15 mei 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Welke apps worden in 2020 gesloten?

14 apps, gadgets en diensten die Google in 2020 om zeep helpt

Google heeft aangekondigd dat het zijn 3D-objectenbibliotheek en -platform Poly sluit. “Poly zal worden afgesloten op 30 juni 2021”, zegt het bedrijf op zijn ondersteuningspagina. De app voegt zich bij de lange lijst van apps en diensten die Google dit jaar heeft gesloten. Terwijl sommige werden gedood omdat ze niet aan tractie konden winnen, vielen anderen ten prooi aan economische ontwrichting veroorzaakt door pandemie. Hier zijn 14 dingen die Google in 2020 heeft gedood

Wetenschapsjournaal: Laatste datum — 11 december 2020

Wat was het: App om wetenschappelijke experimenten uit te voeren

Science Journal was een mobiele app die gebruikers hielp om wetenschappelijke experimenten uit te voeren op hun smartphone met behulp van de sensoren. De 4 jaar oude app verhuist van Google naar Arduino. De Google-versies van Science Journal zullen na 11 december 2020 niet langer worden ondersteund.

Vertrouwde contacten: Laatste datum — 1 december 2020

Wat is het: App om locatie van specifieke contacten te delen en te bekijken

De vertrouwde Contacten-app, die in 2016 werd gelanceerd, stelde gebruikers in staat om hun locatie te delen en de locatie van specifieke contacten te bekijken.

Google Play Music: December 2020

Wat was het: Muziek app

Gelanceerd in 2011, Google Play Music was een muziek en podcast streaming service. Gebruikers van Google Play Music kunnen hun muziekbibliotheek, afspeellijsten en voorkeuren verplaatsen naar YouTube’s muziekstreamingdienst, YouTube Music.

Nest Veilig: Oktober 2020

Wat was het: Beveiligingssysteem met bewegingssensoren en toetsenbord

Nest Secure, gelanceerd in 2017, was een huisbeveiligingssysteem. Het modulaire systeem had een alarm, keypad en bewegingssensor met microfoon.

Huur door Google: September 2020

Wat was het: Volgsysteem voor sollicitaties

Google Hire, gelanceerd in 2017, was een sollicitatietrackingsysteem gericht op kleine tot middelgrote bedrijven. Google Hire beoogde het aanwervingsproces te vereenvoudigen, met een workflow die integreerde in Google’s G Suite met zaken als het zoeken naar sollicitanten, het plannen van sollicitatiegesprekken en meer.

Uitbreiding Password Checkup: Augustus 2020

Wat was het: Chrome-extensie

Gelanceerd in 2019, Password Checkup waarschuwde gebruikers als de gebruikersnaam en het wachtwoord dat ze gebruikten al was gelekt in een of andere online inbreuk. Google heeft Password Checkup nu geïntegreerd in zijn Chrome-browser.

Focals by North: Juli 2020

Wat was het: Op maat gemaakte slimme bril.

Dit jaar heeft Google ook de een jaar oude Focals by North, een op maat gemaakte slimme bril, om zeep geholpen. Overigens beëindigde North de ondersteuning voor zijn Focals by North nadat het was overgenomen door Google. De slimme bril projecteerde informatie van een aangesloten Android- of iOS-apparaat in de rechterlens. Dit omvatte meldingen van oproepen en berichten, instructies van navigatie-apps en meer.

Google Foto’s afdrukken: 30 juni 2020

Wat was het: Foto-afdrukservice

Google heeft zijn geautomatiseerde fotoafdrukdienst Photos Print, die automatisch de beste tien foto’s van de laatste dertig dagen selecteerde en naar de huizen van gebruikers mailde, stopgezet. De dienst, die in februari 2020 werd gelanceerd, hield het slechts vijf maanden uit.

Pigeon Transit: 24 juni 2020

Wat was het: Crowd-sourced doorvoer app

Een andere Google-app die pandemie doodde is Pigeon Transit. Google kondigde in juni van dit jaar aan de stekker uit de iOS-only app te trekken. Pigeon maakte deel uit van de experimentele ‘Google’s Area 120’ projecten van het bedrijf. In een korte verklaring op zijn website zei het bedrijf dat Pigeon mislukte vanwege “deze ongekende tijd als gevolg van COVID-19”.

