20 mei 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Werken Walmart bezorgers voor Walmart?

Brenda Brown

Ik ben in september 2019 aangenomen als bezorger voor Walmart. Mijn eerste rijdienst was de eerste van oktober, dus het is al meer dan een jaar geleden dat ik voor Walmart heb bezorgd. Momenteel woon ik in Las Cruces, New Mexico en zit ik in mijn laatste weken van de graduate school aan de Weber State University die gezondheidszorgadministratie studeert. Voordat ik werd ingehuurd om voor Walmart te bezorgen, werkte ik meer dan 28 jaar in de gezondheidszorg in een privépraktijk.

Zoals de meeste grote winkelketens, sluit Walmart contracten af met een extern bedrijf om zijn leveringen te doen en zijn bezorgers in te huren. Degenen onder ons die voor Walmart bezorgen, worden ingehuurd door Delivery Drivers Inc, dat het bezorgplatform Spark, dat eigendom is van Walmart, aanstuurt. Dus we zijn niet echt Walmart werknemers, en worden betaald per levering.

Spark biedt geen hands-on bezorgingstraining. In plaats daarvan moet je een reeks video’s bekijken over hoe je de app gebruikt en hoe je bestellingen van Walmart-winkels ontvangt. Op je eerste bezorgdag ga je er in wezen blindelings in.

Ik had nog nooit een baan als bezorger gehad, maar voor Walmart gebruiken we onze eigen auto’s. Van oktober tot mei heb ik meer dan 25.000 mijl gereden met mijn Nissan Versa uit 2015. In mei heb ik een nieuwe 2020 Kia Optima gekocht en ik heb er al 23.000 mijl opzitten door alleen maar in de stad rond te rijden voor leveringen.

Elke dag sta ik om 4 uur ‘s ochtends op en besteed ik twee uur aan studeren voordat ik me aanmeld om leveringen te ontvangen. Ik ben de deur uit en zit in mijn auto om 7:30 a.m.

Op de Spark app, komen de bestellingen in de vorm van “aanbiedingen” – een bepaald aantal leveringen per uur. Sommige aanbiedingen zijn “batches,” wat betekent dat twee verschillende leveringen binnen hetzelfde uur, waar een werknemer genaamd een “dispenser” zal komen naar ons voertuig en laadt het in onze auto. Andere zijn “express”, waarbij we onze auto’s moeten parkeren en de winkel in moeten gaan om de bestelling zelf op te slaan, die binnen twee uur moet worden geleverd.

De aanbiedingen beginnen om 7:45 uur, dus ik wil graag de deur uit en op weg zijn als de leveringen beschikbaar zijn. De Spark app werkt met een round-robin algoritme, wat betekent dat hoe meer bestellingen je doet, hoe hoger je op de lijst komt te staan om gepingd te worden als er meer leveringen binnenkomen.

Er zijn drie Walmarts in mijn stad, waarvan er twee 14 mijl uit elkaar liggen. Leveringen kunnen vanaf verschillende locaties binnenkomen, dus ik rijd meerdere keren per dag heen en weer naar elke Walmart.

Soms plan ik een uur of twee in om midden op de dag mijn lunch te eten. In mijn auto heb ik altijd een koelbox met water en een lunchbox. Ik kom rond 20.00 uur thuis van de bezorging, net na het laatste bezorgmoment om 18.45 uur. Het is niet vreemd dat ik op één dag meer dan 10 uur werk.

In het afgelopen jaar, sinds ik bezorgingen voor Walmart doe, heb ik gemiddeld 80 uur per week gewerkt en maar een dag vrij genomen.

De manier waarop het round-robin algoritme werkt met Spark is dat als je ook maar een dag vrij neemt, je zakt in de ranking. Ik neem dat risico niet, want dit is hoe ik mijn afstuderen betaal. We worden niet betaald per uur, we worden betaald per levering of reis. Op dit moment verdien ik gemiddeld zo’n $15 per bezorging, exclusief de fooien van de klanten.

