20 mei 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Worden zwarte katten gediscrimineerd?

zwarte kat met gele ogen

Net als zwarte honden, kunnen zwarte katten het ook moeilijk hebben om geadopteerd te worden. Veel asielen noemen dit het “zwarte kat syndroom”. Het lijkt misschien vreemd voor velen van ons kattenliefhebbers dat iemand een kat zou discrimineren uitsluitend op basis van de kleur van de vacht.

Veel van de problemen van zwarte katten hebben te maken met bijgeloof en onwetende overtuigingen. Dit betekent vaak dat zwarte katten als laatste worden geadopteerd uit asielen. Tijdens Black Cat Awareness Month in oktober, is het extra belangrijk dat we de mythes ontkrachten en mensen aanmoedigen om zwarte katten te adopteren.

Zelf had ik een zwarte kat, en iedereen hield van hem. Hij was de liefste en had een speelse persoonlijkheid. Zijn groene ogen staken af tegen zijn expressieve gezicht. Dus ik weet uit ervaring dat deze kittens net zo lief en mooi zijn als alle andere katten – misschien zelfs nog wel mooier!

Dit is wat je moet weten over het zwarte kattensyndroom en waarom zwarte katten moeite hebben om geadopteerd te worden.

Waarom worden zwarte katten moeilijker geadopteerd?

We zien een zwarte kat of Bombay kat op de afbeelding, hij is gelukkig thuis, hij is zich bewust van iets, iets trekt de aandacht van de kleine katachtige. De kat is aandachtig naar iets.

(Foto: ©fitopardo.com/Getty Images)

Ik heb moeite om dit te begrijpen, maar er zijn een aantal vreemde overtuigingen over zwarte katten die er zijn. Sommige mensen beschouwen zwarte katten als heksenvriendjes, terwijl anderen denken dat ze gewoon ongeluk brengen. Anderen geloven zelfs dat vampieren zichzelf in zwarte katten en honden veranderen om ‘s nachts onopgemerkt te kunnen reizen. Ik snap sommige mensen gewoon niet.

Er zijn zelfs geruchten dat Satanische sektes zwarte katten gebruiken als offers in rituelen. Het is moeilijk te zeggen in hoeverre dat waar is en of het een wijdverbreid probleem is. Het blijft echter een feit dat zwarte katten vaak gewond raken of gestolen worden rond Halloween, hetzij door sekteleden, grappenmakers of gewoon wrede mensen die zich niets aantrekken van de pijn die zij veroorzaken.

Overtuigingen over zwarte katten en de gevaren die ze lopen door mensen met die overtuigingen kunnen mensen ontmoedigen om ze te adopteren.

Het is zo erg geworden dat veel asielen geen zwarte katten meer adopteren rond Halloween. Het lijkt erop dat mensen zwarte katten willen gebruiken voor rituelen of als levende decoraties rond de feestdag. Sommige mensen brengen zwarte katten onmiddellijk na Halloween terug naar asielen of, erger nog, verwonden katten in die periode.

Een groot aantal asielen weigert dan ook hun zwarte katten van eind september tot begin november te adopteren om de katten veilig te houden.

En er zijn zelfs een paar mensen die weigeren zwarte katten te adopteren omdat ze denken dat de katachtigen niet goed zullen fotograferen. Ze willen een schattig huisdier dat er goed uitziet op een Instagram-feed.

Dus helaas zijn zwarte katten en honden vaak de laatste dieren die in het asiel achterblijven.

Kijk verder dan de vacht en bestrijd het zwarte kattensyndroom

Zwarte kat kijkt naar boven, terwijl hij zich ontspant op een groot kussen.

(Foto Krediet: Guido Mieth/Getty Images)

Het zwarte-hondensyndroom en het zwarte-katensyndroom verwijzen naar de moeilijkheden die deze dieren ondervinden bij het vinden van een tehuis. Medewerkers van opvangcentra kunnen u vertellen dat deze dieren vaak als laatste worden geadopteerd.

De volgende keer dat u op zoek bent naar een hond of kat uit het asiel, houd dan rekening met de persoonlijkheid. Praat met de medewerkers van het asiel of de reddingsgroep, en neem een weloverwogen beslissing.

En help het woord te verspreiden over zwarte katten tijdens Black Cat Awareness Month in oktober! Deze katjes verdienen net zo goed een thuis als katten van een andere kleur.

Heeft u een zwarte kat in huis? Hoe denk je dat we het zwarte kattensyndroom kunnen bestrijden? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Michele C. Hollow schrijft Pet News and Views, een blog gewijd aan de positieve kant van dierenwelzijn. Haar blog behandelt nieuws over mensen die werken met en voor dieren en non-profitorganisaties voor dieren.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Waarom worden zwarte katten gediscrimineerd?

Veel asielen noemen dit het “zwarte kat syndroom. “Het lijkt misschien vreemd voor velen van ons kattenliefhebbers dat iemand een kat zou discrimineren uitsluitend op basis van vachtkleur. Veel van de problemen van zwarte katten hebben te maken met bijgeloof en onwetende overtuigingen. Dit betekent vaak dat zwarte katten de laatsten zijn die geadopteerd worden uit asielen.

Waarom houden mensen niet van zwarte katten?

Andere potentiële barrières tegen het adopteren van zwarte katten zijn bijgeloof (d. w. z. , zwarte katten symboliseren ongeluk) en negatieve associaties van zwarte katten met hekserij of kwaad. De onderzoekers ontdekten dat in tegenstelling tot de verwachtingen, zwarte en niet-zwarte katten niet verschilden in beoordeelde adopteerbaarheid.

