23 juli 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Wat is sneller gas of inductie?

Ontdek waarom inductiekoken sneller, veiliger, koeler en duurder is dan traditionele fornuizen, zodat u het beste toestel voor uw huis kunt kiezen.

Door Jennifer Noonan | Geüpdatet 26 feb 2020 11:36 AM

Inductie vs. Gas en Elektrische fornuizen: Welke zijn het meest efficiënt?

In tegenstelling tot een conventioneel gas- of elektrisch fornuis, produceert een inductiekookplaat geen thermische warmte. In plaats daarvan geven elektromagneten in de branders energie door aan het kookgerei dat er bovenop staat. Die energie zorgt ervoor dat de potten en pannen warm worden, waardoor het voedsel erin gaar wordt.

Hoewel inductiekookplaten al sinds de jaren 1970 bestaan, zijn ze pas onlangs op de markt gekomen. De wereldwijde markt voor inductiekookplaten voor huishoudelijk gebruik zal tegen 2022 meer dan $ 13 miljard bedragen, volgens Allied Market Research. In maart van 2019 haalden 18 van de 21 door Consumer Reports geteste inductiekookplaatmodellen hun lijst van aanbevolen modellen. Inductietechnologie heeft zeker zijn voordelen, maar een gas- of elektrisch fornuis kan nog steeds beter passen bij uw levensstijl, budget en kookbehoeften. Lees verder om ze naast elkaar te zetten – inductie vs. gas en elektrisch – zodat de belangrijkste verschillen u kunnen helpen de beste keuze voor uw keuken te maken.

Inductie biedt snelheid.

Inductiekoken maakt gebruik van magnetische velden om warmte te genereren, die onmiddellijk kan worden ingevoerd en aangepast. Het resultaat is dat u een pan water veel sneller aan de kook krijgt dan met de warmtegeleiding van gas- of elektrische fornuizen. Inductiekoken is snel, snel en nauwkeurig, wat het populair maakt bij zowel professionele koks als thuiskoks. Omdat warmte door inductie onmiddellijk in het kookgerei wordt gecreëerd, “warmt voedsel 50% sneller op en kookt water 50% sneller op inductiekookplaten in vergelijking met elektrische of gaskookplaten”, aldus Frigidaire, een van de marktleiders in inductietechnologie in het land.

Inductiekookplaten zijn energiezuiniger dan gas- of elektrische kookplaten.

Als de gasvlam of elektrische spoelen van een traditioneel fornuis warmte overbrengen op het kookgerei, is er veel kans op warmteverlies in de lucht. Op een inductiekookplaat is er veel minder energieverlies, omdat het kookgerei opwarmt als reactie op de elektromagnetische krachten die door de inductiebrander worden opgewekt. Tot 90 procent van de energie die op een inductiekookplaat wordt geproduceerd, wordt overgedragen aan het voedsel, vergeleken met ongeveer 74 procent op een traditionele elektrische kookplaat en 40 procent op een gasfornuis, volgens een studie gepubliceerd in de Summer Study on Energy Efficiency in Buildings van de American Council for an Energy-Efficient Economy. Bovendien gaat er bij inductiekoken vrijwel geen warmte verloren, zodat uw keuken tijdens het koken niet onaangenaam warm aanvoelt.

Inductie vs. Gas en Elektrische Fornuizen: Welke zijn het meest betaalbaar?

Traditionele modellen kosten minder.

Inductiekookplaten zijn duurder dan hun traditionele gas- en elektrische tegenhangers, deels omdat ze complexer zijn, en deels omdat er momenteel minder van worden verkocht (vraag- en aanbodeconomie). De prijzen zijn de laatste jaren gedaald omdat er nu meer modellen in het lagere en middensegment verkrijgbaar zijn. Een inductiekookplaat uit het middensegment kan u echter gemakkelijk $2000 kosten, terwijl een vergelijkbaar elektrisch model $500 kost. De goedkoopste inductiekookplaat kost ongeveer 800 dollar.

Omdat de energie die nodig is voor het koken zo’n klein deel uitmaakt van uw totale energierekening, kunt u niet verwachten dat de energie-efficiëntie van een inductiekookplaat de hogere initiële kosten goedmaakt. Koop een inductiekookplaat omdat u ervan houdt hoe het kookt, niet omdat u denkt dat u op de lange termijn geld bespaart.