Afgelopen maandag verdiende ik $334,52 met een dienst van 10 uur, wat onwerkelijk is voor een maandag. Op rustige dagen verdien ik iets meer dan $100 omdat mensen geen fooi geven. Gemiddeld verdien ik $1,500 tot $2,000 per week, en we worden elke week betaald. Ik hou een gedetailleerde spreadsheet bij van hoeveel ik verdien. Van oktober vorig jaar tot september van dit jaar heb ik $113.000 verdiend.

Soms heeft Spark incentives, waarbij ze een beloning geven voor het afronden van een bepaald aantal leveringen binnen een bepaald tijdsbestek. Tijdens het vakantieseizoen vorig jaar boden ze een $1,000 incentive aan waarbij je 50 leveringen moest voltooien op een bepaalde dag. Ik was vastbesloten om die 1000 dollar te krijgen en omdat ik dat gedaan heb, sta ik sindsdien aan de top van het ranglijstsysteem.

Toen de coronavirus pandemie uitbrak, wist ik meteen dat het heel erg kon worden. Maar ik heb me nooit onveilig gevoeld bij het leveren aan de klanten thuis. Ik ben nooit gestopt met werken.

Zelfs voordat maskers in New Mexico verplicht werden, droeg ik ze, desinfecteerde ik mijn auto na elke levering en gebruikte ik regelmatig handdesinfectiemiddel. Een paar maanden na de pandemie, kregen we een e-mail van Spark waarin stond dat we maskers moesten dragen. Ik droeg de mijne al.

Met mijn achtergrond in de gezondheidszorg, wist ik meteen dat er veel onbekends zou zijn. Het is nog steeds een voortdurende rollercoaster van emoties voor onze gemeenschap, met gevallen die opnieuw pieken. Ik heb voor al mijn klanten een briefje geschreven waarin ik hen vertelde welke voorzorgsmaatregelen ik nam en hoe ik ervoor zorgde dat ze veilig en contactloos werden thuisbezorgd.

Omdat ik vóór de pandemie was aangenomen, heb ik veel klanten in de gemeenschap goed leren kennen. Ik schat dat ik bij meer dan 20.000 huizen in Las Cruces heb bezorgd. Dus toen COVID kwam, nam ik de tijd om ervoor te zorgen dat mijn klanten konden krijgen wat ze nodig hadden. Een oudere vrouw had al meer dan twee weken geen toiletpapier meer en elke winkel was uitverkocht, dus ging ik naar mijn voorraad en gaf haar wat. Een gehandicapte vrouw aan wie ik lever, kon haar medicijnen niet halen, dus heb ik ze voor haar gehaald. Onze gemeenschap heeft ons nu echt nodig – omdat onze gemeenschappen nog steeds bang zijn.

Er is een heleboel negativiteit die er zijn die afkomstig zijn van levering chauffeurs, maar ik heb genoten van mijn ervaring leveren voor Walmart.

Het werk is fysiek veeleisend, dus ik begrijp waarom sommige chauffeurs negatief zijn. Als 57-jarige vrouw, tijdens mijn eerste maand fulltime werken als bezorger, waren er momenten dat mijn lichaam zo’n pijn deed dat ik in een warm bad moest. Maar ik heb mezelf nooit bezeerd.

Ik heb het afgelopen jaar vier broekmaten kleiner gemaakt en ben 16 pond afgevallen. Ik heb ook veel spieren gekregen. Er wordt veel getild. Die grote kratten water wegen 46 pond per stuk, en een keer had ik een klant die er 12 bestelde en op de tweede verdieping woonde. Ik moest echt glimlachen bij die levering.

Een van mijn favoriete dingen aan het bezorgen voor Walmart zijn de klanten. Ik heb er echt van genoten om deel uit te maken van de gemeenschap. Ik heb baby’s geboren zien worden, mensen zien overlijden. Er zijn klanten die me buiten hun huis begroeten om te zeggen dat ze blij waren dat ik hun bestelling kwam afleveren. Ik zorg ervoor dat ik de tijd neem om te controleren of alle artikelen in hun bestelling kloppen en bel ze als er een artikel niet beschikbaar is.