Waarom worden katten gediscrimineerd?

Blijkbaar worden katten door mensen gediscrimineerd op basis van de kleur van hun vacht, net zoals mensen door andere mensen worden gediscrimineerd op basis van hun huidskleur. Mensen associëren verschillende vachtkleuren met bepaalde persoonlijkheidskenmerken.

Wat is het probleem met zwarte katten?

In het grootste deel van de westerse wereld, zijn zwarte katten symbolen van Halloween, ongeluk, en worden vaak geassocieerd met heksen. In Europa gelooft men bijvoorbeeld dat wanneer een zwarte kat over je pad loopt, dit een verondersteld teken voor ongeluk en dood is.

Wat gebeurt er als je een zwarte kat laat schrikken?

Bijgeloof #1: Zwarte katten zijn vermomde heksen Als je schrikt wanneer je een zwarte kat ziet, komt dat waarschijnlijk door middeleeuwse folklore die nog steeds de reputatie van deze deftige katjes in de doofpot stopt.

Zijn zwarte katten gemener?

FABEL #2: ZWARTE KATTEN ZIJN AGGRESSIEVER DAN ANDERE KATTEN Echter, een recente studie van de Universiteit van Californië, Davis, heeft aangetoond dat zwarte katten rustiger en meer benaderbaar zijn in vergelijking met katten van andere kleuren.

Hebben zwarte katten meer kans om geëuthanaseerd te worden?

Hoewel het een mythe is dat zwarte huisdieren minder kans hebben om geadopteerd te worden dan lichtgekleurde dieren, is het waar dat er veel zwarte katten zijn die een thuis nodig hebben, en dat zij een grotere kans hebben om geëuthanaseerd te worden dan dieren van andere kleuren.

Waarom zou je een zwarte kat adopteren?

Ze zijn gezond! Wetenschappers zeggen dat de natuurlijke camouflage van zwarte katten hen een evolutionair voordeel heeft gegeven. Anderen hebben echter getheoretiseerd dat zwarte katten ook beter bestand zouden kunnen zijn tegen ziektes dan andere katachtigen. Anekdotisch, vinden vele katteneigenaars dat hun zwarte katten zeer lang leven.

Hoe wordt de angst voor katten genoemd?

Ailurofobie is een angst voor katten. Mensen met deze specifieke fobie voelen zich angstig als ze aan een kat denken, een kat of afbeeldingen van een kat zien, of een kat horen. Veel mensen met een kattenfobie hebben negatieve ervaringen met katten.

Waarom zijn katten Felis?

Kat
Soorten: F. catus
Binominale naam
Felis catus Linnaeus, 1758
Synoniemen

Brengt het ongeluk om een zwarte kat te bezitten?

Helaas worden zwarte katten vaak beschouwd als bijgeloof en worden ze vaak minder snel geadopteerd uit asiels. Het zien van een zwarte kat wordt al duizenden jaren geassocieerd met geluk, zowel goed als slecht.

Wat betekent het als een zwarte kat naar je huis komt?

Er wordt aangenomen dat het geluk en toekomstige voorspoed brengt als een zwarte kat je huis binnenkomt. Als je pech hebt en je ziet een zwarte kat in je deuropening zitten of je huis binnenkomen, weet dan dat de zwarte kat daar is om aan te geven dat je geluk op komst is.

Zijn zwarte katten gewelddadiger?

FABEL #2: ZWARTE KATTEN ZIJN AGGRESSIEVER DAN ANDERE KATTEN Echter, een recente studie van de Universiteit van Californië, Davis, heeft aangetoond dat zwarte katten rustiger en meer benaderbaar zijn in vergelijking met katten van andere kleuren.

Zijn zwarte katten asociaal?

Over het algemeen werden oranje katten en tweekleurige katten als vriendelijk gekarakteriseerd, terwijl zwarte katten, witte katten en driekleurige katten als meer asociaal werden beschouwd. Zwarte katten werden getypeerd als katten met minder extreme karaktereigenschappen, wat zou kunnen bijdragen tot hun mysterieuze reputatie.

Zijn mensen bang voor zwarte katten?

Reddingsgroepen en asielen die zich onvermoeibaar inzetten om kittens en katten te redden, zeggen herhaaldelijk dat het moeilijker is om een nieuw thuis te vinden voor zwarte katachtigen dan voor welke andere kat dan ook. Zwarte katten boezemen bij veel mensen angst in, bij anderen afkeer, en helaas worden zwarte katten ook vaker mishandeld (vooral rond Halloween) dan andere katten.

Vorig artikel

Is tandpasta gemaakt in China?

Volgend artikel

Moet je parfum in de koelkast bewaren?

You might be interested in …

Bij welke temperatuur smelt keramiek?

Smelttemperatuur Als gevolg van hun hoge bindingssterkte hebben keramische producten doorgaans zeer hoge smelttemperaturen, vaak veel hoger dan metalen en polymeren. De meeste keramieken en glazen hebben een smelttemperatuur boven 2000°C. Dit betekent dat ze […]

Is ethanol kankerverwekkend?

Alcoholische dranken (zowel in flessen als in bulk) kunnen risico’s inhouden voor de menselijke gezondheid, wat betreft kankerverwekkende stoffen (MOET). Gebottelde alcoholische dranken zijn veiliger dan dranken die in bulk worden geproduceerd, voor wat betreft […]

Moet ik een eiwit of een heel ei eten?

Als je ooit macronutriënten hebt bijgehouden en je kwam eiwitten tekort, dan heb je misschien een extra portie of twee eiwitten gegeten voor een eiwitboost. Eiwitten zijn goed voor je – ze bevatten meer dan […]