tijdroof in Avengers: Endgame mogelijk maakte.

Waar is Thor’s Hamer van gemaakt?

Uru
“Het is goed gedocumenteerd dat de hamer gemaakt is van ‘Uru,’ een fictief metaal uit Thor’s geboorteland Asgard. “

Waar is Thanos zwaard van gemaakt?

In de stripboeken wordt het beschreven als een metaal afkomstig van de eerste maan in het bestaan van het universum. Het bezit extreme kracht en houdt betoveringen goed binnen, waardoor het het perfecte materiaal is voor Thanos’ wapen. Het is bekend dat hoe meer Uru betoverd wordt, hoe duurzamer het zal zijn.

Kan de Hulk vibranium vernietigen?

Dr. Bruce Banner ontdekte dat tijdens een vorige Chitauri aanval, de Hulk door de met vibranium beklede Chitauri schepen kon breken zonder enige moeite. Hierdoor ontdekte hij dat vibranium broos wordt bij blootstelling aan gammastraling.

Wist Howard Stark van Wakanda?

Het verklaart een hoop, Howard Stark heeft nooit iets onthuld over Wakanda, zei altijd dat Vibranium uit de diepste delen van Afrika kwam, zijn Wakandan avontuur en Wakanda blijft geheim voor de rest van de wereld.

Wat is sterker Uru of Vibranium?

Uru wordt sterker als er magie wordt betoverd. Vibranium kan niet overweg met magie, dus het zal niet werken. Maar het kan wel energie absorberen. Er wordt gezegd dat Uru het krachtigste metaal in het heelal is.

Waar is Thanos wapen van gemaakt?

[Gezien het feit dat het sterk genoeg is om vibranium te kraken, moet Thanos’ wapen gemaakt zijn van een ander ongelooflijk sterk metaal – misschien adamantium, het andere supersterke metaal dat we kennen in het Marvel universum. [/color-box]

Is Thanos wapenuitrusting Uru?

Hij staat er niet om bekend veel persoonlijke wapens te gebruiken, maar het enige zeer opmerkelijke artefact dat hij bij zich draagt is de Infinity Gauntlet. Gemaakt van Uru metaal op Nidavellir door Eitri, onder dwang van Thanos, stelt de Infinity Gauntlet de drager in staat om de kracht van elke Infinity Stone die eraan is toegevoegd, te gebruiken.

Is Bucky’s arm van vibranium?

Comic. Winter Soldier’s Prothese Arm is een cybernetisch implantaat bevestigd aan Bucky Barnes lichaam om te worden gebruikt in plaats van zijn ontbrekende linkerarm. Nadat de titanium arm die aanvankelijk door HYDRA aan Barnes was gegeven in 2016 door Iron Man was vernietigd, kreeg hij tijdens de Infinity War van 2018 een vibranium vervanging van T’Challa.

Kunnen de klauwen van Wolverine de Hulk snijden?

Zijn adamantium klauwen zijn een van de weinige wapens in het Marvel Universum die Hulk’s huid kunnen doorboren en Wolverine heeft er geen probleem mee om Hulk’s hoofd te pakken. Sterker nog, als het erop aankomt, kan Wolverine de Hulk zijn hoofd afhakken en voor eens en altijd een einde maken aan de Hulk.

Kan Thor’s hamer Wolverine’s klauwen breken?

[Het adamantium dat Wolverine’s klauwen bedekt is een van de sterkste metalen in het hele Marvel universum, maar hoe taai en onbreekbaar het ook mag zijn, de strips zelf bewijzen dat het geen partij is voor Thor’s hamer Mjolnir. [/color-box]

Is vibranium gestolen?

In 1992 stal Ulysses Klaue met succes voor miljarden dollars aan vibranium uit Wakanda met de hulp van de Wakandese prins N’Jobu, die hij verkocht tot 2015, toen zijn resterende cache werd opgekocht door de moordzuchtige A. I. bekend als Ultron.

Hoe kwam Tony’s vader aan vibranium?

[De vibranium asteriod was niet volledig intact toen het de aarde raakte, sommige deeltjes weken af van zijn projectiel pad en crashte in de omliggende gebieden van Wakanda dat niet volledig verborgen was voor de wereld. Vandaar dat SHIELD of Tony’s vader vibranium kon bemachtigen. [/color-box]

Is Thors hamer sterker dan vibranium?

Alhoewel Hela Thors Hamer heeft vernietigd die gemaakt is van uru is het nog steeds sterker dan vibranium. Je zou kunnen denken “Wel, Thors hamer heeft het schild van kapitein Amerika niet vernietigd. Dat is omdat het een hamer was, en als Stormbreaker caps schild zou raken zou het waarschijnlijk breken. Uru wordt sterker als magie betoverd is.

Vorig artikel

Wat gebeurt er met het NBA contract als de speler met pensioen gaat?

Volgend artikel

Is DNA een polymeer?

You might be interested in …

Wat is een bijtplaat?

Separatoren (afstandhouders) Separatoren zijn ronde verende elementen van metaal of elastiek die tussen de achterste kiezen worden geplaatst om de kiezen uit elkaar te trekken en ruimte te maken voor metalen banden die later in […]

Wat is een vervreemde echtgenote?

“Vervreemde echtgenote.” Merriam-Webster.com Woordenboek, Merriam-Webster, https://www.merriam-webster.com/dictionary/estranged%20wife. Geraadpleegd op 14 feb. 2022. WOORD VAN DE DAG billet-doux Ontvang het woord van de dag dagelijks per e-mail! Test je woordenschat Noem dat Ding: Bloemen Editie hyacintchrysant amaryllishydrangea […]