30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Welke kleur tegels laten een kleine badkamer groter lijken?

Trucs om een kleine badkamer groter te laten lijken

Wanneer je een kleine badkamer hebt, kan het een uitdaging zijn om een zeer functionele ruimte te creëren die er ook nog eens geweldig uitziet.

Maar met een paar slimme ontwerptrucs kun je je badkamer ruimer laten lijken en aanvoelen, en hem omtoveren tot de mooie, praktische en ontspannende ruimte die je altijd al wilde.

1. Zorg voor veel natuurlijk licht

Kleine badkamers zien er vaak donker uit. Natuurlijk licht maakt de kamer helderder en maakt de ruimte opener, zodat hij groter lijkt.

Als u maar een klein raam heeft, installeer dan een dakraam of een zonnetunnel om meer natuurlijk licht in de ruimte te brengen.

Een lichtdoorlatend rolgordijn zorgt er ook voor dat er meer licht binnenvalt, terwijl uw privacy toch beschermd blijft.

2. Houd alles zo veel mogelijk in dezelfde kleur

Door veel verschillende kleuren en patronen in uw badkamer te gebruiken, lijkt het rommelig. Het verdeelt de ruimte waardoor hij kleiner aanvoelt.

Door in de hele kamer een uniforme, lichte kleur te gebruiken, wordt de kamer opener en krijgt u de indruk dat de ruimte groter en lichter is.

3. Ga voor volledig wit

Een badkamer in volledig wit gaat nooit uit de mode. Ze hebben bovendien het voordeel dat ze de ruimte groter doen lijken, omdat wit het licht beter weerkaatst dan alle andere kleuren.

Omdat de meeste armaturen in de badkamer wit zijn, ziet de ruimte er ook naadloos en ononderbroken uit.

4. Verf het plafond in dezelfde kleur als de muren

De uniforme look hoeft niet op te houden waar de muren ophouden. Door het plafond in dezelfde kleur als de muren te schilderen, wordt de naadloze uitstraling in de hele ruimte voortgezet.

Als u echt een contrast wilt, kies dan een iets lichtere tint voor het plafond. Plafonds hebben de neiging om donkerder te lijken dan de muren door de manier waarop licht wordt gereflecteerd, dus ze iets lichter schilderen kan een meer ononderbroken effect creëren.

5. Combineer de kleuren van de tegels en de muren

Als uw badkamer slechts gedeeltelijk betegeld is, schilder dan de rest van de wandruimte in dezelfde kleur als uw tegels.

Hierdoor verdwijnen de scheidingslijnen die kunnen ontstaan waar de tegels eindigen – deze verdelen uw muren in secties en doen de ruimte minder ruim lijken.

Het gebruik van voegmiddel in dezelfde kleur als de tegels zorgt ook voor een meer uniforme uitstraling.

6. Installeer tegels tot aan het plafond

Kleine badkamer groter laten lijken - Grotere wandtegels

Indien mogelijk kunt u het beste overal in de badkamer dezelfde tegels plaatsen, helemaal tot aan het plafond.

Op die manier heeft u geen horizontale scheidingslijnen op de muren, wat de ruimte opener maakt doordat het plafond hoger lijkt te zijn.

7. Naadloze overgang tussen materialen

De sleutel om een kleine badkamer groter te laten lijken is het creëren van een schonere, meer weidse uitstraling.

Dit is gemakkelijker als u waar mogelijk dezelfde materialen gebruikt – bijvoorbeeld dezelfde vloerbedekking in de douche als in de rest van de ruimte.

Hoe meer verschillende materialen u gebruikt, hoe meer de indruk wordt gewekt dat de ruimte in verschillende secties is verdeeld.

8. Gebruik grote effen gekleurde vloertegels

Het is een veelgemaakte fout om kleinere vloertegels te gebruiken in een kleine badkamer. Hierdoor lijkt de ruimte juist kleiner omdat er meer scheidingslijnen tussen de tegels ontstaan.

Door een grote, effen tegel te kiezen, krijgt u de indruk dat er meer vloerruimte is en dat de ruimte er schoner en minder rommelig uitziet.

9. Creëer lange lijnen

Om de indruk van meer ruimte te wekken, moet u de blik naar het breedste punt in de kamer trekken.

U kunt dit bereiken door de langste lijn in de kamer te benadrukken, zoals een heldere muur zonder raam.

Door hier een horizontale lijn met een plank te creëren, lijkt de kamer groter.

10. Duw de muren visueel uit elkaar

Als uw badkamer lang en smal is, moet u met de horizontale lijnen werken om de indruk van meer breedte te wekken.

Gebruik horizontale vloertegels om de ruimte breder te maken en het minder benauwd te doen lijken.

11. Gebruik helder glas in de douche

Maak kleine badkamer groter - Heldere glazen douche

Douchegordijnen en figuurglas kunnen een extra wand creëren, waardoor de badkamer in stukken wordt verdeeld en kleiner lijkt.

Doucheschermen van helder glas reflecteren het licht beter en maken de ruimte opener.

