20 mei 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Wat kan ik zeggen in plaats van “geen probleem”?

Zoals we allemaal als kind hebben geleerd, is het traditionele antwoord op “dank je wel” “graag gedaan.” Dit antwoord stamt uit het begin van de 20e eeuw, maar sindsdien hebben een heleboel hippe, relaxte alternatieven – “het is niets”, “vergeet het”, “denk er niet aan”, “mijn genoegen”, “geen probleem”, “geen zorgen”, enzovoort – de beleefdheidstaal verlevendigd. Eén uitdrukking wordt echter niet altijd met open armen ontvangen, en we weten niet precies waarom. Die vaak verguisde uitdrukking is “geen probleem.”

alt 5ab3d228cdb6f

Als we de uitdrukking ontleden, hebben we een verbinding van twee negatieven: geen betekent “geen,” en probleem impliceert een moeilijkheid om iets te aanvaarden. Iemand met de juiste instelling zou kunnen afleiden dat een antwoord van “geen probleem” impliceert dat men misschien een probleem of moeilijkheden had met de taak, maar dat dat uiteindelijk niet het geval was, en dat hij alleen daarom al blij is te hebben meegewerkt. In de praktijk heeft “geen probleem” echter zelden of nooit die connotatie. De meeste mensen die antwoorden met “geen probleem” na een dankbetuiging bedoelen over te brengen dat ze uit beleefdheid hebben gehandeld en geen ongemak hebben ondervonden, en dat een dankbetuiging echt niet nodig is. Zeker, de term “geen probleem” is negatief van constructie, maar de bedoelde betekenis is dat niet. Bovendien is het niet het eerste “negatieve” antwoord dat bedoeld is om te impliceren dat iets uit pure beleefdheid of vriendelijkheid werd gedaan.

“Zeg het maar niet’ gaat terug tot het eind van de 18e eeuw.

Bid meneer, zeg het niet, zei de boer, u bent net zo welkom als ik.
– Clara Reeve, De kampioen van deugdzaamheid, 1777

Deze uitdrukking impliceert dat “dank u” zeggen niet nodig is en dat de persoon blij was de gunst te doen. De volgende eeuw verwelkomt de nogal abstracte uitdrukking “helemaal niet”, die zich op dezelfde manier lijkt te hebben ontwikkeld als “vermeld het niet”.

“Neem nog een glas wijn en neem me niet kwalijk dat ik zeg dat de maatschappij niet verwacht dat je je glas zo nauwgezet leegdrinkt dat je het met de rand op je neus naar boven draait.” Ik had dit gedaan omdat ik te veel aandacht had besteed aan zijn voordracht. Ik bedankte hem en verontschuldigde mij. Hij zei: “Helemaal niet,” en ging verder.
– Charles Dickens, Great Expectations, 1861

“Graag gedaan” volgt op deze negatief opgebouwde reacties op een gemeend “dank u wel” – en voor velen wordt het niet alleen met open armen ontvangen, maar voor altijd omarmd als het perfecte antwoord op een uiting van dankbaarheid.

Welkom in de uitdrukking kan afgeleid zijn van de betekenis van het woord “met blijdschap of vreugde ontvangen, vooral in antwoord op een behoefte” of van de betekenis “bereidwillig toegestaan of toegelaten”. In beide gevallen suggereert het positief dat je “welkom” bent op alles wat ik je heb gegeven (of voor je heb gedaan). De uitdrukking wordt met name gebruikt als dank voor een opzettelijke en zinvolle vriendelijke daad of voor een betaalde dienst die is verricht; zij wordt echter ook uit gewoonte gebruikt om het verloop van sociale interacties te vergemakkelijken. Met andere woorden, het kan een onoprechte fatische uitdrukking zijn die reflexmatig wordt gezegd. Andere beleefdheidswoorden, waaronder “geen probleem”, worden ook vaak op deze manier gebruikt.

Feit is dat “graag gedaan” en “geen probleem” niet zoveel van elkaar verschillen. Het kunnen oprechte antwoorden zijn of reflexieve beleefdheidsuitingen. Het is begrijpelijk dat sommige mensen even moeten wennen aan het nieuwerwetse “geen probleem”, dat dateert uit het eind van de 20e eeuw. Het is ook prima om “geen probleem” te negeren als je dat wilt, maar besef wel dat het in korte tijd is ingeburgerd in de taal, jongere generaties hebben het omarmd, en voor velen lijkt het helemaal geen probleem te zijn.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat is een andere manier om te zeggen geen probleem?

het is al goed het is niets
no problemo no probs
helemaal niet geen zorgen
dat is OK zonder problemen
Graag gedaan. alles goed

Wat kan ik zeggen in plaats van geen probleem of geen zorgen?

