20 mei 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Wat is het verschil tussen een economy en een compacte auto?

verschil tussen zuinige en compacte auto's

In dit artikel zal ik u uitleggen wat het verschil is tussen een economy auto en een compacte auto. Dit is een veel voorkomende vraag die ik op deze blog krijg van mensen die op het punt staan een auto te huren.

Het belangrijkste verschil tussen een economy en een compacte auto is de grootte. Beide auto’s zijn relatief vergelijkbaar in huurprijs. De economy auto’s zijn meestal kleiner dan de compacte auto’s. De economy auto heeft weinig zitplaatsen en beperkte bagageruimte terwijl de compacte auto vaak een gewone auto of een busje is waardoor je veel meer ruimte en plaats hebt voor meer mensen.

Dat was slechts een korte samenvatting, laat me nu in detail ingaan op hoeveel bagage, ruimte en de prijs die u mag verwachten van elk type.

Voordelige auto

  • Biedt plaats aan twee volwassenen en twee kinderen. Er kunnen ook 4 volwassenen in, maar de ruimte zal beperkt zijn.
  • Ruimte voor een middelgrote koffer en meerdere kleinere tassen.
  • Brandstofverbruik verschilt van elk model, maar 30-35 mpg (mijl per gallon) is typisch.

De economy car is meestal de kleinste van de twee (economy en compact)

Een economy auto is uitgerust met 2, 3 of 4 deuren, maar twee is de meest voorkomende.

Deze auto’s hebben vier zitplaatsen waardoor er tot 4 personen in passen, maar meestal is er weinig beenruimte op de achterbank waardoor het moeilijk is om 4 volwassenen in een compacte auto te laten passen.

Zoals ik hierboven al zei, past er gemakkelijk een middelgrote koffer in, samen met kleinere handbagage. Als je alleen kleine koffers hebt, is het huren van een economy auto meer dan prima.

Omdat de economy auto’s kleiner zijn verbruiken ze minder brandstof dan de compacte auto’s, het verbruik verschilt per model, maar een verbruik van 30-35 mpg is gebruikelijk voor dergelijke auto’s. Meestal kunt u de verhuurder vragen naar de verbruikscijfers als u meer precieze cijfers wilt over de auto die u gaat huren.

De prijs varieert naargelang de stad en de maatschappij die je kiest. Waar ik woon in Noorwegen is de prijs voor een economy car 187 $ per dag, maar ik ben er zeker van dat je een betere deal kan vinden.

Compacte auto

  • 4 of meer deuren
  • 5 of meer zitplaatsen
  • Er past 1 grote koffer in, 1 middelgrote koffer, en een paar kleinere tassen
  • Gasverbruik: Verschilt van auto tot auto, maar het gemiddelde is 30-35 mpg

De compacte auto is de grootste van de twee, hij heeft meestal 5 of meer zitplaatsen waardoor je de hele familie mee kunt nemen. Afhankelijk van het bedrijf waar u huurt zullen de bestelwagens in een andere prijsklasse of categorie vallen, maar sommige dealers scharen deze ook onder de compacte wagens.

Een compacte auto heeft meestal 4 of meer deuren. Als ik u zou zeggen dat u zich een gezinsauto moet voorstellen, zou u aan een compacte auto denken.

Als u op reis gaat en veel bagage meeneemt (2 of meer koffers) dan kunt u beter voor een compacte auto gaan om voldoende ruimte te hebben. Dit hangt volledig af van het aantal personen en de ruimte die u in uw auto wilt hebben, maar dat is een keuze die alleen u kunt maken.

Meestal past er één grote koffer, één middelgrote koffer en verschillende kleinere tassen in een compacte auto, wat neerkomt op ongeveer 12-14 voet bagageruimte.

De prijs zal ook iets hoger zijn dan de economy car, naast een hoger benzineverbruik. U moet verwachten dat ongeveer 30-35 mpg met een compacte auto. Dit is verschillend van elk model, dus je moet uw verhuurder te vragen voor verdere details.

Compacte auto vs Economy auto – Welke is de beste

Welke auto het beste is om te huren is helemaal aan u, u moet zelf beslissen welke auto het meest geschikt is voor uw reis. Er zijn echter een paar factoren die u in overweging moet nemen bij het nemen van deze beslissing.