Schoenveter: 12 mei 2020

Wat was het: Hyperlokale app

Onderdeel van Google’s Area 120 experimentele projecten, Shoelace was een app die werd gebruikt om groepsactiviteiten te vinden met anderen met vergelijkbare interesses. “Zoals alle projecten binnen Area 120, was Shoelace een experiment. We zijn trots op het werk dat we hebben verricht en de gemeenschap die we hebben opgebouwd, maar gezien de huidige gezondheidscrisis vinden we dat het nu niet het juiste moment is om verder in dit project te investeren,” staat in de verklaring op de website van het bedrijf.

Buurman: 12 mei 2020

Wat was het: In India gevestigde hyperlokale sociale app

De in 2018 gelanceerde, in India gebaseerde Neighbourly-app hielp gebruikers lokale diensten en voorzieningen in hun omgeving te verkennen door het te vragen aan andere bewoners die in de buurt woonden. “We lanceerden Neighbourly als een bèta-app om je te verbinden met je buren en het delen van lokale informatie menselijker en behulpzamer te maken. Als gemeenschap zijn jullie samengekomen om lokale festivals te vieren, hebben jullie cruciale informatie gedeeld tijdens overstromingen en hebben jullie meer dan een miljoen vragen beantwoord. Maar Neighbourly is niet zo gegroeid als we hadden gehoopt. In deze moeilijke tijden denken we dat we meer mensen kunnen helpen door ons te richten op andere Google-apps waarmee al miljoenen mensen elke dag geholpen worden,” aldus Google over de uitschakeling van de app.

Google Station: Februari 2020

Wat was het: Programma dat gratis Wi-Fi biedt op meer dan 400 treinstations in India

Dit jaar trok Google ook de stekker uit zijn gratis programma dat gratis Wi-Fi aanbood op meer dan 400 stations in India en 5000-plus openbare plaatsen wereldwijd sinds 2016. Het programma met de naam Google Station werd in 2015 in India aangekondigd. Over de reden voor het stopzetten zei Google dat het de beslissing nam omdat het moeilijk werd om het op te schalen en er een duurzaam bedrijf van te maken.

Een vandaag: 6 februari 2020

Wat was het: Donatie app

In februari van dit jaar sloot Google zijn One Today-app waarmee gebruikers aan verschillende goede doelen konden doneren en wisten hoe hun donatie zou worden gebruikt. De app werd in 2013 gelanceerd en was zeven jaar oud.

Androidify: Februari 2020

Wat was het: App om aangepaste Android avatars te maken

Uitgebracht in 2011, verwijderde Google Androidify app uit de Play Store in februari van dit jaar. De app stelt gebruikers in staat om een aangepaste Android avatar van zichzelf en anderen te maken. Gebruikers konden huidtinten, kleding, accessoires en meer kiezen.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Sluit Google in 2021 de deuren?

De zoekgigant sluit de dienst die er al bijna 16 jaar is. Op 30 september 2021 wordt Google Bookmarks afgesloten voor alle gebruikers. Het bedrijf staat gebruikers toe om tot die tijd hun bladwijzers te exporteren.

Welke apps worden afgesloten?

Bekijk in het beginscherm alle actieve apps. Sluit een app door deze omhoog te vegen en van het scherm te verwijderen. Voor verticaal weergegeven apps veegt u naar links of rechts. Sommige apparaten hebben een exit-knop in de rechterbovenhoek van elke app.

Sluit Gmail in 2020 de deuren?

De techgigant zal na 1 juni 2021 de accounts verwijderen van gebruikers die twee jaar lang inactief zijn in een of meer van deze diensten. Daarnaast zal Google ook inhoud in Gmail, Foto’s en Drive verwijderen die de opslaglimiet overschrijdt.

Waarom heeft Google 2020 gesloten?

De uitval werd veroorzaakt door een storing in de verificatietools van het bedrijf, zei een woordvoerder van Google, die beheren hoe gebruikers inloggen op diensten die zowel door Google als door externe ontwikkelaars worden gerund.

Zijn ze Snapchat aan het afsluiten?

