30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Wat zijn de nadelen van magnesium?

Spuitgieten is een productieproces van metalen onderdelen. Hierbij wordt het gesmolten metaal in een matrijsholte geduwd om een bepaalde vorm te vormen. Daarna wordt het metaal gestold om het gewenste onderdeel te krijgen.

Magnesium legering spuitgieten wordt voornamelijk gegoten met behulp van een hete kamer machine. Wij hebben het proces van het magnesiummatrijzenafgietsel hieronder beschreven:

 1. Eerst wordt het magnesium in de oven gesmolten.
 2. Daarna, duwt een plunjer het door een zwanenhals die met de matrijzenholte wordt verbonden.
 3. Het gesmolten magnesium zou de gehele holte vullen.
 4. Wacht nu tot het gestold is.
 5. Neem tenslotte het massieve deel eruit en bewerk het om de juiste oppervlakteafwerking te krijgen.

Typische hete het afgietselmachine van de kamermatrijs

Merk op dat sommige magnesiumlegeringen met hoge smelttemperaturen koude kamerapparatuur zoals aluminium vereisen. Echter, de meer gemeenschappelijke spuitgieten magnesium legeringen zoals AZ91D, AM50 vereisen een warme kamer machine.

Voordelen van het Afgietsel van het Magnesium

 • Magnesium gegoten onderdelen zijn uiterst licht.
 • Het smeltpunt van magnesium ligt lager dan dat van aluminium. Het wordt ook sneller hard dan het andere metaal. Daarom helpt magnesium om het gietproces snel te voltooien.
 • De korrelstructuur van magnesium gegoten onderdelen is uitstekend, en de onderdelen hebben goede mechanische eigenschappen.
 • Magnesium spuitgietdelen hebben een betere oppervlakte afwerking dan zink of aluminium.
 • Aluminium of zink spuitgietdelen hebben niet zulke dunne wanden als magnesium gietdelen.

Nadelen van Magnesium Die Casting

 • Magnesium onderdelen zijn niet zo stabiel als zink of aluminium.
 • Het magnesiummatrijzenafgietsel vereist heel wat verwerking na de productie.
 • De algemene productiekost is hoger in het magnesiummatrijzenafgietselproces dan aluminium of zinkmatrijzenafgietsel.

Wat zijn de Toepassingen van het Afgietsel van de Magnesiummatrijs?

Magnesium is duurder dan aluminium en zink. Het is dus een minder gunstige keuze wanneer men een kosteneffectieve productieoplossing zoekt. Magnesium is echter ongeveer 35% lichter dan aluminium. Het wordt dus overwegend door autofabrikanten gebruikt om het totale gewicht van voertuigen te verminderen.

Enkele veel voorkomende auto-onderdelen gemaakt met magnesiumgietwerk zijn:

 • Interieur onderdelen – deur van het handschoenenkastje, stuurkolom, radiobehuizing, behuizing van het sleutelslot, consolebeugel, stuurwiel, stoelverhoger, stoelframe, enz.
 • Carrosserie-onderdelen – reservewielhouder, spiegelbeugel, portiergreep, tankklep, dakframe, binnenpaneel van portieren en laadkleppen, enz.
 • Chassis onderdelen – rempedaalarm, gaspedaalrem, koppelingsrem, montagebeugel, pedaalsteun, racestuur, enz.
 • Aandrijflijn onderdelen – motorblok, koppelingshuis, zuigerhuis, tussenbak, nokdeksel, kleppendeksel, dynamo, elektromotorhuis, oliefilteradapter, enz.

Daarnaast gebruiken fabrikanten magnesium voor de productie van carrosseriedelen of frames voor fietsen, sportuitrusting en consumentenelektronica. Het lichte gewicht van magnesium verhoogt de draagbaarheid van deze producten aanzienlijk. Daarom biedt het meer gemak voor de eindgebruikers.

Het Metaal CNC van zonsopgang Precisie Machinaal Materiaal

Waarom is het Afgietsel van de Magnesiummatrijs duurder?

Hoewel het productieproces van magnesium gietende delen gelijkaardig is aan zink en aluminium, is het toch duurder. Omdat magnesium als metaal duurder is dan zowel aluminium als zink. Als de grondstof duurder is, dan is het normaal dat de gehele productiekost hoger zal zijn.