Afgelopen Thanksgiving vertelde een stel me dat ze heel graag een zoete aardappeltaart wilden, maar volgens de app was alles uitverkocht in de winkel. Dus ging ik naar de winkel, kocht er zelf een en bracht die naar hen. Het voelt alsof ik met die gezinnen kan vieren tijdens de feestdagen.

Ik heb een klant die me elke keer 75 dollar fooi geeft als ik een bestelling voor hem aflever, en een andere klant die me 51 dollar fooi geeft. Ik vind het heerlijk om voor de klanten te zorgen en ervoor te zorgen dat ze alles hebben wat ze nodig hebben, en dat zie je terug in mijn fooien. Op dit moment krijg ik voor elke $100 die ik verdien aan bestellingen, ongeveer $95 aan fooi.

Ik word nog steeds emotioneel van mijn werk, want onze gemeenschap had deze service echt nodig, zelfs voor de pandemie. Nu vooral, nu meer en meer mensen werkloos worden en de gevallen stijgen.

Dus wanneer mensen mij vragen of ik aanraad om bezorger te worden, ben ik niet bang om hen mijn standpunt te vertellen; omdat ik geloof dat als je medelevend bent, je deze baan zult kunnen doen en het goed zult doen.

Walmart heeft niet gereageerd op Business Insider’s verzoek om commentaar

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoeveel betaalt Walmart zijn bezorgers?

Het gemiddelde Walmart bezorger uurloon in de Verenigde Staten is ongeveer $18. 97, dat is 16% boven het nationale gemiddelde.

Is Walmart bezorging werknemers?

Zoals de meeste grote retailers, contracteert Walmart met een derde partij om haar leveringen te doen en haar bezorgers in te huren. Degenen onder ons die voor Walmart bezorgen worden ingehuurd door Delivery Drivers Inc. die het Walmart bezorgplatform genaamd Spark aandrijft. Dus we zijn niet echt Walmart werknemers, en worden betaald door bezorging.

Wie levert er voor Walmart online bestellingen?

Wie gebruikt Walmart voor levering aan huis? Walmart maakt voornamelijk gebruik van koeriersdiensten van derden voor standaardleveringen aan huis op twee dagen en de volgende dag, zoals USPS en FedEx.

Is Walmart bezorging rijden de moeite waard?

Kruidenier bezorger Goed geld, als een 1099 werknemer werk je alleen wanneer je wilt, dus de vrijheid is geweldig. Het nadeel is de Spark App die chauffeurs gebruiken om leveringen te krijgen. De meeste leveringen betalen goed en de meeste klanten geven een fatsoenlijke fooi. Maar als je drie trappen oploopt en geen fooi krijgt.

Wie betaalt de bezorgers van Walmart?

Walmart’s Blakeman zei dat de chauffeurs worden betaald per levering, niet per uur, en de all-in gemiddelde levertijd is 35 minuten. De bezorgbedrijven nemen vervolgens beslissingen over betalingen aan chauffeurs en hoe deze worden verdeeld, zei ze.

Hoe worden bezorgers betaald?

Veel banen voor bezorgers zijn gebaseerd op een uurloon, maar er zijn enkele uitzonderingen. Bijvoorbeeld, de bezorgdienst Grubhub geeft verdiensten per bestelling op basis van de rij- en wachttijd en het aantal kilometers, en de chauffeurs mogen alle fooien houden.

Bezorgt Walmart bij u thuis?

Bij Walmart kruidenierswinkel bezorging kun je online boodschappen kopen en, tegen betaling, aan huis laten bezorgen. Wanneer u uw bestelling plaatst, kiest een winkelmedewerker uw artikelen en neemt vervolgens contact op met een externe partner die uw boodschappen op een door u gekozen tijdstip bezorgt.

