30 april 2022

Online oplossing voor uw problemen

Expand search form

Zijn plastic geweren legaal?

KLIK

Pistolen gemaakt door hobbyisten of 3D-printers zijn net zo dodelijk, maar zijn niet traceerbaar en vereisen geen achtergrondcontroles. USA TODAY

3D-wapens

Deze bestandsfoto van 10 mei 2013 toont een plastic pistool dat volledig is gemaakt op een 3D-printer bij een huis in Austin, Texas. (Foto: Jay Janner, Austin American-Statesman via AP)

Rechtbanken hebben deze week plannen geblokkeerd voor het online uitbrengen van 3D-geprinte pistolen, waarmee iedereen met de juiste machine en materialen thuis een niet-traceerbaar pistool zou kunnen maken.

En terwijl de juridische strijd over 3D-geprinte wapens al jaren woedt, heeft de aankondiging van een in Texas gevestigd bedrijf van “het tijdperk van het downloadbare pistool” veel Amerikanen nu aan het vragen gezet: Wat is een 3D-geprint pistool eigenlijk, en hoe zijn ze legaal?

Hier is wat u moet weten over 3D-geprinte wapens, inclusief hun fabricage, legaliteit, betrouwbaarheid en de scepsis die hen omringt.

Allereerst: Wat is 3D-printen?

Machines die bekend staan onder de naam 3D maken gebruik van dezelfde heen-en-weergaande beweging als elke inkjetprinter, maar in plaats van inkt op papier aan te brengen, maken ze gebruik van een proces dat “additieve vervaardiging” wordt genoemd. Dat betekent dat de machines laag na laag van een specifiek materiaal – plastic, bijvoorbeeld – in een specifieke vorm aanbrengen tot er langzaam een driedimensionaal voorwerp ontstaat. Plastic kan worden gesmolten en versmolten om van alles te maken, van brilmonturen tot chirurgische modellen tot stukken van een pistool – er zijn geen mallen of afgietsels nodig.

Kunnen alle 3D-printers wapens maken?

Nou, 3D-printen blijft een relatief nieuwe technologie en machines variëren sterk in kwaliteit, mogelijkheden en prijs. Goedkope machines kosten een paar honderd dollar, maar de machines die nodig zijn om thuis een functioneel pistool te maken, kosten minstens een paar duizend dollar.

De Australische politie maakte in 2013 met een printer van $1700 de Liberator – het plastic pistool van het in Texas gevestigde Defense Distributed dat het huidige juridische moeras in gang zette -, meldde The Guardian, maar het pistool spatte uiteen zodra er een kogel werd afgevuurd. Een 3D-geprint pistool gemaakt van metaal zou het waarschijnlijk beter doen, merkte de krant op, maar machines om die te maken kosten meer dan 100.000 dollar.

Dus 3D-geprinte wapens werken niet als ‘normale’ wapens?

Nee: Ten eerste kunnen ze natuurlijk van plastic gemaakt zijn, waardoor ze vatbaarder zijn voor versplintering. En zelfs als ze niet ontploffen bij het eerste schot, zoals deze video laat zien, kunnen hun plastic omhulsels niet tippen aan de duurzaamheid van traditionele wapens. Ze dragen ook niet zoveel kogels als traditionele wapens, merkt de Chicago Tribune op: Veel 3D-geprinte wapens bevatten maar één of twee kogels, moeten handmatig worden herladen, en kunnen relatief onnauwkeurig blijken wanneer ze worden afgevuurd.

Een voordeel van plastic wapens ten opzichte van metalen, theoretisch: Ze kunnen een metaaldetector omzeilen en iemand aan de andere kant met één schot uitschakelen. Zoals professor in de rechten Jody Lynee Madeira Newsweek vertelde, toont onderzoek aan dat de kogel van een plastic pistool een menselijke schedel kan doorboren.

“Een huurmoordenaar die een éénschotspistool zou moeten gebruiken, zou volkomen veilig zijn voor hem, zolang hij maar iemand uitschakelde met het eerste schot,” aldus Madeira, die doceert over het Tweede Amendement aan de Universiteit van Indiana.

Dus 3D-geprinte wapens kunnen metaaldetectoren omzeilen?

Een federale wet genaamd de Undetectable Firearms Act maakt alle wapens illegaal die niet afgaan bij metaaldetectoren. Dergelijke wapens zouden theoretisch ook 3D-geprinte plastic wapens kunnen zijn. In de plannen wordt gebruikers gevraagd een stukje metaal in anders plastic wapens te stoppen om ze detecteerbaar te maken. Maar volgens Newsweek zou een geprint pistool ook zonder dat metaal kunnen werken, waardoor het vanuit functioneel oogpunt optioneel zou zijn.

Rick Myers, uitvoerend directeur van de Major Cities Chiefs Association, vertelde de Chicago Tribune dat de mogelijkheid “absoluut krankzinnig” is.

“Als je denkt aan alle retoriek die we hier in onze natie over het aanscherpen van onze grenzen en binnenlandse veiligheid, en nu gaan we daar voor iedereen die wil een recept voor hoe te overwinnen . TSA luchthaven screenings of een andere metaaldetector te overwinnen,” zei hij.

