14 mei 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Welke schoonmaakmiddelen doden bedwantsen?

De EPA heeft meer dan 300 producten geregistreerd voor gebruik tegen bedwantsen. De meeste van deze producten kunnen door consumenten worden gebruikt, maar een paar zijn alleen geregistreerd voor gebruik door speciaal opgeleide professionals. De EPA evalueert gegevens over de veiligheid en de doeltreffendheid van de producten alvorens ze goed te keuren.

Deze 300 geregistreerde producten vallen in zeven chemische klassen van bestrijdingsmiddelen die momenteel geregistreerd zijn en op grote schaal gebruikt worden voor de bestrijding van bedwantsen:

Er is ook een extra chemische klasse geregistreerd voor een zeer beperkt gebruikspatroon. Dichloorvos (ook bekend als DDVP, een organofosfaat) is geregistreerd als ongediertebestrijdingsmiddel voor de behandeling van kleine leefruimten.

Elke chemische klasse doodt bedwantsen met behulp van een ander werkingsmechanisme. Het kan nuttig zijn om pesticiden te gebruiken die verschillen in hun werkingsmechanisme, omdat dit de kans verkleint dat de wantsen resistentie ontwikkelen. In de volgende paragrafen wordt nader ingegaan op elk van de meer algemeen gebruikte klassen chemische stoffen tegen bedwantsen.

Pyrethrinen en pyrethroïden: Pyrethrinen en pyrethroïden zijn de meest gebruikte verbindingen om bedwantsen en ander ongedierte binnenshuis te bestrijden. Pyrethrinen zijn botanische insecticiden afkomstig van chrysanthemumbloemen. Pyrethroïden zijn synthetische chemische insecticiden die werken zoals pyrethrinen. Beide stoffen zijn dodelijk voor bedwantsen en kunnen bedwantsen uit hun schuilplaatsen verdrijven en doden. Wanneer er resistente bedwantsstammen bestaan, kunnen deze behandelingen er echter toe leiden dat ze zich naar een nieuwe schuilplaats verplaatsen of dat ze tijdelijk uit bestaande locaties worden verdreven.

Sommige bedwantspopulaties zijn resistent geworden tegen pyrethrinen en pyrethroïden. Soms kan het gebruik van een combinatieproduct (hetzij meerdere pyrethroïden of pyrethrine actieve ingrediënten, of een product dat verschillende chemische klassen combineert in hetzelfde product) de bestrijding van bedwantsen verbeteren. Het kan ook nuttig zijn om over te schakelen op een geheel andere chemische klasse om resistente bedwantspopulaties te bestrijden.

Sommige pyrethroide pesticiden worden geleverd in de vorm van een fogger. Zie Moet ik een fogger gebruiken? voor informatie over fogger gebruik en veiligheid.

Droogmiddelen: Droogmiddelen vernietigen de wasachtige, beschermende buitenlaag van de bedwants. Als deze coating eenmaal vernietigd is, zullen de bedwantsen langzaam uitdrogen en sterven. Droogmiddelen zijn een waardevol hulpmiddel bij de bestrijding van bedwantsen. Omdat droogmiddelen op een fysieke manier werken, kunnen bedwantsen niet resistent worden tegen droogmiddelen, zoals ze dat wel kunnen tegen pesticiden met andere werkingsmechanismen. Bovendien hebben ze een langdurig effect en verstoren ze de normale activiteiten van bedwantsen niet.

Voorbeelden van droogmiddelen zijn:

  • Diatomeeënaarde.
  • Boorzuur.

Bij het gebruik van droogmiddelen voor de bestrijding van bedwantsen is het van cruciaal belang die middelen te gebruiken die door de EPA zijn geregistreerd en die zijn geëtiketteerd voor de bestrijding van bedwantsen. Droogmiddelen die bestemd zijn voor andere toepassingen, zoals gebruik in levensmiddelen of in zwembaden, vormen een verhoogd inhalatierisico voor mensen. Het gebruik van droogmiddelen is beperkt tot het gebruik in spleten en kieren om het inhalatierisico te verminderen.