Inductie kan betekenen dat u uw kookgerei moet vervangen.

Inductiekookplaten werken door de ijzeren atomen in kookgerei “op te wekken” via een magnetisch veld. Het elektromagnetische veld zorgt ervoor dat de deeltjes in die atomen steeds sneller bewegen, waardoor warmte ontstaat. Als gevolg hiervan werkt alleen magnetisch kookgerei op inductiekookplaten.

Kookgerei van roestvrij staal heeft verschillende legeringen, dus een roestvrij stalen pan met een ijzerlegering werkt wel op een inductiekookplaat, terwijl een nikkellegering dat niet doet. Om te testen of uw kookgerei geschikt is voor inductie, houdt u een magneet op de bodem. Als de magneet blijft plakken, is de pan magnetisch en werkt hij op inductie. Pannen en potten die niet magnetisch zijn, zoals aluminium, moeten worden vervangen. Veel fabrikanten van kookgerei stempelen nu een lusvormig spiraalsymbool op de onderkant van het kookgerei dat aangeeft dat het geschikt is voor inductie.

Inductiekookplaten bieden meer veiligheid dan gas- of elektrische kookplaten.

Bij inductiekoken is er geen verwarmingselement of open vlam, en het fornuis zelf wordt niet heet, zodat de kans op brandwonden veel kleiner is. U kunt zelfs een stuk papier tussen de brander en de pan plaatsen, en voedsel koken zonder het papier te verbranden. Bovendien schakelt een inductie-element onmiddellijk uit wanneer een pan of pan van de kookplaat wordt genomen, dus er is geen kans dat u per ongeluk een brander aan laat staan. En bij een defecte brander op een gasfornuis kan dodelijk koolmonoxide vrijkomen in huis; dat kan nooit gebeuren met een inductiefornuis.

Inductie vs. Gas en elektrische kachels: Welke zijn makkelijker schoon te maken?

Schoonmaken is snel en eenvoudig met inductiekookplaten.

Inductiekookplaten hebben een glad glazen oppervlak, niet anders dan veel moderne elektrische modellen. Een inductiebrander geeft echter nooit warmte af aan het eigenlijke fornuis, dus morsen en spatten zullen niet aanbranden – en vervolgens aan het oppervlak blijven kleven. Schoonmaken kan snel gebeuren, want zodra een inductiebrander is uitgeschakeld, is hij vrijwel onmiddellijk koel genoeg om aan te raken en af te vegen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoeveel sneller is inductiekoken?

“Waarschijnlijk is inductie de snelste manier om een pan op te warmen,” zei hij. Inductiekookplaten kunnen een kwart water in 101 seconden opwarmen, vergeleken met acht tot tien minuten voor gas- en elektrische fornuizen. “Je verspilt veel minder warmte,” zei Brett Singer, een wetenschapper van het Lawrence Berkeley National Laboratory.

Wat is beter gas of inductie?

Een groot verschil tussen een gas- en inductiekookplaat is dat inductie aanzienlijk efficiënter is dan gas – voedsel dat met inductie wordt gekookt, ontvangt 90% van de opgewekte warmte, in tegenstelling tot slechts 40-55% voor gas. Dit houdt uw keuken veel koeler en comfortabeler terwijl u maaltijden bereidt.

Hebben koks liever gas of inductie?

“Als je het eenmaal onder de knie hebt, is het veel makkelijker dan koken op gas of elektriciteit. “Chef-koks houden van inductiekoken vanwege de extreem snelle opwarming en de nauwkeurige warmteregeling door een hoogwaardig glaskeramisch oppervlak.

Wat is goedkoper met gas of inductie?

Het is duurzaam – het metaal dat gebruikt wordt voor gaskookplaten is meestal robuuster in vergelijking met de glazen bovenkant van inductiekookplaten, die gemakkelijker krassen of vlekken kunnen veroorzaken. Het is kosteneffectief – over het algemeen is gas betaalbaarder dan elektriciteit, en dit is zelfs nog voordeliger als u veel kookt.

Is inductie veiliger dan gas?

Inductiefornuizen bieden meer veiligheid dan gas- of elektrische fornuizen. Bij inductiekoken is er geen verwarmingselement of open vlam, en het fornuis zelf wordt niet heet, dus het risico op brandwonden is veel kleiner.