Het eerste wat ik in gedachten zou hebben is met hoeveel mensen u reist. Als u met meer dan 2 volwassenen bent, raad ik u aan om voor een compacte auto te gaan, omdat volwassenen meestal meer bagage meenemen en de ruimte op de achterbank van een economy car meestal beperkt is.

Hoeveel mensen reizen er?

Maar dit hangt ook af van de lengte van uw reis, als u gewoon een goedkope huurauto wilt van het vliegveld naar uw hotel dan is er ook niet veel behoefte aan een grote compacte auto. Zorg er gewoon voor dat uw bagage zal passen voordat u de beslissing nemen.

Hoeveel bagage

Zoals ik al eerder zei past in een economy auto een middelgrote koffer en een aantal kleine tassen, dus als je meer bagage hebt dan dat ben je genoodzaakt om het of op de achterbank vast te zetten of een compacte auto of een busje te huren.

Budget

Het laatste punt dat ik zou overwegen is uw budget, als je wilt om geld te besparen dan een zuinige auto zou uw beste weddenschap zijn.

Vanwege de grootte zal het minder gas verbruiken en de huurprijs is ook lager.

Denk eraan om bij het kiezen van een auto niet alleen naar de huurprijs te kijken, maar ook naar het benzineverbruik. Als je lange ritten gaat maken, kan het voordeliger zijn om een auto te hebben die langer rijdt met minder gas dan te betalen voor een goedkope auto die niet volledig gebruik maakt van het gas.

Conclusie

Het belangrijkste verschil tussen een zuinige en een compacte auto is de grootte. Ik hoop dat dit artikel u heeft geholpen bij het nemen van uw beslissing als het gaat om uw huurauto.

Zorg ervoor dat je veilig blijft en huur een auto die veilig is en het gas volledig benut!

Wanneer mijn mij, mijn vriendin en de kinderen gaan naar een vakantie we meestal gaan met een zuinige auto gewoon omdat het past onze spullen en aangezien we zijn slechts twee volwassenen is het een perfecte keuze.

We hebben er nog nooit problemen mee gehad, het enige nadeel is dat je bij sommige auto’s de voorstoel naar beneden moet doen om bij de achterbank te komen. Verder zou een zuinige auto voor de meeste gevallen prima moeten werken.

Wees voorzichtig en rij veilig!

Als u vond dit artikel zorg ervoor om te controleren: Auto niet starten klikken geluiden en verloren autosleutels

Misschien bent u ook geïnteresseerd in onderwerpen

Is compact of economy auto beter?

Het grootste verschil tussen een economy auto en een compacte auto is de grootte. Hoewel beide voertuigklassen over het algemeen zeer betaalbaar zijn om te huren en te rijden (met een goede brandstofefficiëntie), zijn economy auto’s over het algemeen iets kleiner dan hun compacte tegenhangers.

Wat wordt beschouwd als een compacte auto?

De Amerikaanse EPA definieert een kleine, of compacte, auto als een auto met een gecombineerde passagiers- en laadruimte van 100-109 kubieke meter. Volgens hen moet een compacte auto ook tussen 161 en 187 inch lang zijn. Deze auto heeft ook zitplaatsen voor vijf personen en meet 193. 8 inch lang en 73 inch breed.

Is een Toyota Corolla een compacte auto?

Toyota Corolla Hatchback Ga naar plaatsen in de compacte auto die stijl en inhoud in één aantrekkelijk pakket levert.

Wat is groter zuinige auto of compact?

Het belangrijkste verschil tussen een economy auto en een compact auto is de grootte van het voertuig. Compacte auto’s zijn een beetje kleiner dan economy auto’s. Beide voertuigklassen zijn zeer zuinig met brandstof.

Wat economy car betekent?

Een economy car is een term die meestal gebruikt wordt in de Verenigde Staten voor auto’s die ontworpen zijn voor een goedkope aankoop en gebruik. Typische zuinige auto’s zijn klein (compact of subcompact), licht en goedkoop om te produceren en aan te schaffen. De strenge ontwerpbeperkingen dwingen fabrikanten van zuinige auto’s over het algemeen om inventief te zijn.

Welke auto verbruikt minder brandstof?