Welke andere veiligheidsrisico’s brengen 3D-geprinte wapens met zich mee? Ze zijn niet te traceren, zonder achtergrondcontroles

In tegenstelling tot in de winkel gekochte vuurwapens, hebben 3D-geprinte wapens geen serienummers nodig waarmee de rechtshandhaving het eigendom van een specifiek wapen kan traceren. Zulke onvindbare wapens worden ook wel “spookwapens” genoemd.

En in tegenstelling tot wapenhandelaren hoef je bij 3D-printers niet langs een achtergrondcontrole voordat je een wapen onderdeel voor onderdeel produceert. Dat betekent dat dergelijke wapens in handen kunnen vallen van mensen die wettelijk geen vuurwapens mogen kopen, zoals minderjarigen, criminelen en geesteszieken.

Maar dergelijke mazen in de wet bestaan al, hoewel 3D-geprinte wapens ze zouden kunnen vergroten. Het Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives staat nu al toe dat particulieren thuis wapens maken “uitsluitend voor persoonlijk gebruik”, mits ze voldoen aan bepaalde specificaties voor onderdelen en detecteerbaarheid. Dergelijke niet-gelicentieerde wapens, 3D-geprint of niet, kunnen niet legaal worden verkocht.

Als zelfgemaakte wapens al bestaan, wat maakt 3D-geprinte wapens dan anders?

Wapenonderdelen waarmee je thuis een vuurwapen in elkaar kunt zetten, zijn al vrij en legaal op de markt, zoals Popular Mechanics uitlegt: Ze worden voor 80 procent compleet geleverd en vereisen gereedschap om de onderdelen af te maken en het wapen in elkaar te zetten.

Defense Distributed verkoopt zelfs al een machine om het aluminium frame van een wapen te maken, de zogenaamde receiver, voor vuurwapens zoals de AR-15, het wapen dat vaak wordt gebruikt bij Amerikaanse massa-schietpartijen.

Het geassembleerde wapen is van metaal, niet van plastic, wat betekent dat het duurzamer en nauwkeuriger is dan 3D-geprinte wapens, zoals Kyle Mizokami van Popular Mechanics opmerkt. Het kopen en in elkaar zetten van onderdelen is ook goedkoper en eenvoudiger dan het kopen van een 3D-printer en ze thuis te maken.

Defense Distributed’s blauwdrukken printen vaak alleen de ontvanger, aldus Mizokami, die door de overheid wordt geclassificeerd als alleen een vuurwapen. Niet-kunststof onderdelen completeren het functionele wapen.

Als betere zelfgemaakte wapens al legaal zijn, zullen criminelen dan 3D-geprinte wapens gebruiken?

Dat is een vraag die centraal staat in het debat over 3D-geprinte wapens: voorstanders van het Tweede Amendement spotten met het idee dat een crimineel realistisch gezien zou kiezen voor een 3D-geprint wapen, gezien de rompslomp, onbetrouwbaarheid en potentiële kosten.

Het stelen of in elkaar zetten van een wapen zou voor criminelen veel gemakkelijker zijn dan het 3D-printen ervan, vertelde Larry Keane, uitvoerend directeur van de National Shooting Sports Foundation, aan de Chicago Tribune.

“Als je een bendelid bent in L.A., ga je dan tienduizenden dollars uitgeven om een printer te kopen om een wapen te printen dat niet erg goed werkt of ga je er gewoon één stelen?” zei hij.

Maar dat zal niet altijd waar zijn: Zoals alle technologie zal 3D-printen snel verbeteren in kwaliteit en kosten, waardoor het in de toekomst waarschijnlijk meer betaalbare en betrouwbare vuurwapens kan produceren. Tot die tijd lopen degenen die de mogelijk defecte wapens afvuren het grootste gevaar.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Kun je plastic wapens kopen?

Nee. Replica wapens zijn legaal, maar het dragen ervan in het openbaar kan een criminele daad zijn.

Welk type wapen is illegaal?

Illegale wapens om te bezitten Vuurwapens illegaal voor alle burgers. Machinegeweren. Afgezaagde geweren. Explosieven en bommen.

Zijn spookpistolen illegaal?

Op 28 oktober 2021 heeft de gouverneur van New York, Kathy Hochul, de strengste spookpistool beperkingen in de V.S. tot nu toe in wet ondertekend, bestaande uit de Scott J. Beigel Unfinished Receiver Act en de Jose Webster Untraceable Firearms Act. Deze beide wetten zullen over 180 dagen van kracht worden.

Is het illegaal om je eigen wapen te maken?

Hoewel Californiërs hun eigen wapens mogen maken, mogen ze geen wapens maken die bij wet verboden zijn. Bovendien moeten alle zelfgemaakte vuurwapens voldoen aan de veiligheidsnormen die door de staat worden vereist. Volgens de Californische wet is het ook illegaal om een zelfgemaakt vuurwapen te verkopen.

Zijn zip guns legaal?