Biochemicaliën: Koudgeperste neemolie is het enige biochemische bestrijdingsmiddel dat voor gebruik tegen bedwantsen is geregistreerd. Koudgeperste neemolie wordt rechtstreeks geperst uit de zaden van de Neemboom, een tropische altijdgroene boom die in Zuidoost-Azië en Afrika voorkomt. De olie bevat verschillende verbindingen die insectendodende en geneeskrachtige eigenschappen hebben. Ze wordt ook gebruikt voor het maken van producten zoals shampoos, tandpasta, zeep en cosmetica. Prestatieproeven volgens de op het etiket aangegeven dosering tonen aan dat beide producten volwassen bedwantsen, nimfen en eitjes bestrijden.

Pyrrolen: Chlorfenapyr is het enige pyrrol bestrijdingsmiddel dat momenteel geregistreerd is voor gebruik tegen bedwantsen. De verbinding is een pro-insecticide, d.w.z. de biologische activiteit hangt af van de activering ervan om een andere chemische stof te vormen. De nieuwe chemische stof verstoort bepaalde functies in de cellen van de bedwants, waardoor deze sterft.

Neonicotinoïden: Neonicotinoïden zijn synthetische vormen van nicotine en werken in op de nicotinereceptoren van het zenuwstelsel door de zenuwen voortdurend te laten vuren tot ze uitvallen. Omdat neonicotinoïden deze andere werkingswijze hebben, zullen bedwantsen die resistent zijn tegen andere pesticiden, gevoelig blijven voor het neonicotinoïde.

Insectengroeiregulatoren: Groeiregulatoren voor insecten zijn chemische stoffen die de groeihormonen van jonge insecten nabootsen. Ze werken ofwel door de productie van chitine (de verbinding die insecten gebruiken om hun harde uitwendige “schild” of exoskelet te maken) te veranderen, of door de ontwikkeling van een insect tot volwassenheid te veranderen. Sommige groeiregulatoren dwingen het insect om zich te snel te ontwikkelen, terwijl andere de ontwikkeling stopzetten.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat is het beste ontsmettingsmiddel voor bedwantsen?

Lysol spray is een van de meest effectieve bedwants oplossingen. Het is zowel een ontsmettingsmiddel als een bedwantsendoder. Zodra je merkt waar de bedwantsen zich verstoppen, haal je de Lysol spray om het proces te beginnen van het volledig uitroeien van het schadelijke ongedierte.

Doodt Lysol bedwantsen?

Lysol kan ook in staat zijn om een veel voorkomend huishoudelijk ongedierte te doden: bedwantsen. Het is gemeld dat Lysol bedwantsen kan doden wanneer het direct op hen wordt toegepast. Er is echter ook gemeld dat desinfecterende sprays ineffectief zijn bij het doden van bedwantsen in gecontroleerde tests.

Hoe desinfecteer je je huis tegen bedwantsen?

Reinigingsmethoden voor thuis Was beddengoed en kleding gedurende 30 minuten in heet water. Stop ze daarna 30 minuten in een droger op de hoogste warmtestand. Gebruik een stomer voor matrassen, banken en andere plaatsen waar bedwantsen zich verstoppen.

Wat voor azijn doodt bedwantsen?

Het blijkt dat witte gedestilleerde azijn goed is voor meer dan alleen het schoonmaken van je huis; het is ook geweldig voor het verwijderen van bedwantsen. Afhankelijk van het niveau van uw bed bug besmetting, kunt u misschien zelfs zich te ontdoen van uw bed bug probleem met behulp van alle natuurlijke reinigingsmiddelen.

Wat is de snelste manier om van bedwantsen af te komen?

Temperatuur is een effectieve manier om van bedwantsen in een matras of ander belangrijk gebied af te komen. Met dat in gedachten, verzamel aangetast beddengoed of kleding en was het in zeer heet water gedurende 30 minuten. Zodra het wasprogramma klaar is, droog de items in uw droger op de hoogst mogelijke warmtestand voor ten minste 30 minuten.

Welke spray doodt bedwantsen en hun eitjes?

Isopropyl alcohol kan bedwantsen doden. Het kan de insecten zelf doden, en het kan hun eitjes doden. Maar voor je begint te spuiten, moet je weten dat het gebruik van alcohol op een bedwantsenplaag inefficiënt is en zelfs gevaarlijk kan zijn.

Komen bedwantsen in je muren?

