30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Wat zijn de voordelen van het hebben van een kat?

Erin McCarthy

Studies hebben aangetoond dat alleen al het kijken naar kattenvideo’s op het internet iemands energie kan oppeppen en positieve emoties kan opwekken – het is dus geen verrassing dat het bezitten van een kat een aantal voordelen heeft. Hier zijn er een paar.

1. Het bezitten van een kat is beter voor het milieu.

Als u zich zorgen maakt over uw ecologische voetafdruk, is het beter om een kat te bezitten dan een hond. Een studie uit 2009 wees uit dat de middelen die nodig zijn om een hond te voeden gedurende zijn hele leven dezelfde ecologische voetafdruk creëren als die van een Land Cruiser. Ondertussen hebben katten, die over het algemeen minder eten en eerder vis eten dan producten met een maïs- of rundvleessmaak, slechts bij benadering de ecologische voetafdruk van een kleine hatchback.

2. Ze helpen je ermee om te gaan.

Katten bieden veel troost. jeffbergen // iStock via Getty Images Plus

Het verliezen van een geliefde is ongelooflijk pijnlijk, maar een van de beste manieren om ermee om te gaan is het bezitten van een huisdier. Het is aangetoond dat katten mensen helpen sneller over hun verlies heen te komen, en minder fysieke symptomen van pijn vertonen, zoals huilen. Ondanks het feit dat het maar dieren zijn, dienen katten als een sociale steun in moeilijke tijden. Mensen in de rouw melden dat ze met hun huisdier praten om hun gevoelens te verwerken, omdat het vaak makkelijker is om te praten met iets dat niet zal reageren en niet kan oordelen dan met een ander mens.

3. . En zoek een significante andere.

Als je een vrijgezel bent en je kunt maar geen afspraakje vinden, neem dan een kat! Uit een Britse enquête bleek dat 82 procent van de vrouwen het ermee eens is dat ze zich meer aangetrokken voelen tot mannen die van dieren houden. En terwijl het hebben van een hond wonderen zal doen voor uw dating leven, een maar liefst 90% van de single vrouwen zei dat mannen die eigenaar zijn van een kat zijn “aardiger” dan andere jongens. Vermelden dat je een kat hebt op je dating profiel kan wonderen doen voor het aantal reacties dat je krijgt-maar onthoud, een kat is voor het leven, niet alleen totdat je een partner vindt.

4. Katteneigenaars zijn slim.

Uit een onderzoek uit 2010 van de Universiteit van Bristol onder Britse huisdiereigenaren bleek dat kattenbezitters vaker een universitaire graad hadden dan hun hondenliefhebbende tegenhangers. In 2014 ondervroeg een onderzoeker in Wisconsin 600 studenten en ontdekte dat katteneigenaren ook daadwerkelijk intelligenter waren. (Maar het is waarschijnlijk niet de kat zelf die de eigenaar slimmer maakt: De onderzoekers die het Bristol-onderzoek uitvoerden, zeiden dat slimmere mensen de neiging hebben om langere uren te werken, en omdat katten minder aandacht vereisen dan honden, zijn ze een betere keuze voor de drukke intellectueel).

5. Je krijgt een gezonder hart.

Een kat is de schattigste collega die je ooit zult hebben. FG Trade // iStock via Getty Images Plus

Het bezitten van een huisdier is goed voor je hart. Vooral katten verlagen je stressniveau – mogelijk omdat ze niet zoveel inspanning vragen als honden – en verminderen de hoeveelheid angst in je leven. Het aaien van een kat heeft een positief kalmerend effect. Uit een onderzoek bleek dat kattenbezitters over een periode van 10 jaar 30 procent minder kans hadden om te sterven aan een hartaanval of beroerte dan niet-kattenbezitters (hoewel dit misschien gewoon komt doordat kattenbezitters meer ontspannen zijn en minder stress hebben in het algemeen).

6. Katten vervullen je behoefte aan gezelschap.

Het stereotype dat honden aanhankelijker zijn dan katten is slechts dat: een stereotype. In feite blijkt dat katten net zo’n goede metgezellen zijn als honden, vooral voor vrouwen. Uit een Oostenrijkse studie uit 2003 blijkt dat het hebben van een kat in huis emotioneel gezien gelijk staat aan het hebben van een romantische partner. Onderzoek heeft uitgewezen dat katten niet alleen vaak het initiatief nemen tot contact, maar ook dat ze zich vriendelijkheid herinneren en later iets terugdoen.

Maar katten hebben echt de overhand in deze relaties. Na duizenden jaren van domesticatie, hebben katten geleerd om een half spinnend/half huilend geluid te maken dat opmerkelijk klinkt als het gehuil van een menselijke baby. En aangezien onze hersenen geprogrammeerd zijn om te reageren op het leed van onze kinderen, is het bijna onmogelijk om te negeren wat een kat wil als hij het zo vraagt.