Zip guns zijn illegaal in Californië. Een zip gun is in wezen een goedkoop geïmproviseerd pistool. Zip guns zijn soms een voorkeurswapen onder criminelen omdat ze relatief onvindbaar zijn en na een enkel schot weggegooid kunnen worden.

Wat zijn spookwapens?

Spookwapens zijn speciale gereedschappen die Jin kan gebruiken om vijanden te slim af te zijn of te doden, waarmee hij zijn aanpak van gevechten en infiltratie als de Spook uitbreidt. Deze gereedschappen komen in de vorm van verschillende werpwapens en explosieven die vijanden doen wankelen of gedesoriënteerd achterlaten.

Is het illegaal om een replicapistool te hebben?

De vervaardiging, invoer en verkoop van realistische imitatievuurwapens is verboden, maar als u wordt beschuldigd van een overtreding heeft u het verweer dat het imitatievuurwapen ter beschikking is gesteld voor een doel of doelen zoals in de wet omschreven.

Is het illegaal om een nepvuurwapen te hebben?

Penal Code 12556 is de Californische wapenwet die het een misdaad maakt voor een persoon om een imitatievuurwapen in het openbaar te tonen. Een eerste overtreding wordt behandeld als een overtreding die bestraft kan worden met een boete van $100. 00 boete.

Is het bestellen van pistool Onderdelen illegaal?

Is het legaal om online wapenonderdelen te kopen om je eigen vuurwapen te bouwen? Volgens de federale wet kan een particuliere koper elk onderdeel van een vuurwapen online kopen en de meeste onderdelen naar haar huis laten verzenden. Het enige onderdeel dat niet naar haar huis kan worden verzonden is de ontvanger. De ontvanger moet worden verzonden naar haar lokale FFL dealer.

Welke wapens gebruiken gangsters?

Bende vuurwapens worden meestal op lage schaal aangeschaft, de meeste zijn pistolen en revolvers, soms shotguns en semi-automatische machinepistolen maar zelden aanvalsgeweren.

Zijn Uzi’s illegaal?

Uzi’s, AK-47’s, AR-15’s, Bushmaster semi-automatische geweren – allemaal zijn ze verboden door de Californische Assault Weapons Control Act. Ze mogen ze niet verkopen of weggeven; het is een misdrijf om een geregistreerd aanvalswapen in eigendom over te dragen.

Is het illegaal om een bazooka te bezitten?

[Dus, een bazooka en de kogels zouden worden beschouwd als destructieve apparaten onder Titel II. Deze zijn niet illegaal, maar wel zwaar gereglementeerd, zowel op staats- als op federaal niveau. De meeste bazooka’s in privécollecties en zelfs vele in musea en andere instellingen zijn onklaar gemaakt. [/color-box]

Wat is een 80% pistool?

Een 80% lager is een niet-geserialiseerde losse receiver, een niet-afgewerkt vuurwapen dat niet bruikbaar is en niet bruikbaar gemaakt kan worden zonder bijkomende bewerking. Een niet-afgewerkte 80% lager kan geen trekker, hamer of veiligheid aanvaarden, dus kan het niet worden gemaakt om een echte ronde af te vuren.

Is het legaal om een nep pistool te bezitten in het Verenigd Koninkrijk?

U heeft een door de politie afgegeven vuurwapencertificaat nodig om een vuurwapen of jachtgeweer te bezitten, te kopen of te verwerven. U moet ook een certificaat hebben om munitie te kopen. Het is illegaal voor iedereen onder de 18 om een imitatie vuurwapen te kopen en voor iedereen om een imitatie vuurwapen te verkopen aan iemand onder de 18.

Wat betekent een replicavuurwapen?

Replica vuurwapen betekent een apparaat of voorwerp dat niet is gedefinieerd als een gevaarlijk wapen, en dat een facsimile of speelgoed versie is van, en redelijkerwijs lijkt op een pistool, revolver, jachtgeweer, afgezaagd jachtgeweer, geweer, machinegeweer, raketwerper, of een ander vuurwapen.

Vorig artikel

Kan Iron Man de hamer van Thor optillen?

Volgend artikel

Wat betekent Owo voor een meisje?

You might be interested in …

Wat is een Confederatie in een Experiment?

Teamomgevingen omvatten een interactiecomponent die bijdraagt aan menselijke prestaties en missiesucces. Het onderzoeken van individuele verschillen in deze complexe teamomgevingen stelt onderzoekers in staat de interacties te bestuderen die van invloed zijn op alledaagse complexe […]

Hebben Unrated wedstrijden invloed op Ranked Valorant?

Tijdens de beta waren ongewaardeerde wedstrijden belangrijk, en onze rang zal niet overgaan naar de lanceringen gerangschikt systeem. Hebben niet gewaardeerde wedstrijden invloed op de Ranglijst Valorant? Zelfs nadat de competitieve ladder is ontgrendeld, zullen […]

Wat is een goed salaris in Amerika?

Zorg voor de perfecte balans tussen werk en privéleven bij Avtex, een full-service consultancybedrijf dat volgens vrouwelijke werknemers uitblinkt in de categorie Planning & Flexibiliteit van InHerSight. Dat betekent hoge scores voor de mogelijkheid tot […]