Hoe dan ook, volgens Game Revolution waren er problemen in het paradijs toen geruchten zich verspreidden dat Snapchat het jaar daarop, in de zomer van 2020, zou sluiten. Niemand wist waarom, maar fans waren dankbaar nadat ze erachter kwamen dat de geruchten onwaar bleken te zijn.

Waarom wordt YouTube gesloten?

In 2016 maakte YouTube een grote push in het produceren van originele content, maar na meer dan zes jaar en verschillende grote tegenslagen wordt het project stilgelegd ten gunste van het nastreven van verschillende investeringsmogelijkheden (via Variety).

Zal Google YouTube sluiten?

Geen andere Google-producten (zoals Gmail, Google Photos, Google Drive, YouTube) zullen worden afgesloten als onderdeel van de Google+ uitschakeling, en het Google-account dat je gebruikt om je aan te melden bij deze diensten zal blijven bestaan.

Stopt Google met Keep?

Google beëindigt de ondersteuning voor de Google Keep Chrome-app in februari 2021. De app wordt verplaatst naar Google Keep op het web, van waaruit hij nog steeds toegankelijk is. Dit is onderdeel van het langetermijnplan van het bedrijf om alle Chrome-apps om zeep te helpen.

Wordt Google afgesloten?

Op 2 april 2019 sluiten we de consumentenversie (persoonlijke) van Google+, een sociaal netwerk van Google. Er zullen geen andere Google-producten (zoals Gmail, Google Foto’s, Google Drive, YouTube) worden afgesloten als onderdeel van de uitschakeling van Google+ voor consumenten. Het Google-account dat u gebruikt om u aan te melden bij deze diensten, blijft bestaan.

Wordt Hangouts stopgezet?

Google dringt er nu bij Hangouts gebruikers op aan om over te stappen op Chat. Je kunt de messaging app nog steeds gebruiken, maar sommige functionaliteiten zullen verdwijnen op 16 augustus. Hangouts zal eind 2021 volledig worden afgesloten.

Ligt YouTube momenteel plat?

Youtube. com is UP en bereikbaar voor ons.

Wordt TikTok in 2022 verwijderd?

Wordt TikTok in 2022 verboden? Nee, er zijn nergens plannen om TikTok te verbieden. Ook ByteDance heeft zeker geen plannen om het te sluiten.

Wordt Instagram echt gesloten?

De app zal eind december 2021 niet langer ondersteund worden, zo bevestigde het bedrijf aan TechCrunch nadat berichten over de op handen zijnde sluiting via sociale media begonnen te circuleren.

Maakt YouTube nog wel originelen?

Susanne Daniels, YouTube’s global head of original content, verlaat het bedrijf in maart. YouTube stapt uit de wereld van de originelen: De videogigant die eigendom is van Google zegt dat het zijn originele productieteam na meer dan zes jaar gaat afbouwen.

Wordt YouTube morgen verwijderd?

YouTube wordt opgeheven. Het platform werd acht jaar geleden gelanceerd, en sommigen van ons zijn zo afgeleid door YouTube-video’s dat we zijn vergeten dat het hele ding eigenlijk een wedstrijd is. YouTube zal pas in 2023 worden opgeheven, en dan zal de enige video op de site de winnaar van deze wedstrijd zijn.

Vorig artikel

Wat kan oplossen in CCl4?

Volgend artikel

Moeten toiletten worden vastgekit aan de vloer?

You might be interested in …

Wat is synchrone snelheid en wat is de formule?

De synchrone snelheid is de omwentelingssnelheid van het magnetisch veld in de statorwikkeling van de motor. Het is de snelheid waarbij de elektromotorische kracht wordt geproduceerd door de wisselstroommachine. Hoe vind je de synchrone snelheid […]

Is er een kogelvrij metaal?

Een voertuig maken dat volledig ondoordringbaar is voor kogels is niet onmogelijk, maar het zou zo omvangrijk en zwaar zijn door zijn dikke pantserbeplating dat het nauwelijks zou kunnen bewegen. Tenzij je het bouwt met […]

Kan ik een oven in mijn kelder plaatsen?

35 jaar oude Crusader oven. Ik hoop hem in mijn kelder te kunnen gebruiken, hoewel ik hem waarschijnlijk niet vaak zal stoken (omdat ik nog steeds lessen volg in mijn recreatiecentrum en daar ook kan […]