7. Ze kunnen jou (en anderen) veel vertellen over je persoonlijkheid.

Uw keuze van huisdier onthult iets over uw persoonlijkheid. Terwijl hondenliefhebbers vaak het middelpunt van de belangstelling zijn, zijn katteneigenaars stiller en meer introvert. Ze scoren echter zeer hoog als het gaat om hoe betrouwbaar ze zijn en hoeveel ze andere mensen vertrouwen. Katteneigenaars zijn ook minder manipulatief en bescheidener.

8. Je zult beter slapen.

Neem een kat en je zult een paar goede Zzzs vangen. Linda Raymond // iStock via Getty Images Plus

Verschillende studies en opiniepeilingen in het Verenigd Koninkrijk hebben uitgewezen dat mensen (vooral vrouwen) liever met hun kat slapen dan met hun partner, en ze melden zelfs dat ze beter slapen met een kat dan met een mens. Een studie van het Centrum voor Slaapgeneeskunde van de Mayo Clinic wijst uit dat ze misschien iets op het spoor zijn: 41 procent van de mensen in die studie gaf aan dat ze beter sliepen door hun huisdier, terwijl slechts 20 procent zei dat het tot verstoringen leidde.

9. Kattenbezit betekent minder allergieën.

Jammer genoeg, is het te laat voor u, maar als u een kind op komst hebt, zou het tijd kunnen zijn om een kat te krijgen. In 2002, gaf het Nationale Instituut van Gezondheid een studie vrij die vond dat de kinderen onder een jaar oud die aan een kat werden blootgesteld minder kans hadden om allergieën te ontwikkelen-en niet alleen huisdierenallergieën. Volgens Marshall Plaut, M.D., hoofd van de allergische mechanismensectie bij het Nationale Instituut van Allergie en Infectieuze Ziekten, “schijnt de hoge huisdierenblootstelling vroeg in het leven niet alleen tegen huisdierenallergie te beschermen maar ook tegen andere types van gemeenschappelijke allergieën, zoals allergie aan stofmijten, ragweed, en gras”. En terwijl de kattenparasiet Toxoplasma gondii een bedreiging is voor jonge kinderen, zeggen deskundigen dat door de kattenbak van uw kat elke dag te verschonen en het dier binnen te houden, u veilig en allergie vrij zou moeten zijn!

10. Katten kunnen letterlijk je leven redden.

Wie zou er niet blij zijn met zo’n schattig maatje? mapodile // iStock via Getty Images Plus

Katten hebben de reputatie afstandelijk te zijn en niet om hun mensen te geven, maar ze hebben door de jaren heen ontelbare levens gered. Een kat in het Verenigd Koninkrijk waarschuwde haar mens toen hij op het punt stond een epileptische aanval te krijgen, terwijl een kat in Montana zijn twee mensen wakker maakte toen een gasleiding begon te lekken. Brandweerlieden vertelden het echtpaar dat het huis gemakkelijk had kunnen ontploffen als de kat niet had ingegrepen.

Eén kat heeft zelfs de hoogste medaille ontvangen die beschikbaar is voor militaire dieren. Simon de kat was aan boord van de HMS Amethystdie in 1949 op de Yangtze voer, toen een granaat het schip trof, verschillende mariniers doodde en Simon zwaar verwondde. (Deze gebeurtenis markeerde het begin van de 101 dagen durende belegering van het schip, die bekend zou worden als het Yangtze incident). Simon werd opgeknapt, en ondanks zijn verwondingen vervulde hij zijn scheepsplicht en begon de ratten te vangen die de voedselvoorziening van het schip bedreigden, en bood ook morele steun aan de overlevende zeelieden. Simon stierf niet lang nadat het schip terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk, maar hij werd postuum onderscheiden met de Britse Dickin Medal, erkend als het dierlijke Victoria Cross, voor “gedrag [van] de hoogste orde, hoewel de ontploffing in staat was om een gat van meer dan een voet in diameter in een stalen plaat te maken.”

Een versie van dit verhaal verscheen in 2017; het is bijgewerkt voor 2022.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoe helpen katten de mens?

Katten zijn gunstig voor ons vanuit het oogpunt van geestelijke en lichamelijke gezondheid. Weinig wisten we, katten helpen onze geestelijke gezondheid gewoon door zichzelf te zijn. Hun vermogen om stress te verminderen, gezelschap te bieden, te genezen met spinnen, en hun diensten aan te bieden als therapiedieren maakt hen de ideale kampioenen voor de geestelijke gezondheid.

Wat zijn de negatieve effecten van het hebben van een kat?

De Negatieven van het hebben van een katAloofheid. Problemen met de kattenbak. Vlooien. Geklauwde en harige meubels. Dure dierenarts kosten. Moeilijkheden met reizen. Allergieën. Dode vogels en muizen.

Kan een kat je beschermen?

Hoewel het voor sommigen misschien moeilijk te geloven is, is een kat meer dan in staat om je te verdedigen. In feite kan een kat soms bijna net zo beschermend zijn als een hond. Het is echter onwaarschijnlijk dat een kat overgaat tot fysieke agressie, tenzij het noodzakelijk is. Hoewel de natuurlijke reactie van een kat is om te vluchten voor problemen, kan een kat zijn eigenaar verdedigen.

Is de kat beter dan de hond?

