20 mei 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Zijn gashaarden duur om te gebruiken?

10 Januari, 2015

Zijn gas open haarden duur om te draaien? Dit is een van de meest gestelde vragen die we behandelen als het gaat om haarden. Het is een mengeling van het type gashaard dat u heeft (decoratief of warmte producerend) en ook het type gas dat u verstookt (aardgas of propaan/LP gas). U kunt de berekening gemakkelijk zelf uitvoeren als u het antwoord op de vragen weet. Als u de fabrikant van uw gashaard en het modelnummer kent, kunt u dit gemakkelijk online opzoeken. Ook zit er op uw gastoestel een soort label, dat u de BTU van dat model zal geven. Het is eenvoudiger om te bepalen welk type gas u heeft. Als u propaangas heeft, is er meestal een tank buiten het huis die regelmatig wordt gevuld door een propaangasbedrijf. Aardgas wordt meestal vanaf de straat in het huis gepompt.

Gashaarden

Er zijn eigenlijk twee soorten gashaarden – decoratieve toestellen en warmteproducerende toestellen. Decoratieve toestellen worden meestal gas open haarden genoemd en zijn ontworpen om in een bestaande gemetselde open haard te worden geplaatst. In Massachusetts moet de klep worden verwijderd en de haard heeft dan een stel beweegbare glazen deuren die open moeten staan als de haard in gebruik is. In andere staten is het niet altijd nodig de klep of de glazen deuren te verwijderen. Ze geven u een grote vlam die er net zo uitziet als een echt houtvuur, maar het grootste deel van de warmte die ze produceren gaat via het rookkanaal, precies zoals een houtgestookte open haard doet. Zie de foto rechts. De open haard voegt dus niet echt veel warmte toe aan de kamer. Ze zullen warm aanvoelen als je ervoor staat, maar meestal sturen ze de geproduceerde warmte rechtstreeks naar buiten. Ze gebruiken de lucht uit de kamer voor de verbranding, daarom zijn de deuren open wanneer ze in gebruik zijn, en zijn ze dicht wanneer ze uit zijn, net als de demper zou doen, om te voorkomen dat warme lucht via het rookkanaal ontsnapt. Dit type toestel verbruikt tussen 70.000 en 90.000 BTU/uur als het op de hoogste stand draait en het rendement is meestal lager dan 25%.

Gas Inzet

Het tweede type – een warmte producerend type – is een gasinzethaard of gashaard. Een gasinzetstuk is een metalen doos die in uw gemetselde open haard wordt ingebouwd. Een gashaard wordt gebouwd rond nieuwbouw en er is geen gemetselde schoorsteen. Beide zijn metalen dozen met een massief glazen voorkant die niet open kunnen en een pijp hebben die ofwel aan de zijkant van het huis naar buiten gaat of door het dak naar boven. In beide gevallen, wanneer de haard wordt aangezet, loopt de uitlaat door het uitlaatrooster en uit de bovenkant van de kap, wat een onderdruk creëert binnenin de haardcassette, en ervoor zorgt/dwingt dat de inlaatlucht langs de inlaatbuis naar beneden komt. Het resultaat is dat deze haard alleen buitenlucht gebruikt voor de verbranding en geen lucht uit het huis naar buiten stuurt. Ongeveer 20-30% van de warmte gaat verloren via de uitlaat. Het glas wordt extreem heet en straalt een enorme hoeveelheid warmte terug de kamer in. De meeste inbouwhaarden zijn ook uitgerust met ventilatoren die de warme lucht sneller de kamer in blazen. De grootste van dit soort haarden hebben de neiging om ongeveer 40.000 BTU en gebied overal van 65-85% efficiënt.

Huidig Aardgas is het goedkoopste van de twee types met de kosten/therm die ergens rond $1.00/Therm zijn. Propaan schommelt momenteel rond de $3.00/gallon. Die getallen betekenen niet veel tenzij je weet hoe gastoestellen werken. Gastoestellen worden berekend op BTU/uur. In Aardgas zit er 100.000 BTU in een Therm. In Propaan zit er ongeveer 91.500 BTU in een gallon.