Bovendien hebben magnesium onderdelen een slechte corrosieweerstand en zijn dus gevoelig voor schade. Het vereist dus meer nabewerkingen dan zink en aluminium. Daarom verhoogt het de algemene productiekost.

Ondanks de hoge kosten, zijn de magnesiummatrijs gegoten delen veel minder stabiel dan aluminium gietende delen. Met dezelfde hoeveelheid kracht kunnen magnesium onderdelen worden gebogen, maar aluminium onderdelen niet. Daarom produceren fabrikanten niet zoveel magnesium onderdelen als aluminium onderdelen voor verschillende industrieën.

Welke Magnesium legeringen worden gebruikt in Die Casting?

De metalen (of metalloïde) hieronder hebben gewoonlijk mengsel met magnesium om legeringen voor matrijzenafgietsel te maken:

 • Aluminium
 • Zink
 • Mangaan, en
 • Silicium

Voor matrijzenafgietsel, is de gemeenschappelijkste magnesiumlegering AZ91D. In deze legering, zijn er 9% aluminium en 1% zink. De corrosieweerstand van ruw magnesium is zeer slecht. Maar wanneer het met aluminium wordt gemengd, niet alleen de corrosieweerstand van de delenverhoging maar ook de gietbaarheid verbetert.

De AZ91D magnesiumlegering

Andere gemeenschappelijke magnesiumlegeringen voor matrijzenafgietsel omvatten,

 • AM50A
 • AM60B
 • AM20
 • AE42
 • AS41B, enz.

Voor hoge ductiliteit, taaiheid en slagvastheid gebruiken fabrikanten AM50A, AM60B, en AM20 in spuitgietwerk. Anderzijds bieden AE42 en AS41B een betere kruipweerstand en sterkte.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Kan magnesium negatieve effecten hebben?

Wanneer magnesium in zeer grote hoeveelheden (meer dan 350 mg per dag) wordt ingenomen, is het mogelijk ONVEILIG. Grote doses kunnen ertoe leiden dat te veel magnesium zich ophoopt in het lichaam, wat ernstige bijwerkingen kan hebben, waaronder een onregelmatige hartslag, lage bloeddruk, verwardheid, vertraagde ademhaling, coma, en de dood.

Waarom moet je geen magnesium nemen?

Lage magnesiumspiegels veroorzaken meestal geen symptomen. Echter, chronisch lage niveaus kunnen het risico op hoge bloeddruk, hart-en vaatziekten, diabetes type 2 en osteoporose verhogen. Hoge doses magnesium uit supplementen of medicijnen kunnen misselijkheid, buikkrampen en diarree veroorzaken.

Wanneer mag je geen magnesium nemen?

Mensen met diabetes, een darmziekte, hartziekte of nierziekte kunnen beter geen magnesium nemen voordat ze met hun zorgverlener hebben gesproken. Overdosering. Tekenen van een overdosis magnesium zijn misselijkheid, diarree, lage bloeddruk, spierzwakte en vermoeidheid. Bij zeer hoge doses kan magnesium fataal zijn.

Kan te veel magnesium kwaad?

Hoewel het belangrijk is om voldoende magnesium binnen te krijgen, moet je er rekening mee houden dat het nemen van te grote hoeveelheden magnesium uit supplementen of vrij verkrijgbare laxeermiddelen en maagzuurremmers kan leiden tot verhoogde bloedspiegels van magnesium, wat kan leiden tot lage bloeddruk, slaperigheid, spierzwakte, vertraagde ademhaling, en zelfs de dood.

Is magnesium goed voor de slaap?

Magnesium helpt het lichaam ontspannen. Deze voedingsstof vermindert stress en helpt je langer te slapen. Melatonine daarentegen helpt je om sneller in slaap te vallen. Zowel magnesium als melatonine kunnen worden gebruikt om slapeloosheid te behandelen, soms zelfs in combinatie.

Wat zijn de tekenen van een laag magnesiumgehalte in het lichaam?