Rank Merk & Model Totaal mpg
1 Hyundai Elantra Hybride Blauw 48
2 Toyota Corolla LE Hybride 48
3 Toyota Corolla Hatchback SE 36
4 Kia Forte LXS (2.0L) 34

Wat is de goedkoopste auto die Toyota maakt?

Corolla
De Corolla is Toyota’s goedkoopste model Volgens Kelley Blue Book is de Toyota Corolla gedurende 12 generaties van de auto een van de best verkochte auto’s ter wereld geweest. Het is niet alleen een goedkope keuze, maar ook een veilige. De Corolla is ook gemakkelijk te onderhouden en heeft een even grote doorverkoopwaarde.

Is Toyota Corolla een zuinige auto?

Toyota Corolla – 31/40 city/highway mpg* Toyota Corolla Hybrid – 53/52 city/highway mpg* Toyota Corolla Hatchback – 30/38 city/highway mpg* Toyota Camry – 28/39 city/highway mpg*

Is subcompact kleiner dan compacte auto?

Als het op auto’s aankomt, betekent groter niet altijd beter. Volgens de Automotive Science Group heeft een compacte auto iets minder binnenruimte dan een standaard middelgrote sedan. Evenzo is een subcompact of mini-compact kleiner dan een compacte auto.

Wat is het verschil tussen economy compact en midsize?

Een compact voertuig is een kleine auto, met een gecombineerde passagiers- en laadruimte van 100-109 kubieke meter. Een midsize auto biedt meestal hetzelfde aantal zitplaatsen als een compacte auto, met ruimte voor vijf passagiers, maar je zult meer beenruimte en hoofdruimte vinden in een midsize.

Wat is de meest betrouwbare Toyota?

De Toyota Prius staat bovenaan de lijst van meest betrouwbare voertuigen van Consumer Reports voor het modeljaar 2021. De rijprestaties worden als matig beschouwd, maar de Prius wordt nog steeds beschouwd als een solide partner voor woon-werkverkeer. Hij stond nummer 1 op de lijst van meest betrouwbare voertuigen van Consumer Reports voor het modeljaar 2021.

Zijn Mini’s betrouwbaar?

Ze zijn gewoon gemiddeld. ReliabilityIndex plaatst het merk op de 19e plaats van de 36, met een betrouwbaarheidsindex van 110. Dit is niet slecht, hoewel het meer gemiddeld is dan bovengemiddeld. De Telegraph zet Mini op de 19e plaats van hun 20 meest betrouwbare automerken, met 140 problemen per 100 voertuigen.

Welke auto is het beste voor dagelijks gebruik?

Top 10 Auto’s met weinig onderhoud in IndiaMaruti Celerio.

Welke auto is het beste voor dagelijks gebruik?

Tata Tiago, Maruti WagonR, Honda Jazz, Maruti Swift en Dzire, Renault Kwid, Hyundai Santro, etc zijn de beste auto’s voor dagelijks gebruik en stadsritten.

Is zuinig of compact kleiner?

Wat is het verschil tussen een economy en een compact huurauto? Het belangrijkste verschil tussen een economy auto en een compacte auto is de grootte van het voertuig. Compact auto’s zijn een beetje kleiner dan economy auto’s. Beide voertuigklassen zijn zeer zuinig met brandstof.

Vorig artikel

Hoe classificeer je een kind als een trage leerling?

Volgend artikel

Kan gember gebruikt worden als meststof?

You might be interested in …

Is gips een erts?

Gips is een calciumsulfaatmineraal in niet-metaalsulfaten. Het wordt op grote schaal gebruikt in bouwmaterialen, zoals cementvertrager, gipsproducten voor de bouw en cementeermaterialen; als bodemverbeteraar, meststof en pesticide in de landbouw; in de papierindustrie, verf, rubber, […]

Hoe dik mag klei zijn om te bakken?

Maak de klei niet dikker dan 1 inch. Het is mogelijk om een hele zak klei van 25 pond te bakken zonder explosies. Maar het vergt wat geduld en een zeer lange baktijd. Maar voor […]

Wat is Sedimentatie-Suspensie?

Laboratorium 5 – Sedimentatie-Suspensies. Een suspensie is een heterogeen systeem dat gedispergeerde vaste stoffen bevat van een zodanige grootte dat zij bezinken. De sedimentatie- of bezinkingssnelheid van een gesuspendeerde fase hangt af van verschillende factoren […]