Dus op basis van deze getallen, om een 70.000 BTU / uur decoratieve gas houtset te bedienen zou het u ruwweg ongeveer $ 0,70 / uur voor aardgas en ongeveer $ 2,30 / uur voor propaan kosten. Het grootste deel van de geproduceerde warmte gaat in dit geval via de schoorsteen naar boven. Voor het equivalent in een gas inzetstuk of gas open haard, zou een grote gebruiken ongeveer 40.000 BTU / uur en in dit geval zou kosten ongeveer $ 0,40 / uur te werken voor aardgas en ongeveer $ 1,31 / uur voor propaan. Maar met de inzetstukken wint u een meerderheid van de warmte terug in uw huis, zodat het verwarmingssysteem niet zo hard hoeft te werken en in veel gevallen kan het eigenlijk de kosten compenseren om uw huis normaal te verwarmen. Deze prijzen zijn afhankelijk van wat u voor uw gas betaalt. Controleer dus uw rekening en kijk wat uw huidige tarief is, en gebruik de eenvoudige berekening om het voor uzelf uit te rekenen.

Er is ook één ding dat u moet weten. Elke open haard met een staande waakvlam gebruikt ongeveer 1.000 BTU/uur om de waakvlam aan te houden. Dat betekent dat, of u de hoofdbrander nu aanzet of niet, de haard elke 3-4 dagen een therm, of gallon propaan, verbruikt. Zorg ervoor dat u dat in uw berekeningen meeneemt. Nieuwere toestellen hebben meestal elektronische ontsteking, dus er is geen permanente waakvlam de hele tijd.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Is het duur om een gashaard te gebruiken?

Gas open haarden zijn vrij goedkoop om te gebruiken. Dat komt vooral omdat de prijs van aardgas en propaan zeer laag is (ongeveer $1.09 per 100.000 BTU) in vergelijking met de prijs van elektriciteit (ongeveer $3.87 per 100.000 BTU). Standaard 20.000 BTU gas open haard kost $ 0. 29 per uur te draaien.

Verbruiken gashaarden veel gas?

Afhankelijk van de leeftijd van een gashaard en zijn maximale warmteafgifte, kan een gashaard een relatief grote hoeveelheid gas verbruiken als hij een aantal uren per dag op de maximum standen wordt gebruikt. Gashaarden zijn echter een zeer kosteneffectieve vorm van verwarming, vooral wanneer aardgas in plaats van propaan wordt gebruikt.

Zijn gashaarden energie-efficiënt?

Gas open haarden voegen leven en warmte toe aan elke kamer tegen een redelijke open haard installatiekost. Ze zijn energie-efficiënt en kunnen uw huis snel en mooi verwarmen.

Hoeveel gas verbruikt een open haard met gasblokken?

Gebaseerd op de momenteel beschikbare modellen, verbranden gashaarden 60,000 – 90,000 BTU gas per uur. Aan de andere kant verbruiken de efficiëntere gashaarden 10.000 – 70.000 BTU’s/uur. Ter vergelijking, de gemiddelde oven heeft ongeveer de dubbele hoeveelheid gas nodig.

Verwarmen gashaarden een kamer?

Gas open haarden zijn afhankelijk van een consistente verbranding om echte vlammen te produceren en het vuur brandend te houden voor lange periodes van tijd. Over het algemeen zijn gashaarden zeer efficiënt als het gaat om het verwarmen van een kamer. Zodra een vuur enige tijd brandt, is het waarschijnlijk om een kamer vrij snel te verwarmen.

Hoeveel kost het om een 30000 BTU aardgas kachel te gebruiken?

Een gallon Propaan bevat 92.000 Btu’s, die een 30.000 Btu wandkachel voor iets meer dan 3 uur laat werken. Dit betekent dat de kosten voor een 30.000 Btu wandkachel op Propaan ongeveer $. 80 per uur zijn.