Het bezitten van een kat kan de kans op een hartaanval met 40% verminderen. Het is een win-win situatie. Je verlaagt je bloeddruk, vermindert stress en hebt de bonus van een pluizige kleine vriend. Katten leven ook langer dan honden, dus je kunt echt het beste halen uit de gezondheidsvoordelen die ze bieden.

Zijn katten schoon?

Katten staan bekend om hun persoonlijke hygiëne en algemene netheid: Ze zijn gemakkelijk zindelijk te maken en, in tegenstelling tot hun hondachtige landgenoten, zitten ze zelden met een open pot pindakaas vast aan hun snuit. Dus laten we eens kijken naar een paar snelle dingen die je kunt doen om je huis (en je katten) schoon te houden.

Zal een kat je beschermen?

Hoewel het voor sommigen misschien moeilijk te geloven is, is een kat meer dan in staat om je te verdedigen. In feite kan een kat soms bijna net zo beschermend zijn als een hond. Het is echter onwaarschijnlijk dat een kat overgaat tot fysieke agressie, tenzij het noodzakelijk is. Hoewel de natuurlijke reactie van een kat is om te vluchten voor problemen, kan een kat zijn eigenaar verdedigen.

Is het veilig om met katten te slapen?

Het komt erop neer dat, ja, er zijn enkele risico’s verbonden aan het slapen met je kat-maar, zolang je ervan op de hoogte bent, is het perfect in orde! “Als je niet allergisch bent en je kat slaapt ‘s nachts rustig, dan met alle middelen, knuffel met je kat,” zegt Dr. DeWire.

Is samenleven met katten ongezond?

Hoewel katten geweldige metgezellen zijn, moeten katteneigenaren zich ervan bewust zijn dat katten soms schadelijke ziektekiemen bij zich kunnen dragen die een verscheidenheid aan ziektes bij mensen kunnen veroorzaken, variërend van kleine huidinfecties tot ernstige ziektes.

Zijn katten trouw?

Het is waar dat katten andere prioriteiten hebben dan honden. In tegenstelling tot honden, die van hun wolf-voorouders een gevoel voor het opbouwen van sociale relaties hebben meegekregen, stammen katten af van een solitair, territoriaal dier. Katten zijn dus loyaal, maar vooral aan plaatsen.

Moeten katten in bad?

“Over het algemeen hoeft een gezonde volwassen kat niet in bad, tenzij hij of zij iets binnen heeft gekregen dat de vacht heeft bedekt en niet gemakkelijk met borstelen kan worden verwijderd,” zegt ze. “Katten verzorgen zichzelf van nature, maar hun baasjes moeten hen helpen schoon te houden door ze regelmatig te borstelen of te kammen. “

Is het OK om je kat te kussen?

Het is waar dat de bacteriën in de mond van een kat nogal lijken op die van de mens. Katten hebben echter bepaalde andere bacteriën in hun mond, die tandvleesontstekingen veroorzaken. Als roofdieren eten ze ook dieren en insecten die ziekten kunnen herbergen. Om veilig te zijn, vermijd het kussen van uw kat op de lippen.

Wat is de schattigste kattennaam?

84 Populairste Schattige KattennamenLeo. Bella. Milo. Charlie. Kitty. Lucy. Nala. Simba.

Zijn katten slim?

Katten behoren tot de slimste wezens in het dierenrijk. Katten hebben 300 miljoen neuronen, vergeleken met honden met 160 miljoen neuronen. Deze hoge hersenkracht voedt de intelligentie van katachtigen. De hersenschors regelt niet alleen de hogere functies van rationeel denken, maar ook het oplossen van problemen.

Kennen katten hun namen?

Katten kennen hun naam, maar verwacht niet dat ze altijd komen als je ze roept. Kitty, Mittens, Frank, Porkchop. Hoe je je kat ook genoemd hebt, en welke schattige bijnamen je uiteindelijk ook voor haar gebruikt, tamme katachtigen kunnen hun bijnaam begrijpen.

Waarom hebben katten een hekel aan water?

Katten zijn kieskeurige dieren die een groot deel van de dag bezig zijn met zichzelf te verzorgen. Natte vacht is zeer oncomfortabel voor een kat en het duurt vaak lang voordat het droog is. Natte vacht is ook zwaarder dan droge en maakt een kat dus minder behendig en makkelijker te vangen door roofdieren.

Vorig artikel

Wat is Billie Eilish Tik Tok Gebruikersnaam?

Volgend artikel

Wat gebeurt er als gips met water wordt gemengd?

You might be interested in …

Hoe start ik een drone bedrijf in 2020?

We verwachten dat de markt voor drone-diensten zal groeien van 4,4 miljard dollar in 2018 tot 63,6 miljard dollar in 2025. Op weg naar een door drones aangedreven economie Sommige trends hebben het vermogen om […]

Hoeveel donuts eet de gemiddelde persoon?

Ter voorbereiding op National Donut Day op 1 juni heeft Dawn Foods een donut enquête gehouden. De meer dan 25.000 donutwinkels in ons land serveren meer dan 10 miljard donuts per jaar. En de gemiddelde […]