Voor een nog naadlozer beeld kunt u een douchescherm zonder frame overwegen, omdat dit alle visuele barrières wegneemt.

12. Ga groot met je spiegels

Hoe meer licht je kunt weerkaatsen, hoe groter je badkamer eruit zal zien. In plaats van alleen een kleine spiegel boven de wastafel te hangen, kun je overwegen om een hele muur te spiegelen, of in ieder geval een groot deel ervan.

Dit werkt als een raam dat veel meer licht in de kamer brengt en de illusie wekt van een veel grotere ruimte.

13. Weerspiegel een mooi uitzicht

In het ideale geval reflecteert de spiegel een lichtbron, zoals een raam of een open deur.

Als dit echter niet mogelijk is, spiegel dan niet iets alledaags zoals het toilet.

Maak van de spiegel een designelement door een vaas met verse bloemen of een mooi ornament te weerspiegelen.

14. Bouw uw planken in de muren

Het inbouwen van planken in de muren is zowel praktisch als esthetisch verantwoord. Het maakt ruimte vrij in uw badkamer omdat er niets uit de muren steekt.

Het houdt ook de lijnen ononderbroken, waardoor de ruimte nog groter lijkt.

15. Gebruik open rekken

In plaats van rekken te installeren, kun je beter voor open rekken kiezen. Dit creëert diepte omdat de muren verder naar achteren lijken te staan dan ze in werkelijkheid zijn.

16. Elimineer de rommel

Hoe minder spullen er in je badkamer staan, hoe groter hij oogt en hoe praktischer hij functioneert.

Als je al die producten niet gebruikt, doe ze dan weg of berg ze ergens anders op.

Als er geen ruimte is voor de wasmand zonder dat hij in de weg staat, zoek er dan een nieuwe plek voor in een andere kamer.

Zo lijkt je kamer meteen groter doordat je meer ruimte creëert.

17. Installeer een wastafel op een voetstuk

Een wastafel op een voetstuk creëert meer vloerruimte door zijn smalle formaat. Dat maakt het een ideale optie voor een kleine badkamer.

Controleer dit wel eerst, want het kan zijn dat je eerst leidingwerk moet laten doen voordat je de wastafel kunt installeren.

18. Hang dingen aan de muur

Hangende armaturen zijn een geweldige manier om meer vloerruimte te creëren.

Badmeubels, kasten en zelfs het toilet kunnen aan de muur worden bevestigd in plaats van aan de vloer, waardoor een ononderbroken lijn van vloerbedekking ontstaat en uw badkamer gemakkelijker te betreden is.

19. Combineer uw bad en douche

Als er geen ruimte is voor een aparte douchecabine, installeer je douche dan boven je bad.

Zo heb je toch nog beide opties, terwijl je maar evenveel vloeroppervlakte inneemt als je badkuip.

Meer badkamerontwerp ideeën

Als u meer ontwerptips voor kleine badkamers wilt, of als u overweegt uw bestaande badkamer te renoveren, neem dan contact met ons op. Ons ervaren team helpt u graag verder.

En vergeet niet onze gids voor het ontwerpen van uw droombadkamer gratis te downloaden.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Welke kleur laat een kleine badkamer groter lijken?

“Vaak schilder ik kleine badkamers [meestal raamloze kamers] graag in een donkere kleur, zoals zwart. Het geeft diepte en creëert een illusie van een grotere ruimte,” zegt Jenny Wolf van Jenny Wolf Interiors. “Ga voor een hoogglans in een superdonkere kleur”, adviseert Fleming James van Oliver Street Designs.

Welke tegels laten een badkamer groter lijken?

Tot slot is ons advies om een horizontaal vloertegelpatroon te gebruiken om je vloerruimte te verbreden. Horizontale vloertegels zorgen ervoor dat de ruimte er minder benauwd uitziet, en dat uw kleine badkamer veel groter lijkt.

Welke tegels staan goed in een kleine badkamer?

Het is een gegeven dat het grootste deel van je sanitair wit zal zijn, daarom zou de beste tegelkleur voor een kleine badkamer iets gebroken wit, lichtgrijs of romig ivoor zijn, afhankelijk van je smaak en de algemene look die je wilt bereiken. Dit zal helpen om de muren te scheiden van de armaturen.

Is het beter om kleine of grote tegels te gebruiken in een kleine badkamer?

Een kleine badkamer kan juist baat hebben bij een grote tegel. Met minder voeglijnen zijn de wanden en de vloer minder rommelig en wordt de ruimte optisch groter. Grootformaat tegels hebben ook minder voegsel nodig, minder tijd om te installeren, en vereisen minder onderhoud.

Welke kleur is goed voor een kleine badkamer?

Heldere kleuren voor uw badkamer De experts van Glidden Paint raden lichte en heldere kleuren aan die het licht weerkaatsen om de indruk van een grotere ruimte te wekken. Dit is de reden waarom zo veel mensen witte verf aanraden als een van de beste kleuren voor kleine badkamers, omdat het natuurlijk het meeste licht weerkaatst.