Verwarmen gashaarden echt een kamer?

Gas open haarden vertrouwen op een consistente verbranding om echte vlammen te produceren en het vuur brandend te houden voor lange perioden van tijd. Over het algemeen zijn gashaarden zeer efficiënt als het gaat om het verwarmen van een kamer. Zodra een vuur enige tijd brandt, is het waarschijnlijk om een kamer vrij snel te verwarmen.

Hoeveel kost het om een gashaard een uur te laten branden?

De gemiddelde prijs van aardgas in de VS in 2020 was ongeveer $11 per duizend kubieke voet 1, wat overeenkomt met ongeveer $1. 06 per therm. Dat betekent dat een 38.000 BTU gashaard ongeveer $0. 40 per uur kost om te draaien.

Zijn houthaarden beter dan gashaarden?

Ondanks de traditionele esthetiek van een houtvuur, vergeleken met gaskachels kunnen ze slecht presteren als het gaat om energie-efficiëntie. In feite is gas de goedkoopste vorm van energie, dus het kiezen van een hoog rendement gashaard zal de stookkosten en lopende kosten verminderen, evenals het verwarmen van de hele kamer.

Zijn gasvuren duur in Australië?

De prijs van het gebruik van een gashaard hangt allemaal af van hoeveel u hem gebruikt. De prijzen lopen over het algemeen van 50 cent per uur tot $1.60 afhankelijk van de grootte van de kamer, het model haard en het gasbedrijf waar u mee werkt.

Is het OK om een gashaard ‘s nachts aan te laten staan?

Het korte antwoord is dit: gas open haarden die volledig geventileerd zijn en veilig en goed afgedichte glazen fronten hebben zijn prima om continu aan te laten staan.

Is het OK om een gashaard de hele nacht aan te laten?

Het korte antwoord is dit: gas open haarden die volledig geventileerd zijn en veilig en goed afgedichte glazen fronten hebben zijn prima om ononderbroken te laten branden.

Zijn gashaarden de moeite waard?

Een gashaard biedt een scala aan voordelen ten opzichte van het verbranden van hout in uw huis, waaronder de mogelijkheid om de warmte van het vuur direct aan te zetten, te regelen en uit te schakelen. De voordelen van een gashaard kunnen in veel scenario’s opwegen tegen de nadelen, waardoor een gashaard een waardevolle investering voor uw huis is.

Hoe lang gaat een 20lb propaan tank mee op een 30000 BTU kachel?

Een pond propaan heeft 21,591 btu. Dus als je een 21.500 btu verwarmer zou hebben, zou het in principe 20 uur werken op een echte 20lb fles. Met een 30.000 btu verwarming vermenigvuldig je 21.500×20(pond)=430.000 en deel je dat door je verwarming van 30.000 btu. Dat geeft je 14.34 uur als je hem de hele tijd op vol laat draaien.

Wat zijn de gemiddelde kosten om een huis met aardgas te verwarmen?

Beschrijving apparatuur Geschatte jaarlijkse gebruikskosten
Aardgas – Gemiddelde oven, 80% AFUE $574
Huisbrandolie (#2) – Gemiddelde oven, 80% AFUE $1,238
Propaan – Gemiddelde oven, 80% AFUE $1,912
Alle Elektrische Oven/Weerstandsverwarming $1,965

Vorig artikel

Hoe maak ik mijn keramische tegels minder glad?

Volgend artikel

Welke kleur kat leeft het langst?

You might be interested in …

Wat is beschrijvende linguïstiek?

Beschrijvende linguïstiek is het analyseren en beschrijven van hoe taal wordt gesproken (of hoe het in het verleden werd gesproken) door een groep mensen in een taalgemeenschap. Alle wetenschappelijk onderzoek in de linguïstiek is beschrijvend; […]

Let Vs Forbid Wat is het verschil?

Begrijpen wat het verschil is tussen let en allow helpt je om let en allow op de juiste manier te gebruiken in de Engelse taal. Alvorens het verschil tussen let en allow te analyseren, willen […]