Hoe werkt het om een Walmart bezorger te zijn?

Walmart’s Blakeman zei dat de chauffeurs worden betaald per levering, niet per uur, en de all-in gemiddelde bezorgtijd is 35 minuten. De bezorgbedrijven nemen vervolgens beslissingen over betalingen aan chauffeurs en hoe deze worden verdeeld, zei ze.

Levert Walmart dezelfde dag nog bij je thuis?

Bezorging: Bestellingen vanuit onze winkel aan de deur van een klant met een per levering kosten van $7. 95 of $9. 95. Gratis bezorging met Walmart+: Levering zo snel als dezelfde dag – en andere voordelen – voor een jaarlijks bedrag van $98 of $12. 95 maandelijkse kosten.

Weten Walmart bezorgers of je fooi geeft?

Kunnen de bezorgers van Walmart Grocery uw fooi zien? Bezorgers van Walmart Grocery kunnen het bedrag van uw fooi zien via hun app van de bezorgdienst. Deze chauffeurs kunnen hun bezorggeschiedenis en verdiensten bekijken, inclusief de fooien die na elke bezorging via online bestellingen zijn achtergelaten.

Hoe laat is het einde van de dag voor Walmart bezorging?

Walmart Inc. WMT, -0.94% kondigde op haar website aan dat het de levertijden met twee uur verlengt, zodat bestellingen nu pas om 22.00 uur lokale tijd aankomen. Met deze verandering kunnen klanten die bestellingen plaatsen voor 18.00 uur hun pakketten ontvangen met dezelfde dag of volgende dag levering.

Welke bezorg baan betaald het meest?

Best betaalde koeriersbanenCaviar Delivery, $24. 95. Postmates, $24. 88. Amazon Flex, $20. 62. GrubHub, $19. 47. DoorDash, $18. 53. Uber Eats, $16. 75. GoPuff, $15. 56. Favor Delivery, $14.99.

Verdienen bezorgers goed?

Bezorgers verdienen zeer uiteenlopende inkomens. Bijvoorbeeld, de meeste pizzabezorgers verdienen het minimumloon, plus een vergoeding per bezorging voor benzine, plus fooi. Andere bezorgers, zoals voedsel- en drankbezorgers of pakketbezorgers, verdienen een hoger uurloon maar geen fooi.

Hoeveel fooi moet je geven aan Walmart bezorger?

Walmart maakt gebruik van diensten van derden voor hun bezorgingen, en hoewel Walmart zelf geen deel van de fooien inneemt, kunnen sommige van deze diensten van derden wel een percentage inhouden. Als je je chauffeur een fooi wilt geven, is het aan te raden om voor een fooi van 10% te gaan of 15-20% als je chauffeur een uitstekende service heeft geleverd.

Waarom kan ik geen fooi geven bij Walmart bezorging?

Walmart kruideniersbestellingen worden door derden bezorgd. Shipt op sommige locaties, op andere, doordash. De fooi wordt NIET bij het totaal opgeteld en is een aparte toeslag. Walmart kan niet zeggen geen fooi te geven aan uw bezorger omdat het geen Walmart werknemer is die bezorgt.

Vorig artikel

Welke drugs kunnen je de waarheid doen vertellen?

Volgend artikel

Is een pizza zaak een goede investering?

You might be interested in …

Welke oordopjes gebruikt Beaulo?

27 мар. 2019 в 10:48 R6 heeft een van de meest ingewikkelde audiosysteem dat ik ooit ben tegengekomen in een FPS-game. En ik vroeg me af wat voor soort oordopjes het meest compatibel zijn voor […]

Waar is Obsidiaan bekend om?

Obsidiaan wordt beschouwd als de steen van de Maya’s en de Azteken. Het vulkanisch gesteente was zo overvloedig in de regio dat zij het voor zowat alles gebruikten, van gebruiksvoorwerpen tot juwelen en wapens, en […]