Antwoord: Bedwantsen kunnen zich langs en door muuropeningen verplaatsen, gebruik maken van leidingen en elektrische leidingen, enz. Hoewel niet elk appartement behandeld hoeft te worden, moeten de appartementen die grenzen aan de aangetaste wel behandeld worden.

Is er een spray tegen bedwantsen?

Er zijn geen magische sprays die van een bedwantsenplaag afkomen. Het gebruik van een chemische stof om van bedwantsen af te komen zal niet werken tenzij u ook rommel verwijdert, alles schoonmaakt en wast, schuilplaatsen afsluit, en andere, niet-chemische stappen volgt om bedwantsen onder controle te krijgen.

Is er een wasmiddel dat bedwantsen doodt?

SayByeBugs Laundry Treatment formule wordt door duizenden in het hele land gebruikt om bedwantsen in de was te doden. Het product kan gebruikt worden met of zonder uw gewone wasmiddel. Het product biedt een geconcentreerde dosis was ingrediënten om bedwantsen te elimineren op linnengoed, kleding en andere wasbare items.

Welke chemische stof doodt bedwantsen en hun eitjes?

Pyrethrinen en Pyrethroïden: Pyrethrinen en pyrethroïden zijn de meest gebruikte verbindingen om bedwantsen en ander ongedierte binnenshuis te bestrijden. Pyrethrinen zijn botanische insecticiden afkomstig van chrysanthemumbloemen. Pyrethroïden zijn synthetische chemische insecticiden die werken als pyrethrinen.

Welke geur trekt bedwantsen aan?

Een geur die bedwantsen aantrekkelijk vinden is vuile was of vuil beddengoed, vanwege hoe het ruikt als het eenmaal in contact is gekomen met mensen. Onderzoek heeft aangetoond dat bedwantsen de voorkeur geven aan eerder gedragen kleding en gebruikt beddengoed, daarom kun je deze voorwerpen beter niet op de vloer laten liggen in de buurt van je bed.

Wat doet bleekmiddel tegen bedwantsen?

Bleekmiddel bevat hypochloriet, een ingrediënt dat bedwantsen doodt. Bleekmiddel is een natriumhypochlorietoplossing, die een pH van 11 heeft en eiwitten afbreekt om ze onklaar te maken. Als het bleekmiddel direct contact maakt met de bedwantsen en hun eitjes, zal hun lichaam het zuur absorberen en hen doden.

Verwijdert azijn bedwantsen?

Doodt azijn bedwantsen? Ja, het spuiten van azijn direct op bedwantsen kan ze doden omdat azijn een sterk azijnzuur is dat het zenuwstelsel van een insect kan verstoren. Gebruik azijn als een natuurlijk ingrediënt om zich te ontdoen van en zelfs ward tegen bed bugs totdat je kunt komen met een langdurige oplossing.

Kun je van bedwantsen afkomen met zuiveringszout?

Het zoeken naar een manier om dit te doen kan je leiden naar DIY en huismiddeltjes. Eén zo’n remedie is het verspreiden van zuiveringszout, of natriumbicarbonaat, op de plekken waar je denkt dat bedwantsen hebben gezeten. Helaas is het idee dat zuiveringszout bedwantsen zal doden een mythe.

Hoe komen professionals van bedwantsen af?

Verdelgers gebruiken een verscheidenheid aan strategieën om van bedwantsen af te komen, zoals warmtebehandeling, matras encasements, injectie van spleten/spot behandeling en pesticide stof. Bij Wil-Kil hebben we zelfs een inspectieteam met honden om ons te helpen alle plekken te vinden waar bedwantsen zich kunnen verstoppen.

Vorig artikel

Is het beter om opritafdichting te spuiten of te vegen?

Volgend artikel

Hoe test je de tuinaarde op voedingsstoffen?

You might be interested in …

Mag je koffiedrab in het toilet doen?

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als u op een van deze links klikt en een aankoop doet, kan ik een commissie verdienen zonder extra kosten voor u. Bovendien, als een Amazon Associate verdien ik […]

Kunt u Gevoeld door de Yard kopen?

Acryl Ambachtelijk Gevoeld door de Werf Als u omhoog op een grotere hoeveelheid van crafter vilt zoekt, is onze Hoogte – de Kwaliteits Acryl Gevoelde voor u. Ons pluche acryl vilt door de werf is […]