Wat zijn de nadelen van inductiekoken?

Nadelen van Inductie Koken De prijzen voor inductie zijn gedaald, maar deze kookmethode is nog steeds duurder dan low-end gastoestellen. Bovendien kunnen er extra kosten zijn als u in nieuw kookgerei moet investeren.

Kookt gas of inductie water sneller?

Hier is een uitsplitsing van de resultaten. Op een inductiekookplaat duurde het iets meer dan 4 minuten om water te koken. Dat was drie minuten sneller dan op een elektrische kookplaat (ongeveer 7 minuten), en vier volle minuten sneller dan op het gasfornuis (ongeveer 8 minuten). Inductie was de duidelijke winnaar in onze testkeuken.

Worden gasfornuizen verboden?

Nu het Verenigd Koninkrijk zich inzet om de uitstoot tegen 2050 tot nul te reduceren, moet de regering drastische maatregelen nemen. En het is zeer waarschijnlijk dat een belangrijk onderdeel van hun plannen een verbod op gasketels zal zijn, al vanaf 2025.

Gebruikt inductie veel elektriciteit?

Een inductiekookplaat verbruikt niet meer elektriciteit en is veel energiezuiniger dan gas- of elektrische kookplaten. Ter vergelijking: bij een gasfornuis of elektrische kookplaten wordt slechts 65-70% van de warmte gebruikt voor het eigenlijke koken. Dit maakt inductiekoken een stuk energiezuiniger.

Gebruikt Gordon Ramsay inductie?

De ene heeft moderne inductiekookplaten, terwijl de andere een ouderwets gasfornuis is voor als Gordon zoveel mogelijk ruimte nodig heeft om aan nieuwe recepten te werken en verschillende gerechten te proeven.

Welk fornuis kookt het snelst water?

Omdat inductie onmiddellijk warmte creëert in kookgerei, “warmt voedsel 50% sneller op en kookt water 50% sneller op inductiekookplaten in vergelijking met elektrische of gaskookplaten,” aldus Frigidaire, een van ‘s lands leiders op het gebied van inductietechnologie.

Is inductie goed voor de baby?

Inductie van de bevalling verhoogt het risico dat de baarmoederspieren na de bevalling niet goed samentrekken (atonie van de baarmoeder), wat kan leiden tot ernstige bloedingen na de bevalling.

Waarom gaat een inductie zo snel?

Inductiekoken gaat sneller dan koken met traditionele gaskookplaten. Elektrische kookplaten moeten wachten tot de elementen de brander verhitten en dan moet de brander, op zijn beurt, het kookgerei verhitten dat uiteindelijk uw voedsel zal bereiden.

Is het goedkoper om water te koken met elektriciteit of gas?

Omdat gas goedkoper is dan elektriciteit, is het iets goedkoper om water te koken op een gaskookplaat dan met een elektrische waterkoker, zolang je alleen de hoeveelheid kookt die je nodig hebt en de kookplaat uitzet zodra het gekookt heeft.

Is inductie het geld waard?

Zijn inductiekookplaten het waard? Het komt hierop neer: Ook al is inductie even wennen, wij zijn dol op de onovertroffen temperatuurregeling die inductiekookplaten bieden. In vergelijking met elektrische kookplaten, koken inductiekookplaten sneller, passen zich beter aan temperatuursveranderingen aan en hebben geen tijd nodig om af te koelen.

Vorig artikel

Kan Deoxidizer honden doden?

Volgend artikel

Is Fabuloso een ammoniak?

You might be interested in …

Kan je gips in de oven drogen?

Parijsepleister is een pleister met een sneldrogende kwaliteit. Het is licht, sterk en zacht genoeg om in vormen te worden geboetseerd. De substantie hoeft niet gebakken te worden omdat het reageert met water waarbij grote […]

Zijn douchebakken zonder afschot duurder?

Een douchebak zonder afschot moet een kwart inch aflopen voor elke meter douche. . Daarom is het installeren van een douche zonder afschot op een betonnen plaat meestal duurder dan op een vloer gebouwd met […]

Wat doet mijn kat de hele dag buiten?

Drie groepen katten vormen de gemeenschap van buitenkatten – verwilderde katten die echt wild zijn, zwerfkatten die ooit bij mensen woonden maar nu op zichzelf zijn, en huiskatten van wie de mensen hen toestaan om […]