In plaats van “Geen probleem/geen zorgen,” probeer “Graag” of “Zeker” Wanneer je “Geen zorgen” of “Geen probleem” gebruikt zoals ik doe, kan de zin eigenlijk het tegenovergestelde effect hebben. Zodra je zegt dat er geen zorgen of geen probleem is, kan de ontvanger horen dat er eigenlijk een onderliggende kwestie was om bezorgd over te zijn.

Is het onbeleefd om te zeggen geen probleem?

Sommige mensen vinden de uitdrukking, vooral in de dienstverlenende sector, onbeleefd, omdat ze impliceert dat een redelijk verzoek als problematisch of onwelkom kan zijn ontvangen. Echter, in de cultuur van jongere Amerikanen, wordt no problem vaak gebruikt als een meer conversationeel alternatief voor you’re welcome.

Hoe zeg je professioneel Don’t worry?

Enkele voorbeelden zijn:Je kunt in een staat van gemak zijn. Je hoeft niet te stressen / Je kunt stressvrij zijn. Het is niets om je druk over te maken. Het is geen punt van zorg meer. Het zal geen last meer zijn.

Hoe zeg je beleefd dat het niet jouw probleem is?

De vriendelijkste manier is vaak om bot maar eerlijk te zijn. “Dat is jouw probleem, niet het mijne, ik kan jouw problemen niet voor je oplossen. . . Laat me een biertje voor je kopen. ” Je kunt het een beetje verzachten als je wilt. .

Is het professioneel om geen probleem te zeggen?

Echter, in de praktijk heeft “geen probleem” zelden of nooit die connotatie. De meeste mensen die antwoorden met “geen probleem” na een uiting van dankbaarheid bedoelen over te brengen dat zij uit beleefdheid handelden en geen ongemak ondervonden, en, echt, geen uiting van dank is nodig.

Hoe zeg je OK met andere woorden?

graag gedaan zeker
denk er niets van graag gedaan, en hier heb je een dollar
dat is OK Zeg het maar niet.
Het is mij een genoegen. Dat is in orde.
no probs no problemo

Hoe gebruik je no problem?

Definitie van no problem1 -gebruikt om te zeggen dat iemand blij is om iets te doen “Bedankt voor je hulp. “Geen probleem. “2 -gebruikt om te zeggen dat iemand niet gehinderd wordt door iets “Het spijt me dat ik je onderbrak. “Geen probleem. “3 -gebruikt om te zeggen dat iets gedaan kan worden “Ik zou graag met mijn creditcard betalen. ” “Geen probleem. “

Hoe zeg je professioneel geen probleem?

synoniemen voor niet erg. onbelangrijk. inconsequent. nietszeggend. triviaal. onbelangrijk. vreemd. impertinent. ontoepasselijk.

Hoe zeg je oké op een beleefde manier?

oke,oke,oke,copacetic. (ook copasetic of copesetic),ducky,fine,good,

Zeg je oké in het Spaans?

Je kunt gewoon zeggen, “Oke” of “Está bien”.

Wat betekent het om “geen probleem” te zeggen?

Definitie van geen probleem informeel. 1 -gebruikt om te zeggen dat men blij is om iets te doen “Bedankt voor je hulp. “Geen probleem. “2 -gebruikt om te zeggen dat men niet gehinderd wordt door iets “Het spijt me dat ik je onderbreek. “Geen probleem. “3 -gebruikt om te zeggen dat iets gedaan kan worden “Ik wil graag met mijn creditcard betalen. “Geen probleem.

Hoe gebruik je geen probleem in een zin?

Tot haar verbazing opende ze de deur zonder probleem . Hij beheerste dat zonder probleem . Als Alex het leuk vond om de controle te hebben, en zij vond het leuk dat hij de controle had, dan was er geen probleem.

Wat is een ander woord voor big deal?

aanzienlijk aanzienlijk
aanzienlijk groot
belangrijk belangrijk
aanzienlijk materieel
betekenisvol solide

Waarom zeggen Mexicanen Bueno aan de telefoon?

Het stamt uit de begintijd van de telefoon, toen operators alle gesprekken doorverbonden en het overgaan van de telefoon van de ontvanger regelden. Dus als de ontvanger de telefoon opnam, zei hij “Bueno” om aan te geven dat de verbinding tot stand was gekomen, bijvoorbeeld: “Ya estuvo bueno, pues he contestado. “

Vorig artikel

Hoe kom je van de geur van hars af?

Volgend artikel

Is het beter om opritafdichting te spuiten of te vegen?

You might be interested in …

Zijn vossen goede huisdieren?

Hoewel ze leuk zijn om naar te kijken, moet men vossen meestal een niet-gedomesticeerd leven laten leiden in hun natuurlijke omgeving. Leestijd: 4 minuten In de afgelopen jaren is het idee van het bezitten van […]

Hoe kom je snel van melkzuur af?

Tijdens een intense inspanning, zoals sprinten of zware gewichten heffen, heeft je lichaam meer energie nodig dan normaal om de spieren te laten functioneren. In dit geval metaboliseert het lichaam glucose om energie aan de […]