Magnesiumtekort kan het volgende veroorzaken:verminderde eetlust. misselijkheid en braken. vermoeidheid en zwakte. beven. pinnen en naalden. spierkrampen. hyperexciteerbaarheid. slaperigheid.

Moet ik magnesium ‘s morgens of ‘s avonds innemen?

Magnesiumsupplementen kunnen dus op elk moment van de dag worden ingenomen, zolang je maar in staat bent ze consequent in te nemen. Voor sommigen is het het makkelijkst om supplementen ‘s ochtends in te nemen, terwijl anderen ze bij het avondeten of vlak voor het slapen gaan kunnen innemen.

Hoeveel magnesium is veilig per dag?

ADH: De Aanbevolen Voedingswaarde (ADH) voor volwassenen van 19-51+ jaar is 400-420 mg per dag voor mannen en 310-320 mg voor vrouwen. Zwangerschap vereist ongeveer 350-360 mg per dag en borstvoeding, 310-320 mg. UL: De Tolerable Upper Intake Level is de maximale dagelijkse inname die waarschijnlijk geen schadelijke gevolgen voor de gezondheid zal hebben.

Is 1000mg magnesium te veel?

De National Academy of Medicine beveelt aan niet meer dan 350 mg magnesium per dag te gebruiken ( 2 ). Verschillende onderzoeken hebben echter hogere dagelijkse doseringen aangetoond. Het wordt aanbevolen om alleen onder medisch toezicht een dagelijks magnesiumsupplement te nemen dat meer dan 350 mg bevat.

Is magnesium goed tegen angst?

Onderzoek suggereert dat het nemen van magnesium tegen angst goed kan werken. Studies hebben aangetoond dat gevoelens van angst en paniek aanzienlijk kunnen worden verminderd door een grotere inname van magnesium, en het goede nieuws is dat de resultaten niet beperkt zijn tot gegeneraliseerde angststoornis.

Welk fruit bevat het meeste magnesium?

Vruchten met veel magnesium zijn onder andere gedroogde vijgen, avocado’s, guaves, bananen, kiwi’s, papaja’s, bramen, frambozen, cantaloupes, en grapefruit.

Kan ik magnesium nemen met vitamine D?

Magnesium kan helpen het vitamine D gehalte te verhogen. Als je op zoek bent naar meer vitamine D in je dieet, neem het dan met een beetje magnesium. Dat mineraal lijkt te helpen bij het reguleren van het vitamine D-niveau, dat op zijn beurt het niveau van andere mineralen zoals calcium en fosfor regelt.

Kan te veel magnesium je nieren schaden?

Magnesiumsupplementen kunnen een overmatige ophoping van magnesium in het bloed veroorzaken, vooral bij patiënten met een chronische nierziekte. Ophoping van magnesium in het bloed kan spierzwakte veroorzaken, maar is niet direct schadelijk voor de nieren.

Wat doet 500 mg magnesium?

Dit geneesmiddel is een mineraalsupplement dat wordt gebruikt om lage hoeveelheden magnesium in het bloed te voorkomen en te behandelen. Sommige merken worden ook gebruikt om symptomen van te veel maagzuur te behandelen, zoals maagklachten, brandend maagzuur en indigestie.

Welk voedsel bevat de meeste magnesium?

Magnesiumrijk voedselPompoenzaad – pitten: portiegrootte 1 oz, 168 mg. Amandelen, droog geroosterd: Portiegrootte 1 oz, 80 mg. Spinazie, gekookt: portiegrootte ½ kopje, 78 mg. Cashewnoten, droog geroosterd: Portiegrootte 1 oz, 74 mg. Pompoenpitten in de dop: portiegrootte 1 oz, 74 mg. Pinda’s, in olie geroosterd: portiegrootte ¼ kop, 63 mg.

Vorig artikel

Is 30ms Ping Slecht?

Volgend artikel

Hoe lang is zalm houdbaar Wordt zalm slecht?

You might be interested in …

Wat zijn de bijwerkingen na een miskraam?

De meeste vrouwen hebben wat vaginaal bloedverlies tijdens een miskraam (hoewel sommige vrouwen geen symptomen hebben). De hoeveelheid bloedverlies die u heeft, hangt meestal af van het aantal weken dat u zwanger bent en wat […]