Zijn grote of kleine tegels beter in een kleine badkamer?

Een kleine badkamer kan juist baat hebben bij een grote tegel. Met minder voeglijnen zijn de wanden en de vloer minder rommelig en wordt de ruimte optisch groter. Grootformaat tegels hebben ook minder voegsel nodig, minder tijd om te installeren, en vereisen minder onderhoud.

Welke kleur tegels laten een kamer groter lijken?

Effen gekleurde tegels zijn een uitstekende optie om de illusie van een grotere ruimte te geven. Gebruik tegels met een effen patroon met slechts minimale contrasterende gekleurde accenten. Een lichter gekleurde tegel kan de waargenomen grootte van een kamer vergroten. Crème en natuurlijke tinten voor effen gekleurde tegels zullen zeker elke kamer groter doen lijken.

Maken grote of kleine tegels een kamer groter?

Grotere tegels laten kleine kamers groter lijken Omdat de voeglijnen dunner zijn en minder als onderdeel van de lay-out, lijken kleinere kamers groter bij het gebruik van grotere tegels. Grootformaat tegels laten vloeren er gestroomlijnder uitzien – en creëren zo de illusie van meer ruimte.

Welke kleur is het beste voor badkamertegels?

Witte tegels zijn nog steeds de meest populaire tegel kleur keuze, vooral voor kleine badkamers. Een lichte tegel kleur zal uw kleine badkamer groter en helderder laten voelen. Vooral wanneer u weinig tot geen natuurlijk licht heeft dat in uw badkamer komt, zal een witte tegel een klassieke en juiste keuze zijn.

Maken kleine tegels een kamer groter?

Wanneer de ruimte beperkt is – of dat nu in een badkamer, keuken of woonkamer is – kan de juiste keuze van wand- en vloertegels het verschil maken. Grotere tegels zijn een streling voor het oog en laten een kamer groter lijken in plaats van kleiner. Tegels die bij elkaar passen of in dezelfde tint zijn, doen een kamer groter lijken.

Moeten vloertegels donkerder zijn dan muren?

Hoe donkerder de vloertegel, hoe ruimtelijker de kamer lijkt! Donkerder gekleurde vloertegels kunnen uw kamer ruimer en groter doen lijken. Maar het is een feit dat je lichtgekleurde muren moet hebben om de combinatie goed te laten werken. De donkere en lichte combinatie kan elke ruimte er stijlvol en groter uit laten zien.

Moeten kleine badkamers licht of donker geverfd worden?

Schilderen van kleine badkamers Vermijd warmer wit, dat kan er groezelig of vaal uitzien in kleine ruimtes. Lichte grijstinten werken goed in kleine badkamers, vooral met witte armaturen, die opvallen tegen de kleur.

Welke kleur is het beste voor de badkamer?

Als het op badkamers aankomt, gaat wit nooit uit de mode. Koel wit zorgt voor een strakke, schone look, terwijl off-wit zal opwarmen een donkere ruimte. Voor een trendy look kun je wit aanvullen met een donkere accentkleur, zoals marineblauw, jagersgroen of zwart.

Wat is de beste kleur voor badkamertegels?

Witte tegels
Witte tegels zijn nog steeds de meest populaire tegel kleur keuze, vooral voor kleine badkamers. Een lichte tegel kleur zal uw kleine badkamer groter en helderder laten aanvoelen. Vooral wanneer u weinig tot geen natuurlijk licht in uw badkamer heeft, zal een witte tegel een klassieke en juiste keuze zijn.

Welke kleur tegels laten een kamer groter lijken?

Effen gekleurde tegels zijn een uitstekende optie om de illusie van een grotere ruimte te geven. Gebruik tegels met een effen patroon en slechts minimale contrasterende gekleurde accenten. Een lichter gekleurde tegel kan de waargenomen grootte van een kamer vergroten. Crème en natuurlijke tinten voor effen gekleurde tegels zullen zeker elke kamer groter doen lijken.

Vorig artikel

Welke kleur had de eerste mens?

Volgend artikel

Hoe kom ik van Samsung Messaging App af?

You might be interested in …

Hoe vind je de bron van afvoervliegen?

Schop die douche- en gootsteeninsecten eruit voordat ze uit de hand lopen. Als u een insect in uw huis ziet, kunt u het beste meteen actie ondernemen voordat ze de kans krijgen zich te vermenigvuldigen. […]

Hoe dik mag klei zijn om te bakken?

Maak de klei niet dikker dan 1 inch. Het is mogelijk om een hele zak klei van 25 pond te bakken zonder explosies. Maar het vergt wat geduld en een zeer lange baktijd. Maar voor […]

Gaan blauw en grijs samen in een kamer?

Grijs en blauw zijn een combinatie die de laatste jaren steeds populairder is geworden. Naarmate de decoratietrends vorderen, is het een look die steeds populairder wordt, en met goede reden. In dit bericht zullen we […]